Април 16, 2014, 07:11:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
  WebKBD
  Начало   Forum   Помощ Вход Регистрация  
Tweet
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РУНИТЕ - дар за хората от Бог Один  (Прочетена 15879 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9834


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« -: Март 16, 2011, 01:26:11 »

РУНИТЕ - дар за хората от Бог Один:

Талисманите за материални дела се правят в ЧЕТВЪРТЪК и на РАСТЯЩА ЛУНА или на ПЪЛНОЛУНИЕ

ВСИЧКО ЗА РУНИТЕ НА ЕДНО МЯСТО

ПИТАЙ РУНИТЕ - гадание онлайн

Руните като магически символи

РУНИТЕ - КРАТЪК СПРАВОЧНИК

РИТУАЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА РУНИЧЕСКИТЕ ТАЛИСМАНИ

РУНИЧЕСКИ СИМВОЛИ ЗА ВАШИЯ ПОРТФЕЙЛ

РУНИЧЕСКИЕ ФОРМУЛЫ (каталог):
* Защита
* Лечение, оздоровление, энергетическая подпитка, избавление от порчи
* Любовные формулы
* Успех в работе, карьера, успешный бизнес  
* Деньги, имущество, собственность
* Развитие, самопознание
* Влияние на окружающих                               
* Нанесение вреда
« Последна редакция: Май 31, 2012, 12:31:48 от Etere_ » Активен

Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #1 -: Май 17, 2011, 01:28:05 »

РУНИЧЕСКИТЕ СИМВОЛИ

Руните - дарът на бог Один.
Руните са процес, чрез който могат да се пренасят основните потенциални сили на Природата. Затова руническите шамани възприемали руническите знаци като носители и приносители на потенциалните сили. Познанието за руните и руническите мотиви им давало достъп до невидими реалности и до различни нива на съществуване. Потенциалната сила може да се определи като мощ или сила, която има способността да се прояви, но все още не действа. С други думи това е способност да се изпълни присъщото й предназначение, но тази способност трябва да бъде освободена, преди да може да се задейства. Руническата пръчка е енергиен модел, който е присъщ едновременно на Природата и на нас - хората. Всяка пръчка носи потенциално качество или жизненост, които веднъж освободени, действат разумно за променяне на материалния свят. Затова руните са свързани с божествата, защото действат богоподобно или чудотворно. Руническата пръчка следователно може да се възприема като подпис на потенциалната сила, която съдържа.

Руническо писмо.
Руническото писмо е съставено от рунически пръчки и насочва потока на руническата енергия, за да се получи желания резултат. То може да бъде изписано на хартия или пергамент, или да бъде гравирано върху дърво. Групата обикновено е ограничена до не повече от 5 руни, защото по-дългите комбинации стават тромави. Руническото писмо е създадено, за да изпълни определена задача и когато тази цел е постигната, то трябва да се изгори или закопае, за да може всякакъв излишък от сила, която е събрана в руническото писмо да се върне обратно в природата, от която е почерпена. Първата руна в писмото трябва да означава намерението или целта, а последната руна трябва да представя желания изход или край. След това руническото писмо трябва да се освети и активира.

Автор: Кенет Медоуз - "Силата на руните"
« Последна редакция: Май 30, 2012, 05:19:03 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #2 -: Май 28, 2011, 10:10:31 »

РУНА ОЗНАЧАВА ПРОШЕПНАТА ТАЙНА

Не само книгите, а и отделните букви могат да предскажат житейски събития. Широко известен е оракулът на северните народи – руните. Според легендата девет дни и девет нощи висял Один на Световното дърво, ясенът Игдрасил, изпитвайки какви ли не мъки, докато получи тези знаци и мъдростта да провижда чрез тях. Специалистите пък се взират в изсечените върху камък и метал букви, в тайните на шевиците, за да установят как са се развивали тези писмена в традицията на Европа. Като безспорно магически са възпявани те от норвежки, исландски и древноанглийски поеми, познати са от историята на германските племена, от практиката на етруските търговци на кехлибар.
Стара воинска традиция изисквала да се гравират върху оръжието, за да пазят притежателя му, да му дават смелост и сила.
Има хора, които и до днес се уповават на мощта на руните, носейки ги като украшение. Някои съвременници по специален начин зашиват копчетата на дрехите си, за да привличат любов, приятелство, богатство, здраве...
Какво ли няма в тази древна съкровищница – знаци за орисване, за лечение, за гадаене. Т.нар. руна на пивото пази от отрезвителя и отравяне. Ъгловатите символи представят цялото мироздание – леда, слънцето, водата, деня, годината, огъня, нуждата, наследството, загубата, пътя, утробата, дървесата, човечеството и ни срещат с древни легенди. Дали ще ни разкрият бъдещето зависи от гадателя, ако са зле разчетени, знаците си "отмъщават".
Самото име руни звучи като прошепната тайна, а дългото им използване е родило и шифър за рунически редове за защита и късмет. Специалистите делят тези писмена на групи - за вълшебство, орисване, лечителство. И както според преданието Один е висял между Небето и Земята, така получените руни обхващат цялата Вселена – леда, необходимостта, водата, унищожителния град, загубата, пътя, деня, дървета като тис и бреза...
Хора, които гадаят с руни, знаят, че всеки сам изработва набора символи. Най-често, като помоли дърветата да му дадат от клоните си, за да изреже плочки и да напише, после и ритуално да пречисти знаците. Гадаенето става с изтегляне на една руна (има, разбира се, и много сложни подредби) и разчитане на нейното послание. Може да ви се падне например М, Ehwaz. Тази руна е свързана с красивата легенда за коня Слейпнир, божествения бял жребец с осем крака, който може да прескача границите между световете. За съвременника това е предсказание, че ще пътува или ще се премести в друг дом, бизнесът ще тръгне или ще се получи стимул за учение и творчество, а отношенията с околните ще бъдат изпълнени с доверие и преданост.
Руната може да бъде и обещание за любов, но трябва да се има предвид, че връзката ще бъде между личности с независим нрав и за да е здрава, следва да се гради с взаимно уважение.
Още една особеност на гаданията с руните ни връща към легендата за Один, висящ надолу с главата от клоните на Дървото на живота. Когато човек изтегля знак, има огромно значение дали руната е права или "нагоре с краката", тоест обърната. Обърнатото положение символизира забавяне на желанието, неговата неразумност, пречки... Изключение правят само няколко символа – слънцето, денят, годината, т.е. реколтата, дарът, оплодителната мощ и др.
Известен е и славянски вариант на руните, в който присъстват Даждбог, Перун...
Модерни магически системи също включват използването на руните. Много автори пишат за тяхната мистична сила, но често стари легенди се смесват с псевдонаука и фантазия, така че руните, използвани в новите магически системи, рядко са истинските древно германски писмени знаци. Холандската астроложка Фрея Асуин дори се опитва да направи връзка между гаданията с руни и картите Таро. Тя обяснява използването на рунически карти, които са директна заемка от Таро. През 80-те и 90-те години на 20 век са публикувани няколко отделни съвременни системи за руническа магия. Те обикновено са свързани с гадаене на бъдещето. Използват се комплекти от рунически знаци, изработени от глина, камък или кристал.
Те или се избират една по една от торбичка, или се хвърлят на маса и се гадае по начина, по който паднат. Германски, скандинавски и дори американски хеви метъл групи, които се опитват да върнат славата на някогашните викинги, също споменават за руническа магия в песните си. Руните са заели толкова сериозно място в съвременната представа за магия, че дори в компютърните игри с фентъзи сюжет тези символи присъстват по повечето магически предмети. В играта "Диабло" те се колекционират и добавени към определено оръжие или броня дават допълнителна сила и способности.
« Последна редакция: Септември 21, 2011, 10:07:16 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9834


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #3 -: Май 28, 2011, 10:40:32 »

Руните като магически символи

Freyr/Freyja's Aett

Fehu – "Фей-хо"

Фонетичен еквивалент: "f"
Номер: 1
Елемент: Огън
Цвят: Огнено червен
Време: Първият час
Ден: Четвъртък
Месец: Септември

Гадателски значения:

Права: Печалба, Спечелен доход, Късмет. Богатство, Финансова сила в настоящето или близкото бъдеще. Знак на надеждата и изобилието, успеха и щастието. Социални успехи. Енергия, Плодородност, Създаване/разрушаване (подходящото значение според случая)

Fehu Обърнат или в странична позиция: Загуба на лично имущество, почит, или нещо което вие ще задържите с усилие. Показва някакъв вид несполука. Лакомия, несъгласие. Страхливост, глупост, бедност, тъпота, робство, завързване (робство чрез завързване/обвързване)

Тази руна осигурява успех, напредък в кариерата, и обръщането на късмета, но това е трудно. Късмета който осигурява не е непрекъснат,но помага при отделни случаи или за кратък период от време. След използване на заклинанието трябва да се поднови не само на магично ниво, но и с някакво действие за спояване на връзката със социалното ниво. Това действие трябва да е жест на милосърдие, помощ за някой друг или някакво друго действие от този порядък. Тази руна е добра в областта на парите, приятелството и напредък, прогрес в развитието на качествата. Fehu е знак на надеждата и изобилието, успеха и щастието, но също и на отговорностите носещи всички тези неща и цялостното обвързването с тях.

Това е силата на зараждането на най-високо равнище. Енергиите които носи са напълно диви, необуздани и са много подходящи за използване за бързи магически връзки за радикални промени. Руната се използва за ускоряване на въздействието след руната "за главната тема" в руническото писмо. За увеличаване, повишаване на материалното състояние. За защита на ценности. За "изпращане" - използва се за да се изпрати каквато и да е собствена енергия или енергия на руни към формираната сфера на влияние.
Усилва психичните сили. Канал за прехвърляне на сила или проектирането и. "Изпращаща" руна. Фокусира отразената сила на слънцето, луната и звездите върху личното обкръжение. Спомага за развитието на личната и социална еволюция. Увеличава материалното благополучие.

Uruz – "Уу-рууз"

Фонетичен еквивалент: "u"
Номер: 2
Елемент: Земя
Цвят: Червено-оранжево, Тъмнозелен
Време: 2-ри час
Ден: Събота
Месец: Август

Гадателски значения:

Права: Физическа сила и бързина, Открехнат потенциал. Период на силна енергия и здраве. Свобода, Действие, Сила, Кураж, Разбирателство, Знание. Внезапни или неочаквани промени (обикновено добри). Сексуално желание, мъжко могъщество. Предаване облик на силата, Оформяне на себе си.

Uruz Обърнат или в странична позиция: Слабост, натрапчива идея, неправилно управлявана сила, господство от другите. Болест, липса на единство, невежество. Похот, бруталност, безразсъдство, грубост, насилие.

Уруз се използва за освобождаването на градивна творческа сила за създаването на внезапни промени. Използва се принципно за освобождаване или за временно добиване на сила. Но във всички случаи има опасност при използването и тогава са от значение личните умения и сила на този който я използва как ще контролира силата която отприщва. В комбинация с други руни Uruz се използва за извикване на различни природни сили. Помага в сферата на риска и при започването на авантюри, без значение дали това ще е започването на някакъв бизнес или някакво друго начинание изискващо рисковани действия.

Това e руната на промяната. Uruz е оформящата сила която извиква, довежда духа при ритуал. Използва се за да се даде малко тласък при забавяне в дадени обстоятелства. Това е руната на енергия, жизненост и мощта. Използва се при лечебна магия, когато пациента е твърде слаб и се нуждае от допълнително вливане на енергия. С тази руна можем да предизвикаме нови ситуации в своя живот. Да поставим ново чисто начало на дадена ситуация със силата на волята. За лекуване и поддържане на психиката.

Очертава и формира обстоятелствата творчески чрез воля и вдъхновение. Вход за влизане в магнитните полета на земята. Реализира връзката причина-следствие. Спомага за опознаването и разбирането на собствената личност.

Thurisaz – "Туур-ии-саус"

Фонетичен еквивалент: "th"
Номер: 3
Елемент: Огън
Цвят: Червен
Време: 3-ти час
Ден: Сряда
Месец: Декември

Гадателски значения:

Права: Реагираща сила, управляване на сила за унищожение или защита, конфликт. Инстиктивна воля, Жизнен еротизъм. Склонност към близка промяна. Пречистване, очистване, пречистващ огън. Мъжка сексуалност, оплождане.

Thurisaz обърнат или в странична позиция: Опасност, безащитност, предателство, принуждаване, тъпота. Зло, злоба, омраза, мъка, лъжи. Лош мъж или жена.

Торн (Турисаз) се използва за атака и понякога за изпитание. Тя прави хората невнимателни и небрежни в неподходящи моменти. Разболява ги. Може да ги докара до лудост. Особено подходяща за извикване на по-голям страх у хора които вече са изплашени.

Управлява космическите сили на защита. Символизира Молнир, чука на Тор. Thurisaz е чиста воля неподвластна на собственото аз-съзнание. Тя дава тласък на приложната сила. Въздействието на Thurisaz е способно да насочи енергията по ефективен начин. Използва се когато "някаква малка екстра" изисква придобиването на нещо от неговата основа. Ново начало. Използва се когато се нуждаеш от късмет или когато обстоятелствата излизат от контрола ти. Да ускори резултата при любовна магия.

Защита, отбрана в активен смисъл. Унищожава врага и проклятията. Пробужда волята. Производител на енергия във всички области. Любовна магия. Познание за разделяне и единение на всичко.

Ansuz – "оун-сууз"

Фонетичен еквивалент: "a"
Номер: 4
Елемент: Въздух
Цвят: Индиго, Пурпур, Тъмносиньо
Време: 4-ти час
Ден: Понеделник
Месец: Март

Гадателски значения:

Права: Вярно предчувствие, видение, общуване. Сигнали, вдъхновение, ентусиазъм, реч, истинско видение, сила на думите и наименованията. Благословия, приемане на съвет. Добро здраве, хармония, истина, мъдрост.

Ansuz обърнат или в странична позиция: Неразбирателство, самоизмама, манипулиране от страна на околните, скука. Суета и перчене. (Один е могъщ, но и двойствен бог. Той винаги следва единствено собствените си повели).

Това е руната на късмета, добрата съдба, безсмъртието, божествените импулси на човешкото съществуване, призовава божествената сила и помощ. Противоположно на руната Торн, която извиква злите сили на вселената. Ос (Ansuz) е добра също за поезия или проза или за успех при публично говорене.

Ansuz е руната на общуването. Тя властва над песните, поезията, изпитите, интервютата и магическите формули. Добра е да се използва когато и да е при затруднена комуникация. За убеждение и магнетично говорене. За увеличаване на мъдростта. Увереност и късмет при изпити. Увеличава магическата мощ.

Увеличава и пасивната и активната магически сили и ясновидските способности. Увеличава освен магнетизма при говорене и силата на убеждението при хипноза.Увеличава творческото проникнивение, вдъхновение и общуването с божественото.

Raidho – "рай-доу"

Фонетичен еквивалент: "r"
Номер: 5
Елемент: Въздух
Цвят: Яркочервен
Време: 5-ти час
Ден: Събота
Месец: Октомври

Гадателски значения:

Права: Пътуване както във физичен така и в жизнен аспект. Пътешествие, отпуска, преместване, еволюция, смяна на местожителството или дома. Виждане на нещата в перспектива. Усещане на верния ход за вас самите и осъществяването му. Личен ритъм, световен ритъм, танцът на живота.

Raidho обърнат или в странична позиция: Криза, непреклонност, застой, несправедливост, ирационалност. Разруха, разконцентриране, пропадане, заблуда, възможна смърт.

Тази руна символизира пътуването към мястото на силата, царството на смъртта. Използва се за увеличаване на знанията за смъртта чрез некромантия, ритуал или пророкуване. Използва се също за увеличаване на промените, за отблокиране на безнадеждни ситуации, за осветяване. Може да се използва и като "благословия" и в позитивния и в негативния смисъл. Негативното благославяне е нещо като заповед към тъмните сили. Противоположно на Ортодоксалното "бог да те предпази от всички демони". Но също може да се използва и за позитивно въздействие. И в двата случая имаме връзка с мъртвите които имат положителни или отрицателни знания за случващото се около нас. Добра е за разбирането на големи промени,всичко което може да се направи с помощта на праотците ни (като наследени родови спомени). Добра е за сигурност при пътуване, за имиграция.

Raidho е не само руната на пътуването, но и управлява космическите закони на Кръга и Реда. Използва се също при юридически неуредици, за да се постигне благоприятен изход. Сигурно и удобно пътуване. Усилва ритуалните способности и опит. Дава достъп до "вътрешния ни глас". Усилва усещането за истина и природен ритъм. Спечелва победа на справедливостта на страната на истината.

Kenaz – "кейн-оуз"

Фонетичен еквивалент: "c"
Номер: 6
Елемент: Огън
Цвят: Оранжев, Яркочервен
Време: 6-ти час
Ден: Събота
Месец: Януари

Гадателски значения:

Права: Видение, откровение, знание, творчество, вдъхновение, сръчност. Жизнената сила на огъня, контрол над силите, преобразяващ огън и възстановяване. Сила да създаваш собствена реалност, силата на Светлината. Момент на отвореност към нова сила, енергия и власт. Страст, сексуалност.

Kenaz обърнат или в странична позиция: Болест, раздяла, нестабилност, липса на вдъхновение. Голота, изобличаване, изгубване на илюзиите и напразни надежди.

Кен (Kenaz) се ползва за разбиране на духовното, посвещаване, впрягане на дадена сила, закрила. Може да се използва да донесе духовна сила на личността или за пропъждане на тъмни сили от всякакъв вид. Може да помогне за победа над трудностите по време на обучение. Носи магията на добрия късмет. По никакъв начин не помага в битка. Прогонва тъмата, но не я неутрализира.

Kenaz е другата руна на огъня, но за разлика от Fehu,тя е тя е блага и деликатна. По-скоро регулатор от който получаваме умения и решителност да творим. Това е руната на артиста, твореца и чародея и се използва за творчески извор или когато творческите сили са много важни за човека за който се прави руническото писмо (рунната магия). Тя управлява техническите аспекти на магията. Използва се за усилване на което а е руническо писмо. Лекува, уравновесява психиката. Любов, стабилност и страст във взаимоотношенията. Ново начало. Защита на ценности.

Засилва способностите във всички области. Провокира творчеството. Поляризира на високо ниво инструментите при операция. Операции за регулиране, лечение.

Gebo – "гей-боу"

Фонетичен еквивалент: "g"
Номер: 7
Елемент: Въздух
Цвят: Тъмносин
Време: 7-ми час
Ден: Четвъртък
Месец: Февруари

Гадателски значения:

Права: Дарове които могат да бъдат под формата на лична саможертва или щедрост, показващи баланс на личността. Във всички сфери, свързани с промени, включително договори, лични взаимоотношения и партньорство.

Gebo в странична позиция (Gebo не може да бъде обърнат, но може да е в странично положение): Алчност, самота, зависимост, прекалена саможертвеност. Задължение, тежък труд, лишение, подкупване (подкупи).

Умилостивява. Унищожава проклятията, кармично обременяване чрез жертва насочена към целта или действието. Знак под който може да бъде направен всякакъв дар към боговете. В листа на Один е последната и означава тайна. Тайната на жертвата.

Това е руната на съдружието във всички области. Съдържа силата да обединява енергиите на двама или повече хора с цел да се създаде сила която е много по-голяма от техните сили взети поотделно. Това е първичната руна на любовната и секс магията. Увеличава магическите способности и сили. Носи умствено и психическо равновесие.

Руна за сексуална магическа иницияция. Мистичен съюз. Носи хармония между братя и сестри и между любовници.

Wunjo – "уун-йо"

Фонетичен еквивалент: "w"
Номер: 8
Елемент: Въздух
Цвят: Златен, Жълт
Време: 8-ми час
Ден: Сряда
Месец: Април

Гадателски значения:

Права: Радост, комфорт, удоволствие. Задружност, хармония, просперитет. Наслада, слава, духовна награда, но също така показва възможност човек да се надцени или да прекали. Ако това се избегне значението е успех като цяло и оценяване на достойнствата.

Wunjo обърнат: Обезсмисляне, съжаление, конфликт, отчуждаване. Делириум, натравяне, човек действа под натиска на по-висши сили, непрактичен (излишен) ентусиазъм. Прилив на гняв.

Спечелване на популярност или сила за превъзходство, без значение тленна или нетленна. Помага за получаване на повишение или за успешно преминаване на изпити. Използва се също за засилване на волята и за уцелване на подходящия момент за получаване на резултата при заклинания.Ако искате заклинанието да работи в определено време, това е руната за контрол над това кога да се пусне в действие енергията на заклинанието. Например мощта на талисмана използва руната за да го направи да работи за седем дни. Времето е произволно и вие го определяте. Също може да се използва метода за градиране на времето. Примерно 17 часа всеки Вторник. И руната се активизира в този момент.

Това е руната на "Щастлив след това". Използва се на последно място като изразител на успеха и щастието. Осъществяване във всяка област, но най-вече в любовта и кариерата. Успех при пътуване. Засилва връзките. Извиква,призовава дружбата и хармонията. Прогонва отчуждението. Щастие и добро здраве. Споява руните за определената цел.
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 10:56:41 от Etere_ » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9834


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #4 -: Май 28, 2011, 10:41:38 »

Heimdall's Aett

Hagalaz – "Хау-гау-лауз"

Фонетичен еквивалент: "h"
Номер: 9
Елемент: Въздух, Вода
Цвят: Зелен, Светлосин
Време: 9-ти час
Ден: Сряда
Месец: Април

Гадателски значения:

Права: Гнева на природата, разрушителни, неконтролируеми сили, особено времето или в подсъзнанието. Твърдост, изпитание, съдебен процес. Контрол върху кризисна ситуация, водещ до завършеност и вътрешна хармония.

Hagalaz в странична позиция (Hagalaz не може да бъде обърнат,но може да лежи в странично положение): Природно бедствие, катастрофа. Стагнация, загуба на силите. Болка, загуба, страдание, лишение (изпитание), болестни състояния, криза.

Това е руната на медитацията, безмълвието като съветник, обмислянето, взимането на решение. Използва се също за надхвърляне на аспектите на нашата низша природа, включваща перчене и лоши навици. Следователно е използваема за преодоляване на спънки и препятствия по пътя към успеха. Това е руната на самомоделирането и преодоляването на тенденцията да унищожаваме личните си постижения.

Значението в магията на тази руна е много различно от това в гадаенето. В магията това е руната на еволюцията, но в смисъл бавно напредване, но със сигурни резултати. Това фиксира повишаване на сигурността задържането на негативните енергии от навлизане във вашето пространство. Защита. Използва се когато има нужда от късмет. Съдейства за насърчаване на позитивен резултат в определени рамки. Завършеност и баланс на силите. Мистичен и божествен опит и познание. Еволюиране.

Naudhiz – "нау-дийз"

Фонетичен еквивалент: "n"
Номер: 10
Елемент: Огън, Земя
Цвят: Светлозелен, Кафяв, Черен
Време: 10-ти час
Ден: Неделя
Месец: Ноември

Гадателски значения:

Права: Забавяния, забрани. Упортство водещо до сила, обновление, разчитане на самия себе си. Беда, объркване, конфликт, и силата на собствената воля, която ги побеждава. Издръжливост, оцеляване, решителност. Време, в което е подходящо да изпитате търпението си. Познание за собствената съдба. Огромна промяна, която сами предизвиквате. Посрещнете страховете си.

Nauthiz обърнат или в странична позиция: Ограничение на свободата, злополука, заробване, отпуснатост, тежък труд. Нужда, екстремност, желание, лишение, глад, бедност, емоционален глад.

За всички форми на успех и всички видове постижения. Използва се за впрягане на вътрешната сила, интуиция и творчески потенциал, отключване способността за реализация, като внезапен прилив на адреналин или творческо прозрение.

Руната има два аспекта и ще бъде добре да ги запомниш когато формулираш твоето рунно писмо. Изразява това от което се нуждаем, но изразява и освобождението от тази нужда. При използването на тази руна като израз на волята, всеки може да промени "Съдбата" чрез знание и мъдрост. Тази руна е много силна в Исландската любовна магия и представлява първичните нужди и желания които те подтикват да търсиш любим извън себе си. Преодоляна нужда. Постигане на целите. Защита. За любовна магия и намиране на партньор. Импулс за успешно започване на връзка.

Преодоляна нужда или негативна енергия. Развитие на магическата воля. Изграждане на "духовната" сила. Защита. Използване на силата за "устойчивост" според волята за постигане на магически цели. Внезапно вдъхновение. Елиминиране на омраза и спор. Създава нужда от ред. Разпознаване на персоналните нужди. Любовна магия – за добиване на партньор.

Isa – "ии-соу"

Фонетичен еквивалент: "i"
Номер: 11
Елемент: Вода, Лед
Цвят: Черно, Бяло
Време: 11-ти час
Ден: Вторник
Месец: Януари

Гадателски значения:

Права: Предизвикателство или раздразнение. Психологически бариери на мисълта и активноста, включително болестни състояния. Период, в който е добре да стоиш на едно място или да насочиш усилията си към вътрешното си състояние, търсейки яснота. Тази руна усилва значенията на руни, които са около нея.

Isa в странична позиция (Isa не може да бъде обърната, но може да лежи в странично положение): Егоцентризъм, безчувственост, заслепение, прахосничество. Коварство, илюзии, измама, предателство, малодушие, прикритост, засада, лоши замисли.

Символизира мъжественост, авторитет, пречистване от грехове. Също символизира пречистване от действието през лоши времена. Всичко се извършва с отговорност. Руната е добра за справяне с конфликт, и за намиране на магически съюзници (които трябва да са равни на теб или да са на близко до твоето ниво). Руната може да разкрива и врагове.

Руната Иса управлява силите на инерцията и ентропията. Също е символ на Егото. "Замразяване" на ситуацията във вида в който е. Изграждане на волята. Несигурност в нежеланите сили. Развитие на концентрация и воля. Свиване, несигурност в нежеланите динамични сили. Обединяване на основното Аз в балансирана система. Сила за контрол и ограничение над други същества.
Прави ситуацията статична, заземява непостоянните емоции и успокоява "избухливи" действия.

Jera – "йер-оу"

Фонетичен еквивалент: "y"
Номер: 12
Елемент: Земя
Цвят: Зелен, Светлосин
Време: 12-ти час
Ден: Петък
Месец: Март

Гадателски значения:

Права: Резултатите от предишните усилия са осъзнати. Период на мир и щастие, плодороден сезон. Разрушаване на стагнацията, застоя. Надежди и очаквания за мир и просперитет. Заслужено обещание за успех. Жизнен цикъл, циклична последователност на Вселената. Всичко се променя по своему.
Jera в странична позиция (Jera не може да бъде обърната, но може да лежи в странично положение): Внезапно събитие, обрати. Съществена промяна, подготовка, не добре уцелено време, бедност, конфликти.

Комфорт, Хармония с другите. Руната е символ на правилните помисли, правилните действия които водят до правилен резултат, край на дълго усилие. Също е добра за градинарство, земеделие, щастие в дома, и по-добри времена. Сложи руната над вратата в къщи в навечерието на Нова година. Използвай неизличимо мастило защото късмета ще се задържи докогато и руната е там.

Jera е руната на придобиване, резултати идващи в правилното време. Също управлява юридическите дейности от всякакъв сорт и е полезна за всякакви правни въпроси. Използвайте когато е необходим реален резултат за разход на пари, време и усилие. Помага за завършване на започнати събития. Помага в правни въпроси. Плодородие. Практичен водач на руните.

Плодовитост, креативност. Мир, хармония. Просветеност. Реализация на цикличната природа на мултиверсума. Реализация на мистериите на вездесъщата окръжност. Носи други концепции в материално проявление. Довежда събития до кулминация.

Eihwaz – "ай-вавз"

Фонетичен еквивалент: " ei "
Номер: 13
Елемент: Въздух, Земя, Огън, Вода
Цвят: Тъмносин, Зелен
Време: 13-ти час
Ден: Неделя
Месец: Май

Гадателски значения:

Права: Сила, надежност, зависимост, заслужено доверие. Просветление, издръжливост. Защита, протекция. Движеща сила с цел постигане на резултат, осигуряваща мотивация и чувство за значимост. Показва, че вие сте поставли целите си на реална основа и може да ги постигнете. Честен човек, на когото може да се разчита.

Eihwaz обърнат или в странична позиция: Объркване, разруха, неудовлетворение, слабост.

Защита на себе си и личните права. Когато нещата не са в ред, тази руна може да помогне за оправянето им. Обаче ако рунният маг е неопитен, вместо да се оправят може да се задълбочат. Тази руна може да бъде използвана в съюз с другите руни за да държи магията на всичките в разумни граници. Тя оформя нещо като механизъм с обратна връзка в талисманите и рунната магия.

Eihwaz символизира тисовото дърво и е много силна руна за прогонване и защита. Усилване на енергията. Премахване на препятствия.

Инициира в знанието за Световното Дърво (Основата на мултиверсума - вселената). Осъзнаване на мистериите на смъртта/живота и освобождение от страха от смъртта. Развитие на духовната устойчивост и силна воля. Духовна креативност и проникновение. Защита от пагубни сили. Общо увеличение на личната сила. Връзка между нивата на реалността. Спомени на предишни съществувания в родовия поток. За завършване на задачи и решаване на проблеми.

Perdhro – "пер-троу"

Фонетичен еквивалент: "p"
Номер: 14
Елемент: Вода
Цвят: Сребърен, Черен
Време: 14-ти час
Ден: Петък
Месец: Май

Гадателски значения:

Права: Несигурно значение, тайнственост, мистерия, скрити неща, окултни способности. Начало, знание за собствената съдба и предназначение, предвиждане на бъдещето, определяне на собственото бъдеще. Отнася се до всичко женско, женските тайнства, включително женската плодовитост и вагината. Добър знак, задружност, щастие. Еволюционна промяна.

Perthro обърнат или в странична позиция: Пристрастяване, застой, самота, отпадналост, загуба на жизнените сили.

Руната отваря и се грижи за границата с тъмните сили включително светът на мъртвите. Руната ни изправя срещу нашите слабости, нашите провали и нашите съжаления. Кара ни да мислим върху въпроса "какво щяхме да правим сега ако умирахме". Затова руната е полезна при изпитание и атака.

Perdhro е руната на времето и промяната. Тя управлява тайните и скритите неща и също така е близка с кармичните енергии. Развива твоите магически идеи. Използвай я при занимание с инвестиции или спекулации. Използвай я за намиране на загубени неща. Допринася за добро умствено здраве в лечението.

Възприемане и разбиране на съдбата/кармата. Предсказание. Поставя руническите сили в потока на причината и следствието. Развива идеи и събития като магическо действие. За намиране на загубена собственост, придобиване на вътрешна насока и прави финансови спекулации.

Algiz (Elhaz) – "Ол-гийз" или "Ейл-хоуз"

Фонетичен еквивалент: "x, z"
Номер: 15
Елемент: Въздух
Цвят: Златен
Време: 15-ти час
Ден: Събота
Месец: Февруари

Гадателски значения:

Права: Протекция, щит. Неодходимост да защитава себе си или другите. Защита, опазване от злото, щит срещу него, пазител. Връзка с боговете, пробуждане, живот посветен на по-висши цели. Тази връзка може да се използва, за да се насочат енергиите в правилна посока. Следвайте инстинктите си. Задръжте печелившите или заслужените си позиции, не изпускайте успеха.

Algiz обърнат или в странична позиция: Скрита опасност, човек е погълнат от божествените сили, загубване на връзката с божественото. Табу, предупреждение, обръщат ви гръб, нещо което отвращава (отвращение).

Областта на Algiz е всяка възможна форма на защита от всеки възможен източник на опасност. Защита или отбрана, физическа или духовна, персонална или колективна.

Още една мощна руна за защита, Elhaz бе често гравиран върху оръжията за победа и безопасност по време на битка. Като неговата форма е тази, в която стоим, когато инвокираме боговете или дърпаме енергия от небесата. Руната също е моста между боговете и хората. Защита от врагове и зло. Спомага приятелствата. Подсилва късмета и силата за живот.

Мистична и религиозна връзка с нечовешки осъзнати същества. Връзка с други светове особено Asgard и космическите кладенци на Urdhr, Mirmir и Hvergelmir. Подсилване на магическата сила и късмет.

Sowоlu – "Соу-уее-лоу"

Фонетичен еквивалент: "s"
Номер: 16
Елемент: Въздух
Цвят: Златен, Сребърен, Бял
Време: 16-ти час
Ден: Неделя
Месец: Юли

Гадателски значения:

Права: Успех, постигнати цели, чест. Жизнение сили, здраве. Период в който притежавате силата да променяте живота си в положителна насока, да постигнете победа, здраве и успех. Връзка между висшия и подсъзнателния аз. Цялост, сила, овладяване на елементите, огнен меч, пречистващ огън.

Sowilo в странична позиция (Sowilo не може да бъде обърнат, но може да лежи в странична позиция): Погрешни цели, лош съвет, измамен успех, лековерие, провал. Разрушение, възмездие, справедливост, изчистване от суетата. Гняв на боговете.

Трансцедентална сила, спасение, знание, сила във времена на затруднения. Също е полезна при проблеми свързани с успех и предсказание. Волево противопоставяне на всички тъмни сили. Слънцето е символ на личното, трансцедентално спасение.

Sowilo е руната на волята. Тя е тази духовна енергия която води всички истински търсачи. Руна на успеха и победата. Използва се за лечение. Използва се когато са нужни сила и самоувереност.

Подсилване на психическите центрове. Повишаване на духовната воля. Води през пътищата, "просветеност". Победа и успех през личната воля. Да увеличи доброто здраве, жизненост и сексуална енергия.
« Последна редакция: Май 31, 2012, 12:03:49 от Etere_ » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9834


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #5 -: Май 28, 2011, 10:42:08 »

Tyr's Aett

Teiwaz – "тий-вауз"

Фонетичен еквивалент: "t"
Номер: 17
Елемент: Въздух
Цвят: Червен, Кърваво червен, Ярко червен
Време: 17-ти час
Ден: Понеделник
Месец: Юни

Гадателски значения:

Права: Чест, справедливост, водачество и авторитет. Анализиране, рационалност. Знание за най-важните личностни качества. Готовност за саможертва. Победа и успех над конкурентите или в правни въпроси.

Tiwaz обърнат или в странична позиция: Блокирана е личностната енергия и творческия устрем. Блокиране на умствената дейност, прекалено анализиране, прекалена саможертва, несправедливост, дисбаланс. Борба, война, конфликт, победа на конкуренцията. Угасваща страст, проблеми в общуването и възможна раздяла.

Символ на божествена защита, справедливост и чест във война и дуел. Руната може да се използва за защита или атака на врагове. Тя подсигурява победа и поправянето на несправедливост. Също може да се използва за даване (поставяне) на клетва. Рисува се на щитове за да носи повече смелост и защита в битка.

Това е великата руна на победата и символизира кралете и водачите на хората. Tir е руната на "силата за правото" и като такава е ценна в руническото писмо когато несправедливо са ви отказали нещо или нечестно обвинили. Тя е показател за духа на битката, на изпитанието в борба и безстрашие. Тя е първостепенната мъжка руна. Победа. Използвай я когато има съперничество. Добра за лечение и подпомага бързото възстановяване. При любовни въпроси, Tir е използван за символ на страстния мъж.

Добива честна победа и успех. Изгражда духовната воля. Развива способността на позитивната саможертва. Развива "силата на вярата" в магията и религията. Използва се още за постигане на победа над нещастие и справедливост.

Berkana – "Беър-каун-оу"

Фонетичен еквивалент: "b"
Номер: 18
Елемент: Земя
Цвят: Златен, Зелен
Време: 18-ти час
Ден: Петък
Месец: Юни

Гадателски значения:

Права: Раждане, плодовитост, умствено и физическо израстване, освобождаване. Възстановяващат асила на светлината и пролетта, обновление, обещание за ново начало, израстване. Увеличаване на желанието (сексуалното). Любовна връзка или раждане. Ако притежавате предприятие или се занимавате с рисковани начинания ви очаква успех.

Berkano обърнат или в странична позиция: Семейни или домашни проблеми.Загриженост за някой близо до вас (близък, приятел). Непукизъм, изоставяне, липса на контрол. Замъгляване на разума, заблуда, стерилност, застой.

Лечение, добро здраве, успокоява притеснени умове, раждане и плодовитост. Berkano, е руната на Великата Майка и е главната руна на плодовитостта. Тя също скрива, защитава и управлява всички защитни огради, като на къщи или храмови области. Тя е много добра за използване в рунното писмо за мирът, и хармонията в домакинството. Руната символизира женския и възпитателски тип. Плодородие. Защита. Семейни въпроси. Довежда идеите до реализация. За представяне на определен тип на жената в руническото писмо.

Прераждане на духа. Подсилване на енергията от скрит характер. Работи за скриване и защита. Държи заедно в съюз други сили. Реализация на целостта на момента като майка на всички неща. Довежда идеите до осъществяване в съзидателен процес. За плодовитост, семейни въпроси и любовни афери.

Laguz – "лоу-гууз"

Фонетичен еквивалент: "l"
Номер: 21
Елемент: Вода
Цвят: Син, морско-зелен
Време: 21-ви час
Ден: Сряда
Месец: Август

Гадателски значения:

Права: Течение, вода, море, източник на плодородие, лекуващата сила на обновлението. Живителна сила и физическо израстване. Въобрaжение и дейности, свързани с умствена работа. Сънища, фантазии, мистерии, непознатото, скритото, дълбокото, подземния свят. Успешно пътуване и придобивки, но са възможни и загуби.

Laguz обърнат или в странична позиция: Показва период на объркване във вашия живот. Може би вземате погрешни решения и правите лоши оценки. Липса на творчрество и чувство на безднадежност. Страх, циркулиращо движение, избягване на нещо/някого, лутане. Лудост, обсебване, отчаяние, перверзност, заболяване, самоубийство.

Полезна като символ на водата, на прехода между различни състояния (като раждане, живот, растеж и смърт). Руната е перфектната среда за подсилване на клетва.

Lagaz е руна на интуицията и въображението. Също е женска руна, но за разлика от Berkano, тя символизира силен и самоуверен женски тип. Използва се за контакт със вашите интуитивни способности. Увеличава жизнеността и жизнената енергия (особено при жени). Помага за натрупване на енергии които се използват според волята.

Води през трудни изпитания. Увеличава жизнените сили. Натрупва аморфна (безформена) магическа сила за да образува структура според волята. Увеличава "магнетизма". Изграждане на "второ виждане". За проявяване на психически сили.

Mannaz – "маун-науз"

Фонетичен еквивалент: "m"
Номер: 20
Елемент: Въздух
Цвят: Син, Тъмночервен
Време: 20-ти час
Ден: Понеделник
Месец: Юли

Гадателски значения:

Права: Азът, индивида от човешката раса. Вашето отношение към другите и тяхното към вас. Приятели и врагове, социален ред. Интелект, предвидливост, създаване, умение, способности. Божествена структура, съзнание, предупреждение. Очаквайте да получите някаква помощ или подкрепа в скоро време.

Mannaz обърнат или в странична позиция: Депресия, тленност, заслепение, самозаблуждение. Сръчност, лукавство, манипулация, хитрост, пресметливост. Очаквайте да помагате на други хора.

Mannaz помага в самопознанието. За това руната може да бъде използвана при медитация, за усилване на сънуването и да повиши правдивостта на сънищата. Тя може да бъде ползвана в съюз с други руни за да конкретизира магически въпроси относно или на определен човек. Руната се използва за да се пречистите,един ритуал който прави задгробния живот по-приятен.

Манназ е символ на човечеството като цяло и често е ползвана когато е необходима помощ от други хора. Тя символизира силите на рационалния ум. Използва се за получаване на съдействие от другите. Увеличава паметта и умствените сили.

Руната представлява реализация на божествената структура в човечеството. Повишава интелекта, паметта, и менталните сили като цяло. Балансира "полюсите на личността". Отключва окото на ума. Привлича доброжелатели и нови социални контакти.

Inguz – "Ийнг-вауз"

Фонетичен еквивалент: "ng"
Номер: 22
Елемент: Вода и Земя
Цвят: Жълт, Зелен
Време: 22-ри час
Ден: Вторник
Месец: Септември

Гадателски значения:

Права: Мъжка плодовитост, развитие, вътрешно израстване. Общочовешки ценности, здравомислие, стремеж към малки радости, семейна любов, грижа, човешка топлота, домът. Етап на почивка, време за спокойствие, без притеснения. Време, в което всички предишни проблеми са отминали и вие сте готови да продъ;жите в нова насока. Вслушайте се в себе си.

Ingwaz в странична позиция (Ingwaz не може да бъде обърнат, но може да лежи в странично положение): Импотентност, движение без промяна. Продукт, тежък труд, работа.

Да събира или въздейства върху хора. Може да бъде използвана при установяване на преданост и лоялност, "ние" на групата. Руната може да бъде използвана като руна на обаянието, която я прави подходяща за усилване на хипноза, транс или медитация. Може да се ползва за придобиване на респект от другите, или придобиване на влиятелни позиции в обществото.

Ingwaz представлява мъжкия елемент на Великата Майка, и като такъв е символ на плодородието. Може да се използва като завършек на руническото писмо за да донесе успешен резултат. Тя е много позитивна руна. Освобождава енергията внезапно. Води нещо до задоволителен край. За да "фиксира" резултата от вашето руническо писмо (рунна магия), така че ползите фиксирани там да не изчезнат.

Съхранение и трансформация на сила с ритуална цел. Плодородни ритуали. Пасивна медитация и центриране на мисловната енергия. Сексуална магия. Да приключи кръга от събития или специфична ситуация.

Dagaz – "Дау-гауз"

Фонетичен еквивалент: "d"
Номер: 23
Елемент: Огън, Въздух
Цвят: Червен, Светлосин
Време: 23-ти час
Ден: Вторник
Месец: Октомври

Гадателски значения:

Права: Пробив, пробуждане, съзнание. Яснотата на деня в противовес на несигурността на нощта. Време да запланувате или започнете ново начинание. Силата на промяната ръководена от личното ви желание, трансформация. Надежда/щастие, идеали. Сигурност и убеденост. Растеж и осъществяване на плановете. Точката на баланс, където противоположностите се срещат.

Dagaz в странична позиция (Dagaz c не може да бъде обърнат, но може да лежи в странично положение): Завършек, край, лимит, затваряне на кръга. Слепота, безднадежност.

Dagaz e заклинание за добър успех, и също може да бъде използвана за да придвижи дадена житейска ситуация напред. Руната е полезна за духовен напредък и разбиране. Представлява израз на универсалната любов. Символ на деня, дневната светлина и на силата на живот: сили които превишават човешкия контрол, структурира нещата по техните собствени правила, все повече човешко-ориентирани.

Dagaz е руната на Новият Ден. Тя символизира чувството вложено във фразата: "Днес е първият ден от остатъка от твоя живот". Особено добра е за ново начало във всяко усилие (начинание). Руната повишава финансите. За промяна на отношението, своето или на другите. Нови начала. Достигане на мистични моменти през проникновение на парадокса. Получаване на мистични вдъхновения. За създаване на нови начала или възможности.

Othala – "Оут-ау-лау"

Фонетичен еквивалент: "o"
Номер: 24
Елемент: Земя
Цвят: Жълт, Бяло-златен
Време: 24-ти час
Ден: Неделя
Месец: Ноември

Гадателски значения:

Права: Наследено имущество или притежания, къща, дом. Нещо което е наистина важно за вас. Ред в общността, колективен просперитет. Родна земя, духовно наследство, опит и основни ценности. Помощ в духовното и физическо израстване. Източник на сигурност, доход и изобилие.

Othala обърнат или в странична позиция: Липса на ред, тоталитаризъм, робство, беднст, бездомност. Лоша карма, предразсъдъци, несъгласие, провинциалност. Нещо, с което сте свързани.

Руната се ползва за повикване на родови сили, включително викане на техните духове. Това е руната на търговците, но също и на богатите арендатори като и двете класи със своите наследства, имоти и стоки имат ключова роля. Така тя помага в партньорството, но и в бизнеса, политиката и брака. Тя може да бъде използвана за защита на семейното щастие или за изграждане на силни династии. Също може да развие сили или таланти в човек. Тези способности считани за латентни, и разкрити с родов (генетичен) потенциал.

Othala означава притежания или наследствени земи и характеристики. Тази руна насърчава "здравото стъпване" на земята в живота. Когато се използва с Fehu е добра за парични увеличения. Използвайте я когато здравето на възрастен е влошено. Защита на притежанията.

Поддържане на другарство. Концентрация върху общи интереси в дома и семейството. Промени от его-центриране към групова лоялност. Колекция на божествената сила и знание от миналите поколения. Придобиване на богатство и просперитет. За въпроси за собственост.

Източник
« Последна редакция: Май 31, 2012, 12:19:56 от Etere_ » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9834


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #6 -: Май 28, 2011, 11:25:27 »

Руните - кратък справочникРуните са дар от Бог Один. В тях е съсредоточена огромна сила и божествена мъдрост. Казва се, че в тях е кодирано послание за смисъла на живота. Има много начини да изви каме силата им. Зад всяка руна стои могъщ дух. Руните се описват върху дърво или метал и след всяко изрязване (което трябвало да се направи с две движения на острието), а след това да се прошепне името на руната. Следва да бъдат заредени. Това става чрез оцветяването им със енергезираща субстанция (някога това е била кръвта на този, който ги е използвал), прошепване на името им или друг вид енергийно манипулиране - от типа на енергийно кълбо, визулизация, използване на активиращи етерични масла и т.н... Следва тяхното изгаряне или изпращане към целта (ако не е перманентен талисман). Трябва да се извърши дарение на Боговете за подкрепата - обикновено от медовина или светла бира. Все пак това е стандартна процедура. Могат да се изпозлват и за създаване на сервитори или телесматични образи, които да работят с елемента Дух - както и келтските Огам. Може да се медитира върху тях или да се използват визуализации.

Алгиз - Лос

Руна на защитата и спокойствието. Използва се за създаване на зона, свободна от и болезнени уроци на живота. нападения и врагове. Медитацията върху нея ще помогне за лечението на рани.

Ансуз - Ас (или бог)

Означава прилив на неограничена сила, независимо дали трябва да бъде със Светла или Тъмна насоченост. Еднакво добре работи и за добро и зло. Дава сили да добиеш прозрение за разрешаване на заплетена ситуация. Обърната означава слабост, безсилие, рарушаване с магическа сила.  
 
Беркана - Бреза

Руна на любовта. Носи плодовитост, сексуална енергия, любов, помирява врагове и носи спокойствие.

Дагаз - Ден

Руна на процъфтяването и трансформацията. Както името й подсказва, нейното значение е да сложи край на един период и начало на друг. Край на периода на Хаоса и Мрака и начало на Светлината.

Еваз - Кон

Означава преминаване от едно състояние в друго, промяна. Обърната би означавало статичност, инерция.
 
Ейваз - Бор

Защита но същевременно и атака. Може да бъде и полезна при търсене на изход
от си туация. Обърната може да се използва за объркване на ситуацията както
и за разрушаване на защита...

Феху - Имот

Руна, която означава материално благополучие. Способства за добиването на богатство. Но също така значи и благодарност. Когато нещата вървят добре е полезно да се медитира върху нея.
 
Гебо - Дар

Дар,в кармичен смисъл. Нека всеки получи това, което му се полага според делата му.

Вунио - Радост

Руна на Радостта и Светлината. Помага за изчистване от негативни енергии.
 
Солулу - Слънце

Слънце - източник на жизнената сила. Означава и синтез на нещата - добро и зло,
мъжко и женско, хаос и ред, висше и нисше, вътрешно и външно Аз.
 
Уруз - Зоубър

Подобна на Солулу, спомага за обединяване на противоположности и подсилване на техния съюз. Може дапомогне в любов,приятелство и всякакви съюзи, които също да подсили и укрепи. Помага за създаване на нещо ново, без да се руши старото.

Халгаз - Град

Главно деструктивна руна, но не е задължително зла. Спомага за излизане от затворен кръг, разрушаване на пречки и проблеми. Може обаче да помогне за разрушаването на съюзи, семейства, дела...

Тейваз - Тор

Сигил на Бог Тор. Тази руна се използва главно в битки от всякакъв вид. Тази руна помага за унищожаване на дадена мишена. Помага и в обикновени и в магически дуели.
 
Перт - Тайна

Помага за проникване в скритите неща, в неясното и тайнственото. Има и значение на магическа сила. Обърната се използва в магически дуели.
 
Отал - Наследство

Подобна донякъде на Гебо, но с по-друг смисъл. Тя помага за изчистването на старото с цел осъществяване на новото. Може да значи и справедливо наказание. Използва се и за спиране на лоши ситуации, за откъсване от хора и събития. Помага за разрушаване на негативни влияния.
 
Наутиз - Нужда

В периоди на забавено развитие, спиране на ситуации, чийто край ще бъде лош или поня кога за изход от ситуация. Обърната може да значи "вътрешен враг" и да накара човек да вземе погрешни решения...

Лагуз - Вода

Засилва интуитивните прозрения и ясновидството. Обърната се използва за затваря нето на шеста и седма чакра.

Кано - Факла

Показва пътя в тъмни систуации, но също така спомага за осъществяването на идеи.

Йер - Година

Означава положителен край на нещо. Препоръчва се да се описва в края на всяко руни ческо послание с магическо значение.

Иса - Лед

Служи за "замразяване" на някакво действие или процес.
 
Турисаз - Великан

Макар че в митологията не са известни с добро, тази руна е доста полезна. Спомага за зареждане със сила и за подсилване, особено ако е в комбинация с други руни, тя ще подсили многократно значението им.
 
Ингви - Фрея

Сигил на Богиня Фрея - Богиня на Любовта, Плодовитостта и енергиите на Венера. Също спомага за постигането на състрадание и разбиране.
 
Райдо - Път

Или просто пътят на живота. Спомага да изминеш собствения си път. Може да помогне при търсене на решения. Може да улесни прехода.

Източник: http://www.magicgatebg.com/vikings/runes.htm
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 10:48:37 от Etere_ » Активен

Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #7 -: Май 31, 2011, 12:33:17 »

РУНИЧЕСКИЕ ФОРМУЛЫ

ЗАЩИТА ДОМА ЖИЛИЩА.
Если добавить Tiwaz по краям, то это защита от негативной энергетики, которая подтачивает энергетику жилища:
или

РУНЫ МЫСЛИ.
Познание себя. Гармоничное сочетание усиления умственных процессов и направления их в нужно русло. Гармоничный мыслительный процесс. Гармоничная проекция бога в человеческую личность.


ЗАЩИТА ОТ МАГИЧЕСКОГО ВОЗДЕЙСТВИЯ.
Защита от магического воздействия, от астрального нападения.


АСТРАЛЬНЫЕ ПУТЕШЕСТВИЯ, ОСОЗНАННЫЕ СНОВИДЕНИЯ.
Eihwaz-Ehwaz. Для шаманских путешествий, осознаннных сновидений. Для творческой, осознанной работы в этом состоянии оптимально использовать вариант – Mannaz-Eihwaz-Ehwaz. Но нужно еще и вернуться. Поэтому: Mannaz-Eihwaz-Ehwaz-Jera.


Източник: runa-odin.narod.ru
Благодарение на: BG-Mamma/nvesela_ (44)
« Последна редакция: Май 31, 2012, 12:41:36 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #8 -: Октомври 07, 2011, 05:31:06 »

ПРИНЦИПИ НА РУНИЧЕСКАТА МАГИЯ

История на руните. В началото руните били буквени знаци, т.е. азбука, принадлежаща на древните скандинавци. Именно затова някои от способите на писане на рунескриптите е обикновеното написване на своето желание, като вместо букви се използват руни. Но такива амулети са много слаби, защото в тях не е задействана енергията на самите руни като символи. А викингите са вгражгдали в своята азбука не толкова звученето на буквите, калкото тяхното значение, и именно затова руните носят в себе си тази магическа енергия, която ние ще учим как да използваме.
Руническата азбука има затворена кръгова структура, което ще рече, че може да се чете, от която буква поискате. С врeмето станало така, че руническата азбука се приело да започва от руната Феху, от тук и названието на самата азбука - Футарк (по първите букви: Феху, Уруз, Турисаз, Ансуз, Райдо, Кеназ).
Но не само разбирането на азбуката отличава световиждането на викингите. Скандинавците по начало имат особена представа за природните стихии. Вместо европейската земя, четвъртата стихия била лед (Isa). При това, важността на тази стихия е толкова голяма, че на нея е посветена дори отделна руна. Руната Исса е много силна защитна стихийна руна, която при обръщение към нея, с помощта на визуално заклинание, е способна да създаде мощен магически щит, чието разбиване е възможно само, като се прибегне до друга, не по-малко силна разрушителна руна. Връщайки се към стихията на леда, трябва да се отбележи още един момент. Като руна, заменяща стихията земя, Исса представлява световната ос, основата на мирозданието и всичко съществуващо. Според митовете на скандинавците, първоначално целият свят се появил при съединението на две противоположни в света стихии: Огън и Лед. Също, ако огънят в тази пара е олицетворявал движението, развитието, тенденцията, то ледът бил основата, съвсем непокътната, върху която бил и построен света, благодарение активността на огъня.
За основа на руническата магия се смята не толкова самите символи на руните, колкото умението да се създаде от тях визуални заклинания. Веднага искам да поясня, какво е това "визуално заклинание". Всички знаем,, че съществуват три вида заклинания: словесни, жестови и визуални. Словесните заклинания са тези, за чието активиране са използват думи или изрази. Жестовите заклинания използват определени жестове. А за активиране механизма на визуалното заклинание, ние извикваме образа на определен символ в своето съзнание и там там вече провеждаме с него нужните действия (превръщане, разтегляне и т.н.). В руническата магия се използват именно визуалните заклинания, понякога подкрепени от словесни (призоваване на определени богове, на които съответстват заклинанията или амулетите).
И още едно важно правило. При изучаване на руническата магия, ще разберете, че за мага няма нищо невъзможно. Но заедно с това следва да помните, че всеки получава точно толкова, колкото е в състояние да приеме. Ще приведа пример от една книга:
"Класически пример: алкохоликът винаги има средства за една бутилка, обикновения човек - средства да изхрани семейството си, а човекът, който иска да достигне нещо и имащ идеи - средства за изпълнение на тези идеи. Т.е. човекът, имащ много дела и отговорности, ще получи и средства за това, хубаво да отдъхне от товара на делата и отговорностите. От тук може и да се направи извода, че от небето нищо не пада даром и ако искаш да получиш нещо, съумей да го заработиш. Това е също и един от принципите на скандинaвското мислене."
Смятам, че този цитат не се нуждае от коментари, вие сами ще си направите изводите.

Построение на рунескрипти. В тази лекция ще разберем основите за построяване на рунескрипти, а заедно с това ще започнем изучаването на самите руни.
Най-важното правило при построяване на всеки рунескрипт: "Руните не трябва да си противоречат една на друга" – затова при съставяне на рунескрипт трябва да се отделя особено внимание на всички значения на руните и при най-малкото съмнение и противоречие, веднага да поправите рунескрипта, иначе последствията могат да бъдат непредсказуеми (от баналното бездействие на амулета, до съвършено противоположното въздействие). Всички рунескрипти могат да бъдат разделени на няколко групи: лични, групови и рунескрипти привързани към местности. Личните рунескрипти се съставят за конкретен човек (защита, предпазване, оботяване, получаване на други лични качества). Груповият рунескрипт се влага в амулети, чието въздействие е направено за двама и повече човека (предпазване, сътрудничество, защита, успех в работите и пр.) Рунескриптът, който се нанася на амулет, за привързване към местност, се изготвя за защита на помещение, обезпечаване на успехи в дейността на фирми, увеличение на доходите в дома или повишение на добива и пр.
Практическите си занятия започваме със съставянето на лични амулети. Много често личния амулет се съставя чрез използването като основна руна Маназ. Защо? Това ще разберете, след като подробно разгледаме тази руна.
Руната символизира зависимостта между хората, тяхното социално положение един спрямо друг. Това може да са както лични отношения (любов, дружба), така и служебни (началник, подчинен), а може и социални (стопанин, офис). Т.е. руната асоциира всички връзки между личностите и порядъкът на социалната стълба, субординацията в дадено общество. Манназ е ключова руна за съставяне на лични амулети и амулети за изменение на отношения между хора, защото в действителност тя и означава самото това отношение или конкретния човек. Ако става дума за сътрудничество или любовно действие на амулета, то около Манназ се построяват руни, символизиращи някакви обстоятелства и ситуации. При това руната Манназ трябва е в центъра на руническата комбинация, а второстепенните руни я обкръжават отстрани, разположени така, че колкото по-далече към края на рунескрипта са, са толкова по-маловажни.

Руната Манназ е много удобна по своята форма за привързване и нанизване към нея на други руни, защото в нея има елементи на много руни, това означава, че при тяхното съединение, много от линиите ще се наложат една върху друга, което пък съществено опростява самия рунескрипт. Също така, следва да се помни, че дори при налагане на отделни руни, те трябва отчетливо да се виждат в рунескрипта, иначе тяхната функция ще бъде смазана и нестабилна.

Трябва да се спрем и на момента как са разположени самите руни. Манназ е обратима, т.е. може да присъства в рунескрипта както в права позиция, така и обърната нагоре. При което нейното значение се изменя в нейната противоположност. Т.е. тя ще означава деструктуризация на общественото пространство. На практика истината е, че много рядко се прибягва до подобна сложна конструкция; предпочитанията са целта да се достигне с по-прости средства, например, чрез използване руната на разрушението Хагалаз.
Също следва да се обърне внимание, че при използване в личен рунескрипт, руната символизира собственото лично развитие на човека, придаването нему на някакви лични качества извън зависимости и социални положения.

И така, както казахме, за основа на личен амулет най-добре да вземем руната Манназ. При това ясно трябва да си представим и да съзнаваме дали тази руна символизира конкретен човек или група хора. Въобще, във всеки процес на изготвяне на рунескрипта е нужно мислено да си представим неговото въздействие и въздействието на всяка руна вътре в него. Този процес наричаме визуализация и помага на мага по-точно да вложи в рунескрипта неговата задача. Желателно е рунескриптът да е симетричен или поне е хармоничен в своя общ вид.
Конструкцията да изглежда устойчиво и красиво, а не несигурно и уродливо-разперено. Ако никак не може руните да придобият такъв образ, то по-добре е просто да бъдет написани в редица, от което не се намалява въздействието им, а проблемът ще е по-малък.
Рунескриптите могат да бъдат с всякаква сложност и да съдържат всякакво количество руни, стига да са нечетен брой. Помнете, че колкото са по-малко руните в рунескрипта и колкото по-ясна е поставената задача при съставянето на руническата формула, толкова по-конкретно изпълнение можем да очакваме от амулета.
Благодарение на: MagicGateBG_ (44)

« Последна редакция: Юли 02, 2012, 11:07:25 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #9 -: Октомври 14, 2011, 12:56:40 »

СПОДЕЛЕН ОПИТ В МАГИЧЕСКОТО ИЗПОЛЗВАНЕ НА РУНИТЕ

Източник: magicgatebg.com

1. ФЕХУ
Руна на собствеността. Първото и най-разпространено схващане – материална собственост. Но наред с това, работата с руната разкрива нейни по-дълбоки свойства, вкл. връзката й с притежаване на душевни (не духовни) качества. Не бива да се смята, че съотнасянето й с материалното принизява значението й – това не е основното й съдържание. Като цяло, руната можем да характеризираме не толкова като руна на собствеността, а и руна на благополучието, неизкривено самозадоволяване.
Магическата употреба на руната е широка, свързана най-вече с материални ценности. Начертаването й върху пръстен или гривна, може да помогне да се избавим от нуждата, подтиквайки ни към определени ситуации и показвайки ни откриващи се възможности. Предпазва от грешки при придобиване на недвижимости и помага да ги запазим и увеличим. Този талисман може да защити от неприятности при транспорт на ценни стоки. Трябва да се отчита, че макар руната да помага съхраняването на благополучието, в т.ч. и финансовото, тя не е директно свързана с парите и не би оказала помощ при спекулации и лихварство. Освен това, съществува мнение, че руната феи може да оказва определена помощ в отношенията между мъж и жена. Това явно е така, но преди да използвате тази руна за разрешаване на такъв проблем, първо си припомнете областта й на действие – света на явленията и най-грубите прояви на финия свят, т.е. физическото, ефирното и астралното тела на човека. Така че има върху какво да се помисли.
Енергията на Феху дава начален импулс, вливайки сила в мага, необходима, за да пристъпи към магическа операция. Руната притежава силата на огъня в неговия творчески и съзидателен аспект (в противовес на разрушителната му мощ). С нейна помощ може да черпим енергия, необходима за някоя операция или магическо "послание". Като цяло, тя може да се смята за движеща сила на магическата работа.

2. УРУЗ
Руна на силата. Област на действие – физическия и фините светове, каузалния (събитийния) план. Руната е свързана със стихиите на огъня и леда. Енергията й е сурова, груба сила. Но руната не бива да се възприема като до-еволюционна, тя е всеобхватна и всеобединяваща Сила. Силата като такава; в най-чист вид - като енергия.
В руната са неразривно сляти, като при Ин и Ян, мъжки и женски компоненти; тя дава на мъжете мъжественост, а на жените – женственост, както и увереност – и на едните, и на другите. От друга страна, всякакви видове връзки могат да възникнат само там, където присъства енергия – компонент на Силата; безсилния човек не е способен нито да обича, нито да бъде приятел. С това е свързано второто магическо използване на Уруз – тя може да помогне за пораждане и укрепване на любов и приятелство, укрепване на брака и партньорски отношения.
Уруз може да се използва във всяка целителска работа.

3. ТУРИСАЗ
Могъща, но много тежка руна. Енергетика на Сатурн; цвят – черен, понякога лилав или дълбоко-виолетов. Дава сили и способност за размишление, съсредоточаване и вземане на важни решения. Изрязана върху голяма обсидианова топка, пластина и пр, представлява идеален талисман за медитация. Основната енергия на тази руна е висшата воля, увличаща човека по предначертания път.
Руната съдържа потенциала на истинското желание – впрочем, още нереализирано.
Турисаз е първата и най-важната от руните, които се използват в проклятия. Както Феху задвижва маг.работа, така Турисаз задвижва проклятието, привеждайки в действие разрушителната му сила.
Ако сте решили да се обърнете към силата на Турисаз в битка, се прикрийте зад Иса, като зад щит.

4. АНСУЗ
Една от най-свещените руни. Енергетика на Меркурий. Област на действие - неограничена. Руната е свързана с Один, също и с неговата обратна половина – Локи - коварен, тъмен и светъл едновременно. Магическата употреба на Ансуз е сложна, изисква опит и голямо количество лична сила. В магическата практика тази руна може да се използва за правилно дишане. Въздухът е енергия (източната традиция я нарича "прана", в северната - "онд"). Ансуз се асоциира с мита за Один, дарил Аск и Ембла с дихание – онд.

5. РАЙДО
Руна на пътя. Сфера на действие – широка, основно в събитийния план. Енергетика на Меркурий. Работата с нея е необикновено ефективна при хората, усетили стоящата зад нея красота, живеещи на принципа "пътят, това е живот". За такива хора Райдо може да бъде прекрасен талисман.
Освен това, е руна на обединяването и хармонизирането, руна на окончателния синтез, но не е самото финализиране.
Използването на тази руна за целите на практическата магия може да се определи съвсем точно – това е руна на пътя. Ако ви предстои пътуване, талисман с изобразена руна Райдо ще облекчи и съкрати вашия път, ще го направи приятен и ще ви огради, като изтласка от него неприятностите. Ако започвате пътуването с някакъв план, руната ще поддържа вашите сили и за реализирането му.
Райдо придава на човек способността да властва и да поема инициативата, да управлява обстоятелствата, да привежа нещата в ред, да подчинява събитията на своята воля. Тя помага да поемете контрол над текущата ситуация.

6. КЕНАЗ
Руна на въплъщението. Много мощна; способна не само да тласне действието на човека (на всяко ниво) в необходимата посока, а и да му придаде нужната сила. Ралф Блюм я характеризира като "руна на обновената яснота".
Магическата й употреба е изключително широка, като анализа й може да бъде сведен до едно – руната способства за съсредоточаване на волята и въплъщаване на намисленото.
Жените използват амулети с начертана върху тях руна Кеназ при зачеване и бременност, за да придадат на детето желаните качества. Художници, писатели, поети и други хора на изкуството могат да я употребяват за най-точно проявление на идеите си. Амулет с тази руна може да служи както на търсещите магията последователи, така и на самите магове.
Трябва да отбележим, че руната има и втори аспект – тя е руна на разкриването. Явно тези два аспекта са взаимносвързани – невъзможно е да се въплъти замисъла в теб, без да разкриеш себе си пред светлината. Това е много важен момент, който трябва да се има предвид при работа с руната.
Руната може да се използва за получаване на окултни знания от други светове; за астрални (във висшите светове) и шамански пътувания (в "долните" светове). При такова пътуване, Кеназ може да се използва като факел (според Фр.Асвин). Но може да бъде и "мини-портал" (бих я оприличила на "визитка", която даваме на посрещналия ни на вратата иконом, да предаде на домакина, за да добие последния представа кой идва на посещение. За руните-проводници/портали към световете, евентуално ще пусна отделна тема.).

7. ГЕБО
Руна на единството. Заедно с други руни (Ансуз например), Гебо влиза в числото на най-сложно обработваните знаци на футарка. За да я разберете, трябва съвсем ясно да усещате световния Закон за единство и борба на противоположностите. Искрен и плодоносен съюз е невъзможен там, където членовете му нямат пълна свобода. Връзките на истинското братство винаги са били по-здрави от силите, поддържащи тиранията.
В магическите операции служи за примиряване на две противостоящи или взаимодопълващи сили (напр. мъжко и женско начало). Тази руна можете да използвате за свързване, също – за благославяне и проклятия.
Друг начин на използване – помощ при установяване на партньорски отношения, било то брак или делови такива. Руната ще помогне както за правилен избор на партньор, така и за поддържането на съществуващи отношения.

8. ВУНЬО
Светла, радостна руна. Носи енергетиката на Юпитер и Венера, сфера на действие – от много широка до строго определена.
Магическо предназначение – да предизвиква радост, прилив на енергия, усещане за приповдигнато настроение, което е много важно. При някого може да предизвика благотворно изчистване на астралното тяло, снемане на енергийни блокажи и повишаване на самочувствието.
Вуньо олицетворява волята за победа. Енергията на тази руна е силата на волеизявлението. Вуньо е една от най-"вълшебните" руни, тъй като всяка магия изисква изявяване на волята. Съчетава се добре с Райдо (Райдо осигурява контрола над волята).

9. ХАГАЛАЗ
Руна на разрушението. Широкспектърно действие, основно – в събитийния план. Енергетика на Уран и Марс; цвят – чисто-ален, лилав, понякога черен. Свързана с природните деструктивни сили, с разрушението, с енергиите на стихиите. При масови бедствия, като наводнения, земетресения, изригване на вулкани, възникват резки и значителни изблици на енергия, аналогични с енергията на тази руна.
Основната употреба – да помогне за излизане от "омъгьосан кръг". Най-простия пример – познатото до болка чувство на себесъжаление. Често човек прекарва часове и дни, преживявайки отново и отново своите неприятности, от което същите се разрастват и закриват светлината. Състоянието е енергийно-устойчиво и силно патологично. Да осъзнаеш, че си попаднал в такъв "омагьосан кръг" и се намираш в плен на безкрайни вътрешни отразявания на собствената негативна енергия, това е 3/4 от освобождението. По-нататък, ако не сте в състояние сами да излезете, начертайте руната Хагалаз и тя ще произведе необходимия взрив и ще разкъса кръга. Ако забележите, че друг човек се намира в такова положение, начертайте руната за него – тя ще му помогне да осъзнае ситуацията и да излезе от нея.
Успешно може да се използва във вредоносна магия от женски тип.
Поражда объркване и разпад. Мощно оръжие за астрално нападение. За нахлуване в чужди сънища.
В състава на заклинание, предназначено за място, може да обърне миналото на човека срещу самия него/може да активира неговия вирд.

10. НАУТИЗ
Енергетика на Сатурн. Сложна руна. Поддържа човека в тежки за него времена – това е основното й значение, но заедно с това налага сдържаност на емоциите и постъпките и помага за проявлението на тази сдържаност. Може да бъде нанесена не само върху създаден специално за нея амулет, но и върху всеки подходящ предмет (напр.върху автоматична писалка) или, както се казва в Речта на Сигрдрив – върху китката или нокътя.
Използва се най-вече за защита - помага да се ограничи/завърже човека, предприел психическа/магическа атака. Наутиз, както и Турисаз, е "окови на воина"; съчетанието им може да пресече всяка агресия. Наутиз действа непосредствено и 100% ефективно.

11. ИСА
Руна на леда в пряк и преносен смисъл. Широкоспектърно действие, обхваща всички тела на човека – от физическото до менталното, разпространява се и върху събитийния план.
Основно магическо приложение – "замразяване" на каквото и когото и да било. С помощта й може да преустановите (но не да ликвидирате!) негативен болестен процес (физически или душевен), гневно избухване (не само своето), някакво явление в обществения живот и т.н. В определени ситуации, ви дава възможност, да получите необходимата ви почивка.
Много прилича на Наутиз: също служи за защита, но специфичното при Иса не е "завързването", а забавяне. Основната функция - блокиране /дори - преграда на пътя/ на всеки противник или съперник.

12. ЙЕРА
Руна на завършването. Имената на руните са свързани и етимологически, и по смисъл: смяната на годишните времена, в т.ч. периода на жътвата, прави възможно самото съществуване на термина "година" = йера - пълен цикъл на развитие, завършващ с "жътва".
Руната помага за успешно завършване на всяка работа; може да я начертаете пред началото на това дело, да я изрежете на амулет или предмет, участващ в работата непосредствено.
Може и да ви помогне, ако по средата на някоя работа се появят неочаквани препятствия, пречещи на благоприятния изход. Само да припомня - използването на Йера изисква влагане на лична сила и определена загуба на енергия.
В състава на благославящи и съзидателни заклинания, Йера плавно видоизменя проявата на вирда - за разлика от Дагаз (тя предизвиква резки промени и действието й не е особено продължително); Йера може да положи началото на устойчив процес за изменение - както на външни обстоятелства, така и в съзнанието на самия човек.
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 11:04:16 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #10 -: Октомври 14, 2011, 01:04:57 »

(Продължение)
13. ЕЙВАЗ
Една от най-сложните руни. Магическата й употреба е свързана със способността й да оказва помощ при преодоляване на препятствия, както чисто физически (например в спорта), така и душевни или свързани с някаква дейност. Освен това, можете да я изобразите, когато искате да окажете на някого поддръжка и защита. Уместна е в ситуации, изискващи решителни, активни, целеустремени действия – такива, като лов или просто търсене на работа или жилище.
В тъмните си проявления Ейваз може да се използва и за "убийство" (шамански лов за души). Както и Вуньо и Турисаз, тя е свързана с волята - т.е. че помага да подчиним другите на своята воля.

14. ПЕРТО
Руна на посвещението. Енергетика на Плутон и Марс; символът за вътрешното съдържание на руната е феникс - възраждане чрез смърт в собствен огън. Заключената в руната енергия леко се овладява от хора, в чиито натален хороскоп Слънцето е в Скорпион. Руната подтиква и облекчава процеса на качествено изменение на съзнанието (вътрешно посвещение) – на всички нива. В определени ситуации може да действа като Хагалаз, прекъсвайки мислите, придизвикали верижност от житейски отрицателни събития.
Магическото използване на Перто може да доведе до акта на магическа смърт – разкъсване на каузалната и астралната връзки между миналото и бъдещето на човека. В някои ситуации това може да е полезно, в други – да доведе до обостряне предизвиканата от нея ситуация. Затова руната трябва да се използва със съответстваща й предпазливост.
Перто символизира колективното безсъзнателно (подсъзнание); включва в себе си колективната памет на северните народи; ефективна е при упражнения, предназначени за спомняне на собственото минало, заключено в подсъзнанието ни.
Помага да се установи връзка с норните - особено полезно при гадаене, изискващо "предсказване".

15. АЛГИЗ
Руна на защитата. Някои автори я определят "защитеност", което е малко по-различен смисъл. Защитата на Алгиз има пасивен характер, т.е. руната изисква от защитаващия се определено количество лична сила. Алгиз създава условия (каузални и астрални), които пречат на атаката на външни вредоносни сили (чужди магически действия или падащи от покрива керемиди). Затова определението "руна на защитеността" може би е по-точно. Освен това, Алгиз действа подобно "очните" камъни (котешко, тигрово око) - усилва способността у човек, да предчувства опасността или нечие нападение, а понякога и го предупреждава за това по някакъв начин.
Ако се проецира на четирите страни на света, Алгиз образува магическа ограда, с действие, подобно на пентаграмата в МПРП, но с по-голям акцент върху защитата. Използва се като щит в магически операции, когато е нужно да се защити пространство от евентуален ответен удар.

16. СОУЛУ
Руна на цялостността. Енергетика на Слънцето. Някои автори я определят като руна на резултата и това има смисъл – в действителност цялостността, синтеза на противоположностите - това е резултата от всяко движение. Върху това се базира използването на руната в магически операции – способност да се устремиш към достигане на цялостност у човека или създавайки ситуация/условия за това; помага на съсредоточаването и придържането на операцията в нужното русло.
Соулу ще ви помогне да изясните неясна ситуация; тя ще ви подтикне към правилно решение. Соулу, също така усилва всяко лечебно заклинание.
Специфична функция - усилва другите руни, насищайки ги със слънчева енергия.

17. ТЕЙВАЗ
Руна на Воина. Марсова енергия в нейното най-чисто проявление, нерядко – с оттенък на Слънце, Юпитер или Плутон. Сферата на действие е необикновено широка, на практика обхваща всички светове – от физическия до огнения.
Посветена е на Тюр (Тиу) – бога на войната. Преданията разказват за едно от деянията на този ас, характеризиращо съвсем точно и него самия, и неговата руна. Боговете успели веднъж да заловят вълка Фенрир(причиняващ Края на света). За да удържат вълка, трябвало да му сложат специално направените за тази цел окови. Вълкът, естествено, не бил съгласен; тогава Тюр вмъкнал ръката си в пастта на вълка - залог, че веригите ще бъдат снети. Когато асите заковали вълка, той отхапал ръката на Тюр; но победата над Хаоса била постигната.
Като почит към това деяние на Тюр, руната Тейваз притежава способността да помага на хората във всяка тяхна битка, но преди всичко – в борбата със силите на хаоса в собственото Аз. В древността воините са рисували тази руна върху щитовете и дръжките на мечовете си, чертаели я преди битка, за да укрепят своята решителност.
Главната магическа функция на тази руна е възстановяване на справедливостта/правдивостта.
Както и Турисаз, Тейваз е свързана с конфликтите, но вече - конфликти от интелектуален характер.

18. БЕРКАНА
Руна на растежа. Енергетика на Венера, с множество оттенъци; цвят - зелен.
Сферата на действие на Беркана е необичайно широка; растежът, който символизира, може да бъде както чисто физически, така и духовен. Това е руна на донасящо плодове движение; цъфтене и съзряване.
На това се основава и магическото й използване - може да е стимулатор за плодородието в цялост, може да е катализатор на растеж в частност.
Способства раждането и възраждането. Може да помогне при решаване на проблеми, свързани с възпитанието на детето; също да облекчи раждане, да излекува безплодие (една от "родилните руни", споменати в "Речите на Сигрдрив"). Не забравяйте и чисто физическите проявления на тази руна.

19. ЕВАЗ
Руна на изменението (движението, прогреса, тръгване от мъртва точка). Сфера на действие – астралния и каузалния (събитийния) план. Носи силен отпечатък на енергията на Меркурий; цветът е зелен.
Магическото приложение идва от самото определение – руната се използва, за да измени, да "разклати" нещо, което е във фаза на застой. Това нещо може да бъде ситуация, "затлачена" работа/дело, хронично заболяване; също може да е човек, изпаднал в душевна летаргия или зациклил в някакъв нерешим проблем. В такъв смисъл може да се каже, че руната Еваз работи точно противоположно на Иса. Друг аспект на действието й – да облекчи пътуването на странника (както се твърди – особено пътуването по вода).
Руна на Слейпнир (одиновия осемкрак кон, с който се придвижвал из всички светове): задвижване/бързо придвижване/ускоряване.
В магията Еваз помага за създаване и разкъсване на връзки между хората. Умелото използване на силите й може да помогне в любовни отношения – както с добри, така и при лоши намерения. (Например, ако двама души са обединили усилията си против вас, с помощта на Еваз можете да ги обърнете един срещу друг, формула: Турисаз - обърната Еваз - Турисаз).

20. МАНАЗ
Сложна руна. Ралф Блум я определя като руна на собственото Аз. Носи отпечатък на енергията на Сатурн. Използването на тази руна с магическа цел не може да бъде еднозначно; също - изисква влагане на голямо количество собствена енергия.
Маназ е свързана с разума/интелекта. Към нейната сфера се отнасят и речевото общуване, и изпитите, и съдебните процеси, и изкуството за водене на спорове. Свързана руна, включваща Маназ и Ансуз дава интелектуално превъзходство над съперника в диспут. Освен това, Маназ ще ви помогне да се представите добре пред съд или като посредник в конфликт.

21. ЛАГУЗ
Сложна и забележителна руна. Класическият превод на наименованието ("вода") не определя съвсем точно съдържанието й. Името на руната означава не просто вода, а течаща, движеща се вода, която оформя поток и увлича със себе си. Руната носи енергията на Меркурий. Лагуз е руна на интуицията и с това е свързано една част от магическото й използване - да изостря и усилва интуитивното възприемане на света; да помага в изучаването на окултните науки и в проникването в тайни.
Лагуз помага за сключване на брак; за печелене на ново приятелство или възстановяване на старо, прекъснато поради разногласия и спорове; помага за привличане на любов.
Лагуз дава достъп до подсъзнанието на другите хора (визуализирате я между очите на човек, към когото се обръщате с РАЗУМНА молба, докато излагате искането си, после споделете резултата).

22. ИНГУЗ
Една от най-прекрасните и най-могъщите руни на Футарка. Руна на плодородието в репродуктивен (възпроизводителен) аспект. Сферата на действие е обширна, обхваща и физическия и фините светове, също и събитийния (каузален) план. Венерина енергия, с множество оттенъци и вариации; цвят зелен. Руната е посветена на светлия Фрейр, бог на плодородието (другото му име - Инг или Ингви). Магическото използване на руната Ингуз е свързано със силите на Фрейр; фактически, използването на тази руна е непосредствено обръщение към този бог. Руната може да се използва навсякъде, където се усеща недостиг на плодородие в природата: при женско безплодие или мъжко безсилие, липса на добиви в земеделието или безрезултатност в работата.
Руната има способност да снема излишното напрежение и да възстановява баланса (равновесието) на виталните сили у човека.
Благодарение на формата си, Ингуз превъзходно работи като врата към Астрала; с такава цел можете да я визуализирате като портал/завеса/отвор/вход.
Друга употреба – да съберете разнозначни компоненти в единно цяло. Ако изобразите вътре в Ингуз други руни, тя ще послужи като рамка, удържаща в себе си и свързваща в единство, подхранваща и "носеща" енергията на тези руни до тогава, докато не стане необходимо да ги освободите.
Може да се използва, за да продължи действието на създадени по-рано рунически формули (ако сте ги програмирали да действат в отрязък от време, а се сещате, че ви трябва по-дълго действие; или, ако усетите, че силата на формулата ви намалява - вместо да освобождавате вече доказалата действието си енергия, да създавате/зареждате нова енергийна матрица, и тревожно очакване, дали ще проработи точно като предишната - просто удължавате действието с Ингуз).
Англосаксонския вариант на Ингуз е един от най-добрите варианти, с които можете да започнете построяването на печати или свързани руни (основната функция на Ингуз е именно да свързва).

23. ОТИЛА
Платов нарича тази руна (макар и с уговорката "условно") "руна на разделянето" и хич не обяснява какво точно има предвид. Не съм съгласна с това и ще се обоснова по-долу. Сега, да продължа: Енергетика на Сатурн, понякога с отпечатък на Меркурий или Уран. Магическото й използване не е еднозначно и изисква много от работещия с нея.
Магическият принцип на Отила е утвърждаване, вкореняване и "заземяване", т.е. привързване на операцията към физическия план. Което я прави подходяща за магия за места. Ако имате свещено място, нарисувайте около му "ограда" от руни Отила (оставете си врата).
В ритуали, руната служи за призоваване на покровителя й Один.
Всъщност, до сега не съм пускала тема за различията/нюансите при използването на имената Один и Вотан/Водан/Воден (вкратце: Один, това е Вотан в лошо настроение), както и не съм се спирала върху значението/смисъла и използването на всяка от трите същности/ипостаси на върховния ас: Один-Вили-Ве. Стига да успея, ще го направя скоро.
Отила е напълно уместна в колективни магически ритуали, тъй като поражда чувство за съпричастност и единство. Тя е могъщо оръдие, позволяващо да се свържат хората заради обща цел, а също и за получаване на достъп до колективната душа на северноевропейските народи.

24. ДАГАЗ
Много светла руна, с изключително широка област на приложение. Носи енергийния отпечатък на Слънцето и Юпитер; цветът е чисто златен (не жълт!).
Дагаз обединява две глобални, взаимосвързани и допълващи се една друга, концепции.
Първата определя Дагаз като руна на трансформацията. Свързана с тази концепция задачка-закачка (от мен): придаване "невидимост" на обекти (изработете свои ритуали за това и, ако решите-споделете тук ) Ето ви и жокер: С помощта на Дагаз обектът, образно казано, се пренася навън, в пространството между светлината и мрака.
Втората концепция разглежда Дагаз като руна на процъвтяването.
Двете концепции се обединяват при магическо използване на руната – приближаване края на времето на мрака ("нощта") и начало на времето на светлина и благоденствие ("ден"); осъществяване на пробив в някаква работа или задвижването й от мъртвата точка. С едно движение едновременно Дагаз изпепелява остарялото и впръсква импулса/въвежда новото.
Дагаз може да се използва при лечение на продължителни заболявания.
Благодарение на: MagicGateBG_ (44)
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 11:06:24 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #11 -: Октомври 23, 2011, 04:12:14 »

ЗАЩИТА НА ДОМА (ЖИЛИЩЕТО)

Teiwaz - Algiz - Othala - Algiz – Teiwaz
Othala се превежда като "дом", " знатен човек".
Тази руна символизира дом, жилище, затворено пространство. Както Манназ служи за основа на личен амулет, така Отала е основата за амулет за защита на помещения.
Смятало се е, че това е руна на знатните хора, чиито покровител бил Один (покровител на нисшето съсловие - на занаятчиите винаги е бил Тор).
Отала също е свързана с наследство на имущество, помага при решаване на проблеми, възникнали в тази връзка. Ако се вгледате в нея, ще видите, че тя прилича на свързани в рунескрипт две руни - Гебо и Ингуз. Значи, може да се тълкува като "дар от Инга", дар от Фрейр, който винаги е бил бог на плодородието и богатството в семейството, бог на наследяването на родовите признаци и канал за родовите знания за поколенията. По-късно ще довършим с тази руна.
Най-често и преди всичко, тази руна се използва за защита на помещения. Значението й, когато е обърната обратно, се използва в заклинания за щети, които да населят помещенията. Тук тя съответства на Манназ, само че съотнесено към дома.

Algiz e руна на защитата и спокойствието. Използва се за създаване на зона, свободна от и болезнени уроци на живота. нападения и врагове. Медитацията помага за лечението на рани...

Ако добавите Teiwaz по краищата на руническия ред, това е силна защита от отрицателна енергия, която изсмуква енергията на дома.
« Последна редакция: Май 31, 2012, 12:23:26 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #12 -: Октомври 23, 2011, 04:15:19 »

За да се вникне в съдържанието на руните, някои автори препоръчват да се медитира по отделно върху всяка руна поне няколко дни, което си е доста сериозно. Но за някои сигурно си заслужават усилията. Не бива да се използват какви да е рунически редове, срещани в интернет. Аз ползвам само такива, които са проверени и доказани. Експерименти не си правя, поне докато не опозная руните достатъчно, колкото и безобидни да изглеждат на пръв поглед.

Ето още един рунически ред за защита при пътешествия и пътувания.
Благодарение на Eldivine_ (44)

Algiz – Raido – AlgizПодробнее>>
Безопасность путешествия и защита транспортного средства. Очень хорошо применять для автомобилей.
runa-odin.narod.ru
« Последна редакция: Май 31, 2012, 12:29:03 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #13 -: Октомври 24, 2011, 10:24:54 »

РИТУАЛ ЗА УСПЕШНО ВЗЕМАНЕ НА ИЗПИТ

Вземете 1 жълто-оранжева свещ, ароматно масло (кедровото масло е подходящо в този случай, тъй като трябва да се призове мощта на Меркурий), лист хартия и оранжево мастило/боя/химикал.
Извършете ритуала в сряда, при растяща Луна (или в неделя, ако не разполагате с време), в часа на Меркурий. Можете да запалите тамян.
Гравирайте върху свещта руните Ansuz (за словоохотливост) и Sowilo (за успех). Намажете свещта с маслото, започвайки от средната част към краищата, визуализирайки себе си, издържащ успешно изпита, и радостта от успеха.
Напишете на листа своето желание да вземете изпита заедно с избраните руни. Запалете свещта и изгорете листа на пламъка, продължавайки визуализацията.
В този момент е добре да изразите и устно своето желание. Продължавайте да повтаряте желанието си докато не почувствате сигурност в успеха, след това оставете свещта да догори (не избирайте твърде голяма, защото ще трябва да чакате с часове!) и разпръснете пепелта на открито. Ако има вятър е добър знак, защото ритуалът изисква помощ от въздушните сили/стихии.

Руническата магия е най-мощната и най-простата възможна магия. Тя позволява използването на рунната система и свързаните с нея духове като висша магия за придобиване на пари, здраве, любов и др. Рунната магия не се нуждае от заклинания, тъй като се осъществява от духовете.
Благодарение на: MagicGateBG_ (44)
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 10:52:10 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #14 -: Октомври 24, 2011, 12:08:10 »

ЕДНА РУНИЧЕСКА МАГИЯ - СПОДЕЛЕН ОПИТ

"Преди време в работата ми се появи проблем. Имам двама началници, единият от които е голям звяр и за щастие почти нямам досег c него. Бях направил един неголям гаф, но той беше голям, защото не бях направил нещо, възложено специално от лошия началник... Застрашаваше ме голяма караница и глоба ... той специално казал на колегите да ми предадат да остана сутринта след работа, да го изчакам - аз работя нощем.
... Активирах руната Thurisaz
... Визуализирах го в ритуал, в който спирах устрема му към мен.

На сутринта той закъсня - проблем с колата! Пристигна със съвсем други грижи: Рано сутринта е говорил с другия мой шеф, който започнал да ме защитава чак до там, че това, което трябвало да свърша дори не било моя работа (повече не са ми възлагали такава задача... С влизането си в работата, го подхваща главния началник с някакво обвинение и го сдухва леко... Идва при мен и почти с усмивка казва, че нямало кой знае какъв проблем, но може би съм бил заето с друго и затова не съм успял...
Абе нещата се обърнаха на 180 градуса точно за 5 часа. От тогава той дори да ми възложи задача така ме щади, че чак се чувствам неудобно, това беше преди около 6 месеца...
Ето тази руна за какво се ползва и по точно за какво я ползвах аз..."

Thurisaz - Магическа употреба: Помощ в ученето и медитацията, собствена дисциплина, хубав изход от лоша ситуация...

От Etere_: Изтрих частта, в която е описан начина на зареждане на руната.
Не приемам зареждането на руни с кръв!

Благодарение на: MagicGateBG_ (44)
« Последна редакция: Юли 02, 2012, 10:53:28 от Etere_ » Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Loading
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Simple Audio Video Embedder
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!