Април 17, 2014, 09:24:35 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
  WebKBD
  Начало   Forum   Помощ Вход Регистрация  
Tweet
Страници: [1] 2 3 ... 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лечебният код (Бен Джонсън, Алекс Лойд)  (Прочетена 79153 пъти)
0 Членове и 7 Гости преглежда(т) тази тема.
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« -: Август 22, 2012, 12:59:51 »Според физиката неутрализирането на вълна с една често­та се постига при интерференция с вълна с „обърната" фаза. За да работи даден Лечебен код, нещо трябва да открие свър­заните с проблема несъзнателни спомени, да определи деструк­тивните вибрационни честоти и да създаде вибрации с други честоти, с които да ги неутрализира. Точно така и става!

Методът не само работи, но постига успешни резултати в сто процента от случаите. На една конференция в Мексико всичките 142-ма участници, които изпълниха Лечебен код за спомен, свързан с най-сериозния проблем в живота си, постигнаха пълно нулиране на негативната сила на този спомен. С такива резултати очевидно сме намерили достъп до система, чието предназначение е именно да лекува. Ако дадено природно явление е налице в 99 % от случаите, то дори няма нужда от изучаване. Знаем, че предметът ще пада, колкото пъти го пуснем, и сме били убедени в това, дълго преди да научим за невидимата сила на гравитацията.Каква е тази удивителна лечебна енергия?


Точно както всички цветове се съдържат в чисто бялата свет­лина, така и ние вярваме, че всички добродетели - смелост, истина, вярност, радост, покой, търпение и пр., се съдържат в чистата любов.

Всъщност вярваме, че енергията на чистата любов може да изцели всичко и че това е единствената сила, която може да го направи. Вибрационната честота на любовта е върхов­ният източник на изцеление.

Лечебните кодове не само работят, но и ефектът от тях е траен. Както вече споменахме, тестовете за вариабилност на сърдечната честота показват, че хората запазват баланса си дълго след изпълняването на Кода. При сравняване със системи, използващи енергийната система на чакрите и ме­ридианите (акупунктурните точки), тестовете ВСЧ показват, че и при двата подхода се постига незабавно балансиране на автономната нервна система (в около 7 от всеки 10 опита с меридиани и около 8 от всеки 10 опита с Лечебните кодове). Но двайсет и четири часа по-късно баланса си са запазили ед­ва двама от десет души при лечение чрез меридианите и над 7 от тези, лекувани с Лечебните кодове. Казват, че такива резултати са безпрецедентни.

Въз основа на опита и изследванията си ние вярваме, че Лечебният код лекува точно тези деструктивни енергийни мо­дели. И не само! Кодовете работят, без да е необходимо да осъзнаваме деструктивните образи, вярвания, мисли и чувст­ва, които искаме да излекуваме.

Лечебният код, който работи изключително върху картини­те на деструктивните спомени в сърцето, може да лекува стреса и погрешните вярвания, които са действителната при­чина за физическите и нефизическите проблеми в живота ни.

Може все още да не сме в състояние да го обясним напълно, но вярваме, че познаваме природата на тази наглед чудодейна лечебна енергия, до която достигаме с помощта на Лечебния код.


***

Всички техники от Лечебните кодове, включително Универсал­ният лечебен код и упражнението за Незабавен ефект, описа­ни в тази книга, представляват техники за самопомощ, изпол­звани за релаксация, намаляване на стреса и балансиране на биоенергийните системи. Те не могат да заменят медицин­ските грижи. Никое действие или въздържане от действие не може да се основава единствено на съдържанието на тази книга, напротив - читателите и зрителите трябва да се кон­султират с подходящи специалисти по всеки въпрос, засягащ здравето им. Лечебният код е насочен към това, което Соло­мон е нарекъл „изворите на живота" преди повече от 3000 години. Не съществува Код за определено физическо или психич­но заболяване или състояние, всеки Лечебен код се фокусира единствено върху духовните проблеми на сърцето. Когато те бъдат изцелени, физиологичният стрес намалява, а функциони­рането на имунната система се подобрява. Тя е способна да излекува на практика всичко, стига да не бъде потисната от стреса. В абсолютно всички случаи с Лечебния код ние се фоку­сираме изключително върху проблемите на сърцето.

Лечебният код не е и разновидност на психологическа по­мощ и терапия. Тук става дума за прилагането на лечебен ин­струмент, който е открит през 2001 г. и представен за първи път пред публика през 2004 г. Всички Лечебни кодове са насоче­ни единствено към деструктивните картини на сърцето (спо­мените) и трябва да бъдат използвани само по предназначе­ние. Спорадичната и неправилна употреба на Кодовете може да забави процеса на изцеление. Не съветваме никого да пре­късва или избягва медицински и психологически консултации.

Теорията и практиката на Лечебния код се базират на опи­та. След откриването на системата „Лечебни кодове" ® през 2001 г. ние я тествахме в продължение на година и половина и още толкова я подготвяхме да добие вида, в който може да бъде използвана от всекиго в домашни условия. Системата е уникална. Никога никой не е съобщавал за нищо подобно.


„Това е единствената здравна област, в която няма пот­върден случай на негативен ефект", твърди д-р Пол Харис. Въп­реки че нашата литература и резултати отразяват собстве­ния ни опит, вашите резултати също са гарантирани. Това, което можете спокойно да очаквате след приложението на Лечебния код, е, че проблемите на сърцето ви ще се изцелят или подобрят, а с помощта на упражнението за Незабавен ефект чувството за стрес ще намалее.

Тази книга и описаните в нея методи не могат да заменят съвета и лечението, предписано от лекар или друг правоспосо­бен здравен специалист. Изложената тук информация и мне­ния се смятат за точни и разумни, изведени въз основа на познанията, опита и изследванията на авторите. Читатели­те, които не потърсят подходящ здравен специалист, правят това на свой собствен риск и отговорност.

 

Цитат
Ако използвате описаните по-долу техники, това означава, че сте прочели, разбрали и сте се съгласили с предупрежденията и давате своето информирано съгласие.


***

Как да практикуваме лечебният код на Бен Джонсън и Алекс Лойд (кратко упътване за употреба) _ (4). За по-пълно разбиране на системата и как действа тя, моля, прочетете темата.

ЗА АВТОРИТЕ

www.thehealingcodebook.com


Д-р Алекс Лойд (Alex Loyd, N.D., Ph.D.), е ръкоположен за пастор десет години, преди да защити две докторски степени: по натуропатия и психология. Дълго време има успешна частна практика като консултант психолог, а после и като специалист по алтерна­тивни терапии. В продължение на дванайсет години пътува по целия свят в търсене на лек за клиничната депресия на съп­ругата си Трейси. Запознава се с различни техники, които ели­минират симптомите на депресия и други заболявания, но не успяват да постигнат трайно изцеление. След това д-р Лойд се посвещава на изучаването на енергията и квантовата фи­зика.

През пролетта на 2001 г. д-р Лойд открива механизъм, кой­то отстранява стреса в тялото, като изцелява източника му, и така за своя собствена радост и удивление успява да излекува депресията на Трейси. През следващата година и по­ловина той изпитва действието на този механизъм с помощ­та на тестовете за вариабилност на сърдечната честота - официалният медицински диагностичен тест за измерване на стреса в автономната нервна система. В 86 % от случаите стресът се оказва на практика елиминиран от организма в рамките на 20 минути. Преди това минималното време, за което е документирано възстановяването на баланса в авто­номната нервна система, е шест седмици (според литерату­рата от последните 30 години).

След откритието си д-р Лойд основа компанията „Лечебни кодове" (Тhe Healing Codes®), посветена на лечението на хора от цял свят с естествени средства. До момента хиляди кли­енти от 50 щата и 90 държави са съобщили за изцеляването си от болести и разстройства, след като са активирали ме­ханизма за освобождаване от стреса с помощта на Лечебни­те кодове. Процедурата е неинвазивна, не включва прием на каквито и да било препарати, нито диети и физически упраж­нения. Д-р Лойд е обучил повече от 200 инструктори, които напътстват клиентите по телефона.

Д-р Лойд живее със съпругата си Хоуп (Трейси) и двамата си синове Хари и Джордж, в щата Тенеси.

 

Д-р Бен Джонсън (Dr. Ben Johnson, MD, DO, NMD.) живее със съпругата си и седемте си деца в щата Джорджия. Той е лекар по професия, специа­лист по комплементарна и алтернативна медицина. Няколко години е клиничен директор на Клиниката за имунно възстановяване в Атланта, Джорджия. През октомври 2004 г., след като се излекува от болестта на Лу Гериг с помощта на Лечеб­ните кодове, подава оставка, за да започне да работи с нова­та система. Споделя, че до момента не познава друга тера­пия, която позволява на автономната нервна система да се нормализира за минути, за да може тялото да започне процеса на изцеление. В момента д-р Джонсън изнася лекции за начина, по който работят Лечебните кодове и е първият доктор по медицина, участвал в популярния филм „Тайната".

Д-р Джонсън е служил във въоръжените сили по време на войната във Виетнам и е бил военен лекар от запаса в продъл­жение на много години. Дванайсет години е бил старши авиационен лекар във федералната авиационна администрация. Спе­циален обект на неговите интереси са онкологичните заболя­вания. Посвещава голяма част от времето си на изследвания и анализ на резултатите от лечение на раково болни пациенти. Първата си медицинска диплома (специалност остеопатия) получава от Университета по здравни науки в Канзас си­ти, щата Мисури, след което получава степен по медицина от Университета за науки, изкуства и технологии на карибския остров Монсерат и степен по натуропатия от Държавния ин­ститут по натуропатия в гр. Вашингтон, Окръг Колумбия.

В момента е главен изпълнителен директор на Вiopharmika Iпс. В свободното си време пилотира хеликоптер и малък самолет.


Цитат
Предайте нататък!

За нас двамата Лечебните кодове са нещо много повече от бизнес. Както са казали „Блус Брадърс": „Ние изпълняваме Бо­жия мисия!"

Искаме изцелението да достигне до целия свят. Затова на­писахме тази книга. Моля ви, след като я прочетете и се нау­чите да използвате описаните тук инструменти, да я дадете на друг човек, който има нужда от нея. Разкажете за тези техники на приятелите си, докато обядвате заедно. Ако Ле­чебният код и упражнението за Незабавен ефект са ви помог­нали, споделете ги и с другите!

Помогнете ни да разпространим изцелението в света. Гос­под знае, че всички имаме нужда от него!

Бог да ви благослови и да ви води по пътя на изцелението!
« Последна редакция: Октомври 28, 2013, 01:44:41 от Мила » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #1 -: Август 22, 2012, 01:25:09 »

ВАШИЯТ ШЕСТМИНУТЕН УНИВЕРСАЛЕН ЛЕЧЕБЕН КОД

В книгата неведнъж споменавахме „Лечебните кодове" ®, защото това е системата, която открих през 2001 г., вър­ху която се основават нашите препоръки.

По време на работата с хиляди клиенти, презентациите на живо и изследванията стигнахме до извода, че съществува определен Лечебен код, който, изглежда, работи при почти всич­ки хора и проблеми. Може би защото активира и четирите лечебни центъра, този Код действа като универсален и може да отключи изцелението за всеки вид стрес.

Нужни са ви само няколко минути, за да усвоите този Лече­бен код, но резултатите ще бъдат за цял живот!

Не забравяйте, че можете да изпълнявате Кода и за други хора и дори за животни. Просто следвайте указанията!


 

Няколко думи за молитвата

Лечебният код включва молитва. Молитвата е една от най-изучаваните практики в медицината. Неведнъж е доказвано, че тя помага на хората да се излекуват дори когато не се молят те самите, а други се молят за тях. Молитвата винаги е първата ми стъпка, когато прилагам Лечебния код. Кодът е само средство, удивителен инструмент, способен да направи неща, които никой инструмент досега не е постигал. Но си остава инструмент. Най-важна е връзката ви с Бог, независи­мо как го разбирате вие. Затова горещо ви съветваме да се съсредоточите най-вече върху молитвата си и да използвате Лечебния код като част от този цялостен процес (както каз­ва един клиент, Лечебните кодове са „стероидите" за молит­вата).

 

Как да изпълнявате Лечебния код

<a href="https://www.youtube.com/v/yDaYlBX5ElM" target="_blank">https://www.youtube.com/v/yDaYlBX5ElM</a>

Използвайте четирите позиции, показани по-долу, в същата последователност и насочете отпуснатите си пръсти към ле­чебните центрове на разстояние от пет до седем сантимет­ра от тялото. Представете си, че връхчетата на пръстите ви са малки фенерчета, насочени към една точка. Няма значе­ние дали пръстите ви са прави, или присвити - дръжте ги, както ви е най-удобно, важното е само да са насочени към областта около лечебния център.

Ефектът е неколкократно по-голям, ако държите пръстите си на разстояние 5-7 сантиметра от повърхността на тялото, отколкото ако докосвате лечебните центрове. Така създавате енергийно поле над входа на съответния лечебен център, което позволява на тялото автоматично да произве­де точния позитивен/негативен енергиен модел, необходим за изцелението. Причината за тази повишена ефективност прозрях по време на семинар в Оклахома. Един господин сподели с мен, че това изискване му се струва напълно логично: работи като свещта в автомобила. Аз не съм механик, но той обясни, че свещта действа на принципа на волтовата дъга, тоест между електродите прескача запалителна искра, коя­то изобщо не докосва метала. Ако разстоянието между елек­тродите не е достатъчно, свещта не работи, както трябва. Същото е и при Лечебния код. Когато държите пръстите си на определено разстояние от тялото, създавате необходимия поляритет във всяка една секунда, за да осигурите максимал­на енергия.

Четирите лечебни центъра

• Адамова ябълка: Непосредствено над адамовата ябълка.

• Слепоочия: От двете страни на главата, на около един сантиметър над слепоочието и един сантиметър в по­сока на тила.

• Мост: Между горния край на носа и точката, в която биха се пресекли линиите на веждите.

• Челюст: От двете страни на главата, в краищата на долната челюст.

За всеки от тези четири центъра има нормална и отпусна­та позиция на ръката, с изключение на Адамовата ябълка, къ­дето нормална позиция е отпуснатата. Целта на тази позиция е да се чувствате колкото е възможно по-удобно, докато изпълнявате процедурата. Както вече споменахме, при нор­мална позиция пръстите се държат на разстояние пет до се­дем сантиметра над мястото на лечебния център. При отпус­ната позиция пръстите са насочени към върха на лечебния цен­тър на пет до седем сантиметра под или встрани от него.

Когато използвате отпусната позиция, увеличете времето за изпълнение на Кода с няколко минути. Ако ръцете ви са твър­де уморени, за да изпълнявате Кода колкото е необходимо, опитайте отпуснатите позиции, подпрете ръцете си с възглав­ници или опрете лакти на маса или бюро. Дори ръцете ви да се отклоняват от центъра, лечението ще бъде осъществено. Намерението ви за изцеление е много по-важно от идеалната позиция.

Добре е, преди да приложите Лечебния код, да оцените дискомфорта, който усещате, докато мислите за даден проблем, по скалата от 0 до 10 (10 означава най-силен дискомфорт). Това е най-добрият начин да измерите напредъка си, виждайки как нивото на дискомфорт спада до 0 или 1.

Изпълнявайте Кода на тихо, усамотено място, където мо­жете да се отпуснете, без да ви разсейват или прекъсват. Ето и правилната последователност:

1. Оценете проблема според степента на безпокойството, което ви причинява, от 0 до 10.

2. Идентифицирайте чувствата и/или нездравословните вяр­вания, свързани с проблема.

3. Открийте спомените. Помислете дали в живота ви е имало друг случай, когато сте се чувствали по същия начин, дори обстоятелствата да са били различни. Търсете същото чув­ство. Не се ровете прекалено много, просто се запитайте дали и друг път сте се чувствали така, както сега. Повта­рям, търсим сходство в усещането, не в обстоятелства­та. Ако ви притеснява предстоящо медицинско изследване, се запитайте дали и друг път сте изпитвали същата тревожност в миналото, например в детството, а не дали са ви правили същите изследвания, фокусирайте се върху най-ранния спомен, който изплува, за да изцелите първо него.

4. Оценете този спомен по скалата от 0 до 10. Възможно е да има и други. Потърсете най-силния или най-ранния и работе­те първо върху него. Ако нещо ни притеснява, то е именно защото е свързано с неизцелен спомен. Често, когато изце­лите най-ранния или най-силния спомен, всички други споме­ни, свързани с него, автоматично се изцеляват.

5. Кажете молитва за изцеление, като посочите всички проб­леми, които сте открили (например „спомена ми от чети­ригодишна възраст, страховете ми, главоболието ми").

  Моля се всички известни и неизвестни негативни обра­зи, нездравословни вярвания, деструктивни спомени на клетъчно ниво и физически проблеми, свързани с ... (на­зовете вашия проблем), да бъдат открити, отворени и изцелени, а аз да се изпълня с Божията светлина, живот и любов.
Моля се ефективността на това лечение да се увеличи стократно и повече (последното казва на тяло­то, че изцелението трябва да бъде приоритет).


6.Изпълнете Лечебния код, като се задържате във всяка пози­ция около 30 секунди и повтаряте Твърдението за фокуси­ране върху истината, което се противопоставя на всяко нездравословно убеждение или друго твърдение, насочено към вашия проблем. Докато изпълнявате Лечебния код, не се фокусирайте върху негативното, а върху позитивното. Задължително преминете през четирите центъра (обикно­вено са няколко серии от позиции). Изпълнявайте Кода поне 6 минути. Винаги можете да увеличите малко времето, осо­бено ако сте оценили проблема си над 5 или 6. Препоръчва­ме шестте минути като минимум.


Ето ви твърденията за фокусиране върху истината, за които се споменава на 81 стр. на спиралния вариант на книгата  

на английски

на италиански

на БЪЛГАРСКИ - ПРЕВОД elisteПърва позиция: Мост.

Между горния край на носа и точката, в която биха се пресек­ли линиите на веждите.Нормална позиция             Отпусната позицияВтора позиция: Адамова ябълка.

Непосредствено над адамовата ябълка.


Трета позиция: Челюст.

От двете страни на главата, в краищата на долната челюст.Нормална позиция                    Отпусната позицияЧетвърта позиция: Слепоочия.

От двете страни на главата, на около сантиметър над слепоочието и сантиметър в посо­ка на тила.Нормална позиция                    Отпусната позиция


7. След като изпълните Кода, отново оценете проблема си. Когато оцените най-ранния/най-силния спомен с 0 или 1, пре­минете към следващия спомен или проблем, който ви тре­вожи.


 

Изпълняване на Кода за друг човек

Можете да изпълнявате Лечебния код за друг човек. Първо ка­жете молитвата:

  Моля се всички известни и неизвестни негативни обра­зи, нездравословни вярвания, деструктивни спомени на клетъчно ниво и физически проблеми, свързани с ... [посо­чете проблема на вашия близък], да бъдат открити, от­ворени и изцелени, а ... [посочете името на вашия близък] да се изпълни с Божията светлина, живот и любов.
Моля се ефективността на това лечение да се увеличи сток­ратно и повече.


Изпълнете Кода върху себе си. Когато приключите, просто се помолете: „Прехвърлям всички ефекти от това изцеление към [посочете името на вашия близък] с любов".

Препоръчваме ви да изпълнявате Лечебния код по три пъти на ден. Можете да го изпълнявате и по-често, за да постигне­те по-бързи резултати. Възможно е да постигнете желания резултат и с изпълнение веднъж дневно, но настойчиво ви съ­ветваме да не е по-рядко от това. Можете да увеличите вре­мето над 6 минути. Ключът е в постоянството. Най-добри резултати ще получите, ако изпълнявате Кода по 6 минути три пъти на ден или по-често.
« Последна редакция: Юни 08, 2013, 12:19:26 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #2 -: Август 22, 2012, 01:40:24 »

УПРАЖНЕНИЕТО НЕЗАБАВЕН ЕФЕКТ: ДЕСЕТСЕКУНДНО РЕШЕНИЕ  ЗА СИТУАЦИОННИЯ СТРЕС


Всеки път, когато се почувствате стресирани, имате нужда от по­вече енергия или усетите, че негативните емоции заплашват да разрушат спокойствието ви, отделете десет секунди: де­сет секунди, за да намалите стреса, но не като го маскирате със стимуланти, които увеличават нивото на физиологичния стрес, а като достигнете до източника и го елиминирате.

Изключително важно е да достигнете до източника на стре­са заради пагубното му въздействие върху тялото и ума. Вече ви дадохме инструментите, с които да изцелите стреса на клетъчно ниво - онзи стрес, който обикновено активираме несъзнателно. Но всички знаем, че съществува и друг вид стрес, при това напълно осъзнат. Нека сега поговорим за него, за това какво представлява, кога и защо може да бъде опасен.Когато нямаме достатъчно време да се възстановим от всяко стресово събитие, преди да настъпи следва­щото, клетките ни остават затворени, тялото ни ос­тарява и сме заплашени от преждевременна смърт.

Ето някои от често срещаните ефекти на прекомерния си­туационен стрес:

• Безсъние

• Напрежение и тревожност

• Смущения в мисленето

• Неефективни действия

• Увеличаване на грешките

• Раздразнителност

• Гняв

• Лека депресия

• Високо кръвно налягане

• Сърдечно-съдови заболявания

• Язва

• Алергии

• Астма

• Мигрена

• Преждевременно състаряване

Всички имаме нужда от инструмент за освобождаване от ежедневния ситуационен стрес, който да е достъпен и лесно приложим, за да възпрепятстваме бездруго натоварената си програма.

Простичкото упражнение, което сега ще ви представим, съчетава всички доказани елементи (физически и нефизичес­ки) за намаляване на стреса. Нарекли сме го „Незабавен ефект". Само за десет секунди ще се почувствате толкова добре, кол­кото след 30-60 минути енергични упражнения, дълбоко дишане или медитация.

Използвайте упражнението за Незабавен ефект винаги, ко­гато сте изложени на стрес или чувствате недостиг на енер­гия. То ще прекрати стресовата реакция и ще позволи на ва­шия организъм да възстанови баланса си.

Заради онези от вас, на които им се иска да стигнем по-бързо до същината на въпроса, още сега ще обясним как да изпълнявате упражнението „Незабавен ефект". След това ще обясним защо тази простичка наглед техника има толкова си­лен ефект.


„Незабавният ефект" стъпка по стъпка

Упражнението отнема само десет секунди, макар че, разбира се, можете да го изпълнявате и по-дълго. Повечето хора дейс­твително забелязват резултат само за десет секунди. Препо­ръчваме ви да го правите всеки път, когато имате нужда, но не по-рядко от три пъти дневно.

Ето и упражнението стъпка по стъпка.

1. Оценете степента на стреса си. Фокусирайте се върху общото ниво на стреса, който изпитвате в момента. Как­ва е силата му? Интензивно ли е действието му? Как се отразява на състоянието ви? А на отношението ви към другите? На светогледа ви? Усещате ли го на определено място в тялото си?

Ще ви помолим да оцените нивото на стреса си по скала­та от 0 до 10, като 0 означава липса на стрес, а 10 - непоно­сим стрес. Това е изключително полезен инструмент за вас. Оценявайки нивото на стреса си преди и след упражнение­то, вие разполагате с мярка за успеха си. Ще знаете дали е необходимо да го повторите, за да намалите още повече стреса, както и кога нивото на стрес започва да намалява.

2. Допрете дланите си, както ви е удобно: можете да сплете­те пръсти, да ги долепите като за молитва или да използва­те друга позиция, стига само да са допрени една до друга.

3. Фокусирайте се върху стреса, от който искате да се осво­бодите - физически, емоционален или духовен.

4. Изпълнете Дишане за сила в продължение на 10 секунди:

• Дишайте бързо и силно с корема. Енергично вдишвайте и издишайте през устата. Използвайте диафрагмата си, та­ка че коремът ви да се издува при вдишване и да се прибира при издишване. Ако се почувствате леко замаяни, продъл­жете да дишате така, но с по-малко сила.

• По време на Дишането за сила визуализирайте нещо пози­тивно: например как стресът напуска тялото ви, спокойна сцена или нещо, което бихте желали да заеме мястото на стреса. Ако се чувствате ядосани, можете де си повтаря­те мислено или да визуализирате „търпение". Или „спокойс­твие". Това е медитативната част от упражнението.

Предлагаме ви да правите упражнението по три пъти на ден. Дори да го изпълнявате само по веднъж, пак ще постигне­те резултати. Горещо ви препоръчваме обаче да го правите поне по три или четири пъти дневно, дори и повече, ако иска­те бързо да намалите непосредствения стрес и да понижите общото ниво на стреса. В крайна сметка, то отнема само няколко секунди, а има забележителен ефект!

Може би се питате как едно толкова просто, бързо и лесно упражнение може да премахне стреса и да постигне същия ефект като значително по-дълги и натоварени упражнения или медитация. Ето как работи „Незабавният ефект".


Силата на дишането

В упражнението „Незабавен ефект" използваме техника за ди­шане, наречена „Дишане за сила". Именно тя ви позволява да прекъснете цикъла на стреса и само след секунди да се почувствате така, както бихте се почувствали след трийсетина минути комбинирани физически упражнения и медитация.

Физическият закон за инерцията гласи, че всяко тяло запаз­ва състоянието си, докато нещо не му въздейства с доста­тъчно енергия, а Дишането за сила генерира значителна вът­решна физиологична енергия, като добавя високоенергийно го­риво от кислород. Точно както вятърът е основен източник на енергия в света, така и дишането е нашият персонален източник на енергия.

Ако изпълнявате само Дишането за сила, вероятно ще се почувствате по-енергични, релаксирани, може би и с по-ведро настроение. Това е мощна техника сама по себе си и именно тя е елементът, на който Незабавният ефект дължи в най-голяма степен своята сила и дълбочина.

Дишането за сила е насочено към плиткото дишане, което е често срещан признак на хроничния стрес. То започва с от­делни инциденти, които ни изненадват и безпокоят, но посте­пенно се превръща в нещо обичайно. Хроничното плитко диша­не прилича на живот в състояние на постоянен страх.

Д-р Гай Хендрикс, автор на „Съзнателно дишане", казва: „Ко­гато дадена емоция е прекалено болезнена, първата ни реак­ция е да спрем да дишаме. Това е защитният рефлекс „бий се или бягай", задействан от нервната система. Веднага след това ви залива адреналин, а симпатиковата нервна система, която контролира кръвообращението, се намесва и ускорява пулса и дишането ви". Някои хора имат навика да задържат дъха си, дори когато изпълняват обичайни задачи. Плиткото дишане неизменно намалява количеството кислород, което по­емаме, и въглероден диоксид, който издишаме, а това води до стрес на клетъчно ниво.

Ако по няколко пъти на ден се фокусираме върху дишането си, ще се научим по-добре да го осъзнаваме. Коремното диша­не от това упражнение ще покаже на тялото ви как би се чувствало, когато си поема пълно и дълбоко въздух, фокуси­райки се върху освобождаването от стреса или усещането за покой, ще започнете естествено да дишате по-дълбоко. Кога­то продължите да упражнявате Незабавния ефект, ще диша­те по-дълбоко и между сеансите. На дробовете ви ще им харе­са усещането да се изпълват с въздух, защото то е по-естес­твено и здравословно. „Незабавният ефект" постепенно ще увеличи обема на дробовете ви - фактор, който сам по себе си укрепва здравето и удължава живота.

Още през 1981 г. списанието „Сайънс Нюз" съобщава за от­крития на Националния институт по проблемите на остаря­ването, изясняващи връзката между функцията на белите дро­бове и дълголетието. Клинично изследване на 5200 души, про­дължило 30 години, показва, че функционирането на белите дро­бове е надежден индикатор за общото здравословно състоя­ние и енергия, както и основно мерило за потенциалната про­дължителност на живота на човека. Чрез измерване на пулмоналната функция може да се определи дали човек ще живее още 10, 20 или 30 години.

Когато изпълнявате упражнението „Незабавен ефект", вие ще се чувствате по-спокойни, а мускулите, които контроли­рат или пречат на дишането, ще позволят на тялото ви да вдиша и издиша с пълен капацитет.

Много скоро ще установите, че вече осъзнавате моменти­те, когато не дишате дълбоко. Те ще ви сигнализират, че чув­ствате стрес и имате нужда от кратко прекъсване за „Неза­бавен ефект".

При редовно прилагане „Незабавният ефект":

• стимулира сърдечно-съдовата система

• подобрява снабдяването с кислород

• пречиства организма от въглеродния диоксид

• стимулира имунната система, като увеличава енергията на ендокринната система

• подобрява работата на лимфната система

 

Медитация

Упражнението „Незабавен ефект" включва и елемент на „меди­тация", докато се фокусирате върху стреса, напускащ тялото ви. Съчетанието на Дишането за сила с фокусирано намере­ние (съсредоточаване върху стреса, който напуска тялото), е факторът, който удължава действието на упражнението до няколко часа. Вие използвате силата на дишането, за да усили­те намерението си и да го внушите на ума и тялото си.

Редица изследвания са доказали и продължават да доказват, че медитацията намалява стреса и укрепва както психично­то, така и физиологичното здраве. Общоприет факт е, че ме­дитацията подобрява цялостното състояние на човека. Въп­реки че процесът не е изяснен докрай, проучванията сочат, че по време на медитацията мозъчната активност е в алфа ре­жим, което съдейства за релаксиране на съзнанието и изцеле­ние на тялото. Освен това е потвърдено, че нивата на хормо­ните и други биохимични компоненти в кръвта, които указват наличието на стрес, при редовна медитация обикновено се понижават. Хиляди лекари, психолози и терапевти в САЩ и по целия свят препоръчват на пациентите си различни медитативни техники като част от лечението.

Може би ще се изненадате, че медицината - обикновено така консервативна - препоръчва практика, смятана от мно­зина за духовна. В действителност общо разпространената дефиниция за медитация е вид духовно съзерцание. Хората хи­лядолетия наред са използвали различни техники на медитация като средство за извисяване на духовното съзнание.

Не е задължително обаче медитацията да има духовна цел. Тя би могла да помогне на мозъка да премине от режим на стрес към режим на релаксация. „Незабавният ефект" включва медитация, за да провокира доказана „реакция на релаксация" чрез стимулирането на определени области от мозъка.

Изследване, осъществено под ръководството на д-р Джон Кабат-Зин, невролог от Масачузетския медицински факултет, показва, че медитацията измества мозъчната дейност от дес­ния фронтален кортекс (който е по-активен, когато човек в състояние на стрес) към левия фронтален кортекс (който е по-активен, когато човек е спокоен). Тази промяна намалява негативните ефекти не само на стреса, но и на леката депре­сия и тревожност.

Подобни резултати дават проучванията на д-р Ейдриън Уайт от Университета в Екзитър. Той показва, че хората, които медитират, имат повишена електрическа активност в област­та на фронталния кортекс, което говори, че преживяват по-ниско ниво на тревожност и се намират в по-позитивно емо­ционално състояние. Медитацията също така намалява актив­ността на амигдалата, която се свързва с емоциите и най-вече със страха.

С други думи, медитацията буквално измества фокуса от страха и тревожността към спокойствието. С упражнение­то за Незабавен ефект и визуализирането на стреса, който напуска тялото ви, или някаква спокойна сцена, вие променяте мозъчните вълни от ниво на стрес към ниво на покой.

 

Енергийна медицина: използвайте ръцете си

Както вече знаете, ръцете притежават лечебна сила. Когато съберете длани, вие използвате тази енергия, за да разпръсне­те стреса. Това също е съвсем проста, но могъща техника за понижаване нивото на общия стрес.

 

„Незабавният ефект" и Лечебният код работят заедно

Има стресови ситуации, които са толкова сложни и отключ­ват толкова много негативни емоции, че само по себе упраж­нението за Незабавен ефект има твърде краткотраен ефект. Необходимо е да изпълните Лечебния код, за да достигнете до спомените на клетъчно ниво и погрешните вярвания, които подхранват реакциите в такива ситуации.

По същия начин има и ситуации, в които Лечебният код не облекчава непосредствения стрес от ежедневието. Този съз­нателен стрес и дори страх затруднява работата на Кода. Става все по-трудно да се отпуснем и да му позволим да уп­ражни ефекта си. Понякога се затрудняваме изобщо да го из­пълним! Когато се освободим от ситуационния стрес и от­страним съпротивата си с помощта на Незабавния ефект, всъщност проправяме път за Лечебния код. Всичко става по-лесно, когато използваме упражнението за Незабавен ефект. Само за десет секунди то почти елиминира съпротивата сре­щу изцелението.

Лечебният код работи по-бързо и по-добре, ако не ни се на­лага да се борим в същото време и със ситуационен стрес. С други думи, Лечебният код и Незабавният ефект имат различ­ни, допълващи се ефекти. За да постигнете оптимално здра­ве, са ви необходими и двете.

Препоръчваме ви да изпълнявате и Лечебния код, и упражне­нието за Незабавен ефект по три пъти на ден. Това прави общо осемнайсет и половина минути на ден: малка инвести­ция с огромни резултати за здравето, взаимоотношенията и успеха.

Вече разполагате с инструментите, с които можете да понижите стреса на клетъчно и на съзнателно ниво. Но колко­то и чудесни и полезни да са те, балансираният и здравосло­вен живот има и други компоненти.
Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #3 -: Август 22, 2012, 02:05:41 »

Често задавани въпроси във връзка с изпълнението на Лечебния код

 

Какво да очаквам, след като започна да прилагам Лечебния код?

Има две области, в които е най-вероятно да забележите про­мяна:

1. В картината или спомена, върху който се фокусирате.

2. Във физическия или нефизически проблем, произтичащ от този спомен.


• Промени в цялостната картина на спомена.

Не забравяйте, че Лечебният код лекува само образите в сърцето. Той няма да ги отстрани от паметта ви. Това ще рече, че се премахва емоционалното напрежение, свързано с дадена картина, а не самата картина. Много хора съобщават, че когато използват Кода, картината, върху която се фокусиран избледнява и често им става трудно да продължат да я визуализират. Някои казват, че при изцеляването на спомена имат усещането, че енергията сякаш е изсмукана от картината и тя вече няма власт над тях. Процесът обикновено е съпроводен от усещане за спокойствие и финализиране на проблема. Ще разберете, че картината е изцелена, когато усетите ня­кой от тези или всички изброени признаци.

• Промени във физическия или нефизическия проблем, произ­тичащ от този спомен.

 С изцеляването на цялостната картина вероятно ще видите промяна в проблема, който ви безпокои. Но трябва да знаете, че макар някои проблеми да се асоциират само с една карти­на, други се асоциират с повече. Ако след като изпълните Кода за конкретна картина, най-тревожният ви проблем остане не­променен, не се обезсърчавайте. Продължавайте да работи­те върху образите и ще получите изцеление, което се свежда до способността на имунната ви система да реши проблема.

Когато изпълняваме Лечебния код с участници в нашите семинари, те често съобщават, че усещат промяна дори след един шестминутен сеанс. Очевидно при проблеми като рак например са необходими много повече сеанси. Когато казваме „6 минути за изцеляването на всеки проблем", то е същото като „Вземайте витамин С, за да се борите с настинката и да укрепите имунната си система". Всеки знае, че това не означава „вземете витамин С веднъж и никога повече няма да настинете", а това, че ако редовно вземате витамин С, е мно­го вероятно да настивате и да се разболявате по-рядко. Точ­но така работи и Лечебният код: помага, ако сте последова­телни.

 

Какво да правя, ако ми се струва, че няма подобрение?

Ако ви се струва, че се стараете, а подобрение няма, фокуси­райте се върху картината от момента на проявлението на проблема, когато са се появили физическите и нефизическите симптоми. Например ако имате мигрена и изпитвате физи­ческа болка и емоционална потиснатост, фокусирайте се вър­ху момента, когато са се появили болката и потиснатостта.

Ако след като изпълните Кода пет пъти поотделно, все още не забелязвате намаляване по скалата от 0 до 10, потърсете друга картина. Това може да бъде картина между най-ранната и настоящата или просто настоящата. Сега работете върху най-ярката, а не върху най-ранната картина.

Можете да се опитате да се върнете към времето, преди проблемът да се появи (приблизително две години преди нача­лото му). Възможно е да откриете някакъв инцидент, травма или емоционално натоварено събитие от този период, фоку­сирайте се върху това събитие, докато не почувствате, че емоциите и вярванията, свързани с него, са изцелени.

Ако все още не забелязвате промяна в състоянието си, при­чината може да е в това, че корените на настоящия ви проб­лем са преплетени с друг. Продължавайте да работите върху проблемите от категорията, която най-много ви тревожи, до­като не ги решите. (В следващата глава ще ви разкажем за един инструмент, който в момента разработваме и който може да ви помогне да идентифицирате неясните проблеми. Той ще ви бъде особено полезен, ако не отбелязвате напредък. Често се оказва, че онова, което смятаме за най-обезпокои­телно, всъщност не е сърцевината на проблема.)

 

Какво да правя, ако след прилагането на Кода се почувствам по-зле?

При 1 от 10 души се проявява реакция на изцелението. Това явление не е характерно само за Лечебните кодове, а е добре известно в медицината и се нарича „ефект на Херцхаймер". Ние го наричаме „реакция на изцеление", защото е доказател­ство, че наистина се излекувате. Вероятно токсините и нега­тивните емоции оказват някакво въздействие, докато напус­кат организма ви.

Когато изцелите деструктивните спомени на клетъчно ни­во и нездравословните вярвания, които причиняват проблеми­те ви, стресът в организма намалява. В същото време невроимунната система започва да лекува физиологията на тялото. При този процес токсините, вирусите и бактериите започват да напускат организма. Ако сте прилагали програма за детоксикация, симптомите може би са ви познати. Приемане­то на големи количества вода може да ускори освобождаване­то на организма от отровите.

Важно е да помните, че това, което чувствате, не е проб­лем, а изцеляването на проблемите ви. Това е едно от най-чудесните неща, които могат да ви се случат във физиологичен аспект. Но е факт, че усещането може да бъде неприят­но. Най-често срещаните реакции, за които споделят клиен­тите ни, са главоболие, умора и усещане за задълбочаване на проблема, който се опитват да изцелят. Няма всеобщо прави­ло, но като цяло колкото повече отрови сте натрупали в тяло­то или сърцето си, толкова повече имате за изхвърляне. Пови­шената емоционалност също е характерен признак на такава реакция.

Реакцията на изцелението е нещо естествено. Ето един пример: обикновено под „грип" си представяме висока темпе­ратура, втрисане, възпалено гърло и пр. Но това въобще не е грипът, а реакциите на организма и имунната система, които се опитват да елиминират вируса. Грипът е самият вирус. Не се тревожете, ако почувствате реакция на изцелението: тя означава, че организмът ви дейно унищожава деструктивни­те образи и произтичащия от тях стрес.

Реакцията на изцеление е доказателство, че напредвате! Когато пречистването завърши, тя ще изчезне.

 

Да продължавам ли да изпълнявам Кода, ако получа реакция на изцеление?

Да. Ако получите реакция на изцеление, продължете с Кода, но изместете фокуса към облекчаване на дискомфорта.

Разбира се, ако имате симптом, който смятате, че е след­ствие от болест или травма, потърсете подходяща медицин­ска помощ.

Според д-р Пол Харис енергийната медицина е единствена­та област в грижите за здравето, в която няма потвърден случай на негативен ефект. Това е още едно доказателство, че реакцията на изцеление, която някои изпитват, е част от чудесно лечебно събитие, а не проявление на проблема им.

В процеса на изцелението не е необичайно да преживеете променливи емоционални реакции. Възможно е в някои дни да се чувствате така, сякаш с вас става чудо и да си мислите: „Не ми е било толкова добре от години", а непосредствено след това да преживеете дни, които ви напомнят за състоя­нието ви отпреди началото на изцелението. Това също е нор­мално. Опитайте се да не губите търпение. Нужно е време. Не забравяйте, че лекувате проблеми, трупани десетки години.

Ето и пример. Имахме двама клиенти на средна възраст, които страдаха от мигрена от петнайсет години. При единия главоболието изчезна в рамките на една седмица и никога не се върна, докато на другия му бе нужна цяла година. Защо има такава разлика при един и същи проблем? В действителност не става въпрос за един и същи проблем. Само симптомите са еднакви. Лечебният код лекува духовния източник на проблема, който винаги се свежда до деструктивни спомени/образи и погрешни вярвания, а не във физическите симптоми, болести и разстройства. Въпреки че двамата мъже имаха едни и същи симптоми, проблемите им имаха съвършено различни източ­ници.

 

Трябва ли да спра лекарствата? Те пречат ли на Лечебния код?

Категорично не! Методът няма за цел да замени, а да допълни това, което правите в момента. Доказано е, че той работи независимо от другите мерки, които предприемате във връз­ка с проблема си. Никога не спирайте медикаментите, които вземате, без консултация със специалист.

 

Трябва ли да спра медицинското лечение, докато изпълнявам Лечебния код?

Категорично не! Лечебният код е допълващ метод, който ра­боти добре с традиционното медицинско лечение. Вярваме, че е добре да се използват различни подходи, ако имат положителен ефект върху здравето ви. Никога не прекъсвайте лече­ние без консултация със специалист.

 

Как да разбера дали работи?

Навярно ще започнете да усещате по-дълбоко спокойствие и релаксация. Възможно е също нещата, които обикновено ви затрудняват, да не ви се струват толкова мъчни. Може да не забележите и никаква промяна. Най-добрият начин да проследите какво се случва е, като записвате оценките си в Инструмента за откриване на проблеми в сърцето. Намаляването им ще ви покаже по безспорен начин, че Кодът работи. Когато регистрирате закупената книга на адрес: www.thehealingcodebook.com, можете да свалите оттам безплатна Таблица за проследяване.

 

Колко време е необходимо, за да получа резултати?

Времето, което е необходимо за изцеление, е различно при всеки човек. Причината е, че привидно еднакви проблеми (страх, главоболие и др.) могат да бъдат причинени от различни деструктивни картини и спомени, както показахме с примера по-горе.

 

Какво ще стане, ако сеансът бъде прекъснат?

Ако ви прекъснат веднъж, продължете веднага, щом останете сам. Ако ви прекъснат два пъти, започнете Кода отначало.
Какъв трябва да бъде интервалът между сеансите?

Най-добре е да разпределите сеансите равномерно за целия ден. По-добре обаче е да направите всички наведнъж, отколко­то да пропуснете един.
 

Колко внимателно трябва да следя времето, докато изпълнявам Кода?

Опитайте да задържате всяка позиция еднакво дълго в рамки­те на определеното време (минимум 6 минути). Но не допус­кайте часовникът да ви разсейва. Най-важното е намерение­то ви да се изцелите и начинът, по който то влияе на образите. Ако използвате Твърденията за фокусиране върху истина­та, както ви предложихме, можете да пресметнете колко от тях правят 30 секунди, след което да използвате това като своеобразен таймер.Ето ви Твърденията за фокусиране върху истината, за които се споменава на 81 стр. на спиралния вариант на книгата  

на английски

на италиански

 

Колко важно е позициите да се изпълняват точно както е описано?

Старайте се да изпълнявате позициите така, както са описа­ни и показани. Но дори да е приблизително така, методът пак ще работи. Намерението за изцеление е важен фактор за ус­пеха ви.

 

Кодът помага ли за проблемите, върху които не се фокуси­рате?

Може да почувствате благотворен ефект извън границите на проблема, върху който работите в момента, тъй като е възможно една картина да създава различни проблеми.

 

Понякога имам усещането, че вътре в мен се води битка. Защо е така?

Наричаме това състояние „съзнателен конфликт". Ако нещо в живота ви противоречи на собствената ви система от вяр­вания, но не сте сигурни, че сте готови да се откажете от него, защото ви носи удоволствие или удовлетворява някаква нужда (например храна, наркотици, алкохол), първият проблем, върху който трябва да работите, са собствените ви потреб­ности. Много пъти хората не се излекуват толкова бързо, кол­кото са очаквали, именно заради съзнателния конфликт.

Ако продължавате да правите нещо, което знаете, че е не­редно, това попада в категорията „вредни действия" в систе­мата на Лечебните кодове (за тях ще поговорим повече в след­ващата глава). Те са едно от големите препятствия пред ва­шето благоденствие и могат да бъдат особено трудни за из­целение. Все пак, когато изцелявате другите фактори, допри­насящи за проблема, ще забележите промяна. За да премахне­те препятствията пред изцелението, създадени от вредни­те действия и съзнателните конфликти, трябва да имате же­лание да се промените, след което да започнете да се прид­вижвате, макар и със съвсем малки крачки, в тази посока. Изцелявайки все повече области от живота си, ще ви става по-лесно да избирате само здравословни действия.

 

Забелязвам, че други елементи се променят към по-добро, още преди основният ми проблем да се е решил. Защо става така?

Възможно е преди основния проблем, който ви тревожи, да нас­тъпи подобрение при други, които са свързани със същия из­точник. Тялото само определя приоритетните нужди и дейс­тва съобразно с тях, за да може да изцели източника на проб­лема, а не симптомите. Ако не позволите това да се случи, проблемът вероятно ще се върне. Повечето проблеми в живо­та ни са свързани, така че вие работите върху няколко едновременно. За да изцелите източника, може да се наложи да поработите и върху други аспекти.

 

Струва ми се, че след като приложих Кода, започнах да виж­дам нещата по различен начин, дори проблемите, върху които не съм работил. Защо?

Тялото ви автоматично открива и изцелява картините и вяр­ванията, които са свързани с вашия проблем. Мнозина съобща­ват, че не виждат нещата по същия начин, както преди да започнат да изпълняват Лечебния код. Променят се не само образите и картините, променя се и гледната точка, призма­та, през която гледате на света.

Ето ви един пример. Помните ли жертвата на изнасилване­то, за която ви разказах в пета глава? Когато я запитахме какво е изпитвала към насилника, преди да изпълни Лечебните кодове, тя отговори: „Исках да намеря пушка и да му пръсна черепа!" След няколко дни с Кодовете нещо се промени. Тя спо­дели, че сега, когато мисли за нападателя си, я обзема съжаление и състрадание към него и най-сетне може да му прости. Картините в сърцето й се бяха променили, а скоро след това се разрешиха и проблемите й.

 

Как мога да почерпя енергия от позитивните преживявания в живота си?

Докато изпълнявате Кода, опитвайте се да се фокусирате вър­ху Картини на обич. Ще разберете какво наричаме „Картина на обич", като започнете да мислите за определен човек или няколко души, които ви обичат. Това могат да бъдат хора от миналото и настоящето, близки и приятели. Бихме искали да ви напомним да включите и Исус. Представете си, че сте за­обиколени от всички, които ви обичат. Тази картина е истина­та. Можете да си ги представяте един по един или всички наведнъж като група. Отпуснете се и се насладете на чувс­твото, че любовта им докосва сърцето ви. Ако не успеете да намерите Картина на обич, представете си как ви обичат толкова, колкото бихте искали. Внимавайте: някои от вас съх­раняват негативни образи на онези, които навярно ги обичат, но не са съумели да дадат подходящ израз на любовта си. Не включвайте такива личности в списъка си, защото това може да попречи на изцелението ви. Мислете само за онези, чиято обич стопля сърцето ви.

 

Могат ли Лечебните кодове да ми навредят по някакъв начин?

Отново ще цитираме д-р Пол Харис, специалист по алтерна­тивни грижи за здравето със световна известност: „Това е единствената област, в която не е имало потвърден случай на негативен ефект". Не знаем за нито един случай сред мно­гобройните ни клиенти, когато някой е пострадал от изпълня­ването на Лечебните кодове.

 

Това прилича ли на...?

Макар Лечебните кодове да напомнят на методи, за които сте чували и преди, това е една напълно различна система. Тя не се основава на китайската медицина, чакрите или акупунктурата. Теорията и упражненията са уникални, въпреки че оче­видно и тук става дума за работа върху цялостната енергий­на система на човека.

 

Ако не успея да си спомня картина от миналото?

Вие може и да не осъзнавате картината, върху която работи­те, но сърцето ви винаги знае. То автоматично ще се свърже с всички картини, свързани с вашия проблем. Вие вероятно ще почувствате изцелението, дори да не си ги спомните съзна­телно.

 

А ако не си спомням нищо от детството?

Понякога хората блокират спомени заради преживени травми. Травмата може да разстрои сърцето на всеки човек независи­мо от възрастта. В някои случаи след няколко сеанса с Лечеб­ния код спомените започват да се връщат. Тъй като Кодът работи на несъзнателно ниво, не е необходимо съзнателно да си спомняте картината.

 

Родителите ми никога не са се държали лошо с мен. Как е възможно да са свързани с този проблем?

Чудесно е, че имате добри отношения с родителите си. Поня­кога обаче подсъзнанието интерпретира събитията по-раз­лично, отколкото съзнанието. На вашия възрастен Аз дадена картина може да му изглежда безобидна, но когато сте били на пет, нещо дълбоко да ви е впечатлило. Спомнете си исто­рията за близалката.

 

Как може този метод да ми помогне за главоболието (или друг физически проблем)?

Когато проблемът ви е главоболието, ще работите върху он­зи образ в сърцето ви, който е свързан с главоболието. Щом картините се изцелят, организмът ви ще се освободи от стре­са и състоянието ви ще се подобри, защото тялото ви ще започне да функционира нормално. Помнете, че Лечебният код не работи нито върху главоболието, нито върху друг физичес­ки проблем, а само върху деструктивните образи.

 

Не работи. Главоболието ми изчезна, но още имам рак.

Помнете, че работим само върху образи. Радвам се, че сте се освободили от главоболието, и се надявам скоро да излекува­те и рака. Но ние работим само върху картините в сърцето. Надяваме се, че след като сте успели да се излекувате от главоболието, ще продължите да премахвате стреса от ор­ганизма си с помощта на Кода. Така ще дадете свобода на организма си да използва енергията си за борба с рака.

 

Какво ще стане, ако изпълнявам Кодовете само по два пъти на ден, вместо по три пъти? Ще продължат ли да работят?

Лечебният код винаги работи. Просто, ако му отделяте по-малко време, ще работи по-бавно.

 

А ако Лечебният код спре да работи?

Нашият опит показва, че Кодът винаги работи. Възможно е да има случаи, когато не забелязвате промяната или тя се извършва по-бавно, отколкото ви се иска. Усещанията ви не отразяват еднозначно изцелението. Чували сме много разкази на хора, които са почувствали подобрение седмици или месеци след деня, когато са изпълнявали Кода за последен път.

 

А ако въпреки всичко изцеление не настъпи?

Ако старателно изпълнявате Лечебния код по три пъти на ден или по-често, но въпреки всичко описано по-горе не почувства­те изцеление на сериозен проблем, може би ще се зачудите какво става и дори ще се усъмните дали методът работи.

Къде би трябвало да търсите обяснението? На първо мяс­то в собственото си сърце. Бъдете честни със себе си и си отговорете дали преживявате съзнателен конфликт. Той е ос­новната причина за забавяне на изцелението. Съзнателният конфликт може да обхваща всичко от опасно, деструктивно поведение до лошо хранене. Възможно е да бъде и нещо, което друг човек ви налага, но вие избирате да участвате (например да се примирявате с насилие във връзката си). Когато посто­янно създавате още и още деструктивни образи и стрес, нор­мално е изцелението да се забави.

Има ли в живота ви елемент, който противоречи на собс­твените ви ценности? Всички преживяваме съзнателен кон­фликт в една или друга форма. Установили сме, че ако правите дори съвсем малки крачки в посока на живота, в който вярва­те, това обикновено елиминира съзнателния конфликт, който в противен случай би забавил изцелението. Накратко казано, ако не получавате желаните резултати от Лечебния код, по­търсете съзнателния конфликт и поработете с Кода върху него.

Второто възможно обяснение е в начина, по който практи­кувате Кода. Избирате ли тихо и спокойно време и място? Фокусирате ли се върху мирни и позитивни мисли и образи, като например Твърдение за фокусиране върху истината или Картина на обич? Изпълнявате ли позициите толкова, колкото е необходимо, за определеното време? Правите ли го всеки ден?

Осъзнаваме, че повечето разкази на клиенти са за бързи подобрения, внезапни промени и понякога дори чудотворни ре­зултати както при физическите, така и при емоционалните проблеми. Болшинството хора, които отделят време, за да ни опишат преживяванията си, го правят, защото са изключител­но развълнувани и признателни. Постепенният напредък значително по-рядко вдъхновява хората да пишат, но имайте предвид, че имаме и такива случаи.

Защо не всички преживяват чудотворно изцеление? По-логично е да питаме защо изобщо някой преживява такова изцеле­ние. Кодовете не са насочени към физическите проблеми. Всъщност не са насочени пряко и към емоционалните проблеми. Тяхната цел са единствено проблемите на сърцето, както са очертани в Дванайсетте духовни проблема, откривани с Инструмента за откриване на проблеми в сърцето (повече по темата в след­ващата глава или на уебсайта ни). За нас все още е удивително, че с изцеляването на тези духов­ни проблеми се решават множество физически и емоционални проблеми.

Случаят с двамата клиенти с мигрена идеално илюстрира разликите в изцелението. При единия главоболието изчезна за седмица, а при другия продължи още година. Причината бе, че вторият имаше множество несъзнателни проблеми и погреш­ни вярвания, преплетени помежду си и свързани с мигрената. Първият имаше само няколко проблема, свързани пряко с миг­рената, физическите проблеми са симптом за скрити духовни проблеми. Те не са самият проблем.

Ако при практикуването на Кодовете следите процеса на понижаване на стреса, свързан с даден проблем или спомен, ще разберете, че изцелението настъпва. Много клиенти забе­лязват едва доловими, но дълбоки промени в нагласата си към другите и живота като цяло. По-малко се ядосват в задръстванията, не се дразнят от определени хора и ситуации, спят по-спокойно. Тези промени могат да настъпят толкова посте­пенно и да ви изглеждат толкова обичайни и естествени (как­вито всъщност са), че дори да не си спомняте как е било пре­ди. Отсъствието на нещо негативно невинаги ни прави впе­чатление, освен ако нещо не ни насочи към него. Отбелязване­то на тези малки промени може да бъде много насърчаващо, когато изпитвате необходимост да видите как напредвате.

Можете да регистрирате книгата си и да си свалите доку­мента „Проследяване на промените". Дори основният ви проб­лем да не се реши толкова бързо, колкото ви се иска, ако забе­лежите по-трудно доловимите промени, ще почувствате на­сърчение, че изцелението наистина се случва.

Ето какво ни разказа един клиент: „Използвам Лечебните кодове повече от две години. Все още не всичките ми пробле­ми са решени, но откривам изцеление във всички области от живота си - във физическото, емоционалното и духовното си състояние, във взаимоотношенията и кариерата си. Когато изпълнявам Код, често напълно забравям проблема, който ме е притеснявал, дори да съм го оценил предварително с 9 или 10! Понякога изцелението е едва доловимо, друг път драматично, но винаги е дълбоко".

Когато използвате Лечебния код, проблемите в живота ви би трябвало да започнат да се решават, независимо дали са свързани със здравето, взаимоотношенията, успеха или постиженията ви. Надяваме се, че именно простотата и силата на системата, която ви представяме, ще ви уверят, че е ре­ална и действаща.

В следващата глава ще ви запознаем с инструмент, който ще ви помогне да идентифицирате проблемите на сърцето си и ще направи преживяванията ви с Лечебния код още по-силни и пълноценни.

------------------------------------------------------

Още въпроси и отговори, споделени от участниците в тази тема:

С каква продължителност трябва да упражняваме кодовете:
В един от звуковите файлове се казва, че 6 минути са минимум (30 секунди на всяка позиция и така няколко пъти, докато се достигнат 6 минути), а горна граница няма. 1 път на ден най-малко, може колкото искаш пъти дневно.

Защо говорим за "лечебни кодове" - не е ли кодът само един?  (кликни тук  _ (4), за да прочетеш отговора)

По кое време на деня е добре да се правят кодовете?

при някои хора лечебните кодове действат приспиващо, затова е добре да се правят преди сън, докато при други хора ефектът е точно обратен - като чаша силно кафе, затова тези хора трябва да ги правят по-рано през деня, за да не си навреждат на съня, нещата са индивидуални.

Важен ли е начинът на формулиране на проблема и дали сме го "напипали" съвсем точно?

В звуковите файлове се казва, че който не обича да се рови в чувствата и миналото си, за да изрови точно началото на зараждането на даден проблем и да му търси корените - може спокойно да не го прави. Който обича да е в ролята на Шерлок Холмс - да прави това. Общо взето, каквото ти се прави - това правиш. Ако нещо ти предизвиква стрес - не го правиш, защото целта е да се освободиш от стреса на всякакво ниво, а не да си добавиш още, че не се справяш с това или онова... Но и тук казват, че при някои може да се очаква по-бърз резултат, при други се иска повечко търпение.

Някакви насоки за това как се избира кои точно кодове да се прилагат и в каква последователност?

Въпросът за изборът на кодовете е много интересен. Разбира се, съветват да се доверим на личното си усещане за нещата. А освен това - има няколко програми за лечение, една от които е, за всяко твърдение за фокусиране на истината да се отрежда един ден, за всяко има по два кода и да се правят, да кажем, единият сутрин, другият - вечер.

Целта на кодовете е да се премахне стреса, а не да се увеличава чрез различни затруднения. Трябва да е леко и релаксирано. И друго - кодовете са, НЕ ЗА ДА СЕ ЛЕКУВА БОЛЕСТ, а за да се позволи на тялото да се върне в естественото му състояние на здраве. Т.е. целта не е фокусиране върху болест, която трябва да се махне, целта е да се фокусираме върху здраве.

След като правя техниката за здравен проблем какви чувства да идентифицирам и какви спомени да откривам - (кликни тук  _ (4) , за да прочетеш отговора)
« Последна редакция: Октомври 28, 2013, 04:35:32 от Мила » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #4 -: Август 22, 2012, 02:31:14 »

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ИНСТРУМЕНТА ЗА ОТКРИВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ В СЪРЦЕТО, ЗА ДА ИДЕНТИФИЦИРАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ


Както вече разбрахте, много от проблемите, които ви без­покоят, се коренят в спомените на клетъчно ниво и са скрити в подсъзнанието. Лечебните кодове достигат до тях, но работят по-бързо, когато човек успее да идентифицира по­не отчасти настоящия си проблем.

На мен ми бяха нужни шестнайсет години и екип от специ­алисти (д-р Лорна Майнуайзър, Е. Томас Костело и компютърни програмисти), за да разработя това, което наричам Инстру­мент за откриване на проблемите в сърцето. Този инстру­мент, единствен по рода си, достига до проблемите на сърце­то, които са източник на всички наши проблеми. Докторската ми дисертация беше с акцент върху психометрията и създа­ването на тестове. Позовавайки се на тези знания, заедно с екипа си разработих Инструмент за откриване на проблеми в сърцето, с който да можем да идентифицираме несъзнателни­те си проблеми. След като отговорите на въпросите онлайн, веднага получавате персонален анализ на вашите проблеми в обем 10-15 страници.

Установили сме, че всички проблеми на хората попадат в една или няколко от дванайсетте категории, описани по-долу. Инструментът ви дава резултати за всяка от тях. След като поясним какво включват категориите, ще ви покажем как да използвате Лечебния код, за да постигнете изцеление във всич­ки области от живота си от този миг нататък.

Ето и Дванайсете категории проблеми на сърцето:

• Категория №1: Неспособност да простим

• Категория №2: Деструктивно поведение

• Категория №3: Погрешни вярвания

• Категория №4: Любовта срещу егоизма

• Категория №5: Радостта срещу тъгата и депресията

• Категория №6: Спокойствието срещу тревожността и страха

• Категория №7: Търпението срещу гнева, фрустрацията и нетърпението

• Категория №8: Добронамереността срещу отхвърлянето и грубостта

• Категория №9: „Добър съм" срещу „Не съм достатъчно до­бър"

• Категория №10: Доверието срещу желанието за контрол

• Категория №11: Смирението срещу възгордяването, аро­гантността и фалшивия имидж

• Категория №12: Самоконтролът срещу загубата на конт­ролНека ги разгледаме накратко и да поговорим защо са тол­кова важни за изцеляването на проблемите от самия корен.

 

Трите препятствия

Наричаме първите три категории от системата на Лечебни­те кодове „препятствия", защото те възпрепятстват живо­та, здравето и успеха. Ето защо, за да постигнем пълно изце­ление, трябва да ги елиминираме. „Елиминирам" е тежка дума и може би никой от нас не успява да го направи докрай. В това няма нищо лошо. Около деветдесет процента е напълно дос­татъчно.

 

Категория №1: Неспособност да простим

Години наред изнасях лекции в целия свят и навсякъде съм каз­вал, че не съм виждал сериозен здравословен проблем, при кой­то да не е налице и проблем със способността да простиш. По-късно срещнах д-р,Бен, който също изнасяше лекции из це­лия свят и също твърдеше, че не е виждал пациент с рак, при който да не е налице и проблем с прощаването!

Неспособността да простим е първата и може би най-важ­на категория. В молитвата „Отче наш" опрощението е един­ственото, което се споменава два пъти. Нашият опит показ­ва, че при всеки, който има проблем с останалите единайсет категории, почти винаги се оказва налице и проблем с проща­ването. В много от случаите тези хора твърдят, че нямат такъв проблем, че вече са го решили с помощта на терапия или са се освободили от него по някакъв друг начин.

Неспособността да простим обикновено се изявява във фор­мата на гняв, раздразнение или нежелание да бъдем в компани­ята на определен човек. Както и да я наричате, тя може да ви убие.

Много хора, които се чувстват неспособни да простят, не желаят да го направят, защото им се струва, че така ще оне­винят виновника за престъплението му. Те определено не раз­бират смисъла на прошката. Опрощението е плод на прозре­нието, че самият ти си облагодетелстваният. То освобожда­ва теб от виновника. Докато отказваш да му простиш, оста­ваш привързан към него и колкото по-дълго продължава проце­сът, толкова по-голяма става опасността да те завлече със себе си в пропастта. Често човекът, на когото отказваш да простиш, изобщо не страда от това. Дори не го осъзнава. В такъв случай е невъзможно отказът ти да простиш да нарани когото и да било освен теб самия. Най-силният акт на обич към семейството, децата, приятелите и близките ти би бил да простиш на онзи човек и да го освободиш от присъдата си за действията, в които го смяташ за виновен.

След всичко, казано дотук, трябва да признаем, че има мно­го хора, които наистина се опитват да простят десетиле­тия наред, но не успяват да го направят. Гарантирам ви, че жената, жертва на изнасилване, за която ви разказах по-рано, опита абсолютно всичко, което знаеше, за да прости на насил­ника. В съзнанието си беше убедена, че неспособността й да прости съсипва живота й. Тя умираше и всичко около нея беше пропито от зловонието на смъртта. Въпреки добрите й наме­рения три години по-късно положението само се влошаваше и липсата на прошка се бе превърнала в планина от ярост и страх. Само десет дни, след като чрез Кодовете на изцеление се насочи към проблема с опрощението, тя успя да пререже въжетата, които я свързваха с престъпника и изнасилването.

 

Категория №2: Деструктивно поведение

Деструктивното поведение е може би най-експлоатираната категория в света на самопомощта, психологичните консул­тации и терапията. Тук се включват проблеми с теглото, диети, упражнения и всякакви видове пристрастености. Тъй като моделите на поведение са следствие от проблемите на сърцето (спомнете си Тайна №7: „Когато сърцето и главата са в конфликт, сърцето печели"), те са полезни предупредителни сигнали, които могат да ни помогнат да определим кои наши проблеми имат нужда от изцеляване.

Интересно по отношение на поведението е, че има много модели, които сами по себе си не са нито правилни, нито погрешни. Това, което прави нещо вредно, е не самото действие, а причината, поради която го извършваме. Например днес, ко­гато пиша тези думи, имам рожден ден и възнамерявам да се насладя на един домашен шоколадов млечен шейк с бита сметана, ванилов сладолед и най-хубавия шоколад, който намеря. Нямам търпение; дори вече усещам вкуса му в устата си. Е, деструктивно ли е това? Категорично не! Време е да празну­вам и малко да се поотпусна! Всъщност за мен би било по-стресиращо да се придържам към диетата си на рождения си ден, когато всичките ми спомени на клетъчно ниво са за тор­ти и сладолед. Съвсем друго би било, ако си правя шейк по деструктивни причини. Да кажем, че съм имал лош ден в рабо­тата и искам да удавя скръбта си в декадентските дълбини на шоколадовия шейк. Или пък пия млечни шейкове всеки ден, въпреки че знам колко нездравословно може да е това и дори би могло да ме отнеме от семейството ми на нелепо млада възраст. Едно и също действие може да се извършва веднъж по правилни, а друг път по неправилни подбуди. С други думи едно и също поведение може да бъде и здравословно, и де­структивно.

Разбира се, има редица действия, които винаги са деструк­тивни: изнасилване, насилие над дете, кражба. Дори те обаче никога не са източник на проблема на човека, а са симптом на деструктивните спомени на клетъчно ниво. Защо тогава се занимаваме с тях? Защо просто не се фокусираме върху спо­мените? Точно това се иска от вас в тази категория. Съзна­нието, че правя нещо деструктивно, може да е предупредите­лен сигнал, който показва, че на клетъчно ниво имам спомени, които трябва да бъдат изцелени.

Всички деструктивни модели на поведение могат да се раз­делят на две категории: самозащита и самоугаждане. Депре­сията на Трейси през първите дванайсет години на нашия брак попадаше и в двете. Шегувахме се за това точно днес на праз­ничния обяд. Трейси беше в състояние да направи цяла тава сладки с шоколадови парченца (най-вкусните на целия свят -всички го казват!), а после да се заключи в стаята си и да се свие под завивките, за да ги изяде. Сладките бяха пример за стремежа й да си угоди, а скриването в стаята - за самоза­щита. Това са твърде очевидни примери. Други не са толкова лесни за идентифициране. В действителност много постъп­ки, които хората смятат за здравословни, всъщност са подбу­дени от несъзнателни деструктивни спомени.

Самоугаждането и самозащитата са двете възможни ре­акции на деструктивното поведение. Но срещу какво е насо­чена тази реакция? Болшинството хора биха казали, че е сре­щу ситуацията, в която се намират: финансови затруднения, неудовлетворени очаквания във взаимоотношенията, разоча­рование от кариерата. Макар и да допринасят за стреса в живота ни, те не са основната причина за него. Деструктивната реакция е отговор на активиран несъзнателен спомен, съдържащ лъжа за живота ви. В случая с депресията на Трейси лъжите бяха от най-разпространения вид, в които вярват много хора, без дори да подозират: „Не съм достатъчно добра", „Дру­гите ще ме наранят", „Животът ми е пълен провал", „Всички са нещо повече от мен", „На никого не мога да се доверя", „Един­ственият ми шанс да запазя самообладание е да държа всичко под контрол". Трейси беше заключила, че най-доброто, което може да направи, е да се защити, като се скрие в стаята си и същевременно се утешава с шоколадови сладки.

Ако забелязвате деструктивни модели на поведение при се­бе си, може би и вие вярвате в подобни лъжи. Не се отчайвай­те. Убедени сме, че решението е в ръцете ви.

 

Категория №3: Погрешни вярвания

Както вече споменахме, изследването на д-р Брус Липтън от Станфордския медицински факултет показва, че заболявания­та в 100 % от случаите се дължат на стреса, който на свой ред се причинява от погрешно вярване за нас самите, за живо­та ни или за другите. Тези вярвания ни карат да се страхува­ме без нужда, а стресът и болестта са просто физическо про­явление на страха.

Можете да изцелите всеки проблем отсега до края на жи­вота си, като използвате единствено Лечебния код, за да поп­равите погрешните си вярвания. Тези погрешни вярвания са тумори в клетъчната ни памет, които причиняват болести през целия ни живот. Те приличат на радиостанция, която пос­тоянно излъчва пропаганда против нас самите в собствени­те ни уши. След като години наред слушаме лъжи, без да има­ме възможност да сменим станцията, започваме да им вярва­ме и допускаме да управляват поведението ни.

Човек винаги прави това, в което вярва. И всичко, което прави, е мотивирано от нещо, в което вярва. Ако вярванията ви са верни и правилни, чувствата, мислите и постъпките ви ще бъдат здравословни. Ако вършите, мислите или чувствате нещо, което не желаете, причината винаги е някое ваше убеж­дение. Промените ли вярванията си, мислите, чувствата и дейс­твията ви също автоматично ще се променят. Звучи лесно... Къде е уловката? Както вече обсъдихме в Тайна №5, вярвания­та, които е най-наложително да променим, са най-добре защи­тени от подсъзнанието ни, защото ни държат нащрек да не позволим травматичните събития да се повторят. Затова хората цял живот се опитват да променят вярванията си, но малцина успяват. Именно тази промяна цели популярната в пос­ледните трийсет години концепция за „излизане от порочния кръг".

Спомням си една клиентка, която започна да прилага Лечеб­ните кодове заради физически проблем. Скоро след това ми се обади и каза развълнувано: „Случи се нещо и трябва да разбера дали е нормално". Когато я попитах за какво става въпрос, тя обясни: „Вярванията ми се променят". Поинтересувах се дали това е добро или лошо за нея, а тя отговори: „Нито едното... прекрасно е". След това ми разказа за всичко, което правила досега с незадоволителен успех, опитвайки се да излезе от порочния кръг. С Кодовете се фокусирала върху физически проб­лем, защото не вярвала, че вярванията й някога могат да се променят. Без съзнателно да се стреми към това, вярвания­та й много бързо се трансформирали с помощта на система­та от Кодове. Чуваме такива истории всяка седмица.

 

Основната система за изцеление

Категория №4 е началото на това, което наричаме „Основна система на изцеление". Ако целта на първите три категории („препятствията") е да ни помогнат да изхвърлим всичко ненужно от живота си, следващите девет категории трябва да посеят семената на новия живот, здравето и просперитета. Благоденстващият дом не е само почистен от смет и вехто­рии, той е изпълнен с живот, радост и спокойствие, с добри­на, която кара всички да се чувстват обичани и щастливи. С други думи той е любимо място, което преобразява сърцата на живеещите в него и техните гости.

Всяка от Основните категории работи върху формиране­то на определена добродетел, върху трансформирането на деструктивната й противоположност, както и върху онези не­гативни емоции и погрешни вярвания, които показват къде в спектъра между добродетелта и възпрепятстващата я про­тивоположност се намира човекът. В Наръчника на кодовете ще разгледаме подробно тези негативни емоции и вярвания. Инструментът за откриване на проблеми в сърцето също ще ви помогне да ги идентифицирате.

На всяка от категориите съответства една от системи­те в организма. Всеки орган, всяка жлеза, всяка кост принадле­жат към някоя от тези системи. Основната система за изце­ление се оказа забележителен момент на прозрение за повече­то ни клиенти след откриването на Кодовете. Тя е връзката между физическите и нефизическите проблеми, които обикно­вено възникват заедно. Това ще рече, че ако имате негативна емоция, но не можете да идентифицирате свързания с нея фи­зически проблем, можете да се обърнете към съответната категория и да откриете кои системи и органи е най-вероят­но да са засегнати от тази емоция. И обратно, ако единстве­ната ви информация са думите на хиропрактика, който казва, че нещо не е наред с надбъбречните ви жлези, можете да по­търсите категорията на надбъбречните жлези и да видите кои негативни вярвания са вероятната причина за проблеми­те ви.

Ако използвате по-сложната система на Лечебните кодове, можете да погледнете симптомите в края на Наръчника и да откриете категорията, в която попадат, след което да използвате Кодовете на съответната категория, за да изцели­те проблема си. Тъй като са насочени към специфични симпто­ми, те обикновено са най-ефективните Кодове.

Много хора са споделяли, че никога не биха свързали даден физически симптом със съответния нефизически проблем. Каз­ват, че осъзнаването на начина, по който се е развил пробле­мът, се е оказало безценно за изцелението и възстановяване­то на вътрешния им покой. Повечето от тях съобщават, че лекари или алтернативни специалисти са потвърдили наличие­то на проблема им, въпреки че той все още не се бил проявил в такава степен, че да бъде забелязан. Клиентите просто раз­брали за него от връзката, посочена в Основната система на изцелението. Един клиент например научил от Лечебните ко­дове, че ниското му самочувствие вероятно е свързано с проб­леми на ендокринната система. Въпреки че нямал никакви сим­птоми, понеже проблемът с ниското самочувствие бил от де­сетки години, отишъл и си направил изследвания. Ранното от­криване на хормоналния проблем спомогнало за много по-бър­зото му излекуване, отколкото, ако бе изчакал симптомите да се проявят.

 

Категория №4: Любовта срещу егоизма

Любовта е добродетелта, от която произлизат всички оста­нали добродетели. Както пеят „Бийтълс": „всичко, от което се нуждаеш, е любов". В учението на Исус Христос любовта е най-висшата духовна ценност. Той учи, че ако имаш любов, значи имаш всичко. Усещате ли любовта в себе си и в света, обикно­вено всичко друго е наред. Живеете ли в любов в себе си и вън от себе си, обикновено всичко друго бързо се изцелява.

Любовта е най-важната добродетел, затова нека, преди да продължим нататък, да се уверим, че говорим за едно и също. Това е съществен въпрос, като се има предвид колко често употребяваме думите „любов" и „обич": „Обичам шоколад", „Оби­чам тези панталони", „Обожавам бейзбола". Нерядко дори я използваме по начин, който всъщност описва точно обратното: егоизма. Любовта, истинската любов, означава да загърбим собствените си нужди и желания и да правим онова, което е най-добро за другите и за мен самия. Ако избирам своите нужди и желания, а не благото на друг човек, любовта ще избере другия. Това е една от основните разлики между нас и животните, които действат въз основа на инстинктите си.

Любовта означава да избереш болката. Ако някога сте оби­чали истински, добре знаете, че любовта е болка. Ако трябваше да се разделя с Трейси първия път, когато почувствах не­що различно от любов, то щеше да е още преди да излезем от църквата в деня на венчавката. Чувах само „още една снимка", лицето ми беше на път да се напука от усмивки, а всъщност умирах за парче торта. Но любовта надделява над болката и избира да направим най-доброто, независимо от обстоятелствата. Означава ли това, че моите нужди винаги остават неудовлетворени? Не, разбира се. Би било много трудно, ако не и невъзможно, да обичам другите, без да обичам себе си. Проблемът е, че повечето хора сме толкова обсебени от себе си или до такава степен сме привързани към деструктивните си спомени, че често дори не виждаме възможностите да по­кажем любовта си към другите.

Любовта не означава и секс. Казвам го, защото това може би е най-голямата заблуда в нашето общество. Сексът не е „правене на любов". Той би трябвало да е тържество на любовта. Спомням си старата гимназиална реплика, която не един младеж с бушуващи хормони е казвал на лековерната си приятелка: „Ако наистина ме обичаш, ще...". Ако той наистина я обичаше, нямаше да каже това. Въпреки че този пример за тийнейджърския секс звучи смешно на повечето възрастни, ние често действаме със същите мотиви. Пристрастяваме се към телевизията, интернет, спорта и дори хубавите книги и заместваме с тях любовта, отдалечавайки се от съкровената близост, на която би трябвало да се наслаждаваме.

От друга страна, в липсата на любов се коренят практически всички проблеми, които бихме могли да имаме. На категорията на любовта съответства ендокринната система в организма. По същия начин, както от любовта произлизат всички останали добродетели, а в егоизма се коренят всички негативни качества, така и хормоните играят основна роля за появата на всички известни болести и нарушения. Можем ли в такъв случай отговорно да заявим, че това наистина е най-важната категория, въпреки че казахме същото и за неспособността да простим? Всъщност тази неспособност е ре­зултат от егоизма и липсата на любов. Тоест неспособността да простим е един от вторичните компоненти на катего­рията на любовта.

Прилагайки Лечебен код върху тази категория, можем да из­целим любовта, егоизма и проблемите на ендокринната сис­тема. Макар да го казахме неведнъж, добре е да повторим: Лечебният код не е насочен към конкретно физическо заболя­ване, нищо че току-що говорихме за ендокринната система. Той винаги се фокусира върху спомен, погрешно вярване или негативна емоция.

 

Категория №5: Радостта срещу тъгата и депресията

Радостта може би е категорията, чрез която най-лесно мо­жем да определим дали някой страда от проблеми на сърцето.

Тя е едно от онези неща, които най-често се имитират в съв­ременния начин на живот. Всички искаме другите да си мис­лят, че сме добре, затова редовно си слагаме маската на щастието.

Наличието или отсъствието на истинска радост обаче е много точен показател за подсъзнателното състояние на чо­века. Тя първа изчезва при проявяването на физически или нефизически проблем. Много хора бъркат истинската радост с щастието, но нашият опит показва, че щастието зависи от обстоятелствата. Ако нещата вървят добре, и аз се чувс­твам добре. Ако нещата се объркат или не отговарят на очак­ванията ми, се чувствам зле.

Радостта, от друга страна, е рядко цвете. То може да цъфти въпреки обстоятелствата. Обичам да се разхождам по пътя и да видя цвете, цъфнало в пукнатина на бетона. Приисква ми се да спра до него и да му кажа: „Само така, давай!" Ето това е истинска радост. Тя е несломимият дух, който откриваме във велики личности като Майка Тереза и Виктор Франкъл, които преминават през ада на земята, за да достигнат до другия бряг не само невредими, но изпълнени с още по-дъл­бока радост. Истинската радост цъфти в почвата на любов­та. Където има любов, има и радост. Липсата на любов винаги е свързана с липса на радост.

С категорията на радостта е свързана покривната систе­ма и по-специално кожата, която е най-големият орган в тяло­то. От дългогодишната си практика на психолог и терапевт си спомням един клиент с депресия, който имаше и някакъв кожен проблем. Същото беше и при Трейси, която редовно се оплакваше от проблеми с кожата и постоянно чоплеше пъпките си, когато се чувстваше особено потисната. След като се свързах с д-р Бен, с интерес научих, че той не е срещал пациент с депресия, който да няма един или друг вид кожен проблем.

Тъгата и депресията се коренят в деструктивните спомени, които излъчват погрешното послание, че надеждата 8 жи­вота ни е изгубена заради нещо, случило се в миналото.

 
Категория №6: Спокойствието срещу тревожността и страха

Спокойствието е най-добрият показател за здравето на сър­цето (ума/съвестта/духовното сърце). Защо? Това е един­ствената от деветте добродетели, която не можете да под­силите с повече усилия и старание. Тя е естествено следст­вие на любящото сърце. Можете съзнателно да бъдете по-радостни, търпеливи, доверчиви, овладени или добронамерени независимо от състоянието на сърцето. Защо бихте го пра­вили? Защото тези качества се смятат за социално приемли­ви в повечето култури. Но колкото и да сте се усъвършенст­вали в това, можете да го правите и с егоистични мотиви. Спокойствието, от друга страна, не може да бъде подсилено по такъв начин. То е последователен и предсказуем показател за истинската ви същност. Можете да изберете да се държи­те по най-различни начини, но би било много трудно, ако не и невъзможно, да манипулирате спокойствието си от егоистични подбуди.
Спокойствието се нарушава вследствие на страха, а стра­хът е баща на всички негативни чувства. Тъга, нетърпение, недоверие, непродуктивни модели на поведение, слабост - всич­ки те произлизат от страха. Страхът е реакция на болката. Макар всички да изпитваме болка, някои избират любовта, а други се поддават на страха. Естествено причината за този избор, както и всичко останало, се крие в сърцето. Помнете: когато сърцето и главата влязат в конфликт, сърцето печели. Дори съзнателният ви, рационален избор да е любовта, ако не­съзнателният ви мотив е страхът, той ще спечели и ще огра­би спокойствието ви.

Аз (Бен) си спомням един стикер на кола, който гласеше: „Всичко пристига с камион". Всички негативни емоции пък ид­ват от страха. Неслучайно, ако имате физически проблем, той се проявява чрез системата, съответстваща на категория­ та на спокойствието - гастроинтестиналната. Първият път, когато аз (Алекс) чух Бен да говори за застроинтестинална­та система, в главата ми светнаха толкова много лампички, че едва не закрещях. Никога не съм знаел, че почти всички болести и нарушения започват по един или друг начин от сто­маха и червата. След като знаем това, изглежда напълно ло­гично, че страхът причинява проблеми в гастроинтестиналната система, тъй като той е и източникът на всички оста­нали негативни емоции и вярвания. Надяваме се, сега разбира­те защо толкова много хора останаха удивени от осъзнаване­то на връзката между физическите и нефизическите си проб­леми.

За да избегнем объркването, нека се върнем на категория­та на любовта, защото там казахме, че всички болести и на­рушения са свързани с ендокринната система. Това не проти­воречи на казаното току-що за гастроинтестиналната сис­тема. Двете действат в удивителна хармония. Ендокринната система е първата система в организма, която се повлиява от спомените на клетъчно ниво и въздейства най-напред на гастроинтестиналната система. Оттук нататък всеки проб­лем, за който се сетите, може да се развие от най-слабата физическа брънка във веригата.

Преди да приключим темата, искаме още веднъж да под­чертаем колко невероятна и важна е тази връзка. Любовта е върховният източник на здравето, а съответстващата й ен­докринна система е първата домино плочка в редицата на здра­вословните проблеми. Ако тя не се преобърне, трудно би било за коя да е болест да се задържи в тялото ви. По същия начин егоизмът, противоположността на любовта, ни кара да изби­раме страха пред любовта. Избирайки страха, ние отваряме вратата пред негативните емоции, мисли и модели на поведе­ние, които могат да унищожат мечтания живот.

Думите са неспособни да предадат колко важно е да обръ­щате внимание на предупредителните сигнали, каквито са за­губата на спокойствие и появата на тревожност, за да разбе­рете кога е активиран проблем в сърцето ви. Истинското спокойствие е по-неподатливо на външните обстоятелства даже и от радостта.

Как можем да използваме това на практика? При всеки проб­лем, с който се борите, помислете за различни стратегии, аспекти, варианти на поведение и следете как се променя със­тоянието ви, докато си представяте възможностите. Често най-добрият вариант на действие е този, при мисълта за кой­то изпитвате най-голямо спокойствие.

За жалост много хора бъркат истинското спокойствие с поддаването на страха. Да кажем, че в повечето време от живота си съм изпитвал желание да се реализирам в определе­но поприще, но по различни причини не съм предприел нищо по въпроса. Може да е било по финансови причини, заради други хора или здравословни проблеми. Сега обаче, като чета това, решавам да проверя това си поведение с „Индикатора за спо­койствие". Когато си помисля за възможността да осъщест­вя мечтата си, веднага ме обзема страх, а щом спра, започ­вам да се чувствам по-добре. Това може да ме накара да обър­кам облекчението (намаляването на страха при промяната на фокуса на мислите ми) с истинско спокойствие. Напълно въз­можно е причината да се страхувам, когато мисля за мечта­та си, да е погрешно вярване, което ми внушава: „Няма да се получи", „Не съм достатъчно добър" или „Другите може да успя­ват, но не и аз".

По този начин деструктивните спомени на клетъчно ниво могат да диктуват живота ни, затова е много важно да раз­берем разликата. Това, което трябва да направя, е да порабо­тя над проблема със страха с помощта на Лечебния код, след което да използвам „Индикатора за спокойствие". Страхът, който изпитвам, докато мисля за осъществяването на меч­тата си, е доказателство, че съществува проблем, нуждаещ се от изцеление. Липсата на страх не се включва в „Индикато­ра за спокойствие", това, което трябва да почувствате, е наличието на спокойствие.

Ако „Индикаторът за спокойствие" показва Вътрешно спо­койствие, е лесно; това обикновено означава: „Давай!" Ако ин­дикаторът казва „Не", това, което преживявате, обикновено не е страх, а се описва от хората с фрази като: „Просто съм неспокоен". Ако ги попитате: „Почувствахте ли страх, гняв или тъга?", отговорът ще бъде: „Не, просто не ми е спокойно". Това е различно от силните негативни емоции. Силните нега­тивни емоции почти винаги показват, че е налице проблем в сърцето, който трябва да бъде изцелен.

СЛЕДВА  _ (142)
Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #5 -: Август 22, 2012, 02:32:22 »

Категория №7: Търпението срещу гнева, фрустрацията и нетърпението

Търпението може би е една от най-подценяваните категории. По някаква причина сме склонни да отделяме нетърпението от всички останали негативни емоции.

То обаче може да има огромно значение в живота на човека Нетърпението доказва, че не сме удовлетворени и доволни. Показател е, че се сравняваме с другите, а това винаги ни тласка в погрешна посока. Сравнението с другите ни кара да мислим, че сме по-малко ценни от тях или че ги превъзхожда­ме. И двете са силно негативни и могат да предизвикат не само стрес, но и всевъзможни здравословни проблеми. Индика­тор за това са раздразнителността, фрустрацията, гнева и несигурността. Свидетелство за значимостта на тази кате­гория ни дава нейният аналог в организма - имунната систе­ма.

Припомняме ви първото от трите „Единствени неща", кои­то посочихме в началото на тази книга: на планетата Земи има едно-единствено нещо, което може да излекува почти всеки проблем, и това е вашата имунна система. Установено е, че тя и системата за изцеление директно се изключват от гнева и свързаните с него емоции, както и от нездравословно­то убеждение, че „нещо трябва да се промени, за да бъда доб­ре". Удивително е колко бързо се излекуват физическите забо­лявания, когато се изцелят спомените на клетъчно ниво, свър­зани с гнева, сравнението и недоволството. Причината е, че отново се е „включила" имунната система.

Следващия път, когато почувствате нетърпение, помисле­те, че може би в този момент изключвате имунната си систе­ма и ставате податливи на болести и неразположения. Една близка приятелка, която ми помага в момента, току-що ми за­даде чудесен въпрос: „Чакай малко. Мислех, че страхът акти­вира реакцията „бий се или бягай", която изключва имунната система". И е абсолютно права. Как се съчетават тези два фактора?

Всяко негативно чувство или емоция, в това число нетър­пението и гневът, произхождат от страха. Гневът, изглежда, играе роля на индикатор, че страхът е стигнал достатъчно далеч, за да изключи имунната система. Не можете да кориги­рате спомените на клетъчно ниво, свързани с гнева, ако преди това не се насочите към страха. Не се налага да го правите съзнателно: Лечебният код го прави автоматично. Когато се фокусираме върху проблемите си с търпението и гнева, забе­лязваме, че имунната система се активизира повече, отколко­то когато се фокусираме върху други проблеми.

Тук е мястото да добавим, че всички тези връзки са просто тенденции, в които редовно се наблюдават изключения. Въз­можно е никога да не установите връзка между физическите и емоционалните проблеми от дадена категория. Но независи­мо от вашите проблеми и корелациите между тях, ако най-напред преминете през всичките дванайсет категории, по една на ден, а след това се фокусирате върху онези, които най-сил­но ви безпокоят (което можете да установите с Инструмен­та за откриване на проблеми в сърцето), изцелението ще нас­тъпи последователно и предсказуемо. С други думи, в механиз­ма на Лечебния код има нещо, което изцелява каквото е пот­ребно, без дори да сме го осъзнали. Какво облекчение!

 

Категория №8: Добронамереността срещу отхвърлянето и грубостта

Категорията на добронамереността е може би най-важната за повечето хора, особено за онези, които са преживели дълбо­ка нефизическа болка в живота си. Егоистичният човек - онзи, който избира страха вместо любовта, обикновено отхвърля другите или се държи грубо с тях поради собствената си бол­ка и чувство за отхвърленост. Това е най-пагубното нещо, ко­ето може да преживее някой: да бъде отблъснат от друг. То стои в основата на почти всички проблеми, свързани с любов­та (чувството че си приет, обичан и ценен).

В такъв случай не е изненадващо, че системата в организ­ма, която се влияе най-силно от отхвърлянето, е нервната сис­тема. Ако несъзнателните спомени са контролният механизъм за изцеляването на всяка една клетка от тялото (спомнете си Тайна №3), централната нервна система би трябвало да е контролният механизъм на почти всички други функции. Милио­ните сигнали, които координират всички действия на тялото на съзнателно и несъзнателно ниво, се контролират от цен­тралната нервна система. Основните й компоненти са два от най-важните органи в тялото: мозъкът и гръбначният мо­зък. След като знаем, че отхвърлянето въздейства пряко върху основната контролна система на организма, вече разбираме какви тежки последици може да има. Мнозина смятат, че какво­то се случва в нервната система, се случва и в целия органи­зъм. Ето защо онова, което непосредствено помага за изцеле­нието на нервната система, са простичките актове на доб­рина.

Размишлявайки върху това, аз ясно виждам забележителна­та истина в тази асоциация. Когато мисля за хората, които са били най-добри към мен, аз се сещам за същите хора, които най-много обичам и които най-много обичат мен. Дори онези от тях, с които пътищата ни са се пресекли за минути, са оставили важен отпечатък в сърцето ми.

 

Категория №9: „Добър съм" срещу „Не съм достатъчно добър"

При някои хора, особено при жертвите на емоционален тор­моз, перфекционизъм или религиозен натиск, проблемната ка­тегория е липсата на самочувствие. Най-често срещаните проблеми тук са чувство за вина, срам и страх. Те винаги са били проблем и в моя живот, защото съм израснал в дом с много обич, но и строг религиозен дух. Нужни ми бяха години да се възстановя от религиозното си възпитание.

Ярко си спомням проповедта на един пастор в палатков лагер. Бях на дванайсет години, а проповедта беше за ада, пламъците и миризмата на сяра. Ораторът отдели няколко минути да удря с юмруци по импровизирания амвон, ударите отекваха гръмко заради микрофона, а пасторът с изкривено лице повтаряше две думи: „Няма надежда! Няма надежда! Няма надежда! Няма надежда!" Всеки път, когато удареше с юмрук и думите пронизваха сърцето ми, аз се свивах на мястото си. В края на службата вече едва се държах на крака. Изпитвах фи­зическо усещане, което друг път не ми се е случвало да прежи­вея. Единственият начин, по който мога да го опиша, е сякаш ужасно много ми се ходи до тоалетна, но всъщност нямах та­кава нужда. Щом се качихме в колата, веднага си сложих кола­на и помолих татко да кара много внимателно. Това беше по времето, когато никой не си закопчаваше колана в автомоби­ла. Родителите ми ме изгледаха така, сякаш бях полудял.

Дни наред ме преследваше образът на адските огньове, до­като накрая призовах Исус в сърцето си, за да се избавя от страха. Ако щете вярвайте, но години по-късно попаднах на запис на тази забележителна проповед. Даже още го пазя. Де­сетилетия след това всеки път, когато направех нещо, което ми се струваше грешно или нередно, ме заливаше непоносима вълна на вина, страх и срам. Не правех връзка с проповедта; просто чувствах, че съм лош и недостоен. Това се пренесе в отношенията ми с Бог, приятелите, учителите, а по-късно и с момичетата. Вината, страхът и срамът могат да ни унищо­жат.

Тези чувства могат да причинят не само емоционален, но и физиологичен стрес. Голяма част от хората с такива пробле­ми са перфекционисти. Положението тук е деликатно, защото много от тях всъщност смятат перфекционизма за положи­телно качество, достойно за възхищение - в някои отноше­ния, също като работохолизма. Работохолиците често получа­ват похвали за усърдната си работа и не разбират колко нездра­вословна е тази им наклонност.

Перфекционистката Трейси винаги е вярвала, че трябва да е съвършена или почти съвършена, за да бъде обичана. В дет­ството си тя е получавала много похвали, ласки и насърчение, когато е правела нещо както трябва, но и остри упреци и наказания, когато не постигала най-добрия възможен резултат. И така, дори като възрастна Трейси свързваше любовта с чув­ството, че е направила всичко „както трябва". Очевидният проблем е, че дори най-добрите сред нас честичко грешат и оплитат конците. Ако чувството ви за собствено достойнс­тво се срива всеки път, когато объркате нещо, дори преди това да сте направили двайсет неща идеално, очевидно ви липсва вътрешен баланс. Това беше съществен елемент от депресията на Трейси. След като десетки години се бе опит­вала да бъде съвършена, тя така и не успяваше (макар да бе доста близо до това). Това накрая я тласна към отчаяние и чувство за безнадеждност, и колкото и да е абсурдно, убеждението, че е лоша. Защо казвам абсурдно?

Преди няколко години двамата с Трейси си разказахме един на друг най-големите си грехове. Аз вадех кирливите си ризи часове наред, а тя се разплака, споделяйки засрамено най-голе­мия грях, който някога била извършвала. Когато била малка, баща й я завел в железарията. На касата, докато той плащал, Трейси видяла онези пликчета, в които прибират пироните, и и хрумнало колко добре би било да прибира в тях аксесоарите на куклата си Барби. Малката крадла се пресегнала, взела едно и го скрила под палтото си. Когато се качили в колата, вече я разкъсвало чувство на вина и веднага признала всичко на баща си, след което отишла в магазина и върнала пликчето.

Това е. Огромното, колосално, чудовищно престъпление, ко­ето жена ми едва посмя да сподели. Как беше възможно толко­ва чист и невинен човек да се чувства толкова лош, виновен и недостоен за любов? Проблемът бе, че сърцето й нареждаше така. Така бе програмирано. Разбирате ли, посланията на сър­цето понякога нямат.нищо общо с истината. Но ние продължаваме да му вярваме, да се чувстваме така, както то иска, и да му се подчиняваме.

На тази категория съответства дихателната система. Ко­гато някой изпитва страх, вина и срам, най-честата физичес­ка реакция е затруднено дишане. Не мога да опиша колко мно­го клиенти, попадащи в тази категория, са ми казвали в един или друг момент: „Не мога да дишам. Просто не мога да си поема дълбоко дъх. Защо не мога да си поема дълбоко дъх?! Чакайте малко, не мога да дишам". Една клиентка, която се лекуваше от рак на гърдата, ми разказа нещо забележително. Години наред не можела да си поеме дълбоко дъх, въпреки че била съвсем здрава и се хранела добре. Чела книги, опитвала специални упражнения, правела промени в хранителния си ре­жим... всичко, за което се сещала, защото знаела, че дълбоко­то дишане е от решаващо значение за здравето и че плитко­то дишане с времето може да има опасни ефекти. Въпреки усилията й подобрение не настъпвало. Няколко години след на­чалото на проблемите с дишането й поставили диагноза рак на гърдата.

Жената започна да изпълнява Лечебните кодове, насочвай­ки се към това, което смяташе за най-големия проблем в жи­вота си, а именно усещането, че не е достатъчно добра. Още втория път почувствала, че проблемът напълно се е изцелил. В същия момент тя спонтанно поела голяма, продължителна, дълбока глътка въздух, дори без да се опитва: тялото й го направило неволно. Оттогава досега тя си диша дълбоко без никакъв проблем. В деня, когато за първи път се случило, била толкова развълнувана, че танцувала из къщата. Съпругът й не бил в страната, но тя му се обадила на мобилния телефон. Щом вдигнал, тя казала: „Ей, чуй това!" и започнала да диша дълбоко в слушалката. Без „Здрасти, как си?" - само дишала. Той също се развълнувал и не спирал да пита: „Наистина ли беше ти? Наистина ли? Как успя? Това е невероятно!" По-къс­но в едно радиопредаване тя каза, че според нея това бил мо­ментът, в който ракът на гърдата й започнал да се излекува.

 

Категория №10: Доверието срещу желанието за контрол

Разказаха ми за едно интересно изследване, чийто инициатор решил да анализира живота на всички велики личности в исто­рията, променили света: Исус, Махатма Ганди, Майка Тереза, Ейбрахам Линкълн и много други. Авторът търсел общата ниш­ка, онова, което прави хората велики. Кое предизвиква промя­ната в живота? Кое води отново и отново до забележителни пробиви? С други думи, как да станем по-добри?

Ученият наистина открил нещо общо. Всеки един от тези велики мъже и жени - хората, променили света, личностите, на които всички бихме искали да приличаме - умеели да се до­веряват. Мнозинството от тях вярвали повече на Бог, откол­кото на хората, и това им откривало перспективата на кого могат да се доверят.

Звучи логично, като се замисли човек. Не можем да обичаме, без да се доверяваме. Ако не се доверяваме, винаги ще издига­ме пред себе си егоистична защитна бариера. Но свалим ли бариерата, могат да се случат невероятни неща. Коя е тази бариера, която ни принуждава да сме предпазливи и да не сме­ем да се доверим? Ако сега си казвате: „О, пак ли!", значи сте познали: страхът.

Означава ли това, че великите хора, които са хранели тако­ва доверие в другите, никога не са имали лоши преживявания, предизвикващи ги да се опитват да се предпазят? Не, разби­ра се. Ако почетете повече за живота на Исус, Ганди, Линкълн или Майка Тереза, много скоро ще откриете колко критики, гонения, клевети и нападки е трябвало да понесат - все неща, заради които обикновено затваряме сърцата си. Затворим ли вратите на сърцето си, ние започваме да живеем по начин, от който произтичат почти всички деструктивни последствия: нарича се „желание за контрол". А доведено до крайност, жела­нието за контрол - независимо дали по отношение на хората около нас, здравето или кариерата ни - води до бавна смърт.

Ето един пример, свързан със здравето. Имах клиентка със силно развито желание за контрол по отношение на диетата си, защото беше чувствителна към много храни. Състояние­то й бе свързано с друго заболяване, с което се беше борила години наред. Въпреки че вече не беше болна, заради продължи­телната борба и болка изпитваше силен страх болестта да не се върне. Храната може би беше най-лесното нещо, което можеше да контролира, при това под благовидната, общест­вено приемлива форма на диета. Видяхме се един ден, след продължителен период, в който се бе чувствала зле. Тествах я с техника, която използвам, за да установя дали нещо е пози­тивно или негативно (форма на приложна кинезиология), и я посъветвах да изяде един хамбургер. Сякаш й бях казал да обе­ре банка или да отвлече дете! Тя беше ужасена. Болката от някогашната болест бе толкова силна, че пораждаше парали­зиращ страх у жената. Единственият начин да се справи с това бе да налага колкото е възможно по-голям контрол върху живота си. Реших, че повече никога няма да я видя, въпреки че бях вложил цялата си добронамереност и обич, защото пред­варително знаех, че няма да приеме добре идеята.

Когато ми се обади на следващия ден, звучеше по-въодушевено от първокласничка. Разказа ми преживяването си и заяви, че буквално още с първата хапка от хамбургера се е почувствала по-добре. Това значи ли, че всеки ден трябва да яде хам­бургери или че червеното месо е полезно? Не. Но в тази ситу­ация по някаква причина - физическа, нефизическа или и двете, тя имаше нужда от един хамбургер. Нездравословният хам­бургер разби стената на страха й и тя стана друг човек. Между другото продължава да се храни здравословно и до днес, но вече не от страх, а от любов към себе си и истината. И от време на време си хапва хамбургер или сладолед във фунийка без никакви последици.

Ще ви дам един последен пример, преди да преминем нататък. Навярно си спомняте историята на нашия брак с Трейси, която ви разказах в Тайна №4. Бяхме направили всичко възмож­но, за да се уверим, че си подхождаме идеално, и да се подготвим за един чудесен и щастлив брак с минимална доза стрес, а само година по-късно и двамата искахме развод. Може би ос­новната причина за това е, че всеки имаше своята „картина" за това, което иска от брака, и - макар до голяма степен несъзнателно - упражняваше контрол над другия, опитвайки се да реализира тази картина. Но картината на Трейси не пасваше с моята, както и обратното, поради което желанието ни за контрол доведе го гняв, фрустрация, неразбирателство и в крайна сметка породи недоверие, вместо любов и близост. Струва ми се, че в тази категория можем да открием отго­вор на загадката защо толкова малко връзки ни дават това, което искаме. Неотдавна прочетох, че приблизително 50% от двойките се развеждат, а много от тези, които не го правят, живеят в апатия, обезверени и отчаяни. В най-добрия случай пет от всеки сто двойки живеят в истинска любов и близост, както всички бихме желали да живеем. И причината за това е в тази категория.

Навярно няма да сте изненадани от факта, че телесната система, която съответства на категорията, е репродуктив­ната система. Сексът би следвало да бъде връхната точка в любовта и интимността. А тяхното гориво е доверието. От­немете ли доверието, остава само секс без интимност. За съжаление точно това правят повечето хора. Затова и толкова много от тях имат проблеми със секса или търсят замести­тел. Проблемите с доверието и желанието за контрол са чес­то срещано явление и при жени, които не могат да забремене­ят или имат проблеми с половата система. Трейси имаше три спонтанни аборта и години наред не можехме да имаме дете. Но когато една неделна вечер през май тя се отказа от стре­межа да контролира всичко и се остави в ръцете на Бога, за­чена първото ни дете.

 

Категория №11: Смирението срещу възгордяването, арогантността и фалшивия имидж

„Имиджът е всичко". Или поне така твърдеше една реклама. Макар дълбоко в себе си да знаем, че това е лъжа, много от нас продължават да се придържат към нея като към библейс­ка истина. Представете си какво желание за контрол се по­ражда от убеждението: „Аз не струвам и ако хората ме опоз­наят, ще стигнат до същото заключение, затова на всяка це­на трябва да накарам хората да виждат образа, който желая, а не истинската ми същност". За някои хора е толкова важно да поддържат определен имидж, че прибягват до всякакви сред­ства, за да поддържат образа и да накарат другите да ги въз­приемат по съответния начин. Нарича се „манипулация".

Никога няма да забравя една неделна сутрин, когато на път за църквата родителите ми се караха ужасно. Но в момента, в който отвориха вратата на колата и някакъв човек ги поздра­ви, те се преобразиха като с вълшебна пръчица. Обичаха всич­ко и всички, бяха лудо влюбени един в друг и в децата си. Све­тът беше прекрасно приказно място. А начинът, по който ба­ща ми стисна ръката на проповедника и изрази възхищението си, завинаги ме лиши от илюзиите ми. По-късно разбрах, че всички правят така. В нас се загнездва убеждението, че хора­та трябва да ни виждат по определен начин. Желанието да бъдем харесвани се поражда, преди да тръгнем на детска гра­дина и продължава през целия ни живот. В това няма нищо лошо, то е нормално и съвсем човешко.

Проблемът е, ако това ни кара да влагаме енергията си в нещо нереално - в образа. Естествено много по-добре би било да я влагаме там, откъдето ще получаваме дивиденти - в същ­ността. Ние сме такива, каквито сме в сърцето си (спомне­те си Тайна №6). Ако посветим усилията си на това да пречис­тим сърцето си, автоматично ще сбъднем желанието си, а именно - да се чувстваме добре в собствената си кожа. Мне­нието на другите за нас само ще се погрижи за себе си.

Системата, най-пряко засегната от този проблем, е сърдечно-съдовата (и това, че сърцето е основна част от нея, не е игра на думи). Когато се поддаваме на манипулацията и же­ланието да контролираме имиджа си, ние увреждаме сърцето си във физически и нефизически смисъл. За да се фокусираме върху сърцето си, трябва да се освободим от много външни фактори, които ни тласкат в погрешна посока.

 

Категория №12: Самоконтролът срещу загубата на контрол

Може би се питате дали няма противоречие между тази ка­тегория и желанието за контрол, за което говорихме по-горе. Отговорът е „Не", а сега вижте защо.

Когато ни липсва самоконтрол, не можем да обичаме, не сме способни да осъществяваме мечтите си и бързо съсипва­ме здравето си. Каква е разликата? Самоконтролът не бива да е тежка и мъчителна задача, сякаш се изкачвате по стръ­мен планински склон с подгизнали дрехи. Той би трябвало да прилича на спускане със ски по красив скат, покрит със съвър­шена снежна покривка. Когато нещата са наред, самоконтро­лът се получава гладко и обикновено без усилия. Разликата е в състоянието на сърцето. Ако сърцето ни е обзето от страх, ще се опитваме да упражняваме контрол, за да получим това, от което се нуждаем. Ако, от друга страна, сърцето ни е из­пълнено с любов и истина, самоконтролът ще ни се удава с любов, радост и признателност, защото вече имаме всичко, от което се нуждаем.

Ще призная, че това винаги е била особено важна за мен категория. Аз съм най-малкото от три деца и бях безкрайно разглезен. Майка ми само чакаше знак, за да сготви, да ме заведе някъде, да ми помогне с каквото може. През последна­та година в колежа аз все още нямах представа как се пере, как се следи балансът на чековата книжка или как се правят бъркани яйца.

По-късно това се превърна в сериозен проблем. Спомням си как една неделя скоро след сватбата двамата с Трейси се приб­рахме у дома и докато тя се трудеше в кухнята в продълже­ние на час и половина, аз се настаних пред телевизора да гле­дам мач на Националната футболна лига с чаша чай в едната ръка, пликче с чипс в другата и дистанционното в скута ми. Ясно си спомням как се подразних, че Трейси вдига твърде мно­го шум със съдовете, понеже трудно чувах коментарите на Джон Мадън. След като ометох обяда, който включваше люби­мите ми ястия, веднага се отпуснах в креслото и отново за­почнах да се дразня от шума. Капакът на всичко беше, когато час по-късно Трейси има наглостта да развали финалните ми­нути от мача с прахосмукачката. Сега се срамувам от себе си, но тогава така бях програмиран. Мързелът и чувството, че нещо ни се полага, са основни проблеми от категорията на самоконтрола.

Пряко свързана с тази категория е двигателно-опорната система. С удивление чуваме нови и нови разкази на клиенти, споделящи, че проблемите на мускулната и костната им сис­тема се излекуват успоредно с изцеляването на мързела, чув­ството, че нещо им се полага, безпомощността, погрешно разбраната справедливост и др.

 

Опит за обобщение

Сега, когато разбирате малко по-добре как системата на Ле­чебните кодове се свързва с изцеляването на физическите и нефизическите проявления на проблемите на сърцето, нека ви покажем как можете да използвате тази информация, за да се излекувате и останете напълно здрав до края на дните си.

Стъпка 1. Предлагаме ви най-напред да използвате Лечебния код за проблема, който най-много ви тревожи. Преминете през стъпките, описани в десета глава: идентифицирайте емоции­те, свързани с проблема, който ви притеснява (страх, безна­деждност, гняв, тревожност, безпомощност и пр.). Оценете проблема си по скалата от 1 до 10. Вижте дали ще се появят спомени от друг момент в живота ви, когато сте изпитвали същите чувства, макар и в съвсем различна ситуация. Оцене­те степента, в която ви притеснява този спомен. Включете този спомен или спомени, както и настоящия си проблем, в молитвата. Изпълнете Кода. Когато приключите, отново оце­нете спомена. Продължете да работите върху най-ранния или най-яркия спомен, докато спадне до 1 (т.е. вече изпитвате спокойствие, когато си го спомняте). След това продължете да работите с всички други спомени, които все още имат „за­ряд", като започвате от най-ранния или най-интензивния сред тях и изпълнявате описаните стъпки, докато всички могат да бъдат оценени с 1 или 0.

Стъпка 2. Използвайте Инструмента за откриване на пробле­ми в сърцето. Ще получите достъп до линка с този инстру­мент за оценки, след като регистрирате книгата си на адрес: www.thehealingcodebook.com. След като отговорите на въпро­сите, веднага ще получите персонален анализ в обем 10-15 стра­ници на вашите резултати за дванайсетте категории пробле­ми на сърцето.

Този анализ ще ви посочи проблемите на сърцето към мо­мента, в който сте попълнили въпросника. Започнете от ка­тегорията с най-малко точки. Потърсете спомени, емоции и вярвания, оставете ги да изплуват. Оценете ги по скалата от 1 до 10, изпълнете Кода и работете по същия начин като в Стъпка 1, докато емоцията не спадне до ниво 1. Това може да се окаже скритият източник на проблема, върху който сте работили в Стъпка 1.

След това преминете към следващата категория (или към проблема, който най-силно ви тревожи, ако междувременно е изникнало нещо). Продължете така, докато не приключите с всички проблеми, посочени в анализа. Можете да използвате Инструмента, колкото пъти желаете, а ние ви препоръчваме да го правите по-често. Това не само ще ви помогне да разбе­рете кои проблеми имат най-голяма нужда от изцеление във всеки един момент, но и ще ви позволи да проследите успеха си в различните категории.

Стъпка 3. След като поработите върху проблемите с най-мал­ко точки според Инструмента за откриване на проблеми в сърцето, преминете през дванайсетте категории, описани в тази глава - по една на ден. Така ще сте сигурни, че сте рабо­тили върху всички свои проблеми (помнете, че 90 % от пробле­мите ви са несъзнателни). Можете да продължите тази „прог­рама по поддръжката" цял живот. Когато възникне проблем, върнете се на стъпки 1 до 3 и изцелете източника.
Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #6 -: Август 22, 2012, 06:33:33 »

Как се намесва Лечебният код в клетъчния процес?

Мозъкът детектира и изпраща енергийни честоти, насочващи всички останали части от тялото какво да правят. При нужда хипо­таламусът подава сигнал за спешна помощ към другите час­ти от организма и тялото се приготвя да се защити от над­висналата опасност. Когато реална опасност няма, но така или иначе сме поставени в режим „бий се или бягай", тези чес­тоти не ни спасяват живота, а ни въздействат пагубно. Лечебният код превръща деструктивните енергийни честоти и сигнали в здравословни. Да се превърне деструктивна енер­гийна честота в здравословна или поне безвредна, е сравни­телно просто. Ето една синусова крива:

 

Да приемем, че това е енергийната честота на рака. Начинът, по който можем да я променим, е като насложим вълна с обратна фаза. Това би изглеждало така:

 

И тогава ще получите ето това:

 

______________________________________________

 

Току-що неутрализирахте деструктивната честота, а щом сте успели да неутрализирате честотата, източникът й също ще бъде изцелен, стига да поддържате честотата неутрализирана. Точно това прави Лечебният код.


Лечебният код пречи на хипоталамуса да изпраща сигнал тревога, когато такъв не е необходим. Именно този сигнал е причината, поради която клетките преминават в режим на стрес, кръвта се отдръпва от вътрешните органи, интелек­туалната активност и дейността на имунната система отслабват.

Можем да го кажем и по друг начин: Лечебният код не позволява на хипоталамуса да изпраща сигнал с енергийна честота, която да предизвика стресова реакция, при положение, че та­кава не е необходима. Как става това? Като използва собс­твените здравословни енергийни честоти на организма, про­тивоположни на деструктивните, за да ги анулира. Все едно включвате лампата в тъмна стая. Светлината разсейва мра­ка. Здравословната енергия анулира деструктивните енергий­ни честоти.
Активен

Orenda
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 243WWW
« Отговор #7 -: Август 22, 2012, 08:15:39 »

Lenny!    

за регистрацията на сайта нужно само ник-нейм и пасс, заслужава си да направите теста. Има и 5-6 бонуса.

 ssm5   
Активен

Всичко, което Е - Съм!
Всичко, което Съм, Е ОРЕНДА!


Angel_K
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 168« Отговор #8 -: Август 22, 2012, 10:23:05 »

 _ (57) Лени!
Много добре подредено и обяснено! thankyou
Активен
pepi_38
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 152


« Отговор #9 -: Август 23, 2012, 07:01:02 »

 :thnk:Браво Лени! ssm5
Активен

pepi_38
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 152


« Отговор #10 -: Август 23, 2012, 07:08:49 »

Всяка сряда и четвъртък има на живо по скайп или открит форум и може директно да се задават въпроси на треньорите.Изпращат ти линкове след регистрацията. :magic baloon:
Активен

eliste
Начинаещ чародей
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 81


Благодаря за чудесата в живота ни!


« Отговор #11 -: Август 23, 2012, 03:36:29 »

Lenny БЛАГОДАРЯ!!!  ssm5

Прочетох книгата онлайн (благодарение на линк, който ти беше постнала във ФБ  ssm4), купих я прочетох я и на хартия, и смело мога да заявя, че НАИСТИНА РАБОТИ!!!

Съгласна съм с Orenda , заслужава си да се регистрира човек и да направи и теста, разбрах неща за себе си, които са били очевадни, но не съм ги съзнавала  Cheesy

Уникална книга и уникален метод!  :magic baloon:
Активен

Orenda
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 243WWW
« Отговор #12 -: Август 23, 2012, 09:24:01 »


The Healing Codes Manuals и още нещо.

Активен

Всичко, което Е - Съм!
Всичко, което Съм, Е ОРЕНДА!


Angel_K
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 168« Отговор #13 -: Август 24, 2012, 12:06:09 »

Мерси Оренда , но няма сийдъри:-)
Активен
PADOCT
Начинаещ чародей
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 74« Отговор #14 -: Август 30, 2012, 11:08:24 »

Лени 
Благодаря за целия ти труд, и на теб и на другите пчелички  ssm5
На всички, които правите живота ни по светъл  ssm4 thankyou
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 11   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Loading
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Simple Audio Video Embedder
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!