Април 19, 2014, 03:52:32 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
  WebKBD
  Начало   Forum   Помощ Вход Регистрация  
Tweet
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хомеопатия - общи понятия, мнения, личен опит  (Прочетена 78816 пъти)
0 Членове и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Sweta
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2850


Аз съм слънце, смях и радост, аз съм светлина!


« Отговор #135 -: Октомври 30, 2012, 11:58:13 »

Лора, браво за успешното лечение на детето  :magic words:. Успешно приключване на извънредните ти задължения пожелавам и с голям интерес ще чета разказите ти от курса по хомеопатия  :magic recept: :flowers
Активен


МОЯТ СВЯТ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН! ПОДКРЕПЯ МЕ И МЕ ЗАЩИТАВА! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9860


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #136 -: Октомври 31, 2012, 01:19:45 »

  Браво, Лора, а ние търпеливо ще чакаме  :magic words:
Активен

scarletohara
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1105


АЗ ПРЕХВЪРЛЯМ ВСИЧКИ СВОИ ГРИЖИ НА ХРИСТОС В МЕН


« Отговор #137 -: Октомври 31, 2012, 11:26:43 »

При грип аз ползвам ПАРАГРИП  на Боарон – по 2 т. на 2 часа.
И още след 3-я прием съм вече добре. После продължавам по 2 т. на 3 часа още 2-3 приема и толкова.
 dance dance
Активен

Sweta
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2850


Аз съм слънце, смях и радост, аз съм светлина!


« Отговор #138 -: Ноември 11, 2012, 02:58:54 »

Има безвредни лекове за повишената тревожностXомеопатичните медикаменти не потискат отрицателните емоции, а подпомагат човека сам да ги преодолее. Абсолютно безвредни са, с тях не се привиква и не водят до сънливост и до намаляване на способността за концентрация. Най-използваните хомеопатични медикаменти за преодоляване на тревожността, на повишената нервност и на чувството за страх са:

АКОНИТ Използва се най-често за овладяване на остри кризи на страх и тревожност, настъпващи при силни индивиди в относително добро здраве. Сърцебиенето, главоболието и зачервяването на лицето, свързани най-често с рязко повишаване на кръвното налягане на "нервна" почва, засилват страха у човека, който само допреди малко се е чувствал съвсем нормално и затова не може да си обясни рязката промяна, настъпила в него.

Бруталността и неочакваността на гореизброените симптоми често карат хората, които ги изпитват, да си мислят за сърдечен инфаркт или за мозъчен инсулт и това допълнително засилва страха и напрежението. Приложението на Аконит е много ефикасно и при рязко настъпващи хипертонични кризи, като може да предотврати евентуални мозъчни или сърдечни усложнения.

ЖЕЛСЕМИУМ Подходящ е за хората, които непрекъснато се притесняват за нещо и това предизвиква треперене и чести позиви за ходене по малка или по голяма нужда. В най-тежките случаи притеснението води до умствено блокиране, замъгляване на съзнанието и раздвояване на зрението. Понякога са налице зачервяване на лицето и главоболие, най-вече в тилната област. Желсемиум е особено препоръчителен за студенти преди изпит и за хора, изправени пред сериозни премеждия.

АРГЕНТУМ НИТРИКУМ действа най-добре на хора, които страдат от многобройни страхове,вечно бързат за някъде, говорят и се хранят бързо. Често страховата криза при тях е съпроводена от стомашни проблеми и от световъртеж.

ИГНАЦИЯ повлиява добре върху хора със свръхчувствителна нервна система и с т. нар. "хистерично" поведение. Те се тревожат постоянно за всичко и тази тревога почти винаги е свързана със спазми и болки в най-различни точки от  тялото и с усещания за "топка" в гърлото, пречеща на дишането и на преглъщането, за сърцебиене и бодежи в сърдечната област, за изтръпване на главата или на крайниците. Всички тези усещания изчезват почти веднага, след като вниманието на човека бъде отвлечено от някаква дейност или от разговор, несвързан с тях.

МОСХУС е подходящ за хора, склонни към маниерничене и театралност. Те често имитират припадъци (винаги пред публика), от които никога не се нараняват, тъй като добре са преценили къде и как ще паднат. Нерядко при тях се наблюдава повишена сексуална възбудимост.

СТАФИСАГРИЯ е медикаментът, от който българинът днес се нуждае може би най-много. Живеем във време, в което се "зареждаме" непрекъснато с отрицателни емоции, които не споделяме. Правим така от страх, от деликатност, поради липса на слушател, за да не натоварваме близките и приятелите със своите грижи и тревоги и поради хиляди други причини. Премисляме многократно всяка накриво казана дума, всяка несправедлива постъпка, всяко нещо, което сме видели или прочели и което ни е направило отрицателно впечатление.

Всичко това се отразява и на физическото ни здраве, предизвиквайки безсъние, сърцебиене, главоболие, световъртеж или язва. Стафисагрия се предписва за несподелени поради една или друга причина емоции.

НУКС ВОМИКА е най-подходящото хомеопатично лекарство за бизнесмена, който е в хроничен стрес, нервира се от всяко нещо и има нужда от огромни количества кафе, алкохол, цигари, витамини и всякакви други истински или фалшиви стимуланти, необходими му, за да издържи на напрегнатото всекидневие. Типът "Нукс Вомика" се връща у дом а късно вечерта, вдига скандал на всички и заспива моментално след огромна вечеря, обилно полята с алкохол. Към 3-4 ч. обаче се събужда и започва да мисли за предстоящите проблеми в службата, за да заспи отново 10 минути преди да звънне будилникът. Следва кошмарно събуждане, след което целият свят е виновен и крив за нещо. Предразположен е към нарушения, свързани с храносмилането, и към повишаване на кръвното налягане на "нервна" почва.

                             

                                                                                          ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ

Източник

Активен


МОЯТ СВЯТ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН! ПОДКРЕПЯ МЕ И МЕ ЗАЩИТАВА! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Sweta
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2850


Аз съм слънце, смях и радост, аз съм светлина!


« Отговор #139 -: Ноември 11, 2012, 03:03:22 »

Лечение на тикове с хомеопатия


Tиковете са самоволни, ритмично повтарящи се бързи движения (гърч) на по-големи или по-малки групи от мускули, наподобяващи защитни действия. Най-често това са мигателни движения (тикове на клепачите), потръпване на лицевите мускули от устните нагоре, смръщване на челото, гримаси на устата, подсмърчане, покашляне, леко завъртяване или наклоняване на главата, почесване тук и там - това са отбранителни тикове.

Тикоидните движения са движения сами за себе си, самоцелни. Обикновено вечер зачестяват, а повреме на сън изчезват. Те могат да се задържат съзнателно, но при разсейване стават по-чести. Овладяването на тиковете може да бъде постигнато с голямо усилие на волята, и то за кратък период от време. Под въздействие на нервно напрежение те се засилват.

Някои смятат, че отбранителните тикове разтоварват организма от вътрешното напрежение. Друг вид тикове - прехапване на устата, скърцане със зъби, стискане на юмруци и др., изразяват спонтанно чувства или мисли - гняв, презрение, възхищение. Опитният психолог или психиатър ще открие в несъзнателните движения определени черти на личността. За да премахнат тиковете, лекарите хомеопати най-често прибягват до следните хомеопатични медикаменти:

Агарикус мускариус в разреждане 9 или 15СН, 1-3 пъти дневно по 5 гранули, е един от основните хомеопатични медикаменти за лечение на тикове независимо от тяхната локализация. Той влияе благотворно върху нервно-сетивната и върху мускулната системи.

Страмониум в разреждане 15СН е много близък по действие до "Агарикус мускариус". Прилага се при гърчове и спазми.

Хиосциамус нигер в разреждане 15СН се прилага за лечение на тикове в същите случаи. Изключително важно е обаче назначаването и на медикаменти, отговарящи на чувствителния тип и на типа реакция във всеки конкретен случай.

Ликоподиум клаватум е подходящ за амбициозни хора с големи възможности, но с понижено самочувствие, при които е налице склонност да преглъщат обидите и да се самовглъбяват в себе си.

Игнация амара се прилага при хора с т.нар. Хистероподобно поведение, при които тиковете и спазмите са само част от хистеричната картина.

Лекарите хомеопати разполагат и с медикаменти, които назначават в зависимост от отключващата причина за тиковете: страх, преживян ужас, притеснение, ревност и други.

Източник
Активен


МОЯТ СВЯТ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН! ПОДКРЕПЯ МЕ И МЕ ЗАЩИТАВА! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Sweta
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2850


Аз съм слънце, смях и радост, аз съм светлина!


« Отговор #140 -: Ноември 14, 2012, 10:51:52 »

Пречистване на тялото от токсини с хомеопатияПролетта и лятото са естественото време на тялото за пречистване. Процесът на детоксикация представлява отстраняването на потенциално отровни вещества от организма.

Здравето на всеки отделен орган зависи от неговата способност да се освобождава от отпадъчните продукти на жизнения процес. Детоксикацията е метод на почивка, изчистване и подхранване на организма отвътре навън и е позната от хилядолетия на много култури по света.

Програмата за пречистване на тялото помага да се стимулират неговите оздравителни процеси и всеки човек би трябвало да прави подобно “вътрешно почистване” поне веднъж годишно.

Няколко прости мерки за пречистване на тялото от токсини
Съществуват различни начини за детоксикация и всеки един от тях трябва да е съобразен с индивидуалните нужди на отделния човек.

Хомеопатията може да е важна част от един нежен процес на изчистване на организма като безопасно отстранява токсините от тялото без да предизвиква странични ефекти.

План за детоксикация

Ето един безопасен и прост план за пречистване на тялото:

- Останете за 3-5 дни само на прием на плодови сокове (пийте свежо изтискани плодови сокове и вода). Два пъти дневно взимайте Хуск. Той действа като естествено слабително средство.

- Спрете употребата на алкохол, цигари, кафе, рафинирани захарни изделия и мазнини

- Пийте много вода (8- 14 чаши дневно)

- Яжте богати на фибри екологично чисти плодове и зеленчуци

- Взимайте Витамин C – той помага на тялото да образува глутатион, съединение в черния дроб, което отстранява токсините

- Взимайте два пъти дневно пробиотик (Лактофлор, Биогая, Ентеросан)

- Правете дихателни упражнения с дълбоко дишане за 10минути дневно

- Всеки ден взимайте контрастен душ.

След взимането на топъл душ, намалете постепенно температурата, докато стане хладна и измийте тялото си с тази студена вода за около минута. После отново върнете топлата вода за следващите 2-3 минути. Повторете това поне 3 пъти с всеки вид вода и завършете със студено обливане.

- Използвайте хомеопатична детоксикационна схема за поне 3 седмици, за да подпомогнете изчистването на токсини от черния дроб, червата, бъбреците и кожата.


Странични ефекти при детоксикация

Режимът на детоксикация може да предизвика някои симптоми, докато тялото ни преминава през процес на пречистване и елиминиране на токсини. Тези оплаквания може да включват:

умора
главоболие
слаба концентрация
раздразнителност
диария
запек
често уриниране
отделяне на слуз или други секрети
обложен език
кожен обрив

Важно е да продължите с пречистването и да не взимате никакви традиционни лекарства за тези симптоми. След успешното приключване на детоксикационния процес, повечето хора имат усещане за повишен тонус и се връщат постепенно към нормално хранене.


Хомеопатични дренажни медикаменти и детоксикация

Хомеопатичното дренажно лечение е един от най-добрите начини да се помогне на организма в неговия естествен процес на пречистване. Клиничният опит в хомеопатията е показал, че някои хомеопатични лекарства могат да подобрят циркулацията на кръвта и да помогнат на тялото с лекота да се освободи от натрупаните токсини и ненужни вещества от всички клетки и тъкани. Хомеопатичните препарати имат дренажно действие само когато се предписват в ниски разреждания, например 5СН.

Дренажната терапия с хомеопатия е много полезна и ефективна при всяка програма за детоксикация. Съществуват комбинирани препарати, които съдържат смес от дренажни хомеопатични лекарства и те широко се използват за поддържане на здравето. Продължителността на това лечение може да е от 3 до 10 седмици и обикновено зависи от общото здравословно състояние на пациента и неговите заболявания в миналото. Хомеопатичното дренажно лечение е естествен, безопасен метод за лечение, съвместим с други видове лечение. То също така спомага да се намалят до минимум страничните ефекти при детоксикация.

Хомеопатични медикаменти за пречистване на тялото
Всяко хомеопатично дренажно лекарство има афинитет към определен орган - някои дренират бъбреците и черния дроб, други помагат на кожата, а трети действат на лимфната система.

Най-честите хомеопатични лекарства за детоксикация включват:

Нукс вомика е лекарството на Човека на 21век. Показано е при симптоми в резултат на заседнал начин на живот и прекалена употреба на лекарства, мазни храни, кафе, цигари, акохол. Подобрява функцията на черния дроб и червата.

Хелидониум – отлично пречиства черния дроб и жлъчния мехурa, особено полезен в случаите на гъсти жлъчни секреции и камъни в жлъчката.

Хидрастис – дренира черния дроб, жлъчния мехур и червата; помага на тялото да се освободи от излишната слуз.

Берберис – мощно пречистващо средство за бъбреци и черен дроб; намалява нивата на пикочната киселина и разтваря уратните камъни.

Сапонария и Фумария дренират кожата.

Хамамелис и Кардуус марианус дренират вените.

Фитолака - дренаж на лимфната система.

Алое – пречистване на дебелото черво.Източник


Лора  ssm4  ssm5

 
Активен


МОЯТ СВЯТ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН! ПОДКРЕПЯ МЕ И МЕ ЗАЩИТАВА! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Мечка Малинарка
Любопитстващ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #141 -: Ноември 21, 2012, 12:15:48 »

Привет.
Да внеса малко уточнения като класически хомеопат.
Фитолака е „терминално“ лекарство. Състоянието фитолака е изключително тежко.
Приемът в ниски потенции най-общо означава следното: Лекарството действа с голяма сила върху малка площ, с всичките му възможни последствия.

Пациентът, имащ нужда от нукс вомика, обикновено е изключително чувствителен и се влошава от неподходящи потенции, така че рискът е огромен. Нукс вомика се приема малко по по-особен начин.
Хелидонум вероятно значи челидониум!
Стафизагрия и гелсемиум са правилните наименования.
Хомеопатичните препарати имат дренажно действие само когато се предписват в ниски разреждания, например 5СН. – това не е вярно, дори според боаронската методика. Проверете по-добре 5, 9 и 15 точно за какво се дават: потискане, усилване на секреция, регулиране.
Планът за детоксикация не е изобщо безопасен: от личен опит и от практиката ми, която може да не е дългогодишна, но е показателна. Особено при хора с ниско кръвно или близки граници например.

Ликоподиум клаватум е подходящ за амбициозни хора с големи възможности, но с понижено самочувствие, при които е налице склонност да преглъщат обидите и да се самовглъбяват в себе си. – това не е картината на ликоподиум.
Ликоподиум е човек с раздуто его, който обикновено се подчинява и подмазва на висшестоящите, но се държи зле и потиска хората под себе си, особено тези, които зависят от него. Ниската му самооценка се компенсира с това на външен вид раздуто его. И не преглъщат обидите.

Осцилококцинум  е лекарство със своя собствена доказана картина в Материя Медика. Потенцията му е 200 СН! (има хора, които просто нямат необходимата жизнена сила, за да приемат медикаменти в тази потенция, и те хич не са малко). Лекарството наистина покрива част от грипните симптоми, но се намира в раков миазъм и пийването му-) без да е показано може да отключи ракови процеси, особено при предразположеност! Вече има случаи!
Като чуете хамамелис, си представяйте вени и кръвоизливи. Хамамелис в ниска потенция, особено без да се динамизира, тоест в непрекъснат сух прием, може съвсем успешно да ви докара кръвоизлив, това вече ще си е добро дрениране-). Особено при хора, склонни да кървят лесно! Било от нос, било маточни кръвоизливи!
Страмониум и хиосциамус нигер са лекарства с изключителни поведенчески проблеми, пълни със страхове и делюзии.


Не съм чела всичко обстойно, защото просто се стъписах откъде да започна....
Не обсъждам методиките, въпреки че си имам мнение. Посочвам грешки в основното тълкуване на хомеопатичните медикаменти.
Активен
Мечка Малинарка
Любопитстващ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #142 -: Ноември 21, 2012, 01:24:18 »

Шуслеровите соли по същество са хомеопатични лекарства, при това изходната субстанция е в материални дози. Нееднократно пристигат деца с доказвания от несъобразен прием на шуслерови соли. Не съм учила подобни комбинации, затова не мога да коментирам, нито да предписвам. Явно тук има хора, които са изучили из основи хомеопатията, за да препоръчват лекарства и да лекуват! Защото препаратите са лекарства.
Често физическите симптоми като хреми ,ангини, обриви...изчезват с няколко препарата и малко по-късно "незнайно" от къде се появяват страхове, кошмари, чернодробни проблеми.
Който се интересува повече, може да потърси информация за Принципът на Херинг за посоката на излекуването.

Прочетох мнения, че "с другото се справяме, но с температурата не". Даденото лекарство, при условие, че е правилно, няма за цел да свали температурата или да я повиши, а има за цел да накара жизнената сила да реагира най-адекватно. Ако тя прецени, температурата ще се понижи, ако прецени, че е необходимо даже покачване, за да се активира фагоцитозата, температурата ще се повиши.

В хомеопатията превенция няма. Самата дума значи подобие. Всеки, който е елементарно запознат как точно действат хомеопатичните лекарства, би трябвало да знае това. Подобното се лекува с подобно, не с анти. Similia similibus curantur. Точно затова е несъвместима хомеопатия и алопатия в тези случаи.
В редица случаи хомеопатията може да се прилага паралелно с животоподдържащи алопатични лекарства. Но трябва да се прави разлика. В тези случаи хомеопатията не се явява лечение, а палиация, тоест облекчава състоянието. Например при терминални пациенти, инсулинозависими (с уговорки). По този начин се избягват допълнителните странични ефекти например на алопатичните обезболяващи. Но пак казвам, това не е лечение, а подпомагане и отстраняване на симптома.

Защо е опасно да се самопредписват хомеопатични лекарства или да се предписват от общопрактикуващи лекари?

Хомеопатията е свързана с индивидуалността на всеки човек и далеч не е толкова безобидна и "масова " колкото изглежда. Хомеопатичните лекарства може да навредят, ако се дават безразборно от неспециалист.

Как биха навредили:
* ако е дадено лекарство, което не пасва на конституцията на човека, то лекарството може да се докаже от приемащия го, т.е. да се проявят симптоми от картината му.
* подтискане на болестта. На практика сте излекували моментното състояние, но се влошава някой по-важен орган, на по-високо ниво. Всеизвестно е подтискането на екземи с кортикостероиди, от което нерядко последва поява на астма. С хомеопатия може да се потисне още по-силно дадено заболяване.

И още: Първоначалното влошаване след прием на лекарството може да засили само и единствено съществуващите в момента симптоми ( понякога се случва връщане на стари и познати в историята на пациента симптоми)
Доказване е когато се появят нови симптоми, непознати на човек. Обикновено при правилно изписано лекарство нямаме доказване, можем да имаме влошаване. Ако се появи нов непознат симптом, даденото лекарство е симиле, тоест близко подобие, но не симилимум, не най-подобното.

Първоначално влошаване се получава при несъобразена потенция. Да, новодадената (простете думата) болест трябва да е с една идея по-силна от съществуващата, за да я измести. Но позологията (науката за дозите и потенциите) не е лесна дисциплина. Е, има си правила, по които се определят дозите и потенциите, но за това трябва да имаме ясно и логично мислене, за да можем правилно да определим компонентите на жизнената сила (те са няколко), така че да има минимално влошаване, в най-добрият вариант да остане незабележимо от пациента. Ако лекарството е симилимум, след влошаването трябва да настъпи ясно подобрение. Абсолютно на всеки хомеопат може да се случи да даде по-висока от нужната потенция и да предизвика краткотрайно влошаване, последвано от бързо и трайно подобрение. Ако потенцията е прекалено силна, пак може да има "подобрение", но тогава жизнената сила ще е смачкана и просто ще спре да изявява симптомите, а често това се бърка с подобрение, като всъщност не е. Тогава имаме потискане и много често се случва при осцилококцинум например. Писах неслучайно за потенцията му. И там играят други схеми и така...

« Последна редакция: Ноември 21, 2012, 07:46:15 от Мечка Малинарка » Активен
Sweta
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2850


Аз съм слънце, смях и радост, аз съм светлина!


« Отговор #143 -: Ноември 21, 2012, 01:42:59 »

Мечка Малинарка, в този форум ние основно наблягаме на вибрациите си . Пазим си ги ама много. Тук не е поредното място в интернет където се разразява спора между класическият и боаронският метод. Настоятелно моля да отчетеш това в следващите си постове.

Аз познавам хора доволни и излекувани и по двата метода. Това са факти, няма да ги доказвам.

Гледам в предният си пост си дала малка част от конституцията на ликопопдиум, ако обичаш посочвай източника на нещата, които пишеш, тук държим на това за да сме коректни .
В случаят източника ти е "Материя Медика - Есенция" на Гергос Витулкас - линк вече е даден на предна страница в темата.

По въпросът за транскрипцията на ch в названието на хелидониум, уточни това с автора на статията, аз надлежно съм посочила източник.

Цитат
Шуслеровите соли по същество за хомеопатични лекарства, при това изходната субстанция е в материални дози. Нееднократно пристигат деца с доказвания от несъобразен прием на шуслерови соли.


При всички хомеопатични лекарства изходната субстанция е в материални дози. Доказване при Шуслеровите соли Няма. Консултирай се с някой добър Лекар хомеопат и ще разбереш защо.
 
Активен


МОЯТ СВЯТ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН! ПОДКРЕПЯ МЕ И МЕ ЗАЩИТАВА! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Nadia
Хари Потър
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 853« Отговор #144 -: Ноември 21, 2012, 01:59:56 »

Света, няма методи. Има една кинга. Тя се казва "Органон на лечебното изкуство". Автор Ханеман. В нея има изложени принципите на хомеопатията. Това и само това е кредото.

Наложи ми се да го науча по най-страшния начин - с огромен риск за живота ми. Вместо да споря, да се обяснява и да доказвам в полза на хората същността и реалността на хомеопатията, избрах да продължа да инвестирам цялото си време и да положа огромен обем дни и нощи усилия, време и енергия, за да спася себе си. Отдавна вече не споря, защото знам. Когато собственият ми живот застана на границата със смъртта заради погрешно "лечение" ми се наложи да се напъна и да разбера защо се случи така и какво направи този, който ме вкара във филма.

Неспазването на принципите на хомеопатията, така както ги е описал и дефинирал Ханеман, може да застраши човешки живот. По този път съм минала и за добро или зло съм една крачка пред тези, които не са. Хайде да спестим на хората, които четат тук, опита, който аз придобих.

Само едно дори конкретно е супер странно в твоя коментар - всяко вещество може да бъде доказано. Всяко. От всяко вещество може да се направи хомеопатично лекарство, но използването му зависи от това, дали са познати симптомите, които то повлиява, което означава, които е изявило при доказването. В това време, откакто започнах да уча хомеопатия, започнах да общувам с някои чужди общности, които активно доказват нови хомеопатични лекарства. Това стъпва и на теорията, и на практиката.

Пожелавам ти успех и съвест, защото отговорността в крайна сметка за всяка публикация е на човека, който я прави, а на четящите пожелавам отговорност към собствения им живот, защото никой не може да ги убие, ако те не позволят лично това на този човек. Последния урок в моя живот научих по най-страшния начин!!
Активен

Sweta
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2850


Аз съм слънце, смях и радост, аз съм светлина!


« Отговор #145 -: Ноември 21, 2012, 02:24:56 »

Наде, първо радвам се да те видя отново във форума.  ssm5

 Ханеман е велик гении безспорно. Но съгласи се че от времето, когато той е създал този невероятно гениален метод на лечение и е написал "Органон на лечебното изкуство", са минали векове. Науката е развива, хората също. Много неща са се променили и в генофонда на човечеството, това трябва да се отчете. С теб вече обсъждахме този въпрос, аз не съм против класическият метод, в никакъв случай, но трябва да се прави разлика между остро и хронично състояние, доколкото зная някой класици също я правят.

Сега много накратко ще ти обясня защо няма доказване при солите - Шуслер голям учен и  последовател на Ханеман, е стигнал до извода, че за да може всеки да се възползва от хомеопатията, тя трябва да се опрости. Така той от всички лекарства на Ханеман извежда само 12, които се съдържат в клетките на всеки човек. Няма кръв без желязо, няма кост без калциев фосфат и т.н. Когато вземаме солите ние доставяме в организма това, което той и без тях съдържа, даже не ги доставяме, а поради това че са потенцирани те действат по друг начин, помагат на клетките ни сами да си ги набавят и то точно тези, на които е необходимо. Това е съвсем накратко причината при тях да няма доказване. Солите не се приемат на принципа на подобието, а на принципа да се достави необходимото, нужно вещество.

Цитат
Пожелавам ти успех и съвест, защото отговорността в крайна сметка за всяка публикация е на човека, който я прави


Благодаря, макар че какво общо има успеха в случаят, а що се отнася до съвестта - според мен е съвестно да уведомя и информирам хората за този лек нежен за организма и чудесно лекуващ метод наречен хомеопатия.  Аз си се лекувам така, безкрайно съм доволна и информирам и споделям за този великолепен метод, мога и да не го правя разбира се - въпрос на съвест.

 
« Последна редакция: Ноември 21, 2012, 04:19:22 от Sweta » Активен


МОЯТ СВЯТ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН! ПОДКРЕПЯ МЕ И МЕ ЗАЩИТАВА! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Мечка Малинарка
Любопитстващ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #146 -: Ноември 21, 2012, 07:45:22 »

"При всички хомеопатични лекарства изходната субстанция е в материални дози. Доказване при Шуслеровите соли Няма. Консултирай се с някой добър Лекар хомеопат и ще разбереш защо. "

Има нещо, наречено числото на Авогадро. При самото приготвяне на лекарствата - с разреждане или потенциране, се избягва именно наличието на дори и една молекула изходно вещество в лекарството. Тръгва от елементарна химия.

Според законите на химията има ограничение колко последователни разреждания могат да бъдат направени без да се загуби едновременно с това  оригиналната субстанция. Това ограничение се нарича число на Авогадро и отговаря на хомеопатичната потенция 24х (която е еквивалентна на 12с). Така всяка потенция над 12с не съдържа дори и една молекула от изходната субстанция. Фактите показват, че потенции далеч над това число придобиват все по-голяма сила. Не е намерено ограничение до сега за възможната степен на потенциране. Днес често се използуват потенции над 100 000С, това представено в цифри изглежда така: числото на Авогадро съответства на разреждане 1 към 1000...с общо 24 нули накрая, потенция 100 000С представлява разреждане 1 към 100 000...общо сто хиляди нули, невъобразимо над точката, при която в разтвора няма ни една молекула от първоначалната субстанция. Неслучайно някои от най-токсичните субстанции не се произвеждат в хомеопатични лекарства в потенции под 12С

Нямам нищо против методиките. Щом се чувствате добре. Оспорвам единствено непрофесионални съвети за лечение без необходимото образование и компетенции. Защото опитът сочи, че много по-лесно човек се "пречиства" от вредните ефекти на алопатичните лекарства, отколкото от злоупотребата с хомеопатични препарати. А така се затруднява работата ни като хомеопати. Съвсем скоро ми се наложи да "чистя" доказване на шуслерова сол, изразила се чрез нощни кръвоизливи от носа. И не само. Предписана от неспециалист, и то във форум! Работата ни е достатъчно сложна и отговорна, за да се налага и това.

Източници:
Ново Холистично училище, Трудове и лекции от Българско хомеопатично общество.

С най-добри пожелания.
Активен
Sweta
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2850


Аз съм слънце, смях и радост, аз съм светлина!


« Отговор #147 -: Ноември 21, 2012, 08:06:16 »

Цитат
Има нещо, наречено числото на Авогадро. При самото приготвяне на лекарствата - с разреждане или потенциране, се избягва именно наличието на дори и една молекула изходно вещество в лекарството. Тръгва от елементарна химия.

Дори и една молекула няма в разрежанията след 15 CH. В по-ниските разреждания има останали молекули от изходното вещество. Аз съм пуснала статия как се приготвят хомеопатичните лекарства, написана от лекар, който е по любознателен може да я прочете.Момичета, един съвет към всички - нямам нищо против класическите хомеопати, след този "разговор" обаче за пореден път се убеждавам в единствената си твърда позиция по въпроса, класик или не, Задължително е човекът на когото ще поверите здравето си да е Лекар.  ssm5
« Последна редакция: Ноември 22, 2012, 02:13:22 от Sweta » Активен


МОЯТ СВЯТ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН! ПОДКРЕПЯ МЕ И МЕ ЗАЩИТАВА! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Мечка Малинарка
Любопитстващ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #148 -: Ноември 21, 2012, 08:19:18 »

Точно така. Солите са в потенции под Авогадро, съдържат молекули от изходната субстанция, респективно са много по-лесно доказуеми от организма.

Подкрепям съвета. Ако сте избрали хомеопатията като лечение за себе си и семействата си, доверете се на специалисти  - изучавали хомеопатия из основи. Не следвайте форумски предписания за лечение на лично вашите проблеми.

Дори като медик не бих се осмелила да предписвам във форум.
Активен
Sweta
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2850


Аз съм слънце, смях и радост, аз съм светлина!


« Отговор #149 -: Ноември 21, 2012, 08:36:46 »

Цитат
Точно така. Солите са в потенции под Авогадро, съдържат молекули от изходната субстанция, респективно са много по-лесно доказуеми от организма.

Това е абсолютно невярно и направо казано неграмотно. Колкото е по висока потенцията толкова лекарството е по доказуемо - факт. Защо ти не го знаеш няма да коментирам.Момичета, допълвам съвета си от предния пост - внимавайте и при кой лекар отивате, съберете сведения за него колкото повече, толкова по добре.  drakon 
Активен


МОЯТ СВЯТ СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН! ПОДКРЕПЯ МЕ И МЕ ЗАЩИТАВА! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ! БЛАГОДАРЯ!
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Loading
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Simple Audio Video Embedder
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!