Април 21, 2014, 03:35:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
  WebKBD
  Начало   Forum   Помощ Вход Регистрация  
Tweet
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Духовни причини за болестите  (Прочетена 16130 пъти)
0 Членове и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9867


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« -: Март 07, 2011, 01:03:44 »ДУХОВНИ ПРИЧИНИ ЗА БОЛЕСТИТЕ
“Духовното здраве е най-важната основа за здравето на тялото” (Агни-Йога, Аум,п.57)
 
“Ако човек иска да бъде здрав, то отначало трябва да бъде попитан, дали е готов да се отърве от причините за болестта. И едва тогава може да му се помогне.” Хипократ

“Значи, дори против чисто физическите болести трябва да се търси причината в качеството на мисленето”. (Агни-Йога, Сърце, #303)      Днес дори официалната медицина признава, че поне 75% от всички болести са психосоматични, т.е. имат както физически, така и емоционални или ментални причини.

     Винаги е имало хора, които са се старали да намерят във всички болести и болестни състояния метафизична съставяща, т.е. фактори, които действат извън границите на физическото ниво.

     Когато нашето тяло започне да ни говори с езика на болестите, болестните състояния и подобни физически проблеми, то иска ние да осъзнаем и да променим своя начин на мислене или действия. Страдайки, то ни казва, че ние сме достигнали до своята физическа, емоционална или ментална граница, че е необходимо да се избавим от разрушителните вътрешни убеждения и вярвания.

     Всяка болест е подарък и възможност да бъде възстановено равновесието на душата. Причината на болестта трябва да се търси не във физическото тяло, тъй като неговото значение само по себе си не е толкова голямо. Животът, който е в него идва от душата, от духа. Физическото тяло само отразява това, което става в душата на човека. Всяка болест показва само, че тялото се опитва да възстанови равновесието, тъй като неговото естествено състояние е здравето.

     Нека да се опитаме да изясним как мислите на човека могат да оказват влияние върху неговото здраве.

     Учебен курс по физика. Всичко се състои от молекули и атоми. Атомът – това са положително и отрицателно заредени йони. При разпадане на атома се отделя огромно количество енергия – атомна енергия. Т.е. материята изчезва и се образува голямо количество енергия. Значи, в основата на материята лежи Енергия. И всеки обект на нашия физически свят се състои от атоми и молекули. Нашето физическо тяло се състои от атоми и молекули. В основата на атома е Енергията. Извод – в основата на нашето тяло стои енергията (сумарният енергиен потенциал) на всички атоми, които изграждат нашето тяло. Щом съществува реален енергиен потенциал на тялото, той трябва да има реално отражение във физическия свят. И това е аурата на човека.

     Циркулирането на енергията в аурата на човека става по определени закони. Съществуват точки на разпределение, чрез които става снабдяване на тялото с енергия.

     Тези точки се наричат чакри; основите чакри, които снабдяват всичките органи на тялото с енергия са седем. Всички органи се снабдяват с енергия в зависимост от близостта си до определена чакра. Осъществява се и допълнителен обмен на енергия по меридианите (акупунктура, иглофлексотерапия).

     Ако в основата на тялото е енергията, то трябва да има нещо, което да управлява тази енергия и това нещо е  Информацията, която в дадения конкретен случай е Мисълта.

     “В началото бе Словото...”

     Мисълта като информационно начало е способна да изменя течението, направлението и формирането на потоците от енергии.

     Мисълта формира световъзприятието.

     Всяка секунда от Космоса в човека постъпва Енергия във вид на постоянен непрекъснат поток. Постъпвайки в системата от чакри на човека, чрез меридианите, енергията се разпространява по органите и системите, осигурявайки жизнените им функции. Съзнанието на човека е катофилтър, през който енергията минава в чакрите. Ако съзнанието е ясно, чисто, енергията прониква безпрепятствено в чакрата без да се изкривява. Ако съзнанието на човек по някакви причини е изкривено, замъглено, замърсено (не съответства на Реалността), потокът на Енергията се изкривява и постъпва в чакрата неравномерно, в изменен обем. И в зависимост от неравномерността, в коя чакра има недостатък на енергия , се получават и съответните нарушения в органите, които тази чакра снабдява с енергия, функционирането на органа се нарушава.

      Какво представлява ясното, чистото съзнание?

    Ако човек вземе чисто прозрачно стъкълце и гледа през него, той вижда обекти, цветове и багри, които съответстват на действителността. Ако вземе червено стъкло, всичките обекти, които се виждат през него, ще са червени. Ако вземе криво стъкло, всички обекти, които се виждат през него, ще бъдат с изменени пропорции и размери. Т.е. съзнанието на човека е призмата (стъкълцето), през което той гледа света. И ако световъзприемането на човека му позволява да види света такъв какъвто Е в действителност, да вижда Реалността на този свят, то обменът на енергия не е нарушен. Стъкълцето–съзнание е чисто и енергиите, които минават през това съзнание не се изкривяват, работата на чакрите не е нарушена и Човек е здрав.

     Ако човек възприема света не такъв какъвто е в действителност, а го възприема от позицията на измислени (илюзорни) идеи, догми и стереотипи, неговото стъкълце–съзнание внася изкривяване според обема на илюзорните представи.

     Велика е фразата на Изтока: “Болестта  - това е изкривено възприемане на Реалността”.

     Здрав човек е този, в основата на световъзприемането на когото лежи Реалното, Обективно виждане на Света.

     Децата се раждат здрави – с чисто съзнание.

     Исус:”...бъдете като децата...”

  

Заратустра (2 януари 2006)

 “...Вашето съзнание трябва постоянно да съхранява тази чистота, която е присъща на малките деца. Премахвайте от себе си всякакви некачествени отрицателни състояния. Представете си, че вземате нож и отрязвате от себе си тези мисли и натрапчиви състояния, от които не можете да се избавите. Опитвайте се да замените тези отрицателни състояния с положителни образи и чувства...”

 
Възлюбения Алфа (16 април 2006)

“... Бъдете като децата, мечтайте и фантазирайте и не ставайте като тези възрастни, които живеят на планетата Земя. Вие пораствате, но вашето съзнание остава отворено за възприемане на  Висшата Реалност. И само тогава, когато ставате деца, вие пораствате за новата Реалност. За съжаление това, което вие наричате порастване не означава, че пораствате за Божествената Реалност. Вие остарявате тогава, когато приемате ограниченията на физическия свят, и те започват да ви управляват. Когато пораствате във Висшата Реалност, напротив, вие се освобождавате от ограниченията на вашия плътен свят. А за вашия плътен свят вие продължавате да си оставате дете във вашето съзнание. Ето защо аз ви пожелавам да си останете деца във вашия свят, и ви пожелавам колкото се може по-бързо да достигнете това състояние на порастнали в Божествения  свят...”

Има такава фраза “Истинската планета е храм на Съзиждане в Любов”. Когато детето се роди, то знае, че всичко, което го обкръжава е прекрасно и че се е родило, за да внесе още по-голяма красота и хармония в обкръжаващия го свят. С порастването си то започва да възприема тази гледна точка, която преобладава в обкръжаващата го среда – мирогледа на родителите, информацията от екрана на телевизора и други. И детето започва да възприема света такъв, какъвто го виждат възрастните. А възприемането на възрастните много често се различава от приемането на планетата като Храм на Любовта. Човек започва да вярва, че този свят не е Храм на Любовта, започва да вярва, че света – това са престъпленията и всякакви други негативни прояви. И се получава несъгласуваност при възприемането на света, тъй като вътрешно човек знае, че този свят е Храм на Любовта.

     Човек приема на доверие световъзприемането на обкръжението и започва да вярва в измислени неща. Ако на един човек му кажат сто пъти, че е свиня, на 101-ия път той ще започне да грухти. Ако на човек му се внушава нещо, той възприема това като част от картината, част от световъзприемането. Нашето възприемане на света се формира с години и е добре, ако то е близко до съзнанието ни в момента на раждането. И на вътрешно ниво се появява  конфликт, и като следствие се развива заболяване. Заболяването представлява нарушаване баланса на чакрите.

     Ако човек правилно възприема действителността, в него става нормален енергообмен във всички чакри. Ако човек изкривява енергийния поток чрез своето световъзприемане, тогава се развива и болестта. А болестта е знак; знак, че човек възприема дадена ситуация или прави нещо не както трябва.

     Какво да се оправим ако имаме заболяване? Как да разберем, какво иска да ни каже нашият рганизмът чрез болката.

 
Агни – Йога (кн. Сърце, п.302)

 “Поучително е да се напише книга за вредата, която нанасят лошите мисли, както на нас самите, така и на другите. Тези мисли се явяват източник на много болести. По-рано свързваха с лошите мисли само психическите заболявания, но е време да се разгледа голямото множество от най-различни физически болести, породени от мислите. Не само сърдечните болести, но и голяма част от стомашните и кожните заболявания са резултат от разрушителни мисли...”

      Има автори, които са описали всички диагнози и са посочили причините за заболяванията: от какви негативни мисли и състояния какви болести се развиват. Това са Луиз Хейли, Лиз Бурбо, Валери Синелников и много, много други.

     Тези автори излагат в достъпна форма методиките за работа над съзнанието. Подходите и вариантите са различни, защото хората са различни и всеки би предпочел една или друга методика.

 
Владика Иларион “Беседа за изцеление на душата и тялото” 4 януари 2007

„...Аз помагах на много хора. Изцелявах техните души. Правех лекове от билки и им ги давах. Но в действителност не билките изцеляваха техните увредени и немощни тела. Те се изцеляваха сами, когато съзнанието им се издигаше до ниво, на което започваха да осъзнават каква вреда нанасят на своите души и физическите си тела, когато извършват неправилни постъпки и допускат неправилни чувства.

Овладеят ли човека небожествени чувства, това е като профучаване на ураган през неговите фини тела. И ако често ви завладява ненавист, тъга, печал, завист, ревност и други негативни чувства, всеки път по вашите фини тела преминават ураган след ураган и в края на краищата тези тела се разкъсват и вече не могат да служат като проводници на Божествената енергия. В този случай вашето физическо тяло започва да боледува. И започвате да страдате от недъзи, които ви принуждават да търсите изцеление при различни знахари и лекари.

И ще ви провърви много, ако на пътя си срещнете лекар, който ще лекува не вашето тяло, а вашата душа.

Защото преди всичко нужда от изцеляване имат вашите фини тела. Вашето емоционално тяло, вашето тяло на паметта или етерното тяло и вашето ментално тяло. Именно тези тела, явявайки се по-изменчивата част от вас, подлагани на постоянното въздействие на негативни мисли и чувства, се разрушават най-напред.

Разрушаването и болестите на физическото тяло са само следствие от разрушаването и болестите на фините тела. Затова е необходимо да се лекува преди всичко вашата душа. Необходимо е да стигнете до разбирането, че вие сами, със своите неправилни действия, мисли и чувства сте принудили вашето физическо тяло да боледува.

Мнозина от вас продължават да пълнят с агресия сърцата си и да обвиняват за лошото си състояние лекарите, близките, работата, началника. Но това е неправилен подход. Първата стъпка към вашето изцеление ще бъде разбирането, че никой не е виновен за вашите болести, освен вас самите. И вие сте провокирали всичките си болести, когато сте се ядосвали, причинявали сте вреда на други хора, допускали сте сквернословие, лоши постъпки, употребявали сте замърсяващи организма ви продукти и напитки.

Вие сами си причинявате болестите. И когато стигнете до разбирането на това просто нещо, вие правите първата и най-важна стъпка към своето изцеление.

Следващата стъпка се състои в това да вземете решение повече да не вършите никакви действия, които да ви причиняват болести. За едни това ще бъде избавяне от отрицателни мисли, за други – избавяне от негативни чувства, за трети – избавяне от отрицателни постъпки.

Вие трябва да пожелаете да се отървете от всичко, което е станало причина за болестите на вашата душа и на вашето тяло...”

 

 

                                                                                                                        
Пребивавайте в мир.

                                                                       Пожелавам здраве на вас и вашите близки.

                                                                                                                Сергей Алитовски

                                                                                                           доктор, град Барнаул


Източник - http://www.sirius1-bg.net/sirius/buletini/2009/br4_0409.html
« Последна редакция: Април 17, 2014, 02:06:17 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9867


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #1 -: Март 07, 2011, 03:47:20 »

ПРОБЛЕМ(БОЛЕСТ) - ВЕРОЯТНА ПРИЧИНА - НОВ МИСЛОВЕН МОДЕЛ по Луиз Хей

ТЕРАПИЯТА НА ЛИЗ БУРБО (ТВОЕТО ТЯЛО КАЗВА ОБИЧАЙ СЕ!)

ДУХОВНИ ПРИЧИНИ ЗА БОЛЕСТИТЕ по Петър Дънов
« Последна редакция: Май 01, 2011, 08:49:30 от Lenny_Pld (With love) » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9867


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #2 -: Март 29, 2011, 01:39:54 »

"Ти си на тази планета, не за да произведеш нещо с тялото си, а за да създадеш нещо с душата си. Тялото ти е чисто и просто инструмент на душата ти. Съзнанието ти е силата, която движи тялото. Така че ти притежаваш могъщ инструмент, който се използва за сътворяването на онова, което душата желае.
..душата ти те води към необ­ходимите и идеални възможности, за да изживееш точно това, което си запланувал да изживееш. Какво изживяваш, зависи от тебе. Може да бъде каквото си запланувал да изпиташ, а може да бъде и нещо друго в зависимост от избора ти.
   Задачата на душата е да покаже желанието си, а не да го наложи.
   Задачата на ума е да избере измежду различните възможности.
   Задачата на тялото е да изиграе този избор.
   Когато тялото, умът и душата творят задружно в хармония и единство, резултатът е въплъщение на Бога.
   Тогава душата познава себе си в собственото си изживяване. Тогава небесата тържествуват.
Сега нека да проумеем нещо, което сигурно вече знаеш: ти сам си създаваш всички болести. Даже конвенци­оналните лекари вече виждат как хората разболяват сами себе си.
    Повечето хора го правят съвсем несъзнателно. (Те дори не знаят какво правят.) Така че, когато се разболеят, не знаят какво ги е ударило. Струва им се като че ли нещо ги е сполетяло, а не, че те сами са си го причинили.
   Така става, защото повечето хора прекарват живота си (а не само здравните си проблеми) несъзнателно.
   Хората пушат и после се чудят защо имат рак. Хората се хранят с животни и мазнина и после се чудят защо артериите им се запушват.
    Хората се ядосват цял живот и после се чудят защо получават инфаркти.
   Хората се състезават помежду си безмилостно, подла­гайки се на невероятни стресови ситуации, и после се чудят защо получават инсулти.
   Не толкова очевидна е истината, че повечето хора тревожат сами себе си до смърт.
   Тревогата е почти най-лошата умствена дейност, която съществува - наред с омразата, която е дълбоко себе-разрушителна. Да се тревожиш е безмислено. Прахосване на умствена енергия е. Тревогата освен това създава вредни за тялото биохимични реакции, предизвикващи всякакви болести - от лошо храносмилане до сърдечни проблеми и инфаркт.
   Здравето се възстановява почти веднага, щом тревогата изчезне. Тревогата е дейност наум, които не разбира връзката си с Мен.
   Омразата е най-разрушителното състояние на ума. Тя трови тялото и последиците й са практически необратими.
   Страхът е противоположност на всичко, което ти си, и затова се явява противник на умственото ти и физическо здраве. Страхът е тревога в по-едър мащаб.
   Тревогата, омразата и страхът заедно с издънките си - безпокойство, горчивина, нетърпеливост, скъперничество, нелюбезност, мнителност и придирчивост - всички те нападат тялото на клетъчно равнище. Невъзможно е да имаш здраво тяло при такива условия.
   По подобен начин (въпреки че е в по-малка степен) суетата, угаждането и лакомията също водят до физически заболявания или липса на добро състояние.
   Всички болести са създадени най-напред в съзнанието.
   Душата зачева, умът създава, тялото изживява.
Кръ­гът е пълен. Тогава душата е познала себе си в собственото си изживяване. Ако не й харесва изживяването (чувството) или ако по някаква причина й се иска друго, по-различно изживяване, душата просто зачева ново изживяване на Себе Си и съвсем буквално си променя мисленето.
"

 Нийл Доналд Уолш
Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9867


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #3 -: Април 06, 2011, 09:37:21 »

"Необходимо е даже и най-здравите хора да боледуват. Боледуването е тониране. Болестите – това са музикални тонирания. Когато Господ иска да направи хората по-чувствителни, по-меки, те трябва да боледуват. Най-великите хора са боледували. Толстой няколко пъти е боледувал и след всяко боледуване е имал най-хубаво просветление. Като боледувате, не мислете, че е нещастие."
Учителя Петър Дънов


Мисли на Учителя Петър Дънов за здравето
Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9867


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #4 -: Април 29, 2011, 06:11:36 »

ТЕРАПИЯТА БУРБО или как да възстановим своето физическо, душевно и емоционално  здраве

"Приемам всяка болест като подарък и възможност да се възстанови равновесието на душите ни. Причините за болестите трябва да се търсят не във физическото тяло. Физическото тяло отразява това, което става в душата на човека. Болестите сигнализират, че тялото се опитва да възстанови нарушеното равновесие, тъй като естественото състояние на човека е да бъде здрав."
Лиз Бурбо

"Твоето тяло казва: обичай се" е най-значимият труд на Лиз Бурбо, с право наричан един от съвременните модели на разбирането за физическото и духовното здраве като неделимо цяло. Тази книга вече е оформила нов начин на мислене, създала е общество от хора от целия свят, които са осъзнали, че за да бъдат здрави, първо трябва да разтворят и освободят духа си.
Твоето тяло казва: обичай се е оформена като речник-справочник, в който всички болести са подредени по азбучен ред. Всяка болест се разглежда на три нива – физическо, емоционално и умствено, като се разкриват скритите душевни послания, които тялото ни изпраща чрез конкретното заболяване.

"Трите най-големи емоции, коита се преживяват най-зле от хората са - страхът, гневът и тъгата. Тези емоции обикновено са потискани, контролирани, прикривани, с една дума, човек прави всичко, за да не ги усеща, защото събуждат рани, преживени в детството. Можем да ги огкрием в следните 5 важни наранявания: отхвърляне, изоставяне, унижение, предателство и несправедливост.

Вместо да си признаят правото да бъдат човешки същества и да имат все още незараснали рани, защото още не са успели да простят на себе си и на другите, повечето хора предпочитата да обвиняват другите, че са причина за техния страх, за техния гняв, за тяхната мъка. Ето какво кара хората да изживяват толкова много емоции, което ги разболява.

СТРАХЪТ трябва да бъде използван, за да осъзнаеш, че се стремиш да се прадпазиш. Той е тук, за да ти припомни, че истинската защита е вътре в теб!"

ГНЕВЪТ трябва да бъде използван, за да откриеш, че се нуждаеш от утвърждаване, от ясно формулиране на исканията си и от повече вслушване в собствените си нужди.

ТЪГАТА трябва да бъде използвана, за да откриеш, че смяташ, че си се изгубил, или се страхуваш да не изгубиш нещо или някого. Тя трябва да ти помогне да се научиш да се отделяш.

Ето какво означава ДА СЕ ОБИЧАШ. Това означава  да поемеш грижата за собствения си живот като си дадаеш правото да преживееш всякакви житейски опити, за да го постигнеш. По този начин ще успееш да живееш в здраво тяло, изпълнено с енергия, за да създаваш живото, който искаш"  Лиз Бурбо


***

Тъй като, Бурбо е ученичка на Луиз Хей, причините за болестите при двете се припокриват, поради което за ориентир може  да ви служи ПРОБЛЕМ(БОЛЕСТ) - ВЕРОЯТНА ПРИЧИНА - НОВ МИСЛОВЕН МОДЕЛ по Луиз Хей , след което да преминете към "ТЕРАПИЯТА ЛИЗ БУРБО", която е изложена в следните няколко страници.
« Последна редакция: Май 02, 2011, 11:00:28 от Lenny_Pld (With love) » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9867


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #5 -: Юни 04, 2011, 10:59:11 »

  Живот По Пътя На Изцелението - Луиз Хей  dance
Активен

senzermen
Любопитстващ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3


« Отговор #6 -: Юни 15, 2011, 08:00:59 »

Здравейте, първо да предупредя че статията е взета от друг сайт http://www.hiromantia-ezoterika.com/bg/viewSection/6:21/duhovno-i-fizichesko-zdrave.html#53 и поради тази причина се въздържам да я публикувам цялата.Темата,която сте поставили е много интересна и затова си позволих да се включа и аз с нещо което силно ме впечатли.

“Духовното здраве е най-важната основа за здравето на тялото”
 (Агни-Йога, Аум,п.57)
 

“Ако човек иска да бъде здрав, то отначало трябва да бъде попитан, дали е готов да се отърве от причините за болестта. И едва тогава може да му се помогне.”
 Хипократ
 
“Значи, дори против чисто физическите болести трябва да се търси причината в качеството на мисленето”.
 (Агни-Йога, Сърце, #303)
 
Днес дори официалната медицина признава, че поне 75% от всички болести са психосоматични, т.е. имат както физически, така и емоционални или ментални причини.
 
Винаги е имало хора, които са се старали да намерят във всички болести и болестни състояния метафизична съставяща, т.е. фактори, които действат извън границите на физическото ниво.
 
Когато нашето тяло започне да ни говори с езика на болестите, болестните състояния и подобни физически проблеми, то иска ние да осъзнаем и да променим своя начин на мислене или действия. Страдайки, то ни казва, че ние сме достигнали до своята физическа, емоционална или ментална граница, че е необходимо да се избавим от разрушителните вътрешни убеждения и вярвания.
 
Всяка болест е подарък и възможност да бъде възстановено равновесието на душата. Причината на болестта трябва да се търси не във физическото тяло, тъй като неговото значение само по себе си не е толкова голямо. Животът, който е в него идва от душата, от духа. Физическото тяло само отразява това, което става в душата на човека. Всяка болест показва само, че тялото се опитва да възстанови равновесието, тъй като неговото естествено състояние е здравето.
 
Нека да се опитаме да изясним как мислите на човека могат да оказват влияние върху неговото здраве.
 
Учебен курс по физика. Всичко се състои от молекули и атоми. Атомът – това са положително и отрицателно заредени йони. При разпадане на атома се отделя огромно количество енергия – атомна енергия. Т.е. материята изчезва и се образува голямо количество енергия. Значи, в основата на материята лежи Енергия. И всеки обект на нашия физически свят се състои от атоми и молекули. Нашето физическо тяло се състои от атоми и молекули. В основата на атома е Енергията. Извод – в основата на нашето тяло стои енергията (сумарният енергиен потенциал) на всички атоми, които изграждат нашето тяло. Щом съществува реален енергиен потенциал на тялото, той трябва да има реално отражение във физическия свят. И това е аурата на човека.
 
Циркулирането на енергията в аурата на човека става по определени закони. Съществуват точки на разпределение, чрез които става снабдяване на тялото с енергия.
 
Тези точки се наричат чакри; основите чакри, които снабдяват всичките органи на тялото с енергия са седем. Всички органи се снабдяват с енергия в зависимост от близостта си до определена чакра. Осъществява се и допълнителен обмен на енергия по меридианите (акупунктура, иглофлексотерапия).
 
Ако в основата на тялото е енергията, то трябва да има нещо, което да управлява тази енергия и това нещо е Информацията, която в дадения конкретен случай е Мисълта.

Цялата статия се намира на сайта  http://www.hiromantia-ezoterika.com/bg/viewSection/6:21/duhovno-i-fizichesko-zdrave.html#53 Знам че според закона за авторското право не бива да се прекалява Smiley
Активен
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9867


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #7 -: Август 27, 2011, 12:40:59 »

"Имам контролен въпрос към вас – какъв е вашият здравословен проблем?

Какъвто е характерът ви, такава е съдбата ви.
Какъвто е характерът ви, такава е болестта ви.

Ако имате язва в характера си, тази язва задължително ще се появи и някъде в тялото – стомаха, червата. Ако сте мързеливи, мързелът ви ще се отрази в тялото ви под формата на остеохондроза, намалена подвижност на гръбначния стълб. Но ако имате хемороиди, какъв е характерът ви? Опитайте се да определите каква е вашата болест.

Кое е по-лесно – да излекувате болестта си или да промените характера си? Ако не промените характера си, ако не промените отношението си към самия себе си, ако не повишите самоуважението си, няма смисъл да се занимавате с болестта си."


Норбеков
Активен

vivaldii
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 5384


ЖИВОТЪТ МЕ ОБИЧА ОБИЧАМ ГО И АЗ !!!


« Отговор #8 -: Юни 03, 2012, 03:38:44 »

Сами ли сме виновни за болестите?  :palec: много добро изказване на психологът Димитър Кръстев  :yes yes:

http://bnt.bg/bg/productions/92/edition/23305/apartamentyt_ae_28_maj_2012_sami_li_sme_vinovni_za_bolestite
« Последна редакция: Юни 03, 2012, 03:55:23 от vivaldii » Активен

Etere_
Модератор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #9 -: Септември 26, 2012, 02:00:27 »

МОЖЕМ ЛИ ДА ЗАДЕЙСТВАМЕ СВОЯТА ЛЕЧЕБНА СИЛА

И защо любовта е най-лековита на този свят... Според Курт Тепервайн обаче и един поглед към лицето може да улови здравословните проблеми на човека.

Стар виц казва: По-добре човек да е млад, здрав, красив и богат, отколкото стар, болен, беден и грозен. Сигурно е така и въпросът е какво да правим, за да имаме предпочитаното. Немският езотерик Курт Тепервайн твърди, че болестта говори чрез тялото, само че трябва да се вслушаме какво ни сочи да променим в начина на живот, в отношението си към заобикалящата ни действителност. Авторът е познат с книгите "Духовните закони на живота", "Самоизцеление", "Лицето ни разкрива болестите".
Сега авторът предлага на читателите си "Езикът на симптомите".

Според Тепервайн този език е само една от възможните изразни форми, с която си служи животът, а неговият чудесен посланик е нашето тяло. Е, посланикът ни е толкова близък, че понякога не обръщаме внимание или не разчитаме знаците, с които ни подтиква да бъдем в съзвучие със заобикалящия свят. Само че като нехаят на симптомите, хората съсипват своето тяло, както не биха направили с колата си например. А няма как да го продадат за "втора" употреба... Тепервайн смята, че като разглеждаме болестите като повреда, а продължаваме да живеем неправилно, тялото ще ни изпрати и нови страдания, макар че с помощта на медицината може бързо да сме преборили старите.

Модерни времена ... и диагнози.
Харесва ли ни или не, в приятелски компании и даже на маса често се налага да слушаме за високо кръвно и диабет, безсъние, мигрена, нервност... Болести на цивилизацията, ще кажат мнозина. Обикновено знаем проблемите на събеседниците си и лесно слагаме диагноза, че неразположенията са от стреса, в който всички живеем. Тепервайн напомня, че проблемите винаги са на наша страна, но...когато се вглъбим и решим какво не ни принадлежи, от какво да се освободим. Вътрешният уют не зависи единствено от професионалните победи и от печалбите, всекидневието не е само задължения и работа, а радост и удовлетворение, защото човек е изпълнен със самия себе си, с жизнеността на своето битие.

Иначе физическото състояние на индивида се превръща в "екран" на грижи и ядове – напрежението избива като агресивно поведение, хипертонията може да дойде от намерение за активност, която не се реализира, скованата мускулатура сочи липса на готовност за душевна конфронтация, тежестта в стомаха е поради "несмлените" обстоятелства, просто не можем да ги приемем... Затова авторът е убеден: тялото не може да се разболее от себе си и даже когато става дума за разтегнато, пукнато и счупено – наглед резултатът е от случайно произшествие, а всъщност става дума за прекалено голямо претоварване, което е трябвало да бъде отстранено. Щом има някакво смущение, човек нека да се запита какво го смущава в действителността, как може да възстанови хармонията.

Прилагането на този ключ към симптомите, които ни тревожат по отношение на тонуса, на физическо ниво, предполага повече движение и активност, на духовно ниво – разширяване и разнообразяване на преживяванията, изправяне пред житейските задачи с повече смелост. И тук не важи принципът на шопа, че една работа, ако е спешна и неприятна – ще се намери друг да я свърши...

В сезон на настинки и хреми.
Езикът на симптомите подрежда и анализира около сто болести. При по-хладна пролет често явление са настинките. Когото и да попитате – ще ви изреди куп народни цярове срещу хрема, болно гърло и повишена температура. Личният лекар ще иска изследвания, може да ви даде даже болничен, както си му е редът. Какво "вижда" Тепервайн зад съвсем обичайния сезонен проблем? Той смята, че запушеният нос говори за растящи ядове, които болният не може да поема вече, главоболието свидетелства за истинска главоблъсканица от проблеми, пресипналият глас – за нарушена комуникация с околните и човекът трябва да отдели повече внимание на вътрешните, не на външните неща.

Подутите сливици показват: пациентът не може да преглътне, не приема някакви обстоятелства, а тялото му се мъчи да се освободи от чуждото, което го омаломощава, за да се заеме със своите дела и да живее според ума си. Хремата също сочи, че нещо в ситуацията е дошло до гуша и човек търси начин да се оттегли, не допуска другите да се приближават много, за да не го претоварват с излишни и направо вредни неща. По подобен начин са дефинирани вътрешните проблеми на личността, които съпътстват други страдания – анемията говори за слаб "аз" и безрадостност, безплодието - за подсъзнателен страх от отговорност, болките в гърба – за духовно претоварване и дори фрустрация, в тила – за твърдоглавие.

Мигрената показвала прекалена амбиция, стресът - и перфекционизъм, и разкъсване на съзнанието в много различни посоки. Далекогледството издавало духовна закостенялост, диабетът подканял човек да се обича повече и да се наслаждава на живота, инфекциите напомняли за неизживени и неразрешени конфликти, конюнктивитите – и за такива, които даже не искаме да признаем.

Азбучник на заболявания.
"Езикът на симптомите" не е отрицание на научната медицина, нито подценява постиженията на народните лечители, макар че в книгата се говори и за сериозни диагнози. Тя допълва сериозните познания с информация за най-важните органи и части на човешкото тяло и техните духовни съответствия. Например едно от най-човешките неща - дланите, с които даваме, вземаме, работим... Когато имаме проблем с тях, следва да се попитаме в коя област не даваме достатъчно, какво не искаме или не можем да приемем, използваме ли всички обективни възможности и дали не трябва да отстъпим в нещо. Анализът на Тепервайн е призив да хармонизираме начина си на живот с обстоятелствата, да го направим по-смислен и уютен.

Той смята, че жизнерадостта не е свързана с определена възраст и може да се изгражда, поддържа и увеличава. Всички искат да доживеят до дълбока старост, но никой не иска да е стар. А и смисълът на живота не е човек да стане колкото може по-стар, за да бъде болен и нещастен, защото днес повечето хора не живеят по-дълго, а само по-дълго време боледуват, подчертава немският езотерик. Или друг парадоксален пример - неговото гледище за алкохолизма. Проблемът придобива все по-голямо значение в съвременното общество, в което на разни места и по разни поводи непрекъснато канят хората да пийнат по едно.

А щом някой се подхлъзне и изпадне в тази зависимост – изведнъж остава сам, изолиран и определян като безволев, порочен. Тепервайн смята, че такава диагноза предполага не присъда, а помощ от семейството, приятелите, защото пристрастяването показва: личността не е намерила сама себе си. И е много важно при какви ситуации зависимият посяга към чашката, от какво иска да избяга, иначе как ще осъзнае, че може и трябва да потърси опора в себе си. И в този случай, както при други диагнози, житейските проблеми се оказват "костюм по поръчка", т.е. съответстват на възможностите на човека да се справи с тях.

Източник
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 03:29:54 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Четирилистна детелина
Хари Потър
****
Активен Активен

Публикации: 490


« Отговор #10 -: Октомври 01, 2013, 09:36:19 »

Чета третата книга на Зеланд "Напред в миналото" и си припомних нещо, което всички знаем, но често забравяме. Ще сложа тук цялата глава, надявам се да вдъхнови някой, както вдъхнови мен.

МАХАЛАТА НА БОЛЕСТИТЕ

Всеки от нас поне веднъж в живота си е боледувал. Болестта създава маса неприятности, тревоги, негативни мисли и емоции, излъчващи се в пространството. Тази енергия е благодатна почва за развитие на махалата, свързани с болестите. Те винаги усвояват отрицателната енергия.
Породените от болестите махала са едни от най-могъщите. Това преди всичко са самите болести и епидемиите. Тяхна противоположност са всевъзможните махала на медицината. Представяте ли си колко мощни са тези структури! Клиники, санаториуми, институти, фабрики, аптеки, наука, образование...
Декларираната цел на махалата на медицината е борбата с болестите. А всъщност тя поражда ред негативни явления, присъщи на деструктивните махала, защото главната им цел е да задържат и да привлекат привърженици. Например официалната медицина се отнася враждебно към всички нетрадиционни (т.е. непринадлежащи към нея) методи за лечение. От своя страна привържениците на нетрадиционните методи не пропускат при случай да хвърлят камък в градината на ортодоксите.
Намиращият се под влияние на махалата на болестите или на медицината човек не може да си върне самочувствието от младостта — от времето, когато въпросите, свързани със здравето, едва ли са го вълнували. То не е имало значение за вас и просто не сте му обръщали внимание, защото не ви е безпокояло. Съответно енергийното ви излъчване не е включвало честотите на махалата на болестите.
С възрастта постепенно в една или друга степен попадате под влиянието на махалата. Излъчвайки енергия на техните честоти, им давате енергия, попадате под тяхна зависимост и се прехвърляте върху жизнени линии с болести. Ето защо, за да си върнете здравето, е необходимо преди всичко да се освободите от връзките си с тях. Това означава да не пускате в себе си информация от махалата и да не участвате в игрите им, т.е. да прилагате метода на провалянето им. Ако имате сериозни заболявания, трябва да играете играта Лечение и да се грижите за тялото си - тогава методът ще е неутрализиране. Ще разгледаме няколко примера за поведението на махалата на болестите.
Рекламите на медикаменти всеки ден ви показват щастливи хора, които са използвали някакво лекарство и са се сдобили със здраве. И не само здраве - те са постигнали пълен успех във всички области. Съблазнителна примамка. Действа безотказно, защото както вече обсъждахме, повечето хора живеят в полусъзнателно състояние. В мозъка ви се вгражда програмата: „Върви в аптеката, вземай ле-карството и ще получиш награда — всичките ти работи ще са наред." Но и това не е толкова страшно. В подобна реклама се крие друга, по-дълбока, скрита програма.
Я се замислете: по правило в рекламата показват напълно нормални, привлекателни и дори преуспяващи хора. (А вие да не сте по-лоши?) Всички са болни от нещо, макар че бързо оздравяват, като вземат лекарствата. (И вие сте същият!) И в съзнанието, и в подсъзнанието ни се втълпява фактът, че сме предразположени към заболява¬ния, вече сме болни или скоро ще се разболеем. И мнозина приемат тези условия на играта. Точно това е не декларираното, а истинското лице на деструктивното махало. Неговата задача не е да излекува човека от болестите, а да го направи свой привърженик, т.е. да му внуши, че е болен и трябва да взема лекарства.
Още един любопитен метод за привличане на привърженици - прогнозите за неблагоприятни климатични условия. За основа служи информацията за магнитни бури, колебания в атмосферното налягане и т.н. (Забележете - тези явления ги има в една или друга степен практически всекидневно.) Върху тези данни се прави прогноза на кого с какви заболявания днес или утре ще му е зле. Забавно е да послушате как махалото чак се дави, изброявайки болестите и неизбежните им последици. Но после става страшничко. Представяте ли си каква разрушителна програма се втълпява в съзнанието на и без това болните хора?
Като чуеш подобно нещо, можеш да си помислиш, че е най-добре да не излизаш изобщо от вкъщи. Разбира се, неблагоприятните фактори влияят на самочувствието, но защо да се настройваме предварително? А мнозина, особено възрастните хора, се вслушват в излиянията на махалото и предварително си съставят програма за неразположенията и кризите, сякаш са осъдени. Подобни прогнози представляват образец на наглия и циничен стремеж на махалото да подчини хората на своето влияние.
Ето и най-класическия сюжет - разговорите за здравето с познати и близки. Обикновено се говори не на тема укрепване на здравето, а на тема болести и тяхното лечение. Един с упоение описва как се занимава с болежките си, втори с готовност пъшка в отговор - да, старост-нерадост. Участниците в подобни разговори активно излъчват енергия на честотата на махалата на болестите. Тя е също толкова заразна, както и болестотворните микроби. Избягвайте такива компании, иначе самите вие няма да забележите как ще преминете на честотата на болестното излъчване.
Много е просто да се идентифицира махалото на болестите - то ви увлича с информация за болести и тяхното лечение. Ако решите да пренебрегнете тази информация, т.е. пуснете я покрай ушите си и не я вземете насериозно, махалото ще се обезкуражи и ще ви остави на мира — то е провалено. Посрещнете ли я със здрав смях и подигравки, то ужасено ще избяга от вас - това е неутрализиране.
Като се разделите с махалата на болестите, вие ще получите пълна свобода, но тя не може да трае дълго. Така е устроен човек - необходимо му е да бъде привърженик на някакви махала. Затова рано или късно рискувате отново да попаднете под тяхно влияние. За да не се случи това, е необходимо да излезете от висящото състояние и да се прикрепите към махалата на оздравяването. Станете привърженици на здравословния начин на живот и ще разберете колко по-радостно и увлекателно е това в сравнение с унилата тягостна борба с болестите.
И така, виждате, че има два абсолютно противоположни начина на живот - лекуване на болестите и грижа за здравето. Очевидно е, че по отношение на болестите първият спада към вътрешното намерение, а вторият - към външното. Вие самите избирате своя начин на живот.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Loading
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Simple Audio Video Embedder
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!