1. Оценете проблема според степента на безпокойството, което ви причинява, от 0 до 10.
2. Идентифицирайте чувствата и/или нездравословните вярвания, свързани с проблема.
3. Открийте спомените. Помислете дали в живота ви е имало
друг случай, когато сте се чувствали по същия начин, дори обстоятелствата да са били различни.
Търсете същото чувство. Не се ровете прекалено много, просто се запитайте дали и друг път сте се чувствали така, както сега. Повтарям, търсим
сходство в усещането, не в обстоятелствата. Ако ви притеснява предстоящо медицинско изследване, се запитайте дали и друг път сте изпитвали същата тревожност в миналото, например в детството, а не дали са ви правили същите изследвания, фокусирайте се върху
най-ранния спомен, който изплува, за да изцелите първо него.
4. Оценете този спомен по скалата от 0 до 10. Възможно е да има и други.
Потърсете най-силния или
най-ранния и работете първо върху него. Ако нещо ни притеснява, то е именно защото е свързано с неизцелен спомен. Често, когато изцелите най-ранния или най-силния спомен, всички други спомени, свързани с него, автоматично се изцеляват.
5. Кажете молитва за изцеление, като посочите
всички проблеми, които сте открили (например „спомена ми от четиригодишна възраст, страховете ми, главоболието ми").
Моля се всички известни и неизвестни негативни образи, нездравословни вярвания, деструктивни спомени на клетъчно ниво и физически проблеми, свързани с ... (назовете вашия проблем), да бъдат открити, отворени и изцелени, а аз да се изпълня с Божията светлина, живот и любов.
Моля се ефективността на това лечение да се увеличи стократно и повече
(последното казва на тялото, че изцелението трябва да бъде приоритет).
6.Изпълнете Лечебния код, като се задържате
във всяка позиция около 30 секунди и повтаряте Твърдението за фокусиране върху истината, което се противопоставя на всяко нездравословно убеждение или друго твърдение, насочено към вашия проблем. Докато изпълнявате Лечебния код, не се фокусирайте върху негативното, а върху позитивното. Задължително преминете през четирите центъра (обикновено са няколко серии от позиции). Изпълнявайте Кода поне 6 минути. Винаги можете да увеличите малко времето, особено ако сте оценили проблема си над 5 или 6. Препоръчваме шестте минути като минимум.
1. Мост. Между горния край на носа и точката, в която биха се пресекли линиите на веждите.
2. Адамова ябълка.Непосредствено над адамовата ябълка.
3. Челюст.От двете страни на главата, в краищата на долната челюст.
4. Слепоочия. От двете страни на главата, на около сантиметър над слепоочието и сантиметър в посока на тила.
7. След като изпълните Кода,
отново оценете проблема си. Когато оцените най-ранния/най-силния спомен с 0 или 1, преминете към следващия спомен или проблем, който ви тревожи.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Твърдения за фокусиране върху истината
Неспособност да простимКогато прощавам, се научавам да виждам нещата, така както Бог ги вижда, да разбера защо се случват и да знам че всичко се случва за мое най-висше благо.
Разрешавам си да бъда любяща и прощаваща към себе си и към Бог и към другите.
Аз съм тази, която създава това, което съм в момента. Аз ще простя и ще се освободя от миналото.
Деструктивно поведениеИзбирам само истината и любовта.
Избирам да се освободя от контрола на всичко около мен и освободена да посрещна любовта и радостта.
Нищо няма надмощие над мен докато аз не разреша. Избирам да бъда свободна.
Погрешни вярванияКакто сърцето ми оздравява, така и аз се научавам да вярвам в тези истини и да ги чувствам в сърцето си:
Аз съм обичана, Аз съм опростена, Аз съм стойностна и ценена.
Бъдещето е пълно с надежда. Аз съм в сигурност и в безопасност.
Аз мога да се наслаждавам на всеки момент. Аз мога да вярвам на себе си и на другите.
Аз мога да обичам себе си такава каквато съм.
Аз имам силата да избирам и да действам според своите избори.
Така както съзнанието и разбиранията ми се разширяват, така и истината става ясна. Избирам да видя истината и да действам съобразно нея. Избирам да вярвам на истината в моето сърце.
ЛюбовУча се да давам и получавам безусловна любов:
Внимание: желание да се фокусирам върху някой друг
Уважение: не чувствам желание да променям хората, а просто ги приемам
Оценяване: чувствам признателност, благодарност и уважение към хората, такива каквито са
Разрешавам си да обичам и уважавам себе си.
Любовта е светлината в света, която разпръсква мрака и разкрива истината.
РадостТака както се грижа за себе си и се лекувам, аз се уча да се радвам на себе си.
Всеки ден е подарък и аз избирам да отворя всеки подарък с радост и благодарност.
Щастието зависи от обстоятелствата. Радостта идва въпреки обстоятелствата, аз избирам радостта.
Аз разрешавам на себе си: да си почивам без вина, да се наслаждавам на живота си ... -
тук допълнете списъка с неща по ваш избор
СпокойствиеАз съм отглеждана и поддържана от Божията любов. Аз съм част от невидимата, но перфектна тъкан на живота. Аз избирам да се наслаждавам на настоящето и вярвам, че бъдещето ще се разкрие, както трябва.
Търпение Избирам да се чувствам спокойна и цялостна, правейки най-доброто във всеки един момент.
Аз мога да обичам себе си сега, без да чакам друг човек, предмет или обстоятелство.
Аз мога да релаксирам напълно, знаейки че съм в безопасност и на сигурно място в настоящето.
ДобронамереностАз съм добронамерена и помагам на другите да се чувстват обичани и оценени.
Тези, които се отнасят грубо с мен, се отнасят грубо със себе си. Аз избирам да им простя и да започна цикъл на добронамереност и състрадание.
Аз избирам да направя промяна в света чрез благост и добронамереност.
Аз избирам да се отнасям към себе си и към другите добронамерено и състрадателно.
ДобротаДори другите и да не забелязват, аз ще продължавам да уважавам себе си и да избирам това, което е правилно.
Когато аз избера това, което е правилно, живота е добър и аз се чувствам сигурна.
Аз вдишвам живот; аз издишвам срама.
Аз вдишвам светлина;аз издишвам страха.
Аз вдишвам любов; аз издишвам вината
Аз вдишвам Божията воля; аз издишвам егото.
ДовериеВярването може да претвори желанията на сърцето ми в реалност. Аз избирам да имам вярата, която може да премести планини. Аз притежавам знанията и ръководството, които са ми нужни, за да се справя каквото и да се случи.
Смирение Аз избирам да обичам живота и да обичам себе си, без да се сравнявам с другите.
Другите ще ме обичат такава каквато съм, както и аз ги обичам такива каквито са.
Победата не е всичко. Безусловната любов е всичко.
СамоконтролАз мога да се наслаждавам на живота с енергичност и ентусиазъм и въпреки всичко да продължавам да правя правилни избори за себе си и другите. Аз съм в състояние да правя всичко, просто защото Бог ме подкрепя. Аз мога да дам своя принос за балансиране на живота, просто като живея балансиран живот.