Април 24, 2014, 09:45:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
  WebKBD
  Начало   Forum   Помощ Вход Регистрация  
Tweet
Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ритуали за ЕНЬОВДЕН  (Прочетена 17685 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9886


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« -: Юни 18, 2011, 01:02:09 »


Еньовден не е само български празник. В цял свят на лятното слънцестоене се извършват ритуали, посветени на магията на най-силния в енергийно отношение ден в годината. Руснаците наричат този слънчев празник Иван Купала, англичаните -Мидсъмър дей (среднолетен ден) и се събират в местността Стоунхендж, японците се качват в полунощ на свещената планина Фуджияма, а французи, италианци и испанци прескачат огньове и прогонтват болестите с молитви.


ЕНЬОВДЕН - РИТУАЛИ ЗА ЗДРАВЕ И УСПЕХ - http://www.magicaura.com/Enyovden-rituali-za-zdrave-i-uspeh-art83.html

В средата на юни Слънцето достига максимума на своята енергийна активност, коeто от своя страна въздейства на Земята и пробужда съзидателните й енергии. Всичко това се случва в периода от 20-24 юни.Тази активност особено силно усещат хората с по–изострена чувствителност. При тях това съвпада с период на трансформации, които се изразяват в събуждане на магическия потенциал. Ето защо времето след Еньовден е подходящо за извършване на  магически ритуали и енергийни корекции,отнасящи се до  здравето и съдбата на човека.
Сензитивността се изостря и всеки от нас може да се вгледа в сънищата си, които в този период са знаменателни за бъдещето ни.Те насочват вниманието към онези части от нас, които се нуждаят от преосмисляне и промяна.
Енергийното поле въздейства върху всичко обкръжаващо ни, като го активира, по начин, по който позволява то да действа в наше най -висше благо. Това особено силно важи за растенията, които ние хората използвме с лечебна цел. Още от древността това е било известно на нашите предци.
В ранните часове на деня, преди да се е вдигнала росата се събират билки.Седемдесет и седем и половина-за всяка болест и за ‘болестта без име’.
Извършват се гадания свързани с любовта и брака, нарича се за здраве и късмет.


Освен общоизвестните обичаи,които всеки може да открие в някои справочници по етнология, има съвсем прости техники, които правилно извършени, отварят нас и дома ни за любовта и светлината.

Оставяме да пренощува глинен съд с мълчана вода, събрана от три извора, китка  енъовче, здравец и сребърен пръстен. На сутринта с тази вода, събрала силата на звездите и луната, се пръска в дома за изгонване на болестта. Същата вода, но с два сребърни пръстена вързани с билката върбинка се използва за привличане на любовта в живота. В полунощ, палим червена свещ и докато връзваме пръстените казваме 3 пъти ‘Отче наш’,след което глава първа от ‘Песен на Песните от Соломона’. На другия ден с водата пръскаме дрехите си,единия пръстен носим на дясната ръка,а другия с билката оставяме до икона на Света Богородица.
Венец направен от билки, набрани в този ден и поставен на вратата, отблъсква лошото, носи здраве и щастие на дома.

Всички тези  ритуали могат да се извършват до Свети Врач, първи юли - ден, в който магъосниците добиват сила, която ги свързва с отвъдния свят.Събраните на Енъовден билки се разпределят и се държат на определени места, наречени за определени магии. Който е получил помощ от такъв човек прави курбан и отделя най-хубавото парче за светията. -


РИТУАЛИ ЗА УСПЕХ, ЛЮБОВ И ЗДРАВЕ ПО ЕНЬОВДЕН - http://www.blitz.bg/article/650

Как да привлечем и запазим любовта в живота си.
Този ритуал е предназначен както ако сте сами, така и ако до вас има човек, независимо дали имате проблеми с него или не. Както и останалите ритуали, той ще даде резултат до седмица, максимум до две след извършването му и ако няма такъв, то причините за проблема са по-дълбоки и е нужна намесата на специалист.
За него са ви необходими две свещи (оранжева и зелена), стрък върбинка ( Verbena Oficianalis), светена вода и чаша вино.
Ритуалът се извършва на Еньовден или през една от следващите три вечери. Поставете двете свещи една срещу друга и между тях купа със светената вода и вътре билката. Запалете свещите и потопете ръце във водата. Представете си вашата любов (настояща или такава, каквато искате) и около нея аура от златно, зелено и оранжево. След като си представите ясно тази картинка, се обърнете към луната и кажете, че желаете това и я молите тя да ви дари с него, като в замяна дарявате тази чаша вино. След това излезте навън и заставайки с лице към Луната, излейте чашата. След което изкажете искрена благодарност за нейната помощ и молба да ви закриля винаги.
С водата напръскайте дрехите и леглото си, а билката сложете някъде на скрито място, където никой няма да я пипа.

Успех във всички аспекти на живота.
За тази магия ви е необходимо сребърно бижу (нека то да е ваше лично и препоръката е да го носите след това), чаша с вода, малко сол и една бяла свещ.
Със залеза на слънцето вземете водата и сложете в нея солта, след което я оставете така цялата нощ. На сутринта запалете свещта и я сложете до купата, а от другата страна сложете бижуто. Запалете свещта и мислено изкажете молитва към Земята и (Бог, ако вярвате в него) да реализирате успехите във всяка сфера на своя живот през тази година, като не забравите след това да им благодарите. С част от водата можете да почистите в дома си, а другата да я оставите в едно шише в гардероба. Бижуто или носете със себе си, или сложете в бельото си.

Магията на Еньовден е природна магия и едно от основните й приложения е подобряване на здравословното състояние. За целта не е необходим особено сложен ритуал, необходимо ви е само една кутия или пакет чай, един буркан с мед и шепа орехи. Поставете една нощ всичко да пренощува под звездите и на следващата вечер запалете една свещ, изкажете от цялата си душа една молитва (както забелязвате умишлено не казвам текст, защото всеки трябва да направи това сам, със собствени думи), след което вземете част от меда и орехите и когато отивате в гората, ги закопайте под някой дъб, като го помолете да ви дари със здраве, както той е здрав и издържа на изпитанията на времето. След това му благодарете.


БИЛКИ ЗА РИТУАЛИТЕ НА ЕНЬОВДЕН _ (4)

Билките и техните магически свойства по азбучен ред от Вивалди   _ (4)

МОЛИТВА ЗА ЕНЬОВДЕН - Нина Ничева  _ (4)****


ЕНЬОВА НОЩТишината звъни -
Пеят самодивите в здрача.
Гердани нижат
От момински сълзи,
А вятърът топъл приглася.

Тъмнината блести –
Изгряват сияния в мрака.
Събират сила
Вълшебни треви,
А полята лятото чакат.

И душата трепти -
На заран от слънце облята,
Напита с роса.
А четири листа
Отваря детелина в тревата.

Но потокът искри
Във делника тихо угасва.
И само една
Малка капка роса
Остава завинаги бляскава.Вероника Верай
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 06:30:32 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9886


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #1 -: Юни 18, 2011, 01:08:21 »

Молитва за ЕньовденАз съм / трите имена, дата на раждане, посочете къде се намирате/.

Свързвам се със силите на Слънцето, Земята и Луната на растителното царство, на Логоса, на Слънчевата система и на съзвездията, от които някога животът е дошъл на тази планета.

Възраждам се отново и възстановявам своята оригинална вибрация на здрав и хармоничен човек, който сам управлява своя живот според собствения си избор и по собствената си свободна воля.

Развързвам всички възли на негативни намеси, родови проклятия, магии, негативни чужди намеси, които са ме отклонили от пътя ми към любовта и светлината.Събличам „черната риза” на злото , болестите, неуспехите, грижите, нещастията и се раждам отново в духа и чрез духа, за любов, щастие, здраве,духовен напредък и благополучие.

Свързвам се с положителната енергия на моето родно съзвездие  и на съзвездие Рак, покровител на любовта , брака, семейството, майчинството  и раждането на живота.

Давам от хармонията, любовта и светлината на всички души, с които съм свързан на всички нива. Сега съм същество от Божествената светлина и енергия, която давам с любов на всеки, който пожелае това.Благодаря на силите на живота и на духа.


По пътя на спиралата -   Нина Ничева

Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9886


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #2 -: Юни 18, 2011, 05:07:40 »

dance
Аз преди  Еньовден  на 23 вечерте си оставям вода на терасата и вътре слагам пари ,здравец ,брашлян , цветя , и билки които не са сушени – всичко което ми расте на терасата и на 24 пръскам  цялата къща с тази вода и се мия с нея .За лечение и гадаене при залез слънце срещу Еньовден се взима мълчана вода и се оставя да пренощува на открито в глинен съд с китка еньовче, здравец и сребърен пръстен. Сутринта с тази вода, заредена със силата на звездите и луната, се пръска къщата за изгонване на болест. От мълчана вода се дава на болно дете да отпие три глътки, за да оздравее.


На Еньовден се изплитат големи венци от цветя и билки, които се извиват символично като порти с арки. Според народните поверия всеки трябва да премине под арката бос, за здраве през годината, а на излизане бива поръсван с мълчана вода
« Последна редакция: Юни 18, 2011, 07:11:15 от Lenny_Pld (With love) » Активен

humanis
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 278« Отговор #3 -: Юни 24, 2011, 12:13:30 »

Е Лени супер си  dance набрах си една кофа цветя и билки , малко странно ме гледаха прибиращи те се , но пък си създадох такова настроение детско (.10.)
Активен
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9886


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #4 -: Юни 24, 2011, 01:06:30 »

Е Лени супер си  dance набрах си една кофа цветя и билки , малко странно ме гледаха прибиращи те се , но пък си създадох такова настроение детско (.10.)

Не само теб са те гледали така  Cheesy, идентичен случай в наше село  Wink

Аз завързах част от билките с червен конец, утре като напръскам с него, ще ги изсуша като букет и ще го сложа над вратата  huh2

Забравих да напиша, че към тях сложих клонче от дървото на парите (Аихризон) ,  от дървото на живота (Красула)
« Последна редакция: Юни 19, 2012, 05:01:49 от nikolexa » Активен

vivaldii
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5384


ЖИВОТЪТ МЕ ОБИЧА ОБИЧАМ ГО И АЗ !!!


« Отговор #5 -: Юни 24, 2011, 01:19:19 »

и аз смятам да ги суша и на 1 юли ще си ги сложа под възглавницата да преспя върху тях  Grin
Цитат
1 ЮЛИ - СВЕТИ ВРАЧ, СВ. КОЗМА И ДАМЯН
   Свети Врач е денят, в който празнуват баячките, врачките, правячите (чакръкчии); в някои краища е ден и на магьосниците.
   На този ден народните лечители разпределят билките, набрани на Еньовден. В някои райони се коли курбан, другаде ходят на гости при баячи и лечители, носят им подаръци - кокошка, баница, питка, вино и зелени паници.
   Езическият празник на баячките с течение на годините успешно се е адаптирал към деня на християнските светци-лечители Козма и Дамян и остава с постоянно фиксирана дата в календара.
   В основата на ритуалите е одухотвореното схващане за болестта. Поради своята вредоносна същност тя често е олицетворявана като грозна, дрипава и зловеща жена, която обикаля нощем и тропа по портите на хората. Отворят ли й, те тутакси заболяват. Всички елементи в тази представа са в парадигматична връзка: грозота-старост-нощ-женско начало. Те маркират принадлежност към злото и смъртта (хаоса). Болестта идва от далечни краища (отвъд гори и планини) - от чуждото, неусвоено пространство, мястото, от което пристигат само злини.
   И така, болестта, злото извършват пробив в окултурената зона и нарушават хармонията и реда, хаосът заплашва да надделее над космоса. За възстановяване на първичния ред, т.е. за изгонването на болестта обратно в неусвоеното пространство е необходим медиатор, човек, който има връзка с отвъдното и стои на границата между световете. Този медиатор, притежаващ свръхсила, е баячката, знаеща тайните и на  билките. В нейна чест (и за спечелване на закрилата и благоволението й) са жертвоприношенията на животни (птици), както и ритуалното даряване (цветът на паниците - зеленият, е символ на жизнеността, свежестта, природата; т.е. на онази сила, която е призвана да победи мрака, студа, смъртта).
http://margaritta.dir.bg/uli/0403kalendar_uli.htm
1 юли е и новолуние dance
Активен

Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1669« Отговор #6 -: Юни 24, 2011, 08:56:56 »

ПОД ЕНЬОВСКОТО СЛЪНЦЕ - РИТУАЛИ ЗА ЗДРАВЕ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ

Според народните вярвания в най-дългия ден, когато слънцето започва да умира, денят да намалява, а годината да клони към зима - всичко в природата е обладано от особена сила. Този повратен момент е 24 юни - Еньовден.
Слънцето - още преди да изгрее, млади и стари стават да си вземат сбогом с него, а то да ги окъпе с животворната си роса. Щом то се покаже, в лековитите треви се измиват и претъркалят до три пъти всички, а след това започват да берат билки. При изгрева се гадае за здравето на членовете от семейството - ако човек види цялата си сянка, ще е жив и здрав, ако я види наполовина, ще боледува.
Билките от Еньовден нататък според поверието губят своята сила. А нощта срещу празника е времето на най-голямото могъщество на растенията. Затова събраните преди изгрева билки се смятат за особено лековити.
За особено лечебни се смятат еньовчето, маточината, тинтявата, комунигата, вратигата, червеният трън и игликата.
С невен старите жени прекадяват страдащите от безсъние, а против главоболие и за здрава и лъскава коса на този ден жените мият главите си с вода, в която има накиснато еньовче.
Водата също има особена целебна и магическа сила. Според народните вярвания в преломните моменти на годината, тя е връзка между живота и смъртта. За гадание и лечение на този ден при залез слънце се взема вода от чист и сладък извор, налива се и се носи мълчешком. Затова я наричат мълчана вода.
Нощта срещу Еньовден е времето на магьосниците. За да се предпазят от тях, стопаните зажънват преди празника. Тази нощ е важна и за бъдещата женитба на девойките. С цвят от еньовче или магарешки бодил, оставени под звездите на открито, се гадае - ако е свежа наречената китка, скоро ще има сватба в дома на избраника.
Хората вярвали, че всички тези езически ритуали ще им донесат здраве и плодородие, дълъг живот и щастливи дни.

« Последна редакция: Юни 18, 2012, 03:20:19 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
vivaldii
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5384


ЖИВОТЪТ МЕ ОБИЧА ОБИЧАМ ГО И АЗ !!!


« Отговор #7 -: Юни 19, 2012, 01:53:17 »

Отговарям  тук за моите си ритуали на Еньовден и какво точно ще правя – една част от ритуала важи само за 2012 година защото е съобразен с различните планети в момента
Бях писала и за 2011 – обаче не си намирам поста затова отначало:

Материали:

Свещи + 2 църковни
Икони календарчета
Цветя, билки
Лист с желания
Купа с вода
Парички – стотинки
1 бучка захар
1 неначупен хляб или питка
парченце плат – по ваш избор
бутилка вино по желание


На 23 юни се изкъпвам и на чисто си пиша важните желания – обаче в по комерсиален стил – тоест неща , които искам постоянноздраве , късмет , любов , пари  … например ако искам партньор/ мъж в живота си – не пиша искам партньор та да да почна всяка седмица да имам нов партньор пиша нещо по общо като –благодаря ти Господи за прекрасният мъж , които ми изпрати/имам - огромна любов ,хармония и щастие цари между нас . Благодаря ….
Благодаря ти Господи ,че с твоя помощ всичко до ,което се докосна се превръща в успех
..

След това оставям листа на терасата, върху него слагам купа с вода и отивам за билки и цветя – някои ми растат на терасата – обаче други, например, коприва трябва да е откъсна от някъде другаде или роза - също нямам на терасата.

Като си набера туй, дето ще го наричам, се връщам отново на терасата и подреждам около купата – реших този път да са 12 разноцветни свещи.

Ако някои иска може свещите да са само бели или червени или зелени ... розови  – в никакъв случай само черни  . Аз си избрах 12 различни цветове – не е и задължителни свещите да са 12 – може да са 3 , 4 , 7, 8 , 9 на брой – в никакъв случай 6. Числата и тяхното значение съм ги писала тук

След като решим какви цветя (билки) ще пускаме във водата – нареждаме свещите в кръг около купата и до всяка свещ отгоре икона-календарче – всеки сам да си прецени на кой светец иска да си сложи. Ако е ветровито, затискам иконките календарчета със свещта - или ги залепям с тиксо за пода, да не хвърчат - при ламинираните няма проблеми. Гледайте свещите, които ще редите в кръг да не са големи - че моите миналата година горяха цяла нощ и стоях да ги пазя да не се запали нещо  Cheesy

След това влизам в кръга, паля едната църковна свещ,  оставям я до купата с водата, останалите свещи са незапалени и започвам да хвърлям билките и цветята във водата - хвърлям и наричам, например:

розата - хвърлям 1 червено листо и наричам:  навсякъде, където отиде и каквото и да правя, да срещам любов и хармония,
мятам едно листо от коприва и наричам: всички недробожелателни енергии, насочени към мен и любимите ми хора да изгорят .....

и така докато свърша билките и цветята - естествено че хвърлям и стотинки във водата.

Бучката захар я слагам на листа с желанията, за да дойдат по сладък и хубав начин към мен.
В кръга може да си сложите и кутия с бучки захар или мед - нещо сладко и да си ядете после от него .
С това сладко не трябва да черпите други хора освен ако не са ви много близки и го заслужават.

Малко парченце - тип трохички можете да отчупите от четирите края на хляба и да го оставите на листа с желание - хляба после трябва да го изядете сама или с любими хора - в никакъв случай не трябва да го хвърляте или да го делите с хора ,които не са ви приятни . Ако е само за вас си вземете по добере 1 питка за сандвичи - малки са - хляба не трябва да е нарязан на филии а цял.

Предварително в купата с  водата може да сипете и малко червено вино - но бутилката трябва да е отворена специално за случая .... остатъка като при хляба . Казвам много малко защото с водата после пръскате навсякъде
Сега проблем е ако сте сама и не пиете алкохол какво да правите с бутилката червено вино - тогава си напълнете ваната с топла вода и изсипете виното във ваната и се потопете в нея - мислете си хубави неща.

Малко преди полунощ - например 15 минути преди това - за да сте сигурни че имате достатъчно време влизате в кръга и започвате да палите свещите една по една по посока на часовниковата стрелка и в 12.00 започвате да си казвате молитвата или там каквото ви е на сърце , може и да медитирате - направете го както го почуствате имате достатъчно време - небето е отворено 24 часа .

24 юни
exclaim Сега това важи  само за 2012моят ритуал ще го правя между 6 сутринта и 11 преди обед – обясних в общата тема защо ама хaиде и тук .

Цитат
луната расте хубаво и изобилието ни заедно с нея , луната и на 23 и на 24 е в лъв
рано сутринта на 24 Слънцето е в риби - и в Нептун  - рибата е един от първият християнски символ , освен това Слънцето образува тригон с Нептун .  Нептун е свързан с водата - измиване , прочистване ... а Тригон означава триъгълник    - тоест Слънцето (светлина ) , Нептун (водата) и Земята са в триъгълник .   В християнството триъгълника е св. Троица или окото на Бог  
+ слънцето расте и изгрява - демек ще изгрее и на нашата улица
След 11 часа е Уран квадрат Плутон и зодията е Овен + Козирог  - тоест става много войстващо и агресивно – все пак няма да ставам синя каска в Камбоджа я  да ми трябва такава агресивност ... Все пак Луната е в Лъв - достатъчно сила и агресивност има .

Продължението важи и за други години - рано сутринта посрещам изгрева, паля и втората църковна свещ и пак си наричам какво искам , изваждам си билките и тревичките и ги оставям да изсъхнат на слънце  - просто на целят 24 да са под открито небе след това от парченцето плат си правя малка торбичка и пъхам вътре изсушените билки и цветя , паричките по желание 1 бучка захар ,която е била върху листа с желанията  , може да си пъхнете и лисчето с желание вътре и да си го носите в чантата или под вазглавницата ... желанията може и да ги изгорите - избора е ваш .

Цвета на парченцето плат трябва да е по вашият вкус - ако искате любов значи розаво - мойто ще е зелено - ама ,че съм материалистка ... и ще бъде зашито с червен и син конец.

 С водата от купичката - затова казах че много малко вино се слага вътре пожелание може да се напръскате и да напръскате къщата ... да пиете от нея - важно ако не сте сигурни какво точно сте пуснали във водата като билка е по добре да не е пиете .

Може и да се полейте с водата - водата от тази купа трябва да се използва цялата на 24 юни .
Понеже това е ритуал и после тези неща се носят за късмет или се спи върху тях се пускат много малки парченца  във водата - например 1 цветче жълт кантарион ...

Обаче хубавото е че може да си сложите няколко купи с вода в кръга и например едната да е наречете за цялата къща и там да слагате билките - може и по големи стръкове и след това се вързват на китка с червен конец и се сушат . Може да направите и талисман на децата си просто слагате допълнителна купичка с вода - процедурата е извесна .
 exclaim В никакъв случай не използвайте сухи цветя и билки  _ (66).

Във водата може да си сложите и скъпоцени малки камъчета и да ги наречете , или някаква подправка например 1 зърно от кафе за енергия ,бодрост и свежест  или индийско орехче за пари , може и малко тамян да пуснете във водата ... оставам всеки да си прецени сам ... аз реших да си оставя и портмонето в кръга и да сложа една бележка отгоре - Благодаря ти Господи за изобилието и за огромните парични потоци ,които ми изпращаш всекидневно  dance , и ключа на колата ще си сложа в кръга - за да пътувам винаги под Божествена защита  , и ключа на апартамента ще оставя в кръга + ключа на ателието с бележка за големи продажби и успех  Cheesy

Водата в която няма вино може да се ползва целогодишно за пръскане .

Това е което се сещам успех на Еньовден.Обичам вииииииииии  ssm5

 thankyou на Лени и Мила за помоща  ssm5


« Последна редакция: Юни 21, 2012, 09:54:03 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

Мила
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 6692WWW
« Отговор #8 -: Юни 19, 2012, 02:43:01 »

От архива - от 2011 г.

Аз преди  Еньовден  на 23 вечерте си оставям вода на терасата и вътре слагам пари ,здравец ,брашлян , цветя , и билки които не са сушени – всичко което ми расте на терасата и на 24 пръскам  цялата къща с тази вода и се мия с нея .
Аз по принцип моите най-съкровените желания не ги споделям с никого . Чак като станат нещата тогава .Дори и на хора които ми мислят доброто защото те несъзнателно почват да ме мислят дали няма да стане по лошо и ми го спират . Sad
По този повод се сещам за приказката за нероден Петко  Wink
  
Активен

magito1986
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 145« Отговор #9 -: Юни 20, 2012, 12:15:51 »

Момичета, върбинка от къде мога да си взема?
Активен

Щастлива съм и благодаря за всичко, което имам!!!
vivaldii
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5384


ЖИВОТЪТ МЕ ОБИЧА ОБИЧАМ ГО И АЗ !!!


« Отговор #10 -: Юни 20, 2012, 01:49:21 »

Момичета, върбинка от къде мога да си взема?

може би от пазара или цветарските магазини    ssm5

http://www.top-flowers.com/%D0%92%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0-Verbena-4-%D0%B1%D1%80

Цитат на: Мила
... кога могат да се берат билките за Еньовден?

Цитат на: vivaldii
билките е хубаво да се берат на 24 рано ако са за чай или искаш да си направиш венче за главата .  
На 23  билките могат да се берат по всяко време - но е хубаво ритуала да се изпълни някъде следобяд или при залез слънце - тоест когато слънцето намалява -за да може лошото да намалее а хубавото - нали ще го правя рано сутринта , когато слънцето се разраства -да изгрее  danceЦитат на: Мила
има ли списък на препоръчителните билки/цветя , ... които могат да се берат за Еньовден?  


Цитат на: vivaldii

задължителен списък на цветята или билките няма   - ако им кажа да си купят определена билка - къде ще е търсят  -важно е наричането и с какво свързваш дадено цвете като го слагаш във водата  dance  - нали се сещаш , че копривата никoй не е свързва с превличане на обожатели   или пари  


« Последна редакция: Юни 20, 2012, 11:06:09 от Мила » Активен

poli26
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1670


ВСИЧКО В МОЯ СВЯТ Е НАРЕД!


« Отговор #11 -: Юни 20, 2012, 03:19:59 »

нещо по просто като ритуал няма ли
Активен
vivaldii
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5384


ЖИВОТЪТ МЕ ОБИЧА ОБИЧАМ ГО И АЗ !!!


« Отговор #12 -: Юни 20, 2012, 03:51:36 »

нещо по просто като ритуал няма ли
има излизаш на 23 в 12 часа и си казваш какво искаш - и на 23 и на 24 са хубави църковни празници . 
Ритуала съм го дала по дълъг за тези ,които искат да си правят талисмани за цялата година - ако не искаш не е задължително 
Активен

poli26
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1670


ВСИЧКО В МОЯ СВЯТ Е НАРЕД!


« Отговор #13 -: Юни 20, 2012, 05:33:55 »

нещо по просто като ритуал няма ли
има излизаш на 23 в 12 часа и си казваш какво искаш - и на 23 и на 24 са хубави църковни празници . 
Ритуала съм го дала по дълъг за тези ,които искат да си правят талисмани за цялата година - ако не искаш не е задължително 


е, това е друго нещо Smiley става въпрос за 23 с/у 24 в 12 часа, нали?
Активен
magito1986
Вълшебник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 145« Отговор #14 -: Юни 20, 2012, 05:34:48 »

нещо по просто като ритуал няма ли
има излизаш на 23 в 12 часа и си казваш какво искаш - и на 23 и на 24 са хубави църковни празници .  
Ритуала съм го дала по дълъг за тези ,които искат да си правят талисмани за цялата година - ако не искаш не е задължително  


е, това е друго нещо Smiley става въпрос за 23 с/у 24 в 12 часа, нали?

Има един по-лесен ритуал-този с водата,солта и сребърното бижу...

Vivaldii, благодаря ти много!!! drakon
Активен

Щастлива съм и благодаря за всичко, което имам!!!
Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Loading
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Simple Audio Video Embedder
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!