Април 17, 2014, 07:43:41 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
  WebKBD
  Начало   Forum   Помощ Вход Регистрация  
Tweet
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ЛУИЗ ХЕЙ - Винаги можем да променим мисленето (живота) си!  (Прочетена 27889 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« -: Март 06, 2011, 10:45:09 »

Луиз Хей е водеща фигура в движението Нова Епоха, един от големите духовни лечители на нашето време. Прекарала тежко детство и пълен с перипетии живот,съдбата й е пример за това, че и най-тежка трагедия може да има щастлив обрат.
Изключителните й прозрения за връзката между мисловната дейност и заболяванията на тялото са резултат не само от натрупана информация от първа ръка, но и от личен опит - тя успява да се излекува от рак в последния „нелечим" стадий на болестта. Съобщението за излекуването на Луиз от коварната болест е предмет на статии в много вестници и списания. Тя гостува в телевизии, познават я по целия свят, а ежемесечните й колонки „Скъпа, Луиз” се появяват в повече от 50 публикации в САЩ, Канада, Австралия, Испания и Аржентина.

Излекувай живота си  - Луиз Хей и приятели

Оригиналната си система за диагностика и лечение тя представя в първата си книга „Излекувай тялото си" (1982), която й спечелва известност в САЩ и по света. "Излекувай тялото си”, е издадена през 1976 година, малко преди да стане модерно да се обсъжда връзката между разума и тялото. Преразгледан и разширен през 1988, този бестселър представи концепцията на Луиз на хората в 35 различни страни и беше преведен на 30 езика по целия свят.  

Автор е на 14 книги, от които в България са преведени "Излекувай тялото си", "Излекувай живота си", "Силата е в теб", "Мисли от сърцето", "Медитации за изцеление на живота", "Живот!", Аудио-книгата "Повярвай в себе си" .Книгата "Излекувай живота си"влиза в списъка на бестселърите на „Ню Йорк таймс” и се задържа там в продължение на 13 последователни седмици. Повече от 35 милиона копия са продадени по целия свят.

Сега Луиз оглавява „Хей Хауз” – успешна издателска компания. Това започва от малко предприятие в гостната на дома й и се превръща в преуспяваща корпорация, която е продала повече от 10 милиона книги, аудио – видеоматериали. Авторите от „Хей Хауз” са известни учители в движението за самоусъвършенстване  –   Джоан Борисенко, Уейн Дайър, Дениз Лин, Дорийн Върчю и много други. Освен това, „Хей фонд” и „Луиз Л. Хей – благотворителен фонд” са две нетърговски организации, създадени от Луиз, които поддържат различни организации, включително и такива, занимаващи се със СПИН, малтретирани жени и други.

За книгите си Луиз Хей казва:

Моите книги не лекуват никого. Те събуждат у вас способността да допринесете за процеса на собственото си изцеление.

 Живот По Пътя На Изцелението - Луиз Хей  

За да станем цялостни и здрави, трябва да балансираме тялото, ума и духа. Необходимо е да се грижим добре за своите тела. Необходимо е да имаме положителна умствена нагласа за себе си и за живота. А освен това е необходимо и да имаме силна духовна връзка. Когато тези три неща са уравновесени, ние се наслаждаваме на живота. Никой лекар, никой лечител не е в състояние да направи това за нас, ако ние самите не изберем да вземем участие в процеса на лечение. ЗНАЯ, че болестите могат да бъдат победени просто чрез преодоляване на старите мисловни модели.

Преди няколко години ми поставиха диагноза рак на влагалището. Тъй като бях изнасилена на 5-годишна възраст и детството ми бе изпълнено с насилие, не беше случайно, че ракът се прояви в областта на влагалището. От няколко години бях учител по самолечение и сега разбрах, че ракът ми се удава възможност да практикувам върху себе си и да докажа онова, на което учех другите.

Като всеки друг, комуто са съобщили, че има рак, изпаднах в паника. Но все пак знаех, че лечението чрез мисълта дава резултати. Осъзнавайки, че ракът възниква поради наличието на модел на дълбоко негодувание, което се таи дълго време, че буквално разяжда тялото, бях наясно, че имам да работя много с остарелите си мисловни модели. Това бе единственият начин ракът да не се завърне никога повече. Знаех, че ако ракът рецидивира, то не е поради лоша операция, а защото пациентът не е променил начина си на мислене и отново, и отново създава същата болест поради фиксиране върху старите си мисловни модели. Знаех също, че ако успея да изчистя мисловния модел, създал състоянието "Рак", няма да имам нужда от лекари.

И аз като всеки болен от рак не разполагах с време. Започнах усилена работа, за да изчистя стария модел на възмущение. До мен беше моят учител. До този момент не признавах, че тая дълбоко в себе си дълбока обида. И аз като всички бях сляпа за собствения си начин на мислене. Предстоеше ми много работа, за да простя на всички, които бяха ме наранили. И не на последно място - да простя на себе си. Другото, което направих, бе да се свържа със специалисти по хранене и да пречистя тялото си.

Съчетавайки мисловното с физическото пречистване, шест месеца по-късно лекарите установиха това, което аз вече знаех: ракът беше си отишъл. Все още пазя резултатите от изследванията, за да ми напомнят колко негативно съзидателна мога да бъда.

Изразът "Метафични причини" описва силата на словото и мислите, силата, която създава преживяванията ни. Това ново съзнание ми даде разбирането за връзката между мислите и физическите проблеми. Проумях как несъзнателно съм създавала болестите в самата себе си и това промени изцяло живота ми. Вече можех да престана да обвинявам живота, съдбата или другите за собствените си проблеми - сега и в миналото. Можех да поема пълната отговорност за собственото си здраве. Без да укорявам нищо и никого; без да се чувствам виновна, започнах да разбирам как в бъдеще да избегна създаването на болестните мисловни модели.

Сега от личен опит зная, че колкото и ужасно, колкото и трудно да изглежда положението, всеки може, ако пожелае, да извърши мисловната работа по освобождаването и опрощаването; че всичко може да бъде излекувано.

Думата "Нелечим" просто означава, че състоянието не може да бъде излекувано чрез външни средства и методи, че трябва да навлезем навътре в себе си, за да постигнем изцелението. Болестта е възникнала от нищото и ще се върне обратно в нищото.

Независимо от колко време съхраняваме негативните модели на мислене, с чиято помощ отглеждаме болест, несполучлива връзка, безпаричие или ненавист към себе си, можем да започнем промяната още днес.

Мислите, които са преминали през ума ни; думите, които постоянно сме повтаряли, са създали живота и изживяванията ни до този момент. Да, това е досегашното ни мислене, което вече е факт.

Това, което избираме да мислим днес, да казваме днес, в този момент, създава утрешния ден и деня след него, следващата седмица, месец, година и т.н. Силният момент е винаги настоящият момент. Оттук започваме да правим промените. Може да започнем да се освобождаваме от старите глупости точно сега. И най-малкото начало е от значение.

Когато сте били мъничко бебе, сте били чиста радост и любов. Знаели сте своята важност, чувствали сте, че сте център на вселената. Били сте смели, искали сте да получите онова, което желаете, и открито сте изразявали чувствата си. Обичали сте се напълно, всяка част от тялото си; знаели сте, че сте съвършен и че това е истината за вас. Всичко останало са безсмислици, на които са ви научили, и от които вие сега можете да се отучите.

Вместо това казваме: "Ами такъв съм. Това е положението." Което казваме, всъщност е израз на вярата, че това е истината за нас. Но това, в което вярваме, е само мнението на някой друг. Ние сме повярвали в това мнение, възприели сме го, въвели сме го в своята система от убеждения.

Ако в детството са ни учили, че светът е страшно място, всичко, което съвпада с това убеждение, ще бъде истина за нас, ще го приемаме за вярно. Рядко поставяме под съмнение убежденията си. Но мислите, които мислим в момента оформят нашето бъдеще. Искате ли тази мисъл да се превърне в истина за вас, да изживеете бъдещето, което тя ви подготвя? Ако тази мисъл носи укор, гняв, оскърбление, обида, отмъщение, тя ще се върне при вас точно като това: укор, гняв, оскърбление, обида, отмъщение.

Ако искаме живот, изпълнен с радост, трябва да мислим радостни мисли. Всичко, което изпращаме навън от себе под формата на мисли или думи, се завръща рано или късно при нас в същата форма. Спрете и се вслушайте какво говорите. Ако се чуете да казвате едно и също нещо 3 пъти, запишете го. Това е модел на мислене. Само седмица по-късно погледнете записаното и ще видите, че думите ви са се сбъднали. Вие изживявате това, което сте казали или помислили преди няколко дни. Променяйки думите и мислите, ще установите промяната в живота си. Пътят за упражняване на контрол над живота преминава през контрол на думите и мислите. Никой друг не мисли чрез вашия ум, освен вие самите.

И доброто, и злото в живота ни са резултат от мисловните модели, които създават нашите преживявания. Целта на работата с мисловните модели е да трансформираме болестта в съвършено здраве.

Всяко нещо в живота си има мисловен модел, който го предхожда и поддържа. Постоянните модели на мислене ни създават това, което преживяваме. Следователно, като променим тези мисловни модели, можем да променим и преживяванията си.

Предлагам ви да направите списък на всички заболявания, които някога са ви спохождали и да потърсите причините за тях в своето мислене. Ще откриете модел, който ще ви разкрие много за самите вас. Изберете няколко от утвържденията и ги правете в продължение на един месец. Това ще помогне за елиминиране на стария модел, който дълго сте носили в себе си.

За да можем завинаги да отстраним болестното състояние, най-напред трябва да положим усилия да премахнем мисловната причина. Но тъй като в повечето случаи не знаем каква е причината, за нас е трудно да проумеем откъде да започнем.

Научих, че всяко нещо в живота възниква поради нужда от него. В противен случай то не би се появило. Симптомът е само външната проява. Трябва да влезем навътре, за да отстраним мисловната причина. Ето защо Волята и Дисциплината не дават резултати. Чрез тях водим битка единствено с външните прояви на проблема. Все едно че режем плевелите, вместо да ги изкореняваме.

Преди да започнете работа с утвържденията, с новите мисловни модели, трябва да поработите върху готовността си да се променяте, да се освободите от потребността от цигарите, главоболието, наднорменото тегло или каквото е във вашия случай. Когато потребността изчезне, външната проява отпада от само себе си. Никое растение не може да съществува, ако коренът е отрязан.

Мисловните модели, причиняващи най-много болести в тялото, са Критичността, Гневът, Възмущението и Чувството за вина.

Критичността се изражда в артрит.

Гневът се превръща в неща, които кипват, изгарят и инфектират тялото.

Дълго задържаното възмущение се разлага и изяжда човека, превръщайки се в тумори и рак.

Чувството за вина търси наказание и води до болка.

Започнете работата с утвържденията докато не е късно. Стигне ли се до скалпела на хирурга, ще трябва да се справяте и с паниката.

Помнете, че:

- Всеки от нас носи пълна отговорност за всяко свое преживяване. · Всяка мисъл, която преминава през ума ни, гради нашето бъдеще. · Силният момент винаги е настоящият момент.
- Всеки изпитва враждебност към себе си и страда от чувство за вина. · С мисълта "Аз не съм достатъчно способен" най-лесно можеш да се озовеш на дъното. Това чисто и просто е една ..мисъл, а мислите могат да се променят.
- Гневът, критиката и чувството за вина са най-вредните модели на мислене. · Ако се освободим от негодуванието си, можем да преодолеем дори и рака. · Когато наистина обичаме себе си, всичко в живота ни върви добре.
- Трябва да се освободим от миналото и да простим на всички. · Трябва да се научим да обичаме себе си. · Да одобряваш и да приемаш самия себе си в настоящия момент - това е ключът към положителните промени.
- Ние сами създаваме всяка така наречена "болест" в тялото си. · Сърцето е центърът на нашата сила. Когато мислите извират от сърцето, когато умът и сърцето се слеят, ние си ..възвръщаме цялата сила.
- Никога не е късно да осъзнаем в какво вярваме. Ние усвояваме своята система от убеждения в много ранна ..възраст и после цял живот създаваме събития, които да й съответстват.
- Изцелението означава да постигнем цялостност; да приемем изцяло себе си - не само онова, което харесваме, а ..всичко. Повечето от проблемите ни произтичат от това, че отричаме части от себе си; че не се обичаме пълно и ..безусловно.
- Изцелението означава да си простим. Болестта се ражда от непрощаването. · Няма значение какво казват другите; важно е как реагираме ние и какво избираме да мислим за себе си. ..Усещането, че от никого не зависиш, е чудесно. Ние притежаваме огромна способност за положителни промени в ..живота си.
- Колкото повече задържаме мисълта си върху това, което не желаем, толкова повече то идва при нас. · Отговорността към себе си започва с приемането на това, което сме; с приемането на това, с което разполагаме; с ..приемането на това, което е най-добро за нас. Когато обичаме, приемаме и одобряваме себе си такива, каквито ..сме, можем да постигнем всичко в живота.
- Любовта отстранява и освобождава всичко различно от нея.

Ето основните моменти от моята философия:

Това е само мисъл, а мислите могат да се променят

ЛУИЗ ХЕЙ - 101 МОЩНИ МИСЛИ ЗА ЖИВОТ

Аз вярвам, че всяко нещо в живота ни започва от една мисъл. Какъвто и да е проблемът, онова, което ни се случва, не е нищо повече от външен ефект на мислите вътре в нас. Дори омразата към себе си е само омраза към някаква мисъл, която таите в себе си. Ако например си мислите: "Аз съм лош човек", тази мисъл създава усещане за омраза към себе си и вие започвате да й вярвате. Без мисълта не бихте имали усещането. Мислите могат да се променят. Съзнателно си подберете нова мисъл, например: "Аз съм прекрасен." Промените ли мисълта, променя се и чувството. Всяка наша мисъл създава бъдещето ни.

Силата винаги е в настоящия момент

Този момент е всичко, което имаме. Онова, което изберем да мислим, вярваме и казваме сега, създава изживяванията ни утре, следващия месец, догодина и т.н. Съсредоточим ли се върху мислите и убежденията си сега, избираме ли ги така внимателно, както бихме избрали подарък за скъп приятел, ще притежаваме властта да определяме сами пътя си в живота. Ако се съсредоточим върху миналото, няма да имаме достатъчно енергия, която да вложим в настоящия момент. А ако живеем в бъдещето, ще живеем във фантазия. Единствено сегашният момент е реален. В него започва процесът на промяната в нас.

Трябва да се освободим от миналото и да простим на всички

ТЕХНИКА НА ПРОШКАТА ПО ЛУИЗ ХЕЙ

Ние сме тези, които страдат, ако не се разделяме с миналите неправди. Даваме на събитията и хората от миналото власт над себе си и те ни държат в психическо робство. Затънем ли в "непрощаване", те продължават да ни контролират. Затова е толкова важно да се работи върху прошката. Прошката - прощаването на хората, които са ни причинили болка, е прощаване със самоличността ни на наранени. Така можем да се освободим от безкрайния цикъл от болка, гняв и контраобвинения, които ни държат в плен на собствените ни страдания. Опрощаваме не действието, а действащия; опрощаваме неговото страдание, объркване, несръчност, отчаяние и човещина. След като освободим тези чувства и им позволим да си отидат от нас, можем да продължим нататък.

Умът на всеки от нас е винаги свързан с единствения безпределен ум

Ние сме свързани с този безпределен ум - Всеобщата сила, която ни е създала, чрез искрицата светлина в себе си, която наричаме нашето Висше Аз или Вътрешна сила. Умът вътре в нас е същият онзи Ум, който ръководи целия живот. Нашата работа е да научим Законите на живота и да действаме съвместно с тях. Всеобщата сила обича всичките Свои творения и въпреки това ни дава свободна воля да вземаме сами решенията си. Тя е Сила за добро и управлява всичко в живота ни, стига да й позволим. Тя не е отмъстителна и наказваща сила, а причинно-следствен закон. Тя е чиста любов, свобода, разбиране и състрадание. Чака усмихнато да се научим да се свързваме с нея. Важно е да насочим живота си към своето Висше Аз, защото посредством него получаваме всичко хубаво в живота.

Обичайте себе си

http://www.youtube.com/watch?v=Af-ViUq-Irs

Обичайте себе си безусловно и щедро. Отправяйте си похвали колкото може повече. Когато съзнавате, ме сте обичани, любовта ще се влее във всички области на живота ви и ще се връща многократно умножена при вас. Затова, когато обичате себе си, ще помогнете да изцелим нашата планета. Негодуванието, страхът, критичността и вината винаги създават проблеми повече от всичко друго. Наистина ние сме в състояние да променим начина си на мислене, да простим на себе си и на другите и да се научим да се обичаме, оставяйки в миналото всички разрушителни чувства.

Всеки от нас избира кога да се превъплъти на тази планета в определен момент от времето и в определена точка от пространството, за да научи уроци, които ще му помогнат да напредне в духовния път на развитие
Аз вярвам, че всички ние сме се отправили на безкрайно пътуване през вечността. Че избираме своя пол, цвят на кожата, родина и най-подходящите родители, които да "отразяват" модела ни. От всичко, което се случва в живота ни, от всички хора, с които се срещаме, извличаме важни поуки.

"Отдавна вярвам в следното:

Всичко, което трябва да знам, ми се разкрива.

Всичко, от което имам нужда, идва при мен.

Всичко е наред в моя живот.

Няма ново познание. То цялото е древно и безкрайно.

Говоря и мисля позитивно

Когато произнасяме положителни утвърждения, ние се разделяме с ролята си на жертва и признаваме собствената си сила. Започни да слушаш какво казваш. Ако се чуеш да използваш негативни или ограничаващи думи - промени ги!

Ако наистина разбираше силата на думите, щеше да внимаваш какво казваш.

Щеше постоянно да се придържаш към позитивни утвърждения.

Вселената винаги отговаря утвърдително на казаното от нас, независимо в какво сме избрали да вярваме.

Ако си решил, че не струваш много, че животът ти няма да е нищо особено, че никога няма да получиш това, което искаш, Вселената ще се отзове и точно така ще стане.

Започнеш ли да се променяш, започнеш ли да внасяш доброто в живота си, Вселената ще ти отвърне със същото."

Луиз Хей


Източници: http://adyulgerov.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html и http://louisehay-bg.com/?page_id=17
« Последна редакция: Ноември 29, 2011, 01:25:16 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

vivaldii
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5376


ЖИВОТЪТ МЕ ОБИЧА ОБИЧАМ ГО И АЗ !!!


« Отговор #1 -: Март 31, 2011, 05:23:21 »

Как да обичаме себе си
Един ден реших да направя списък със съвети „Как да обичаме себе си” специално за читателите, които изпитват трудности със самочувствието си. Когато разбрах, че трябва първо да се науча да обичам себе си, преди да имам качествени взаимоотношение с останалите хора,  осъзнах, че нямам идея откъде да започна.

Това беше голяма изненада за мен, защото си мислих, че съм експерт в областта на любовта и връзките. В края на краищата си припомних, че съм прекарал голяма част от младините си в търсене на перфектния партньор за себе си. Но не след дълго осъзнах, че целта на търсенето ми е да запълни празнотата в мен самия. Да подобря взаимоотношенията си със себе си изглеждаше трудна задача! Както и да е, оказа се, че причината да се провалям в предишните си връзки е, защото не съм обичал достатъчно себе си.

Ако страдате от ниско самочувствие, много вероятно е причината да е, че сте се лишавали от любов към себе си. Възможно е да изпитате известно затруднение, докато се опитвате да заобичате себе си. Причината е, че умът ви е свикнал да ви критикува до такава степен, че „да обичаш себе си” звучи неестествено.

Въпреки това, не очаквайте да се случи нещо, ако не вземете твърдо решение, че искате промяна. Да се научите да обичате себе си, започва с взимането на твърдо решение, че искате да бъдете щастливи и да живеете пълноценен живот. Когато не обичате себе си и страдате от ниско самочувствие е почти невъзможно да достигнете пълния си потенциал.

Когато вземете решение да обичате себе си, всъщност казвате, че носите отговорност за последствията в живота си и че искате да живеете пълноценно.


И така, ако сте решили да заобичате себе си, но сте толкова объркани, колкото бях аз, етo 15 начина, които вярвам, че ще ви помогнат:

1. Влюбете се в себе си. Помислете си хубаво какво сте „вие“. Точно както едно цвете си набавя вода, за да порасне, така и вие трябва да се грижите за себе си. Започнете да обичате, както положителните си страни, така и недостатъците си, и приемете факта, че не сте перфектни. Това не означава да спрете да се усъвършенствате, вместо това бъдете по-деликатни със себе си относно „недостатъците“ си. Погледнете се в огледалото и се влюбете в отражението.Това сте вие!

2. Елиминирайте самокритиката.
Често ли ви се случва да се критикувате за най-малкото нещо? Има ли едно гласче в главата ви, което ви повтаря, че не ставате за нищо, че сте смотани, че постоянно грешите? Ако забележите, че се критикувате често, си поставете за цел да спрете незабавно.

3. Бъдете позитивно настроени.
Когато започнете да мислите позитивно за себе си, любовта ви към вас самите просто нараства. Създайте си навик, всеки ден да се похвалвате за нещо пред огледалото. Чрез такива мисли инстинктивно предприемате действия, които насърчават вашето развитие.

4. Признайте усилията си.
Не винаги става въпрос за успех във всичко, с което се захванете. Често пъти, усилията, които сте положили са това, което се зачита. Приемете, че сте дали всичко от себе си, даже когато не сте успели да постигнете желаните резултати.

5. Спрете да се тревожите. Ако искате да обичате себе си, ще трябва да спрете да се безпокоите. Лошо е да се живее живот изпълнен с притеснение. Уверявам ви! Притеснението не ви помага по никакъв начин. С него нищо не се постига. Нещата се постигат с разумни действия! Така че, вместо да се тормозите си помислете какво може да направите, за да оправите ситуацията. Ако нещата са извън вашия контрол, тогава ви остава просто да се надявате нещата да се оправят от само себе си. Ако им е писано, ще се оправят.

6. Имайте си доверие. Бъдете уверени, когато става дума за собствените ви умения. Трябва да знаете, че ако поискате да направите важна промяна, имате нужните умения. Можете да си помагате, като си представяте желаните от вас резултати.

7. Прощавайте си грешките. Ако сте правили грешки в миналото си, които са ви карали да се чувствате зле, сега е моментът да си простите. Всички правим грешки. Това не значи, че трябва да се обвиняваме цял живот.
8. Бъдете откровени със себе си. Трябва да бъдете честни със себе си, когато става въпрос за собствените ви чувства. Ако сте щастливи, се радвайте. Ако сте тъжни, страдайте. Не се опитвайте да лъжете себе си или да скриете болката си. Приемането на тези чувства ви помага да се свързвате със собствените ви мисли. А всички знаем, че мислите се менят според това, което искаме да чувстваме.

9. Повтаряйте си позитивни изрази всеки ден. Повтаряйте си позитивни неща, които повдигат самочувствието ви, всеки ден. Например: „Обичам се и се приемам такъв, какъвто съм!“. Повтаряйте си тези твърдения по няколко пъти на ден.

10. Изразявайте благодарност.
Изразявайте благодарността си за това какъв човек сте. Бъдете благодарни за силните ви страни. И най-важното – бъдете благодарни, че сте живи и здрави.

11. Подкрепяйте мечтите си. Защо да отричате мечтите си? Когато подкрепяте собствените си мечти ще обикнете живота, който водите. Всеки момент, който изживеете трябва да ви доставя удоволствие, защото сте честни със себе си.

12. Напомпайте самоувереността си. Постоянно търсете възможности, за да се усъвършенствате. Например, ако сте добри в нещо, отделете повече време, за да развиете уменията. Знаейки, че имате таланти в определена област, може да издигне самоувереността ви до небето.

13. Отпуснете се. Давайте си почивки. Ако работите прекалено и пренебрегвате здравето си, това означава, че не се обичате достатъчно, за да се грижите за себе си. Използвайте свободното си време, за да си почивате. От време на време си пускайте разтоварваща музика. Ще ви се отрази добре.
14. Забавлявайте се. Внесете малко забавление в живота си. Животът трябва да е забавен. Не се взимайте прекалено на сериозно. Ако започнете да мислите по този начин, автоматично ще спрете да се притеснявате за излишни глупости.
15. Грижете се за тялото си. Много е важно да се спортувате и да се храните правилно. Доказано е, че причината за липса на самочувствие у хората, често е неправилното лошата форма и неправилното хранене.

Прочетете съветите още един път и започнете да обичате себе си!
Източник : http://motivirai.me/1173/kak-da-obitchame-sebe-si/
« Последна редакция: Март 31, 2011, 03:43:17 от Мила » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #2 -: Юни 05, 2011, 09:57:06 »

Ангелина Могилевская в "Искрено и Лично"  (Излекувай живота си!)
Активен

Мила
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 6672WWW
« Отговор #3 -: Октомври 14, 2011, 01:19:27 »

луиз хей за прошката

"Днес аз правя крачка към пълното опрощаване на всякаква ситуация.
Прощавам на всеки и на всички техните грешки.
Когато аз пускам предишните мисли за миналото и за грешките, които не ми носят добро, и никога не се сещам за тях – аз ставам свободна, добра, разбираща и всепрощаваща.
Моите мисли за прошката безпрепятствено заминават във Вселената, където се притеглят от подобни мисли и след това се връщат при мен в цялото си величие.
Дори ако предишните спомени и мисли ми носят вреда, създавайки нови несполуки и грешки, а несполуки от миналото пак идват в моите мисли (тъй като най-вероятно те ще се връщат отвреме навреме) аз благославям миналото и възнасям благодарност на Бога за всичкото добро, от което аз мога да извлека полза.
Аз не обичам да изживявам пак отново и отново миналите грешки и несполуки – това е безсмислено.
В моята свобода, дадена ми от Вселената, аз изразявам ново разбиране и пълно осъзнаване, че вече съм простена."

молитва за прошка

Бог на Любовта и Прошката, обичай и прощавай в мен!
Аз прощавам всичко, което ми е нанесло обида.
Аз прощавам всичко, което ми е причинило болка, страдание, ожесточение и безпокойство.
Отсега и занапред аз ще помня, че Твоят Дух живее и твори както в мен, така и във всички хора.
Аз ще помня за Твоето съвършенство и за това, че Твоето Присъствие превръща тази планета в Небеса.
Аз прощавам всички обиди, които помня, а също и тези, които не помня.
Аз прощавам всички обиди, скрити в дълбините на моята душа.
Аз пускам болезнените чувства, за да не ме привързват повече те.
Аз придобивам свободата.
Аз прощавам, за да може Твоята Любов да очисти моята душа, за да тече Твоят живот чрез мен плътно, изцелявайки я и превръщайки я в образ и подобие на Бога.
Аз прощавам на себе си невежеството на миналото. Точно от този момент аз живея в хармония с Твоя Разум.
Нека Твоята Вечна Светлина да озари всички ъгълчета на моята душа.
Вътрешно и външно, в миналото, настоящето и бъдещето аз прощавам!

И това е така!Моля теб, ______________(име),
Да ми простиш за невежеството, гордостта и амбициите…
за опитите ми да те наредя в дрехите на своето разбиране, на своите ценности;
прости за съда и неуместен, и несправедлив, сътворен от моя разсъдък;
прости, че не бях до теб в минутите на печал, тъга или радост, когато ти, може би, така се нуждаеше от това;
прости за жалещата дума, невиждащия поглед, ухото нечуващо… за грубостта, гнева или безразличието… прости за всичко, за което можеш да простиш!
Прости и ще бъдеш простен!
И това е така!

Трябва да се практикува минимум 2-3 месеца, за да се стабилизират резултатите.
 
Клуб на приятелите на Луиз Хей
«Кажи на Живота ДА»
WWW.louisehay-bg.com
Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #4 -: Ноември 26, 2011, 03:10:23 »

1. Спрете да критикуватe
Критиката никога никого не променя. Откажете се от самокритиката. Приемете себе си именно такива, каквито сте. Когато се критикувате, вашите промени са негативни. Когато одобрявате действията и себе си – вие се променяте позитивно.

2. Прекратете да се плашите, да се тероризирате с мислите си. Това е ужасен начин на живот. Намерете за себе си образа, който ви е приятен (за мен – това е жълтата роза),и на момента превключете съзнанието си от плашещите мисли към по-приятни.

3. Бъдете великодушни, добри и търпеливи
Бъдете великодушни към себе си. Бъдете добри към себе си. Бъдете търпеливи, тъй като вие усвоявате нов способ на мислене. Отнасяйте се към себе си като към любим човек.

4. Бъдете добри по отношение на разума си
Да се ненавиждате – означава да ненавиждате мислите си. Не си струва да правите това. По-добре ги променете.

5. Хвалете се
Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвалете себе си колкото се може повече. Казвайте си колко добре се справяте с всяка дреболия.

6. Подкрепяйте се
Намерете начини да си помагате. Обръщайте се при нужда към приятели и им позволявайте да ви помагат. Няма нищо лошо да потърсите помощ, когато ви се налага. Това е напълно естествено.

7. Отнасяйте се с любов към недостатъците си
Осъзнавайте, че вие сами сте ги създали, за да удовлетворите някакви свои потребности. Сега търсите нови позитивни пътища за удовлетворение на потребностите ви. Така че нежно се отървавайте от старите негативни стереотипи на поведение.

8. Грижете се за тялото си
Научете се да се храните правилно. Каква храна е необходима на тялото ви за поддържането на оптимална енергия и работоспособност? Научете физически упражнения. Кои от тях ви доставят удоволствие? Нежно обичайте и уважавайте храма, в който вие живеете.

9. Работете с огледалото
По-често гледайте себе си в очите. Не крийте нарастващите чувства на любов към самите вас. Гледайки се в огледалото, си простете. Гледайки се в огледалото, поговорете с родителите си и им простете. Поне веднъж на ден си казвайте: „Аз обичам. Теб. Аз действително обичам теб!”.

10. Правете това сега
Не чакайте момента, когато нещата ви ще са наред, ще отслабнете, ще намерите нова работа или ще започнете нова връзка. Започнете веднага и правете всичко, което зависи от самите вас.

И ето ви още едно напътствие: ДЕЙСТВАЙТЕ!!!

Луиз Хей
Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9847


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2011, 02:09:38 »

МислиМислите ми са моите най-добри приятели. Мислите рисуват картината на живота ми.

Навремето се страхувах от мислите си, защото ме караха да се чувствам неудобно. Смятах, че не мога да ги контролирам.

После се научих, че моето мислене създава преживяванията ми и че мога да избера да мисля каквото си искам. Когато се научих да контролирам мислите си и внимателно да ги насочвам в посоките, в които искам да вървят, целият ми живот започна да се променя към по-добро.

Сега знам, че аз съм мислителят, който подбира мислите си. Мислите, които избирам да мисля, оформят живота ми. Сега, ако от някъде изникне отрицателна мисъл, оставям я да отмине като летен облак. Избирам да се освободя от мислите на негодувание, на срам и на вина. Избирам да се съсредоточавам върху мисли, изпълнени с любов, мир и радост, мисли за това как мога да помогна за изцелението на планетата. Мислите ми са мои приятели и аз обичам да ги мисля.

Луиз Хей
Активен

vivaldii
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5376


ЖИВОТЪТ МЕ ОБИЧА ОБИЧАМ ГО И АЗ !!!


« Отговор #6 -: Януари 13, 2012, 03:37:54 »

« Последна редакция: Април 30, 2012, 01:16:41 от vivaldii » Активен

sissil
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1082


Аз се обичам


« Отговор #7 -: Януари 13, 2012, 07:22:08 »

Благодарствена молитва

Дълбоко в центъра на Луиз Хей същността ми има безкраен източник на благодарност.

Сега позволявам на тази благодарност да изпълни сърцето ми, тялото ми, ума ми, съзнанието ми, цялото ми същество.

Тази благодарност се излъчва от мен във всички посоки, докосва всичко в моя свят и се връща при мен с още неща, за които да съм благодарна.

Колкото по-благодарна се чувствам, толкова по-ясно осъзнавам, че запасът е неизчерпаем.

Благодарността ми помага да се чувствам добре, тя е проявление на вътрешната ми радост.

Тя е топло усещане в живота ми.

 

Благодарна съм за себе си и за моето  тяло.

Благодарна съм за способността си да виждам и чувам, да усещам, вкусвам и докосвам.

Благодарна съм за своя дом и се грижа с обич за него.

Благодарна съм за семейството и приятелите си, и се радвам на тяхната компания.

Благодарна съм за моята работа и винаги й давам най-доброто от себе си.

Благодарна
съм за талантите и способностите си и постоянно ги изразявам по удовлетворяващи начини.

Благодарна
съм за доходите си и зная, че ще преуспявам, накъдето и да се насоча.

Благодарна съм за всички минали преживявания, защото знам, че са били част от израстването на душата ми.

Благодарна
съм за цялата природа и уважавам всичко живо.

Благодарна
съм за днешния ден и за всички утрешни дни.

 

Благодарна
съм за Живота сега и завинаги.


източник: Луиз Хей и приятели “Благодарността – начин на живот”
Активен

Най-великата ЛЮБОВ от всичко е да се научиш да обичаш СЕБЕ СИ!,
vivaldii
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5376


ЖИВОТЪТ МЕ ОБИЧА ОБИЧАМ ГО И АЗ !!!


« Отговор #8 -: Януари 13, 2012, 08:10:37 »

Ангелина Могилевская  ученичка на Луиз Хей

 _ (4) част  1

 _ (4) част  2
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Loading
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Simple Audio Video Embedder
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!