Отговарям тук за моите си ритуали на Еньовден и какво точно ще правя – една част от ритуала важи само за 2012 година защото е съобразен с различните планети в момента
Бях писала и за 2011 – обаче не си намирам поста затова отначало:
Материали:
Свещи + 2 църковни
Икони календарчета
Цветя, билки
Лист с желания
Купа с вода
Парички – стотинки
1 бучка захар
1 неначупен хляб или питка
парченце плат – по ваш избор
бутилка вино по желаниеНа
23 юни се изкъпвам и на чисто си
пиша важните желания 
– обаче в по комерсиален стил – тоест
неща , които искам постоянно –
здраве , късмет , любов , пари … например ако искам партньор/ мъж в живота си – не пиша искам партньор та да да почна всяка седмица да имам нов партньор пиша нещо по общо като –
благодаря ти Господи за прекрасният мъж , които ми изпрати/имам - огромна любов ,хармония и щастие цари между нас . Благодаря ….
Благодаря ти Господи ,че с твоя помощ всичко до ,което се докосна се превръща в успех ..
След това оставям листа на терасата, върху него слагам купа с вода и отивам за билки и цветя – някои ми растат на терасата – обаче други, например, коприва трябва да е откъсна от някъде другаде или роза - също нямам на терасата.
Като си набера туй, дето ще го наричам, се връщам отново на терасата и подреждам около купата – реших този път да са 12 разноцветни свещи.
Ако някои иска може
свещите 
да са само бели или червени или зелени ... розови –
в никакъв случай само черни 
. Аз си избрах 12 различни цветове – не е и задължителни свещите да са 12 – може да са 3 , 4 , 7, 8 , 9 на брой – в никакъв случай 6.
Числата и тяхното значение съм ги писала тук След като решим какви
цветя (билки) ще пускаме във водата

– нареждаме свещите в кръг около купата и до всяка свещ отгоре
икона-календарче 
– всеки сам да си прецени на кой светец иска да си сложи. Ако е ветровито, затискам иконките календарчета със свещта - или ги залепям с тиксо за пода, да не хвърчат - при ламинираните няма проблеми. Гледайте свещите, които ще редите в кръг да не са големи - че моите миналата година горяха цяла нощ и стоях да ги пазя да не се запали нещо

След това влизам в кръга, паля едната църковна свещ, оставям я до купата с водата, останалите свещи са незапалени и започвам да хвърлям билките и цветята във водата - хвърлям и наричам, например:
розата - хвърлям 1 червено листо и наричам: навсякъде, където отиде и каквото и да правя, да срещам любов и хармония,
мятам едно листо от
коприва и наричам: всички недробожелателни енергии, насочени към мен и любимите ми хора да изгорят .....
и така докато свърша билките и цветята - естествено че хвърлям и
стотинки във водата. 
Бучката захар я слагам на листа с желанията, за да дойдат по сладък и хубав начин към мен.
В кръга може да си сложите и кутия с
бучки захар или мед - нещо сладко и да си ядете после от него .
С това сладко не трябва да черпите други хора освен ако не са ви много близки и го заслужават.
Малко парченце - тип трохички можете да отчупите от четирите края на
хляба 
и да го оставите на листа с желание - хляба после трябва да го изядете сама или с любими хора - в никакъв случай не трябва да го хвърляте или да го делите с хора ,които не са ви приятни . Ако е само за вас си вземете по добере 1 питка за сандвичи - малки са - хляба не трябва да е нарязан на филии а цял.
Предварително в купата с водата може да сипете и
малко червено вино 
- но бутилката трябва да е отворена специално за случая .... остатъка като при хляба . Казвам
много малко защото с водата после пръскате навсякъде
Сега проблем е ако сте сама и не пиете алкохол какво да правите с бутилката червено вино - тогава си напълнете ваната с топла вода и изсипете виното във ваната и се потопете в нея - мислете си хубави неща.

Малко преди полунощ - например 15 минути преди това - за да сте сигурни че имате достатъчно време
влизате в кръга и започвате да палите свещите една по една по посока на часовниковата стрелка и
в 12.00 започвате да си казвате
молитвата или там каквото ви е на сърце , може и да
медитирате - направете го както го почуствате имате достатъчно време - небето е отворено 24 часа .
24 юни
Сега това важи само за 2012 –
моят ритуал ще го правя между 6 сутринта и 11 преди обед – обясних в общата тема защо ама хaиде и тук .
луната расте хубаво и изобилието ни заедно с нея , луната и на 23 и на 24 е в лъв
рано сутринта на 24 Слънцето е в риби - и в Нептун - рибата е един от първият християнски символ , освен това Слънцето образува тригон с Нептун . Нептун е свързан с водата - измиване , прочистване ... а Тригон означава триъгълник - тоест Слънцето (светлина ) , Нептун (водата) и Земята са в триъгълник . В християнството триъгълника е св. Троица или окото на Бог
+ слънцето расте и изгрява - демек ще изгрее и на нашата улица
След 11 часа е Уран квадрат Плутон и зодията е Овен + Козирог - тоест става много войстващо и агресивно – все пак няма да ставам синя каска в Камбоджа я да ми трябва такава агресивност ... Все пак Луната е в Лъв - достатъчно сила и агресивност има .
Продължението важи и за други години
- рано сутринта
посрещам изгрева
, паля и
втората църковна свещ и пак си наричам какво искам ,
изваждам си билките и тревичките и ги оставям да изсъхнат на слънце 
- просто на целят 24 да са под открито небе след това от парченцето плат си правя малка торбичка и пъхам вътре изсушените билки и цветя , паричките по желание 1 бучка захар ,която е била върху листа с желанията , може да си пъхнете и лисчето с желание вътре и да си го носите в чантата или под вазглавницата ... желанията може и да ги изгорите - избора е ваш .
Цвета на парченцето плат трябва да е по вашият вкус - ако искате любов значи розаво - мойто ще е зелено - ама ,че съм материалистка ... и ще бъде зашито с червен и син конец.
С водата от купичката - затова казах че много малко вино се слага вътре пожелание може да се напръскате и да напръскате къщата ... да пиете от нея -
важно ако не сте сигурни какво точно сте пуснали във водата като билка е по добре да не е пиете .Може и да се полейте с водата -
водата от тази купа трябва да се използва цялата на 24 юни .
Понеже това е ритуал и после
тези неща се носят за късмет или
се спи върху тях се пускат много малки парченца във водата - например 1 цветче жълт кантарион ...
Обаче хубавото е че
може да си сложите няколко купи с вода в кръга и например едната да е наречете за цялата къща и там да слагате билките - може и по големи стръкове и след това се вързват на китка с червен конец и се сушат . Може да направите и
талисман на децата си просто слагате допълнителна купичка с вода - процедурата е извесна .
В никакъв случай не използвайте сухи цветя и билки
.Във водата може да си сложите и
скъпоцени малки камъчета и да ги наречете , или някаква подправка например 1 зърно от
кафе 
за енергия ,бодрост и свежест или
индийско орехче 
за пари , може и малко
тамян да пуснете във водата

... оставам всеки да си прецени сам ... аз реших да си оставя и
портмонето в кръга

и да сложа една бележка отгоре -
Благодаря ти Господи за изобилието и за огромните парични потоци ,които ми изпращаш всекидневно 
, и ключа на колата ще си сложа в кръга - за да пътувам винаги под Божествена защита , и ключа на апартамента ще оставя в кръга

+ ключа на ателието с бележка за големи продажби и успех

Водата в която няма вино може да се ползва целогодишно за пръскане .Това е което се сещам успех на Еньовден.
Обичам вииииииииии

на
Лени и
Мила за помоща