Април 20, 2014, 08:42:52 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
  WebKBD
  Начало   Forum   Помощ Вход Регистрация  
Tweet
Страници: 1 [2] 3 4 ... 8   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: МАНТРИТЕ  (Прочетена 53046 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9861


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #15 -: Август 19, 2011, 03:32:17 »

Мантра-утвърждение за нормализиране на телесното тегло.

Нина Ничева


Прави се сутрин обед и вечер преди и след хранене.

Може и профилактично вечер за пълноценно усвояване на веществата и бързо разграждане на мазнини и въглехидрати:"Всичко край мен е част от вечния кръговрат на живота. Приемам с благодарност соковете на живота.
Усвоявам ги бързо, пълноценно и лесно. Отделям ненужното и излишното веднага. Поддържам ритъма на живота в тялото. Стомахът и всички органи в него са здрави, активни, жизнени и пълноценни частици от вечния ритъм на кръговрата.
Клетките в моя стомах спазват ритъма на живота. Лекуват пораженията, стимулират процесите и обмяната, разграждането, усвояването и отделянето. Моят стомах работи прецизно, нормално, редовно в идеален природен ритъм. Приема, усвоява и отделя излишното и ненужното.
Задържам толкова, колкото е необходимо за моето здраве и стройно тяло. Сега и завинаги. Така е. Амин."Тибетска мантра за отслабванеСАН  СИА  ЧИИ  НАХ  ПАЙ  ТУН  ДОУ

За да действа мантрата е необходимо да се произнася над вода, която ще пием.В идеалния случай, мантрата трябва да се чете 9 – 12 пъти, над всяка вода, която пием за деня.Мантрата може да се чете и два пъти на ден – сутрин и вечер над водата, която пием.
Може да четете мантрата и над 1,5 литра вода, която изпивате за деня
( идея от руския форум )
Ето и видео на мантрата


http://video.mail.ru/mail/nabiyl/18/22.html?liked=1

Може да запишете мантрата и на своя телефон(идея от форума)
Това не са просто думи, вибрациите на тези думи настройват организма да подобри обмяната на веществата.
Мантрата може и да не се чете над вода.
Сложете дланите заедно пред гърдите и четете мантрата примерно 15 минути
(кратно на три – от 3 до 108 пъти) със затворени очи.

Още препоръки от руския форум:
1.Мантрата се чете на намаляваща луна.


http://www.magicwish.ru/publ/tibetskaja_mantra_dlja_pokhudenija/5-1-0-1958


Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9861


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #16 -: Август 19, 2011, 03:36:21 »

Мантра за развиване на интуицията и вземане на подходящо решение, подсказано от Аз-а
Нина Ничева
"Аз съм огромен океан от любов и светлина. Вслушвам се в себе си. Долавям гласа на истината, която ми помага да направя подходящия избор. Доверявам се на своята душа, която помни. Амин."  
Активен

Мила
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 6677WWW
« Отговор #17 -: Септември 13, 2011, 12:33:30 »

<a href="http://www.youtube.com/v/zh7hDZy_kM4&amp;feature=related" target="_blank">http://www.youtube.com/v/zh7hDZy_kM4&amp;feature=related</a>


[/url]

ом бхур бхувах сваха
тат савитур варенйам
бхарго девася дхимахи
дхийо йо нах прачодаятМедитираме върху славата на Ишвара,
който е създал Вселената
който е достоен за преклонение
който е въплъщение на знанието и светлината
който премахва всеки грях и невежество.
Нека той просветли разума ни.
Малко повече:

Гаятри мантра е обръщение към Ведическата майка на природата- Гаятри.
Гаятри има пет лица, които символизират съвършенният контрол на Майката природа върху петте елемента от които е съставена-
земя, вода, огън, въздух и етер. Изобразявана е седнала върху лотосов цвят- символ на красотата.
По този начин практикуващия изразява почитта и преклонението си към природните сили, знаейки, че всичките му действия са под ръководството на природните закони.
Гаятри мантра развива знанието, мъдростта и интелекта, Традиционно се дава като практика на индийските младежи за обостряне на възприятието и вниманието, за развиване на повече концентрация и памет.


***
Гаятри мантра
от Уикипедия, свободната енциклопедия


'Гаятри мантрата' (наричана още Савитри) е най-почитаната мантра в индуизма. Някои също така смятат, че тя е и най-древната санскритска мантра. Състои се от префикса om bhur bhuvah svah [ॐ भूर्भुवस्वः – ом б'ур б'ува сва'а], формула взета от аюрведа и стих 3.62.10 от Ригведа.

Гаятри мантра се състои от 14 думи, или 24 срички.

ॐ भूर्भुव: स्व: तत्सवितुर्वरेण्यं । भर्गो देवस्य धीमहि, धीयो यो न: प्रचोदयात् ।। भूर्भुव: स्व. तत्सवितुर्वरेण्यं भर्गो देवस्य धीमहि, धीयो यो न: प्रचोदयात् ..

'Aum Bhur Bhuvah Swah Tat Savitur Varenyam, Bhargo Devasya Dhimahi Dhiyo Yo Nah Prachodayat' Цялата мантра казва: "Аз се позовавам на Земята низина, на астралния план, на Небесната равнина, равнината на духовен баланс, равнината на човека духовно знание, равнината на Духовната Austerites, и равнината на крайната истина. О, страхотна Духовната Светлината, която е блясъка на всички божествености, ние размишляваме върху теб. Моля просветли нашите умове. "

Смята се, че мантрата се отправя към богинята Гаятри, която е инкарнация на Богинята Сарасвати, която е съпруга на Бог Брахма, символизираща шакти или силата и знанието, чистотата и уменията. Сарасвати е богиня покровителка на изкуствата, поетите, музикантите, както и композиторите. Под формата на Гаятри Деви, с благословията на Бог Брахма, се вярва че тя е дарила четирите Веди, или свещените книги на Индия, на човечеството. Богинята Гаятри е представена седяща в лотус. Тя има 5 лица, който представляват петте прани – прана, апана, вяна, удана и самана, както и петте елемента - татви – земя, вода, огън, въздух и етер – притхви, джала, теджа, ваю, акаша. Тя има 10 ръце, които носят 5тте айодхас или оръжия – шанкха – раковина, чакра – диск, камала – лотус, варада, абхая, анкуша, уджвала, рудракша мала.

Счита се че ако тя се изпълнява правилно, изчиства грешните постъпки. При правилно практикуване тя дава възможност на човек да навлезе в трансцеденталните полета и да изживее върховното състояние на Бог. Но за да се получи това въздействие на мантрата, е необходимо преди това да се постигнат качества на напълно балансирана личност, да се постигне абсолютна добронамереност, човек да живее изцяло по законите на майката природа.Гаятри мантра развива интелигентност, знание, мъдрост, разширява съзнанието. Гаятри се дава на децата в тяхната 8-ма година, когато те започват своето академично обучение. Повтаряйки тази мантра, възприятието и вниманието са добри, паметта е силна, интелигентността е голяма. За да развием осъзнаване, мъдрост и разбиране е необходимо да се практикува Гаятри мантра по 24 пъти всеки ден.
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 05:01:15 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9861


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #18 -: Януари 30, 2012, 03:21:26 »

Ето една мантра за привличане на финансови средства
http://vbox7.com/play:1b67a8edc2


Активен

Хърмаяни
Хари Потър
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 577


Може да съм солета ,но се бия като цяло пакетче!


WWW
« Отговор #19 -: Февруари 03, 2012, 12:54:38 »

МАНТРАТА НА СЪСТРАДАНИЕТО


Мантрата на състраданието ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ на тибетски произнася „Ом Мани Пеме Хунг". Тя превъплъщава състраданието и благодатта на всички буди и бодхисатви и особено привлича благодатта проявление на Буда в Самбхогакая и неговата мантра се смята за същност на състраданието на Буда към всички същества. Точно както Падмасамбхава е най-важният учител за тибетците, така Авалокитешвара е техният най-важен буда и кармическо божество на Тибет. Има една известна поговорка, според която Буда на състраданието до такава степен е навлязъл в съзнанието на тибетците, че всяко дете, което може да каже „мама", може да произнесе и мантрата ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ.
Казано е, че преди безброй години хиляда принцове се заклели да станат буди. Единият решил да стане буда, когото познаваме като Гаутама Сидхарта. Авалокитешвара обаче се заклел да не достигне просветление, докато всички останали принцове не станат буди. С безкрайното си състрадание той се заклел да освободи всички същества от страданията им в различните сфери на самсара. Пред будите на десетте посоки той се помолил: „Нека помагам на всички същества и ако някога се уморя от това, нека тялото ми се пръсне на хиляда парчета."
Най-напред се спуснал в сферите на ада и след това последователно се изкачил през сферата на гладните духове до сферата на боговете. Оттам погледнал надолу и с ужас видял, че макар и да бил спасил безброй същества от мъките на ада, безброй други продължават да влизат вътре. Това го изпълнило с най-дълбока тъга. За миг изгубил вяра в благородната клетва, която положил, и тялото му се пръснало на хиляда парчета. В отчаянието си призовал на помощ останалите буди, които се стекли от всички посоки на Вселената като виелица от снежинки, както казва един текст. Чрез огромната си сила будите направили Авалокитешвара отново цял и оттогава той има единадесет глави и хиляда ръце и на всяка длан има по едно око, символизиращо съюза между мъдростта и умението, който е белег на истинското състрадание. В този нов вид Авалокитешвара бил още по-величествен и способен да помага на всички същества и продължавал да повтаря клетвата си пред будите: „Нека не стана буда, докато всички същества не достигнат просветление."
Казано е, че в тъгата му заради страданията в самсара от очите му се отронили две сълзи. Чрез благодатта на будите те били превърнати в двете Тара. Едната е Тара в нейната зелена форма, която е активната сила на състраданието, а другата е Тара в нейната бяла форма, която е майчинският аспект на състраданието. Името Тара означава „Тази, която освобождава" -тази, която плава в океана на самсара.
В Махаяна Сутра е писано, че Авалокитешвара дал своята мантра на самия Буда, който на свой ред му дал благородната задача да помага на
всички същества във Вселената да достигнат просветление. В този момент всички богове започнали да ги обсипват с цветя, земята се разтресла и закънтяла от звука ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ ХРИ. Ето един куплет:
Авалокитешвара е като Луната
чиято хладна светлина гаси огъня на самсара.
И в нейните лъчи нощем
цъфтящият лотос разтваря своите листи.
Ученията обясняват, че всяка от шестте срички на мантрата - ОМ МА НИ ПАД МЕ ХУМ - има специфична и силна способност да променя цялото ни същество. Шестте срички пречистват напълно шестте отровни отцателни емоции, които са проявленията на неведението - те ни карат действаме отрицателно с тялото, с речта и ума си и така създават самсара и нашите страдания в нея. Гордостта, завистта, желанието, неведението, алчността и гневът се променят чрез тази мантра и приемат същинската природа - шестте мъдрости на шестте буда-семейства, които се изявяват в просветления ум.
И така, когато произнасяме мантрата ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ, шестте отрицателни емоции, които са причина за съществуването на шестте сфери на самсара, се пречистват. По този начин произнасянето на тази мантра предотвратява прераждането в тези шест сфери и освен това премахва страданието във всяка от тях. В същото време ОМ МАНИ ПАДДМЕ ХУМ пречиства напълно съвкупностите на егото - скандхите -усъвършенства шестте трансцендентни действия на сърцето на осветления ум, парамита - щедростта, хармоничното поведение, издъжливостта, ентусиазма, съсредоточаването и прозрението. Казано е още, че ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ ни дава силна защита срещу всякакви отрицателни влияния и всякакви болести.
Много често ХРИ, „семенната сричка" на Авалокитешвара, се добавя м мантрата - ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ ХРИ. Същността на страданието на всички буди - ХРИ - е катализаторът, който активира страданието на будите, което пък променя отрицателните емоции и ги изчиства в мъдрост-природата.
Калу Ринпоче пише:
Друг начин да тълкуваме на тази мантра е, че сричката ОМ е същността на просветлената форма, МАНИ ПАДМЕ – четирите срички в средата - представляват речта на просветлението, а последната сричка ХУМ представлява ума на просветлението. Тялото, речта и умът на всички буди и бодхисатви са присъщи на звука на тази мантра. Тя пречиства препятствията на тялото, речта и ума и води всички същества към реализация. Когато тя се съедини с нашата собствена вяра и усилия в медитацията и произнасянето й, преобразяващата й сила става още по-голяма и се развива. Напълно възможно е да се пречистим по този начин.
За тези, които са запознати с мантрата и са я произнасяли с вяра и упование цял живот, „Тибетска книга за мъртвите" се моли в бардо: „Когато звукът на дхармата забучи като хиляда бури, да се превърнат те в шестте срички."
В Сурангама Сутра четем:
Колко сладко тайнствен е звукът на Авалокитешвара! Това е изначалният звук на Вселената... Това е сподавеният шепот на прилива. Тайнственият звук носи освобождение и покой на всички същества, които в болката си го зоват за помощ, и дарява със спокойствие и равновесие всички, които търсят безкрайния покой на Нирвана.
от http://izvorite.com


Самите будистки мантри може би най-добре могат да се опишат като словестни формули. Те обаче нямат буквално значение - т.е. не са изречения или думи. Те идват от санскрит основно, и в тях има елементи от думи, но са подредени по специален начин и значението им не се обуславя от тези части от думи. Една мантра не може да се преведе - тя не е изречение. Може би най-точно на български може да се каже, че мантрите са като заклинения - но без отрицателната конотация, която има думата. Нещо като магически формули... Това е формула, която има силата да доведе до определен резултат.

Сега... какъв е резултата. Санскритската дума мантрам е съставена от две части - манас, което означава ум и трам, което означава защита. Буквално, мантра означава "защита на ума". Най-общо казано, произнасянето на определени мантри в хода на медитацията помага на ума да навлезе в определено състояние, без да създава концепции и груби мисли. Мантрите защитават ума от концептуализация, като в същото време го насочват в определена посока. Имай предвид обаче, че медитациите, в които се използват мантри са мноооого сложни. То не е, че си седиш и си повтаряш мантра. Във ваджраяна практиките се съчетават три неща - мудра, мантра и самадхи. Първото са определени позиции на тялото и ритуални жестове, второто са мантрите и третото е умствената концентрация, която често е свързана със сложни визуализации. С други думи, ние ангажираме тялото, речта и ума си в практиката. Дори и това обяснение е много опростено обаче. Истинското значение на тези неща се разбира само след много практика под ръководството на добри учители.

Като обобщение. Мантрите са определен инструмент, който създава определено състояние на ума. Мантрите са изключително силни и могъщи, но и много от тях са тайни. Един практикуващ с голямо разбиране и опит може да използва силата на мантрите за всичко - да лекува, да твори, да унищожава препятствия. За да се стигне до там обаче трябва да се практикува по съответния ред с учител.
от Супер Миро
 
Активен

velvetvoice
Любопитстващ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


sexy, but ginger


« Отговор #20 -: Февруари 03, 2012, 05:21:44 »

Може ли някой от вас да ми даде насоки къде да открия значението на мантрите? Интересува ме най вече Ом Намо Бхагавате Васу Девая и Ом Таре Тутаре Туре Соха? Благодаря ви предварително
Активен

walking in sunshine
Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #21 -: Февруари 10, 2012, 10:38:58 »

Мантра по дефиниция е "това, което защитава ума". Това, което защитава ума от отрицателното, това, което ви защитава от собствения ви ум, се нарича мантра.
Произнасянето на мантра е техника, която се използва широко в тибетския будизъм, суфизма, православното християнство и индуизма. Умът се съюзява със звуците на мантрата.

Когато сте изнервени, когато сте изгубили ориентация или сте емоционално нестабилни, произнасянето на мантра може да промени напълно състоянието на ума ви, като трансформира неговата енергия и вътрешна атмосфера. Как е възможно това? Мантрата е същността на звука и олицетворение на истината под форма на звук. Всяка сричка е подплатена с духовна истина. Така че когато произнасяте мантра, зареждате дъха и енергията си с енергията на мантра и така въздействате директно върху ума и тялото си.

Произнасяйте мантрите тихо, с дълбоко внимание и оставете дъха си, мантрата и съзнанието ви да се слеят в едно. Или я произнесете така, че да ви вдъхновят, и се вслушвайте в дълбоката тишина, която понякога следва.

ОМ А ХУМ ВАДЖРА ГУРУ ПАДМА СИДХИ ХУМ - Това е мантрата на Падмасамбхава, мантрата на всички буди, учители, реализирани същества и е несравнима по сила за постигане на покой, за лечение, за преобразяване и защита.

ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ - Мантрата на Буда на състраданието, която пречиства всички отрицателни емоции, водещи до прераждане.

ОМ МАНИ ДЕВА ХРИ - Мантрата на Буда на Безграничната светлина.

ОМ ВАДЖРА САТВА ХУМ - "О, Ваджрасатва, чрез силата си донеси очистение, здраве и промяна!"
Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9861


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #22 -: Март 02, 2012, 04:05:57 »

Mahamrityunjaya mantra

МАХАМРИТУНДЖАЯ МАНТРА или МММ (Побеждаваща смъртта)


Тази мантра е панацея срещу всяко зло. С нея можете да постигнете добро здраве, да се освободите от окови и всякакви проблеми.

Тази мантра може да четете/пеете за хора, нуждаещи се от помощ; за боледуващи; за деца - тя дава защитаOM TRYAYAM BAKAM YAJAMAHE
SUGANDHIM PUSHTI VARDANAM
URVAARU KAMIVA BANDANAAN
MRITYOR MUKSIY AMAAMRITAATОМ ТРАЯМБАКАМ ЯДЖА МАХЕ
СУГАНДХИМ ПУЩИИ ВАРДХАНАМ
УРВАРУКАМИВА БАНДХАНАН
МРИТЬОРМУКШИ АМАМРИТАТ
<a href="http://www.youtube.com/v/ClxgIS-_X_g" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ClxgIS-_X_g</a>


<a href="http://www.youtube.com//v/gzqzMTRtMGk&amp;feature=related" target="_blank">http://www.youtube.com//v/gzqzMTRtMGk&amp;feature=related</a>

ПРЕВОД: ”Възхваляваме космичното съзнание, което е навсякъде и се грижи за всички нас, нека ни освободи от тъмнината на невежеството чрез знанието за нашата безсмъртна природа, така, както плодът щом узрее, естествено се откъсва от стъблото.”

Махамритюнджая мантра се пее, за да може около вас да се създаде една защитна обвивка от божествена положителна енергия, която няма да допусне отрицателни сили да ви влияят. Може би сте виждали как някои хора реагират, когато някой каже нещо отрицателно по техен адрес. Това е, защото около себе си те нямат положително енергийно поле.

     Има два вида отрицателни сили, които могат да ви повлияят - отрицателни сили, които сами сътворявате поради погрешен начин на мислене, и отрицателни сили, създадени от други хора. Пеейки Махамритюнджая мантра, Вие из-граждате мощно енергийно поле, така че собствените Ви отрицателни сили и тези, идващи отвън, да не ви влияят.

     Помислете върху следното: "Мисълта може и да разболява, и да лекува."Умът ни е като радиопредавател. Ние непрекъснато излъчваме вибрации. Ако мислите ви са положителни, излъчвате положителни вибрации, а ако мислите ви са отрицателни - и вибрациите ви ще са отрицателни. Ако някой си мисли лошо за Вас, ще ви засегнат отрицателни сили, които ще ви отнемат енергията. Затова, като пеете Махамритюнджая мантра, външните и вътрешните отрицателни сили могат да бъдат неутрализирани.

     Махамритюнджая мантра е изключително силна поради вибрациите, които създава. Слушайте тази мантра. Тя се състои от звуци, създаващи силна вибрация. Опитайте се да разберете смисъла на тази велика мантра, която обикновено се пее, когато човек е в затруднено положение, защото тогава енергията му е слаба и човек трябва да се енергизира, като създаде положително енергийно поле.

     Мантрата е следната:

     Ом траямбакам - това е мантра, посветена на Бог Шива. Шива има две очи, а освен тях има и трето над тях на мястото, наречено аджна чакра. На това място индийците поставят червена точка. Затова Бог Шива се нарича триок - траямбакам. Какво означава това - "триок Бог Шива"? Всеки има две очи, но хората, които са мъдри, просветлени, имат и трето око - окото на разбирането, окото на интуицията. Чрез това око човек чувства света по един съвсем различен начин. Невежият човек гледа на света по обикновения начин, но мъдрият човек гледа по различен начин - чрез светлината на третото си око. Затова Бог Шива се нарича триок - траямбакам.

    Двете очи символизират мъжката и женската енергия на човека. Ако погледнем индийската представа за ардханаришвара, при която половината е Бог Шива, а половината - Парвати. Когато Шива и Парвати са съединени, това се нарича ардханаишвара, или пурнапуруша. Какво означава това? В нас има мъжка енергия, има и женска енергия. Те са ни дадени от нашите баща и майка. Двете очи представляват мъжката и женската енергия на Бог Шива. Мъжката енергия е свързана с логиката, а женската - с любовта. Мъжката енергия е ориентирана към постиженията, а женската - към приемането на нещата. Това са двете енергийни полета. Когато тези две енергии, логиката и любовта, се слеят, съзнанието се преобразява и третото око на човек за-почва да се отваря.

Яджа махе означава "прекланям се пред". Човек трябва да създаде в себе си нагласа на преклонение пред съществованието. Яджа махе - "прекланяме се пред Бога". Научете се да се прекланяте пред Бог. Сътвореният свят е проява на Бог, така че Той съществува във и чрез цялото творение. Затова във всички наши ритуали се пеят възхвали на Бога. Има най-различни начини да се възхвалява Бог. А защо да се възхвалява Бог? Не че Той има нуж-да от това. Той няма да се промени от това. Но ние трябва да се променим. Колкото повече почитаме Бог, толкова повече ще уважаваме и живота. Щом придобием тази нагласа, ще започнем да ува-жаваме децата си, съпруга си, красотата в цялото творение. По този начин поезията в безкрайното ще бъде прозряна по един интуитивен начин.

     Сугандхим означава "ухаещият". Човек се нарича така, ако неговото енергийно поле е много, много приятно и красиво. Ако погледнете егоиста, цялото му енергийно поле вони. Но ако погледнете безкористния човек, неговото енергийно поле е благоуханно.

     На санскрит се казва, че от аханкара човек трябва да стане асмита. Аханкара означава "егоизъм", а асмита - "невинност, безкористност". Щом това се получи, около вас има едно благоухание на благополучие. Едно цвете ухае за всеки, независимо какъв е той. Безкористният човек, асмита, е винаги сугандхим.

     Пущи вардханам Пущи означава "подхранване", а вардханам - "растеж", т. е. постоянно да се подхранвате в посока на израстването. Човек трябва непрестанно да расте. Но накъде да расте? Не финансово или по отношение на властта, Която притежава, не и със славата, Която има, а да израства в тишина. Истинският прогрес на човек е в пространството на безмълвието. Всички ведически мантри завършват с "шанти, шанти". Истинското израстване е да бъдем по-безмълвни и по-спокойни. В живота трябва да бъдем точно такива. В какъв смисъл? Погледнете лотоса. Това цвете расте сред калта. От калта се появява такова прекрасно цвете.

     Подобен на кал е и този свят с всичките гняв, завист, омраза, безскрупулна конкуренция. Нека и ние бъдем Като лотоса, да разцъфнем в този кален, напрегнат свят. И това е истинският растеж. В блъсканицата на живота да успеем да останем спокойни, невъзмутими и необезпокоявани. Тогава човек наистина израства. Когато сте по-спокоен физически, емоционално, интелектуално и духовно, от това безмълвие ще възникне друг порядък разум. Тогава вашето възприемане на живота ще произлиза от мъдростта, а не от сухото знание и логика.

    Урварукамива бандханат - както една тиква е свързана към корена си, тя е част от тази система, но изглежда съвсем независима от него, така и ние трябва да живеем в този свят, да сме част от света, но вътрешно да не се отъждествяваме с него. Само тогава ще бъдете победители над смъртта. Само тогава ще господствате над смъртта. Да можем даживеем в света, без да се влияем от него - това е смисълът на този ред.

     Мритьор мукшия маамритат - "От безмъртието не ме освобождавай, а ме освободи от смъртта". Смъртта се получава, Когато се отъждествявате. Погледнете реката. Тя тече, тече, тече. Тя никога не спира да тече. Просто винаги прави това и в Края на Краищата се слива с океана. Ако водата се превърне в лед, тогава ледът никога не може да бъде гъвкав. Можем ли да бъдем като реката - да течем и да продължаваме да течем без никакви привързаности. Тогава ще откриете, че се сливате с океана. Затова "освободи ме от привързаностите". А истинското обвързване е, когато се отъждес-твите с нещо. Освобождението идва, Когато разберем, че нищо не е наше, а всичко е Негово. Когато имате тази дълбока вяра, няма да се отъждествявате с щастието и нещастието, с успехите и провалите. Тази необвързаност всъщност е безсмъртието. Това всъщност е просветлението.

     Това е смисълът на тази мантра. А как да я практикувате? Рано сутрин се събудете и изкъпете. Вземете чаша вода и поръсете вода из цялата си къща, като едновременно с това пеете Махамритюнджая мантра. Разберете - както има отрицателно настроени хора, също така има и отрицателно настроени души. Тези души, наречени сукшма шарира, могат да повлияят на човек. Както има живи лоши хора, така може да има и мъртви лоши хора. Практиката е: вземете вода, енергизирайте я с Махамритюнджая мантра и я поръсете из къщата си, така че лошите души да не ви влияят. След Като сте енергизирали жилището си по този начин, седнете и пейте Махамритюнджая мантра. По този начин създавате около себе си силно защитно енергийно поле. Така ще откриете, че отрицателно настроените хора няма вече да ви влияят. Създава се силово поле от божествена енергия, което ви предпазва от подобни влияния.

     Нека Бог ви благослови!

Източник
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 01:57:56 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9861


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #23 -: Март 02, 2012, 04:22:56 »

Може ли някой от вас да ми даде насоки къде да открия значението на мантрите?  Интересува ме най вече Ом Намо Бхагавате Васу Девая и Ом Таре Тутаре Туре Соха? Благодаря ви предварително  Ом Таре Тутаре Туре Соха? Благодаря ви предварително


Green Tara Mantra
Тази мантра премахва кармата и мислите, изкоренява истинската причина за страданието.


<a href="http://www.youtube.com/v/lqcWl6VAB_M" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lqcWl6VAB_M</a>

Ом Таре Тутаре Туре Соха - Om Tare Tuttare Ture Soha(Svaha)

Това е Зелената мантра  - много я харесвам - ето на руски (мини през преводача) - http://youryoga.org/music/tara.htm

Богинята Tara (звезда) e женското проявление на Буда, въплъщение на Състраданието и Любовта, посредством които може да се постигне освобождение.

Om Tare Tuttare Ture Soha (Svaha) означава освобождаване от самсара, от наслагванията на форма, физическо тяло, чувства, съзнание, преминаващи от един живот в следващия.


***
ॐ नमो भगवते वासुदेवाय /Om Namo Bhagavate Vasudevaya /Ом намо Бхагавате Васудевайа

<a href="http://www.youtube.com/v/3ep4Y16cWeg&amp;feature=fvwrel" target="_blank">http://www.youtube.com/v/3ep4Y16cWeg&amp;feature=fvwrel</a>

О, мой Господи Шри Кришна, син Васудевов, о всепроникваща Личност на Божеството, аз почтително се прекланям пред Теб!


Пълен превод :

О, мой Господи, Шри Кришна, син на Васудева, O всепроникваща Личност на Божеството, приеми уважението и почитанията ми.
Медитирам върху Господ Шри Кришна, защото Той е Абсолютната Истина и изконната причина на всички причини за създаване, поддръжка и унищожаване на проявените вселени. Той е пряко и косвено в съзнание на всички прояви, и Той е независим, защото няма друга причина извън Него. Той е този, който първи придаваше ведическите знания до сърцето на Brahmājī, първото живо същество. От него дори великите мъдреци и полубоговете биват заблуждавани, смутени от илюзиорните свойства на водата, наблюдавана в огъня, или земята върху водата. Единствено заради Него материални вселени, временно проявяващи се чрез реакциите на три състояния на природата, се появяват фактически, въпреки че те са нереални. Ето защо аз медитират върху Него, Бог Шри Кришна, който вечно съществува в трансцендентално жилище, което е завинаги безплатно от илюзорната представителства на материалния свят. Медитирам върху Него, защото Той е абсолютната истина.
« Последна редакция: Декември 07, 2012, 02:09:47 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

velvetvoice
Любопитстващ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


sexy, but ginger


« Отговор #24 -: Март 03, 2012, 01:52:41 »

Лени, хиляди благодарности ssm4 От днес започнах пеенето на Махамритунджая мантра, много ми допада ssm5
Активен

walking in sunshine
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9861


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #25 -: Март 04, 2012, 02:49:15 »

Лени, хиляди благодарности ssm4 От днес започнах пеенето на Махамритунджая мантра, много ми допада ssm5

  Само аз ли не успявам да я запея...

Музикална съм, а ударих на камък, а други мантри пея  Huh?

Някаква идея  
« Последна редакция: Март 04, 2012, 05:36:21 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

velvetvoice
Любопитстващ
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 13


sexy, but ginger


« Отговор #26 -: Март 04, 2012, 05:33:55 »

Опитай от тук - http://www.youtube.com/watch?v=gzqzMTRtMGk&feature=related като че ли най-много ми хареса, а и лесно се запява ssm4
Активен

walking in sunshine
Lenny_Pld ॐ (With love)
Админ
Маг
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 9861


ॐ ВЪЛШЕБНИЦА ПО СОБСТВЕН ИЗБОР ♥ АЗ СЪМ АЗ ♥


WWW
« Отговор #27 -: Март 04, 2012, 06:12:34 »

Опитай от тук - http://www.youtube.com/watch?v=gzqzMTRtMGk&feature=related като че ли най-много ми хареса, а и лесно се запява ssm4

 thankyou _ (15)

_ (60)
Активен

Etere_
Модeратор
Маг
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1661« Отговор #28 -: Март 12, 2012, 08:49:15 »

Мантра за мир и благоденствие
http://www.youtube.com/watch?v=-R86DhdQU-M
Активен

Карма = Психологичен обрат
Рейкитерапия = Биоенерготерапия
Най-силната енергийна защита е в постите
Feniks
Хари Потър
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 416« Отговор #29 -: Март 15, 2012, 12:24:47 »

Утринна мантра

Аз съм безкрайно добро
Феноменално умно
Дяволски привлекателно
Божествено красиво
Необичайно работоспособно
Безкрайно отговорно
Изключително порядъчно
Кристално честно
Безпрецедентно талантливо
Необикновено
Хиперсексуално
Ранноосъзнато
Приказно щедро
Безподобно, безподобно
Невероятно перспективно
Безкористно обичащо
Легендарно силно
Непонятно оптимистично
Идеално изглеждащо
Крайно интелигентно
Супер активно
Неописуемо чувствено
Архинадеждно?Huh??
Безспорно положително
Изключително скромно човечищеПревод за Дриймленд от руски - FeniksЛени,коригирай го,че май много набързо го минах,не спряха да ми звънят и да ме разсейват ,а трябва да бягам за работа  Grin  

 _ _ (16) thankyou  Чудесно е  ssm10 _ (43)


« Последна редакция: Март 15, 2012, 01:59:27 от Lenny_Pld ॐ (With love) » Активен

Страници: 1 [2] 3 4 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Loading
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Simple Audio Video Embedder
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!