Април 25, 2014, 05:27:39 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
  WebKBD
  Начало   Forum   Помощ Вход Регистрация  
Tweet
Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СРОДНИ ДУШИ, ДУШИ БЛИЗНАЦИ, ДУШАТА -ПОЛОВИНКА  (Прочетена 12082 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Christy La Belle
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1336


Сърцето ми е топло, Душата ми е свежа


« Отговор #15 -: Април 02, 2012, 12:48:47 »

perlla, къде беше досега, благодаря, че се включи в сайта  :magic baloon:
Може ли някой, който има вече половинка до себе си да каже има ли препокриване на характеристиките, които са описани в статията по които може да познаем, че това е душата-половинка?..освен любовта, която изпитваш с всяка клетка  :magic love:
Активен

В моите очи светлината, в моето съзнание изобилието, в моето сърце любовта!
Magicwoman
Начинаещ чародей
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 98« Отговор #16 -: Април 02, 2012, 05:44:02 »

ДУШИ-БЛИЗНАЦИ
Памела Крибе

Сега искам да ви разкажа за душите-близнаци, вероятно познато на всички вас понятие. Мисълта за душите-близнаци е привлекателна за всички ви, обаче, потенциално е доста опасна, защото може да се интерпретира по такъв начин, че да усили рождената болка и емоционалната зависимост един от друг, вместо да ви избави от тях. Това се случва в тези случаи, когато идеализирате понятието души-близнаци като човек, който е напълно подходящ за вас, който ви прави "цялостни". Това е разбирането за душата близнак като вашата "втора половина". Тогава си внушавате, че единството и безопасността, които толкова дълбоко ви липсват, може да бъдат открити в някой друг, който да ви съответства съвършено.

В съответствие с това "незряло" разбиране за душите-близнаци, душите се разглеждат като две половинки, които заедно създават едно цяло. Обикновено двете половинки са мъжка и женска. Такова разбиране не само предполага, че сами по себе си сте непълноценни, но и обезателно трябва да бъдат "мъжка" и "женска". Вероятно забелязвате, че такова разбиране от духовна гледна точка е нездраво и безполезно. Това ви прави зависими от някой външен. Отрича вашия божествен произход, от който се подразбира, че сте същност на ВСИЧКО - и мъжко и женско, че сами по себе си сте цялостни и завършени. Поражда всички видове илюзии, които ви отдалечават от Дома. Под "Дом" разбирам собственото ви Аз, божествената ви част. Не е предвидено нито една душа да бъде нечия половинка.

В действителност, душите-близнаци съществуват - буквално са това, което означава думата - близнаци. Това са души с еднакъв "чувствителен тон" или вибрация, или може да се каже, че са родени едновременно, както биологическите близнаци. Едновременното раждане е уникален момент във времето и пространството, което създава уникално заредени с вътрешна чувствителност души. Но те по никакъв начин не са зависими една от друга. Не са нито от мъжки, нито от женски пол. Но определено са настроени една към друга и са родствени души.

Каква е причината за появата на душите-близнаци? Защо съществуват? Ех... често си мислите, че причината за съществуването на нещо е учебен процес на който съществуването влияе. Но не е така с душите-близнаци. Целта е просто радостта и творчеството. Душите-близнаци нямат функции в дуалността. Съществуването им не налага научаването на нещо. Ще срещнете своята душа-близнак, когато напуснете дуалността, когато отново се идентифицирате с вътрешния Бог, когато сте цели, неразделни, способни да приемете произволна форма или вид. Душите-близнаци се срещат отвоно на обратния път към Дома.

Нека за миг се върнем към началото на пътешествието си. Тогава, когато напускате състоянието на единството и ставате индивиди, когато влизате в дуалността. Изведнъж се появява тъмнината и светлината, малкото и голямото, болното и здравото и т.н. Реалността е надробена. Повече нямате критерии кои сте в действителност. Отначало се идентифицирате като "част от цялото". Но вече сте отделна част от цялото. Без да го осъзнавате, някой ви съпровожда, някой, който е равен с вас, прилича на вас, повече от всеки друг. Вие сте били "в едно пространство" под покривалото на единството и сте били толкова близо един до друг, че дори не сте знаели, че сте двама, докато не се родите. Това, което ви свързва е отвъд пределите на дуалността, нещо, което я предшества. Трудно е да бъде описано с думи доколкото противоречи на обичайното ви усещане за идентичност, в което или сте сам, или сте двама, но не може да бъдете едновременно и двете.

И така, и двамата се отправяте на пътешествие, на дълго пътешествие с много преживявания. И двамата сте изпитали крайностите на дуалността, за да се убедите постепенно, че същността ви не е в дуалността, а извън нея, в нещо, което е в основата й. Щом започнете да осъзнавате лежащото в основата единство, започвате обратния път. Бавно и по малко губите привързаността си към външните неща, такива като власт, слава, пари или престиж. Все повече разбирате, че ключът не е какво преживявате а как го преживявате. Сами създавате своето щастие или нещастие чрез състоянието на осъзнатост. Изследвате силата на собственото си съзнание.

След като преминете през всички изпитания и падения в дуалността и благодарение на натрупания опит, ще настъпи моментът, когато ще се срещнете с душата си близнак. В енергиите и вида на душата-близнак ще разпознаете дълбока част от себе си, своята същност извън дуалността и благодарение на това разпознаване, ще започнете да се разбирате много по-добре кой сте в действителност. Вашият близнак е критерий за вас, който ви извежда отвъд ограничените вярвания, отгледани от вас и приети през този и предишните животи. Освобождавате се, когато видите отражението си в близнака - това е като напомняне и няма нищо общо с емоционалната зависимост.Тази среща помага на всеки от вас да стане силен, самоосъзнат индивид, изразяващ своето творчество и любов към Земята. Тя ускорява пътешествието ви обратно, тъй като ви позволява да стъпите на по-високо ниво на единство, при това запазвайки напълно своята индивидуалност и своята уникалност.

В края на краищата всички сме едно. Поддържа ни енергия, която е универсална за нас. Но в същото време във всеки от нас има индивидуалност. Душата-близнак е свързващото звено между индивидуалността и единството. Тя наподобява стъпало по пътя към единството. Ако се съедините с душата си близнак съзнателно и материално, ще внесете нещо ново: ражда се трета енергия от съвместното действие. Тази енергия винаги помага да се увеличи осъзнаването на единството в много по-голям мащаб, отколкото само при двамата. Благодарение на това, че се намират на пътя за Дома, душите-близнаци се стремят да закотвят енергиите на любовта и единството в Земята и го правят по уникален за талантите и уменията им начин. По този начин любовта на душите-близнаци изгражда стъпало по пътя между "да си един" и "да си Единен".

Между душите-близнаци съществува вътрешна връзка, но тя не променя факта, че сами по себе си са завършени единици. Тяхното свързване предизвиква любов и радост, тяхната среща усилва творчеството и самореализацията. Те се подкрепят едни други, без да изпадат в капана на емоционалната зависимост или привързаност. Любовта между тях не е предназначена да се направят един друг цели, а да сътворят нещо ново: вместо двама, да станат едно, двама да станат три.


За мен този текст резонира най-дълбоко в душата ми. Моето разбиране е, че в живота ни може да има много сродни души, с които трептим на едни и същи честоти. Те ни помагат по пътя на ученето и откриването на това, Кои Сме Ние. Но душата-близнак се появява едва тогава, когато вече сме разбрали това - в края на Играта на дуалност. Енергията на двете е трета - с огромни трансформационни качества за Цялото. Аз срещнах своята и знам, че е така.

Чудесно описани са отношенията между сродните души и душите близнаци в "Приказки за богове" и "Родени от светлина" на Беа Нади.
« Последна редакция: Април 03, 2012, 11:52:25 от Magicwoman » Активен

Christy La Belle
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1336


Сърцето ми е топло, Душата ми е свежа


« Отговор #17 -: Април 02, 2012, 06:33:41 »

Magicwoman благодаря за поста  .Намерих книгата "Родени от светлина" http://www.beanadi.com/bg/content/pages/read/svetlina-rodeni/

Редактирам се, оказа се, че книгата в този линк не е цялата. Намерих я тук http://chitanka.info/text/6317  ssm5
« Последна редакция: Април 03, 2012, 12:54:35 от дорйе » Активен

В моите очи светлината, в моето съзнание изобилието, в моето сърце любовта!
Magicwoman
Начинаещ чародей
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 98« Отговор #18 -: Април 03, 2012, 11:46:33 »

И аз се редактирам, точното заглавие е "От светлина родени" и е втора част на "Приказки за Боговете". Така че е добре да се четат в тази последователност.  ssm5

Срещала съм сродни души по пътя си, но в през последните години разбрах какво е когато се прегърнете със сродна душа, другият просто да изчезне. Има само съзнание на дълбок екстаз и двамата сте едно. Не е така с душата-близнак - виждаш другия, сякаш се гледаш в огледало и това е извън романтиката. Енергията ви когато сте двамата се удвоява, знанията на единия допълват тези на другия, чувстваш как растеш не с дни, а с минути.....всички съмнения по духовния път, смятани до скоро за плод на въображението, отпадат, намирайки потвърждение от душата-близнак. Но срещата и с двата типа души са уникални и носят огромно разширение на съзнанието! 
« Последна редакция: Април 03, 2012, 12:05:54 от Magicwoman » Активен

Christy La Belle
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1336


Сърцето ми е топло, Душата ми е свежа


« Отговор #19 -: Декември 15, 2012, 01:04:06 »

Срещата на Близначните пламъци
Послание на Учителя Чамуил и Любовта от 19.12.2011


    Приветствам Ви, Планета на Близначните Пламъци. Аз Съм Чамуил в Светлината на Любовта. Ние Сме Едно Цяло и съвместното ни послание е пропито от Радостта при срещата ни с Вас, любими.
    А сега, възлюбени, да разгледаме метафората Земя и Цвете.
    Земята е Енергията Ин – тя подхранва, вдъхновява цвета за растеж, напъпване, разлистване и благоухание.
    Цветът е енергията Ян – той познава Слънцето, Небето, вятърът, пеперудите, Живота и т.н. като разказва на Земята за наблюденията, откритията и озаренията си.    Те не могат един без друг, както и Близначните пламъци.
    Когато се срещнат, Близначните Пламъци веднага се разпознават енергийно. Как се случва това?

    - Сходство на Енергиите. Близначни Пламъци от един сътворен Лъч (Кълбо). Еднаквите светлинни копия се чувстват на момента.

    - Сходство в честотата на вибрациите. При срещата си Близначните Пламъци, винаги са в синхронно ниво на развитие на Душата. Това, което единият от Близнаците е познал на другия край на света, другия вече го отчита на свръхсъзнателно ниво.

    - Общо Предназначение. Това впоследствие го показват знаците – общи духовни интереси, приятели, книги, филми...

    - Признакът на Допълнението – Даровете, таланта и хобито са взаимодопълняеми, а не се повтарят или отдалечават.

    - Признакът на Прочистването – веднага прочистват егото си огледално на фино ниво (емоции, страхове, илюзии, убеждения и т.н.).
Често именно този признак може да отдръпне Близнаците един от друг. Затова ви напомняме, скъпи, подгответе се за срещата грижливо – разграничете се от егото, открийте капаните и методите му.

    - Енергийно чувстване от разстояние – приближаване, отдалечаване (физическо, психологическо) усещане на състоянията и т.н.

    - Телепатично общуване – четене на мисли, често еднакъв ход на мисълта при изпълнение на Предназначените задачи.

    - Нива на разпознаване:
    А. Физическо усещане сърдечния ритъм при Срещата – блясък в очите и трескаво състояние;
    Б. Психологическо – Усещането на Източника, Покоя, Радостта, Любовта, Присъствието;
    В. Енергийно – вълните на Родния Лъч, синхронни честоти на вибрациите;
    Г. Творческо – желание за съвместно творчество, за създаване на съвместни проекти.

    - Любовта в енергийните половинки на лъча върви възходящо – от разпознаването до сливането. Верността и предаността на половинките е най-мощната, защото не са ограничени от Договора за Любов (както в случаите на кармичните партньори и Родствените Души). Любовта им е естествена. Тя просто съществува. Не се ражда и не умира, не се появява. Тя е! Вечно!
    И така, предлагаме на сърдечното ви внимание
Планетарната Медитация „Ускоряване срещата на Близначните Пламъци”.
    Ще повторим, че това е планетата на Близнаците. И в епохата на Новата Ера е изцяло уместно да се срещнат половинките за изпълнение на Мисията, а не само за запълване празнината от емоционалната самотност.

    Отпуснете се, любими. Заемете удобна поза. Можете да пуснете любима ви мелодия, която да не отвлича вниманието ви, да запалите свещи, да ароматизирате с благовонни масла помещението за медитация.
    Почувствайте съединяването си с Вселената. С всяка Същност на Източника. С приятелските планети на Светлината. Почувствайте сърдечната си връзка със Земята. С нейния Близначен Пламък – Небето. Просто бъдете, присъствайте.
    Почувствайте душевната си здрава връзка с всеки човек, с Колективния Разум на човечеството. Пожелайте среща на всички Близначни Пламъци по Земята (енергийни и физически). Помнете Закона за Изобилието на Вселената – колкото по-чисти са по вибрации желанията ви, толкова по-бързо ще се претворят в живота личните ви мечти. Пожелайте на всички това, което искате да получите.
    Почувствайте това. То е нашият Дар. То е Енергията за Ускоряване на Срещата, чувствате ли го? Вдъхнете тази енергия в сърцето си, познайте нейната трепетност, чувственост, топлина. А сега си преставате, енергетиката на Вашия Близначен Пламък. Лесно е – енергията е идентична. Просто я дублирайте.
    Заедно сте. Колко е прекрасно това, скъпи. Радостта изпълва Енергиите ни. Чудесен миг на Срещата. Триизмерната реалност ще съедини Телата ви подобаващо, но със сърцата и Душата си, вие сте заедно. Бъдете в това чудесно състояние толкова, колкото поискате. Но не забравяйте за приземяването след медитацията. Почувствайте, как Енергиите на Земята докосват Телата ви, Душата влиза в тялото до допустимото за функциониране ниво. И вие няма да загубите този Дар. Оттук-нататък той е с вас. Той се е влял в клетките ви, биополето ви. Признайте си това чувство преди заспиване, преди събуждане, когато пожелаете. Бъдете горещо обичащи винаги!
    А сега, възлюбени, приемете още един Дар на Любовта от Нас, от нашия Дом
„Молитва за подмладяване”, Дарът на Розовия Лъч!

    - обърнете се към Висшето си АЗ с молба за партньорство;
    - вдъхнете последователно в клетките си седемте Лъча – синия, розовия, зеления, златистия, белия, виолетовия и жълтия. Ще се активизират седемте нишки на ДНК, които вкупом отговарят за подмладяването на организма и вярвайте, вярвайте, скъпи!
    - произнесете намерението
„Давам разрешение на Възлюбеното си Аз Съм Присъствие да активизира за постоянно енергийната и физическа дейност на тимусната жлеза”. Масажирайте целия гръден кош при тези думи, като укрепвате с физическото действие резултата.
    - Визуализирайте се млад, красив, жизнерадостен, лек, искрящ, светещ и си кажете „Щастлив/а съм, радостен и прекрасен. Благодаря на Светлината, на Висшето Аз за очистването, оздравяването и подмладяването. Аз съм изпълнен със Сили, Радост, Покой и Любов.”

   

С Любов и Почтителност, Владеещите Розовия Лъч – Чамуил и Любов
превод Анита
от тук
Активен

В моите очи светлината, в моето съзнание изобилието, в моето сърце любовта!
Хърмаяни
Хари Потър
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 577


Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!


WWW
« Отговор #20 -: Декември 17, 2012, 11:54:54 »

Christy La Belle благодаря ти за прекрасната тема и за подробната информация ,която сподели  thankyou
благодаря и на вас момичета за постовете ви thankyou


Ние пътуваме с тебе към едно измерение ...
Там ,където няма проблеми,граници,недоверие .
Там където можем да  сме искрени ,искащи,
Там ,където можем да сме истински питащи.
Там, където можем да летим,да крещим ,да лудуваме,
Там, където можем истински да се целуваме.
Там,където можем до лудост да се искаме.
Там, където можем страстно да се обичаме .
Там ,където можем да се слеем изцяло .
Да станем един живот,една мисъл и едно тяло .
Там ,където времето спира и мига е безкрайност .
Там,където злото умира ,там е нашата цялост!!!

не знам кой е автора
Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9886


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #21 -: Март 07, 2013, 09:11:00 »

Сродна душаПонякога целият ни живот или част от него минава в търсене на Сродна Душа, т.е. нашата “половинка”, с която да се слеем в едно цяло. Тази “сродна душа” ще ни обича и безусловно ще се грижи за нас по начин, по който никой друг не би могъл…

Независимо по какъв начин сме свързани с духовната си половинка – чрез брак, сексуална или роднинска връзка, или приятелство – в редица случаи изживяваме цяла палитра от чувства, осъзнавайки, че срещата ни в този живот е кармично предопределена…и ни свързва цяла верига минали животи, в които сме били заедно – по един или друг начин… и в този контекст се подразбира негласното ни съгласие да се срещнем отново в други животи, т.е. земни въплъщения.

Всеки има своя Сродна Душа и често повече от една, което се обяснява с това, че в продължение на много минали инкарнации /предишни животи/ сме срещали неведнъж с Любовта… Много въпроси и противоречия излизат на повърхността при срещата ни с тези Сродни Души, с които ни свързва общо кармично минало.

В настоящия живот те могат да бъдат женени/омъжени за друг, да бъдат от същия пол като нас, да бъдат “обречени” на безбрачие или подложени на някакъв вид ограничение - от тях самите или поради външни обстоятелства, да бъдат членове на нашето семейство като майка, баща, брат/сестра или други роднини, а могат да бъдат просто…недостижими… и те са свободни да направят своя съзнателен избор да се слеят с нас в този живот. Често се случва много фактори да ни възпрепятстват да реализираме такъв вид обвързване, както и немалко дилеми да бъдат осъзнати, преди наистина да разпознаем в тях своята духовна половинка –огледално отражение от противоположния пол.

Ако не следваме основния си духовен път, нашата Сродна Душа на този етап може да бъде само еквивалент на енергията, която е вътре в нас /и съответно която бива проектирана в заобикалящия свят/ на тази фаза от еволюционното ни развитие. В повечето случаи тази идея трудно се приема поради факта, че никой от нас не иска да допусне, че в момента, т.е. “тук и сега” – в настоящия живот - не функционира на най-високото си духовно ниво. Но понякога наистина не сме…

Животът ни предизвиква да преминем през редица фази, черни дупки, ограничения във физически, материален план, семейни задължения, отговорности и забрани/табута. И в този момент привличаме и биваме привлечени от партньор, който е готов да посрещне тези нужди, когото сме склонни да приемем за Сродна Душа… като на всяка поредна нова фаза от еволюционното си развитие ние продължаваме да ги привличаме – всеки път различни в зависимост от емоционалните ни и духовни нужди на даден житейски етап.

Много хора изпитват чувствен и сексуален магнетизъм като често го разбират погрешно, мислейки, че това е енергия на Сродните Души… В астрологията Сродните Души имат силна връзка с Нептуновия архетип, който създава ИЛЮЗИЯ за БЕЗУСЛОВНА/РОМАНТИЧНА ЛЮБОВ…и по дефиниция това отхвърля ЛИБИДОТО или сексуалното желание… Това не предполага обаче, че сексът със Сродна Душа винаги е илюзия…

Когато постигнете сексуално единение/сливане със своята Сродна Душа, чието духовно ниво е равностойно на нашето, добивате усещане за /образно казано/ звън на райски камбанки, космическо свързване и духовно просветление…и много повече от едно обичайно сексуално чувство – ще ви обземе чувство за цялостност и завършеност, макар че сексът не е във фокуса на Сродните Души.

И всички тези чувства продължават обикновено от 6 месеца до 2 години, когато наистина живеете с тази персона, което може да бъде сравнено с едно състояние на пълно щастие и блаженство, докато не осъзнаете ОТГОВОРНОСТТА да БЪДЕТЕ ЗАЕДНО по пътя на еволюционното развитие на двете Души.

От гледна точка на езотеричните науки съществува хипотеза, че притежаваме Космическа памет преди да се появим /в поредното си земно въплъщение/ на тази планета. Имаме план, или по-точно казано, Душата има план, който предвижда да се срещнем с хора, които да ни помогнат да създадем баланс… Също имаме и недовършени задачи по отношение на другите – и тези важни за нас хора идват в живота ни в различни въплъщения и роли, защото ние имаме НУЖДА от тях… или идват в полезрението, фокуса на нашия живот на определена фаза от нашето развитие.

Но необходимостта да създадем цялостна, завършена връзка с другия в този живот не означава обаче, че този човек е нашата Сродна Душа… Можете да правите предположения дали сте срещнали своята Сродна Душа въз основа на следното:

Двамата сте на едно и също духовно ниво

Двамата обичате и давате безкористно и с безусловен респект един към друг;

Двамата признавате правото на другия на свобода да се развива независимо дали ще сте заедно или разделени;

Двамата имате цялостно разбиране и подсъзнателен усет за това на кой стадий от еволюционното си развитие се намира другият.
 

Усещате едно естествено чувство на доверие и любов в момента, в който срещнете за първи път своята Сродна Душа. Това наистина е ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА и високо ДУХОВНА връзка, често съпроводена със силна емпатия и телепатия, т.е. ПОДСЪЗНАТЕЛНО РАЗБИРАНЕ НУЖДИТЕ НА ДРУГИЯ. По този начин усещате всички емоционални/психически/ментални състояния на другия без въпроси и съмнения…
 

Сродна Душа НЕ е човек, който:

злоупотребява с вас;

който ви мами и предава;

който ви използва;

който ви манипулира;

който ви обсебва и иска да ви притежава;

който ви ревнува;

който ви изтощава/потиска емоционално, психически или ментално…
 

Когато имаме чувството, че се намираме на кръстопът в една връзка с човек, за който имаме усещане, че е нашата истинска Сродна Душа… да речем с който сме близки приятели от N години, но съществува съзнателна или несъзнателна емоционална бариера от страна на единия или другия, наречена СТРАХ ОТ ОБВЪРЗВАНЕ… Ако наистина това е вашата Сродна Душа, НЯМА СТРАХ… нито каквото и да било… НЯМА ЧУВСТВО ЗА НЕСИГУРНОСТ с истинската ни Сродна Душа – дори ди ни разделят хиляди километри един от друг или ангажименти спрямо друг човек… или дори да сме привлечени сексуално /или емоционално/ от друг и същевременно да се чувстваме привързани и към двамата.

По дефиниция всеки от нас има Сродна Душа, с която има да приключва важна задача в този живот. Загубата на този човек се изживява особено болезнено и дълбоко. Независимо от обстоятелството, че човекът си е отишъл, продължаваме да го обичаме и да се надяваме, че ще се върне… дори и в някой следващ живот…

В някои случаи наши Сродни Души могат да бъдат и родителите ни или това са Души, с които имаме много интензивна кармична обвързаност. От психологическа гледна точка редица инцести се случват на база на първичното подсъзнателно привличане родител-дете поради неправилно управляване на енергиите… но е твърде сложно за обяснение…

Възможно е да срещнете Сродна Душа, която обаче да не разпознаете в продължение на много години… и впоследствие, доста по-късно да го осъзнаете, когато сте ГОТОВИ за това. Обикновено този тип връзки не се усещат съзнателно преди навършване на приблизително 30-годишна възраст или след първото сатурново завръщане. Спорен е въпросът доколко е възможно да се постигне идеална хармония. Целта е да се постигне БАЛАНС, защото полярностите са много важни.

Понякога имаме чувството, че сме срещнали сродната си душа, когато и двамата усещаме силна връзка – емоционална, духовна, като не е задължително връзката да се основава на физическо привличане. Всъщност тук акцентът не е върху чувствената ни страна… връзката между две Сродни Души е много повече от ментална/емоционална – тя продължава дори след като физическата връзка е прекъсната.

Предполага се, че възрастта не е от особено значение в такъв тип връзки между двама души. Често възрастта е доста относително понятие… Когато с някой ни свързва кармичен дълг от минала инкарнация, това не означава обаче, че този човек е нашата Сродна Душа – в този случай най-вероятно има недовършени задачи от минали животи и за двете страни. Ключът е в интензивността на чувството, което ни свързва и ще последваме устрема си до там, докъдето ни е позволено от Съдбата с оглед на конкретната задача /мисия/ на това земно въплъщение… Дори когато чувството е много силно и завладяващо, трябва да сме готови да позволим на този важен за нас човек да си отиде, когато пожелае, ако той не иска обвързване… всъщност привързаността ни от минали инкарнации отново и отново ни кара да се прераждаме и да се връщаме тук, на Земята…

На всеки от нас поне веднъж му се е случвало да усети една тайнствена и необяснима телепатична връзка с друг човек. Срещаме го в момента, в който и двамата имаме особено силна подсъзнателна нужда един от друг. Дали той/тя е допълващата ни половинка, дали може да бъде приет/приета като Сродна Душа? Този човек ще бъде до нас, докато е необходимо, докато се усеща тази нужда от двамата…впоследствие обаче може и да си отиде… Трябва да ценим тези Души, които са дошли тук, за да бъдат до нас, и vice versa, т.е. заради които ние сме дошли на този свят. Това наистина ни натъжава – да осъзнаем, че не можем да бъдем завинаги заедно… Те идват при нас на конкретен етап от живота, след това си заминават…

Тези Души, с които сме свързани духовно, емоционално, ментално, може да са някъде около нас… във времето и пространството… дори може да усещаме много интензивна връзка с тях, но не е задължително да се срещнем с тях… в реалния живот…

Съществува хипотеза, че колкото Душата ни е по-еволюирала, толкова повече сродни души може да срещнем по пътя си… Някои от тези връзки обаче не са социално приемливи от гледна точка на обществения морал, етични норми, нравствени предубеждения или табута. Когато две Души са свързани по особено силен и интензивен начин, те са склонни да игнорират общественото мнение /или това на родителите, социални и семейни табута/ и да бъдат заедно независимо от това колко са различни – “различни” от гледна точка на обществото…

В духовния свят моралът и етиката нямат нищо общо с дефинициите за “социална приемливост” и рамките, в които ги поставя обществото. Ние се сливаме в едно след смъртта си, т.е. след като напуснем физическия свят… смъртта е само началото…

Когато изживяваме особено проблемна връзка, носеща болка и фрустрация за единия или за другия /а може би и за двамата/, сме изправени пред необходимостта да се доверим на интуитивното си чувство и да осъзнаем, че болката е неразделна част от пътя на еволюционно развитие на Душите.

от нета

Активен

Christy La Belle
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1336


Сърцето ми е топло, Душата ми е свежа


« Отговор #22 -: Април 29, 2013, 10:33:53 »

До Архангел Михаил за защита на Пламъците Близнаци


 В името на моето могъщо АЗ СЪМ Присъствие, аз ви призовавам сега за победата на моя пламък близнак, за отрязване (освобождаване) на моя пламък близнак със силата на могъщият син пламък и меча на Архангел Михаил.

Легиони на Светлината, влезе в действие веднага! И където и да е моят пламък близнак, освободете го / я.

Освободете и мен. Освободете ни сега, за да изпълним Божествения план и да постигнем обединение на нивото на Христос, на нивото на нашите чакри.

И ако такава е Божията воля, съберете ни заедно в доживотна служба. Ние ви благодарим и го приемаме за свършено в този час с пълна мощност в съответствие с волята на Бог.


Амин

Активен

В моите очи светлината, в моето съзнание изобилието, в моето сърце любовта!
Хърмаяни
Хари Потър
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 577


Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!


WWW
« Отговор #23 -: Май 06, 2013, 10:48:10 »

Благодаря ти ,за тази красива молитва -включих я в ежедневния график 
Активен

♥ЛЮБОВ♥
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3647


АЗ СЪМ УСПЕХ!ВСЕЛЕНАТА СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН,БЛАГОДАРЯ!


WWW
« Отговор #24 -: Май 06, 2013, 02:01:34 »

Ще ви напиша слова на СИЛАТА за обич...аз все още не мога да се справя с шрифта и подредбата на текста,но и с това ще напредна.....и така....:magic love:


СЛОВА НА СИЛАТА ЗА ОБИЧ                                  

Една е силата...и тя е съвършена обич

и в мен /името/ тази сила се обособява и изявява.

За това за себе си от нея черпя най-хубавата, съвършена и осъществена обич.

И нека е на равни начала с най-подходящия за мен човек.

И нека аз да се избавя от самота,покруса и хлад в душата.

Да е за благото на всички и без да бъде накърнена ничия свободна воля.


ТАКА Е И ТАКА ДА БЪДЕ!


thankyou thankyou thankyou _ (57)
Активен                                       _ (10) Моят свят се грижи за мен! _ (10)
Christy La Belle
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1336


Сърцето ми е топло, Душата ми е свежа


« Отговор #25 -: Май 06, 2013, 09:13:43 »

 Хърмаяни, радвам се 
Любов  ssm5
Активен

В моите очи светлината, в моето съзнание изобилието, в моето сърце любовта!
♥ЛЮБОВ♥
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 3647


АЗ СЪМ УСПЕХ!ВСЕЛЕНАТА СЕ ГРИЖИ ЗА МЕН,БЛАГОДАРЯ!


WWW
« Отговор #26 -: Май 06, 2013, 10:06:12 »

КРИСТИ- много ми хареса и е много силен текста,БлагоДаря за темата drakon ще си позволя да постна едно есе,което ме докосна и едно стихотворение на Таня Мезева,пожелавам на всички да открият своята сродна душа и да бъдат с нея до края на дните си!Обичам ви! ssm5

СРОДНА ДУША 

Когато човек е самотен,
изгубен сред чужда тълпа,
отчаян, безумен, сиротен,
пак търси той СРОДНА ДУША.

        Пред нея сърце да разпусне,
        съвет да получи, дума добра.
        Спокойно глава да отпусне
        на дружеско рамо и топла ръка.

Да чуе с любов: "Усмихни се!
Недей да униваш! Поглед вдигни!
До теб съм, на мен облегни се,
и смело напред продължи!"

        Така е човекът устроен,
        да бъде и търси сродна душа.
        И щом я открие, той е спокоен,
        дори и изгубен сред злобна тълпа.
     
Таня Мезева


Сродна душа

Несъвместима съм, знам, но няма значение, защото вярвам. Вярвам, че един ден ще те намеря. Ще бъде трудно и ще е дълго, но ще те търся, и ще вярвам. Ще съм сама, но ти ще дойдеш. Ще си ме търсил и ти, ще си страдал и ти, но заедно ще бъдем едно.
Захвърлена, нежелана, с много болка отвътре, ще продължавам, докато не те намеря, защото знам, че те има. Там някъде, по широкия свят, търсейки някой като мен. Ще съм силна и няма да спра, докато не си в ръцете ми. Докато не си намеря този, който ще знае как да ме обича, без да му казвам как, няма да спра. Щом има за всички, значи има и за мен, и ако цената за това да те намеря е сега да съм сама и да ме боли, то нека е така. Нека боли, нека е трудно, нека изглежда невъзможно, нека ме мислят за луда, нека!
Сега сигурно и ти си сам. И ти като мен си мислел, че цял живот ще си сам, но не плачи, любов моя... Аз те търся. Ако трябва света ще обърна, с всеки човек ще се запозная, но ще те намеря. Където и да си, с когото и да си, ще бъдеш с мен. Ще те обичам и ти ще ме обичаш. Ще си помагаме, ще излекуваме старите рани от дългите търсения и ще бъдем заедно.
Някой ще чуе моя плач, и знам този някой ще си ти, любов моя. Ще дойдеш и всичко ще бъде идеално. Никой няма да има значение, само аз и ти, само ние. Само ние ще бъдем в света.
Но първо трябва да изживеем лошото, трудното. Първо трябва да ни раняват, да ни изоставят, но дори така не трябва да губим вяра и надежда. И ти, моя сродна душа, не се отказвай. Търси ме и ти, аз ще съм тук и ще те чакам да дойдеш. Ще съм готова за теб и ще ти дам всичко. Цялото си сърце, цялата си душа, цялото ми "Аз" ще бъде твое, защото ще знам, че ти няма да ме нараниш и ще бъдеш само мой... както в приказките.
Нашата приказка ще стане реалност, в която аз и ти ще живеем. Ще сме главните герои и няма да има нужда да се променяме, ще се обичаме такива, каквито сме, защото ще сме "сродни души".
Това не е невъзможно и знам, че един ден, рано или късно, ще дойдеш и търсенето ще спре завинаги. Ще се чувствам добре, че бъда щастлива, ще бъда цяла. Сега съм половината от това,  което ще съм с теб. Любовта ми е ще е жива само за теб и щом се появиш, тя само ще расте все повече и повече. Любовта ми ще е в мен и когато дойдеш, цялата ще ти я дам. Обещавам...
Обещай си и ти, че няма да спреш да ме търсиш. Не си мисли никога, че ме няма. Има ме, вярвай. И ако се питаш защо си сам, ако наистина има сродна душа за всеки, то аз ще ти кажа, че е така, защото още времето да си намерил твоята още не е дошло. И ако когато се намерим, ти си с някой друг, не се страхувай да го оставиш. Аз няма да се страхувам, защото ние няма да сме техните сродни души. Ние ще сме техния преход.
Не се страхувай, Вярвай, Обичай ме, дори да ме няма... Аз ще те намеря и ще дойда, моя единствена сродна душа ...
   ViCkYyYyY (Виктория Иванова)
Активен                                       _ (10) Моят свят се грижи за мен! _ (10)
Morena
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 224


« Отговор #27 -: Май 10, 2013, 09:58:17 »

Молитва да намерите вашият любим

Скъпи Господи,
Аз моля Теб и ангелите на романтиката да ми помогнете да бъда в прекрасни любовни отношения със моя любим. Моля дай ми ясно ръководство да намеря моя любим, и ми помогни да се срещнем и да се радваме един на друг без отлагане. Аз моля за Твоята помощ във създаване на условия, така че аз да мога да бъда в тези чудесни любовни отношения веднага. Моля, помогни ми да излекувам и освободя всички блокажи в ума, тялото и чувствата, което да ме направи да се радвам на голяма любов. Моля, помогни ми да чуя и следвам Твоето божествено ръководство, което ме води да намеря и се радвам на нова любовна връзка. Аз зная, че моя любим ме търси със същата сила, с която аз търся тази личност. Ние и двамата Те молим да ни събереш заедно и да ни помогнеш, да знаем и да разберем благословията на голяма любов Благодаря Ти!

''ЛЕКУВАНЕ С АНГЕЛИТЕ'' -  Дорийн Виртю


 АРХАНГЕЛ ХАМУЕЛ (юдаизъм, християнство) Известен още като Камаел, Камиел, Камиул, Камниел, Кансел, Йахоел, Хемуел, Хамаел, Серафиел, Шемуел. *Архангели и извисени учители от Дорийн Върчу*
Името му означава "който вижда Бог" или "който търси Бога". Обикновено е поставян сред седемте главни архангела и е смятан за могъщ водач в ангелската йерархия, наречена Сили. Това са ангели, които наблюдават и пазят Земята от низшите енергии, предизвикващи страх. Те действат като пазители на реда и ще отблъснат всеки, който се опита да завладее света с лоши намерения. Ако се притеснявате от събития в световен мащаб, призовете Хамуел да се намеси, да ви успокои и защити.
Освен това Хамуел закриля нашия личен свят. Помага ни да открием важните аспекти в живота си - лични взаимоотношения, приятели, кариера, изгубени вещи, както и житейската си мисия. Съдейства ни да изградим здрава основа за нашите взаимоотношения и професионална реализация, за да бъдат те дълготрайни, съдържателни и благоприятни.
Архангел Хамуел е много мил, нежен и любящ. Ще разберете, че е край вас, ако усетите "пърхане в стомаха" и приятни тръпки по тялото. Ето какво казва той:
Позволи ми да те съпровождам по житейските пътеки, та пътуването ти да премине гладко и успешно. За мен е огромно удоволствие да внеса мир и покой в живота ти на мястото на болката и страданието.

Архангел Хамуел помага при:
• Професионална кариера, житейска мисия и изгубени вещи (намиране);
• Лични взаимоотношения (изграждане и заздравяване);
Сродни души (откриване);
• Световния мир.

ПРИЗОВАВАНЕ
Призовете Хамуел, за да намерите всичко, което смятате за изгубено. Той чете мислите ви, затова можете да го повикате мислено, дори ако сте изпаднали в паника:
Архангел Хамуел, изгубих (назовете предмета или ситуацията). Знам, че нищо не се губи наистина, тъй като Бог е навсякъде, затова може да види къде се намира всяко нещо. Моля те, насочи ме да открия онова, което търся. Благодаря ти, Хамуел.

''Архангели и извисени учители'' - Дорийн Върчу*
Активен
moon_love
Хари Потър
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 479« Отговор #28 -: Май 10, 2013, 10:23:07 »

Morena,

точно от този ангел имам нужда сега,а не се бях сетила ..

 
Активен

  Давай на света това, от което ти самият имаш нужда и светът ще ти го даде 
Morena
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 224


« Отговор #29 -: Май 10, 2013, 10:34:33 »

moon_love, попаднах на него случайно  и след допълнителната информация, която прочетох, разбрах, че и аз имам нужда от него.
Намерих инфо за това камъче, идеално е за мен, утре ще отида до едно магазинче да попитам дали го имат. 

Монокристал Флуорит- Камъкът на Проницателността

Контакт с Архангелите може да бъде един от начините за лекуване на тялото и душата. Когато искаме помощ от Архангелите можем да използваме за контакт съответващите им камъни. Зеленият флуорит е камъкът на Архангел Хамуел, името му означава "Виждащ Бог" и се занимава с тревожността и безпокойството.Аурата му е бледозелена, като пролетен лист в светлината на утрото. Ако ежедневието ви е белязано с излишни притеснения, призовете го и той ще ви успокои.Носете зелен флуорит за да почувствате любящата му енергия. Знайте ,че той вижда истинските ви качества и ви обича безусловно.


Активен
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Loading
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Simple Audio Video Embedder
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!